US Open Cup - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 13 gru 2005, 18:56

Wydawać by się mogło, że Kostaryka to łatwy do ogrania zespół. Jednak 4 lata temu w Korei i Japonii też byli skazani na pożarcie a radzili sobie całkiem nieźle (i wcale nie mieli najłatwiejszej grupy) . Niewiele brakowało a wyszli by do 1/8. Zremisowali nawet ze srebrnym medalistą tych mistrzostw Turcją.

Mecze Kostaryki w grupie:

Kostaryka - Chiny 2:0 (0:0)
gole: Gomez - min 61', Wright - min 65'

Kostaryka - Turcja 1:1 (0:0)
gol dla Kostaryki: Parks - min 86'
gol dla Turcji: Belözoğlu - min - 56`

Kostaryka - Brazylia 2:5 (1:3)
gole dla Kostaryki: Wanchope - min 39', Gomes - min 56',
gole dla Brazyli: Ronaldo - min 10', 13', Edmilson - min 38', Rivaldo - min 62', Junior - min 64'

Kod: Zaznacz cały

TABELA GRUPY C                 PKT.          BR. STRZ.        BR. STRAC.    

Brazylia                        9               11                 3
Turcja                          4                5                 3
Kostaryka                       4                5                 6  
Chiny                           0                0                 9

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 gru 2005, 19:00

snake pisze: i moze beda chcieli sie pokazac i wygrac
ja myślę, że napewno będą chcieli wygrać, nie tylko dlatego, że pierwszy raz że soba zagrają.
snake pisze:Z Ekwadorem zagrali 8 razy i bylo az 5 remisow
to już wiemy jak stawiać w czerwcu na ten mecz 8)
PrOtEcToR pisze:niezapominajcie o Rolandzie Gomez'u... pamietam jego super gre z jakiegoś turnieju tylko już niepamiętam jakiego... chyba Copa America, napewno z Wanchope stworzą grozną linie ataku
to ten dude co tak kapitalnie uderza z dystansu ? jeden to ma petrarde w nodze [przypomina Krzynówka] podobnie strzela i wygląda :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 gru 2005, 20:24

Mi najbardziej na poprzednich mistrzostwach zaimponował Gilberto Martinez (kapitan). Fantastycznie grał. Pamiętam jeszcze te wślizgi wyglądające jak szpagaty 8) . Później trafił do Bresci , gdzie kariery nie zrobił. Wie ktoś co się z nim teraz dzieje?

Awatar użytkownika
Viktor
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Viktor » 14 gru 2005, 15:42

Diamen23 pisze:Mi najbardziej na poprzednich mistrzostwach zaimponował Gilberto Martinez (kapitan). Fantastycznie grał. Pamiętam jeszcze te wślizgi wyglądające jak szpagaty 8) . Później trafił do Bresci , gdzie kariery nie zrobił. Wie ktoś co się z nim teraz dzieje?
Dalej tam gra wedlug info którego znalazłem.Uważam że Polska repra powinna sobie znimi poradzić ,mimo że cieszyli się po losowaniu.
Swoją drogą troche chyba nas lekceważą.

Awatar użytkownika
sadam89
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sadam89 » 20 gru 2005, 18:47

Mam pytanie... kto strzlał bramki w meczu 2.02.2005 Kostaryka 1 - 2 Meksyk... Za odpowiedź wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 23 gru 2005, 13:55

Chciał bym żeby te mistrzostwa zaczęły się jak te 4 lata temu, gdy Francja przegrała z Senegalem. Wtedy nikt na Senegal nie stawiał, a zrobili taką niespodziankę. Klinssman mówił, że reprezentanci Kostaryki powinni dziękować losowi, że dostali szansę zaprezentowania się przed całym światem, oby się nie zdziwił bo chyba jest zbyt pewny siebie 8)

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Barcelinho
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barcelinho » 23 gru 2005, 14:00

Każdy chciałby tak, aby Kostaryka pokonała Niemców i pokazała im, że nie powinni się tak pysznić, bo jeszcze mogą dostać od nas Polaków.
Marzenia czasem się spełniają, więc nie ma co liczyć na Kostarykę, powinniśmy liczyć na Ekwador.

posone
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: posone » 29 gru 2005, 10:49

sadam89 pisze:Mam pytanie... kto strzlał bramki w meczu 2.02.2005 Kostaryka 1 - 2 Meksyk... Za odpowiedź wielkie dzięki :)
wydaje mi sie ze Paul Wanchop moze sie myle ?

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 gru 2005, 11:12

MARCINNN pisze:Chciał bym żeby te mistrzostwa zaczęły się jak te 4 lata temu, gdy Francja przegrała z Senegalem. Wtedy nikt na Senegal nie stawiał, a zrobili taką niespodziankę. Klinssman mówił, że reprezentanci Kostaryki powinni dziękować losowi, że dostali szansę zaprezentowania się przed całym światem, oby się nie zdziwił bo chyba jest zbyt pewny siebie 8)

Tak samo pewni siebie byli cztery lata temu koreańczycy i niestety i tak wygrali z polakami :( Coś mi się zdaje że bardzo ciężko będzie zrobić taką niespodziankę jak senegal cztery lalta temu ogrywajaąc francję :(

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 gru 2005, 19:50

posone pisze:
sadam89 pisze:Mam pytanie... kto strzlał bramki w meczu 2.02.2005 Kostaryka 1 - 2 Meksyk... Za odpowiedź wielkie dzięki :)
wydaje mi sie ze Paul Wanchop moze sie myle ?
:naughty: A mi sie wydaje ze ten mecz odbyl sie nie 02.02, tylko 09.02.2005 roku. :glass:
Dla Mexyku strzelil dwa gole Jaime Lozano. A dla Kostaryki oczywiscie Paulo César Wanchope. Z tego co pamietam na meczu zasiadlo okolo 109.000 ludzi. Widzialem skroty i mam dobra pamiec :P :witam:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 29 gru 2005, 23:45

Gem16 pisze:Tak samo pewni siebie byli cztery lata temu koreańczycy i niestety i tak wygrali z polakami
Pewni siebie to byli polscy kibice, piłkarze i Engel ("Przywieziemy wam puchar!" :roll: ) a okazało sie, że mikroprocesorki złoiły naszym piłkarzom dupska :rozga:
Gem16 pisze:Coś mi się zdaje że bardzo ciężko będzie zrobić taką niespodziankę jak senegal cztery lalta temu ogrywajaąc francję
A może się uda :P na młodej druzynie Niemiec presja, a kostarykańczycy nie maja nic do stracenia :)

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 10:31

Pewni siebie to byli polscy kibice, piłkarze i Engel ("Przywieziemy wam puchar!" Rolling Eyes ) a okazało sie, że mikroprocesorki złoiły naszym piłkarzom dupska Rózga
Teraz niestety są też zanadto pewni grupy jaką wylosowali. Wedłg mnie polscy pilkarze mają za mało espektu i teraz jak i przed czterema laty mnieli do rywali aprzecież taka Kostaryka jest wyżej w rankingu fifa od Polski! I znów zaczyna się szał w reklamach z udziałem z naszymi piłkarzami, cosik mi się zdaje ze Nasi za durzo mysilą o pieniądzach a za mał o grze w piłke :roll:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 30 gru 2005, 13:41

Gem16 pisze:Teraz niestety są też zanadto pewni grupy jaką wylosowali
Nikt nie mówił, że awansujemy na 100% Wszyscy piłkarze podkreslają tylko, że grupa nie jest najtrudniejsza, mogliśmy trafić gozej.
Gem16 pisze: aprzecież taka Kostaryka jest wyżej w rankingu fifa od Polski!
No i co z tego, my jestesmy wyżej niż Kamerun, Nigeria czy Korea Płd. Ten ranking to pic na wode więc jepiej się nim nie sugerować.
Gem16 pisze:I znów zaczyna się szał w reklamach z udziałem z naszymi piłkarzami,
A jaką reklamę widziałeś w ostatnim czasie w z udziałem polskich reprezentantów? (oprucz Dudka bo jemu uderzył inny sukces )

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 13:47

A jaką reklamę widziałeś w ostatnim czasie w z udziałem polskich reprezentantów? (oprucz Dudka bo jemu uderzył inny sukces )
No jeszcze nie widziałem ale ma się zacząs spot reklamowy z naszymi pilkarzami . Słyszałem, że Smolarek ma reklamować Samsunga , bORUC Tyskie a Kłos jakieś tabletki od bólu głowy(w sam raz do niego by ta firma pasowała, może by wreszcie nie bolała go głowa gdy popełnia tak fatalne kiksy :twisted: )

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 04 lut 2006, 17:04

Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Kostaryki Alexandre Guimaraes ogłosił 18-osobowy skład na mecz towarzyski z Koreą Płd. Spotkanie odbędzie się 11 lutego w Oklahomie w Stanach Zjednoczonych.

Kadra reprezentacji Kostaryki na mecz z Koreą Płd.:

BRAMKARZE: Jose Francisco Porras Hidalgo, Wardy Alfaro Pizarro;

ZAWODNICY Z POLA: Luis Antonio Marin Murillo, Gabriel Badilla Segura, Harold Wallace McDonald, Michael Rodriguez Gutierrez, Leonardo Gonzalez Arce, Junior Diaz Campbell, Douglas Sequeira Solano, Dany Fonseca Bravo, Christian Bolanos Navarro, Carlos Hernandez Valverde, Walter Centeno Corea, Randall Azofeifa Corrales, Ronald Gomez Gomez, Alvaro Saborio Corrales, Victor Nunez Rodriguez, Kurt Bernard Simpson.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”