Polacy na świecie - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 gru 2005, 2:03

Kontuzja Kosowskiego poważniejsza

- Poddałem się rezonansowi magnetycznemu w Krakowie i okazało się, że uraz mięśnia dwugłowego jest dużo groźniejszy niż wykazało badanie USG przeprowadzone w Anglii - mówi "Przeglądowi Sportowemu" pomocnik reprezentacji Polski Kamil Kosowski.

- Nie potrafię powiedzieć, kiedy wrócę na boisko. Robię wszystko, by stało się to jak najszybciej - dodaje zawodnik FC Southampton.

Według początkowej diagnozy przerwa w występach Kamila Kosowskiego miała potrwać około trzech tygodni. Wyniki nowych badań oznaczają, że potrwa znacznie dłużej.
Mundial coraz blizej a nasza repra sie sypie :!:
Krzynowek ma problemy w klubie jak i nie moze dosc do siebie po kontuzji, teraz powazniejsza kontuzja Kosy - patrzac jeszcze ze Ebi gra teraz w BVB w ataku (ale raczej tymczasowe) to nasze skrzydla kuleja :!: jak i cala sila ofensywna
Zuraw podobno ma wrocic podczas debiutu Roy'a
Żurawski wróci na debiut Keane'a?
- Jeszcze nie wracam do grania. Wiem, że leczenie kontuzji się przeciąga, ale nie będę ryzykował zdrowia - mówi na łamach "Przeglądu Sportowego" napastnik Celtiku Glasgow, Maciej Żurawski.
Zawodnik, będący jednym z najważniejszych ogniw w kadrze Pawła Janasa, znów nie gra w piłkę. Po kontuzji, która sprawiła, że 12 października musiał opuścić boisko w pierwszej połowie meczu Anglia - Polska, w lidze szkockiej pojawił się tylko w dwóch spotkaniach. Przed kilkoma dniami zapowiedział, że wróci na niedzielny szlagier Scottish Premier, w którym Celtic zagra na wyjeździe z Hearts of Midlothian, ale już wiadomo, że to niemożliwe.

- Cały czas trenuję indywidualnie i na pewno nie zmieni się to do końca tygodnia - przyznaje Żurawski. 8 stycznia Celtic gra mecz Pucharu Szkocji z drugoligowym Clyde. - To dobry moment, aby wrócić do składu. Może zbiegnie się to z debiutem w naszej drużynie Roya Keane'a - mówi reprezentant Polski.
Jeszcze przyjdzie taka sytuacja ze w ataku bedzie grac Piechna z Saganem

Olisadebe pomimo zainteresowania jego osoba Portsmouth nie zagra w angielskim klubie, pozostaje jedynie trzymac kciuki za jakis dobry transfer Oliego - tak zeby przynajmniej na jakis czas zabawil w podstawowej 11 - a moze jednak Legia :?: - chociaz tak samo realne jak powrot Wichniarka do Polski - Lech Widzew oraz Legia

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 31 gru 2005, 10:27

Uważam ze Kosowski juz nie odzyska formy takiej jak miał w Wiśle, szkoda bo mógł grac naprawde w dobrym zespole ale zamiast zostac na jeszcze jeden sezon w Wisle wolał Niemcy i jak to sie skonczyło kazdy wie :!: A co do Żurawskiego to jakis pecz go przesladuje w Celticu bo nie moze pokazac to co umie, zagrał chyba jeden lub dwa mecze na swoim poziomie, a potem kontuzja i leczy ją do teraz :(
Jak tak dlaej pójdzie to chyba Sagan powinien dostac szanse lub inny zawodnik w formie :!:

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 31 gru 2005, 10:36

Uważam ze Kosowski juz nie odzyska formy takiej jak miał w Wiśle, szkoda bo mógł grac naprawde w dobrym zespole ale zamiast zostac na jeszcze jeden sezon w Wisle wolał Niemcy i jak to sie skonczyło kazdy wie
Lub działacze Wisły powini się zgodzić na propozycje Osasuny Pampeluna. Hiszpanie interesowali się Kosowskim podczas pamiętnych meczów Wisły w Pucharze UEFA. To według mnie była wielka szansa na rozwój Kosowskiego. A z tym późniejszym wyborem Kosowskiego jakim były Niemcy to każdy się zgodzi, że to był krok a może dwa ale do tyłu :(
Jak tak dlaej pójdzie to chyba Sagan powinien dostac szanse lub inny zawodnik w formie
Tak na pewno Janas da szansę innemu zawodnikowi jakim jest Grzegorz Rasiak :cry:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 31 gru 2005, 10:42

Gem16 pisze:Tak na pewno Janas da szansę innemu zawodnikowi jakim jest Grzegorz Rasiak

ta opcja według Jabasa jest bardzo mozliwa :( ale ja mówie raczej o Piechni, Brożku czyy innym w formie bo Rasiak to stanowczo nieeeeee :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 gru 2005, 11:03

luk1208 pisze:co do Żurawskiego to jakis pecz go przesladuje w Celticu bo nie moze pokazac to co umie, zagrał chyba jeden lub dwa mecze na swoim poziomie, a potem kontuzja i leczy ją do teraz

Niestety. Ale najważniejsze , że Strachan i kibice Celticu ciągle w niego wierzą , a Żuraw to piłkarz nieprzeciętny i miejmy nadzieje wedrze się w serca kibiców niczym Henka :)

czeher pisze:Mundial coraz blizej a nasza repra sie sypie

Spokojnie , spokojnie jeszcze czas i ci którzy mają pojechać napewno pojadą.

kandydaci na mundial i ich sytuacja :

Dudek - chyba w najmniej komfortowej sytuacji
Boruc - pewniak w klubie i w kadrze
Kowalewski - ma spore szanse na awans do kadry o ile nie wyskoczy jakiś młody wilk i Jurek nie zmieni klubu
Fabiański - media domagają się zabrania Legionisty do Niemiec. Nie jestem przeciwny
Adamski - nie jestem przekonany co do jego umiejętności
Baszczyński - na dziś pewniak na prawą obronę. Może gdy odejdzie z Wisły będzie jeszcze lepszy ?
Bąk - to już nie ten sam piłkarz co choćby 2 lata temu , ale nadal solidny
Bieniuk - sam nie wiem na czym stoi jego transfer do Anglii :roll: licze jednak , że będzie straszył dotychczasowych reprezentantów , a kto wie może i Jarkowi się uda
Bosacki - zmarnował się w Niemczech
Dudka - dobre mecze przeplata ze słabymi. W kadrze zawsze trzeba grać na 101% , a czasami gra od nichcenia
Głowacki - sam już nie wiem czy nim jeszcze warto zawracać sobie głowę :roll:
Hajto - ostatnio coś mówił , że chce pojechać , ale takimi pseudo występami w klubie nic nie zdziała
Jop - dobry obrońca , ale z Anglią nie wytrzymał psychicznie :roll: A MŚ to już poważna sprawa
Kłos - podobnie jak Bąk , ale jego przyszłość stała się niepewna - Wisła poważnie myśli o pozbyciu się Tomka
Rząsa - jego czas minął (w zasadzie gdybym ja był selekcjonerem to nigdy bym go nie powołał)
Wasilewski - zaimponował mi w meczu z Estonią , trzeba dalej go testowac :!:
Żewłakow - w tej chwili najlepszy lewy obrońca
Żuraw - ciekawe czy Janas jeszcze go sprawdzi :roll: w Bundenslidze naprawde solidny
M.Burkhardt - jakby się odrodził pod wodzą Wdowczyka , ale czeka go jeszcze ciężka praca
Giza - raczej nie pojedzie na finały , ledwo wybija się ponad przeciętność w naszej lidze
Gorawski - przez kontuzje stał się dużo słabszy , ale trener wie na co go stać i myśle , że w razie kontuzji podstawowych graczy może być dobrym zmiennikiem
Kaczmarek - w kadrze tak nie kiwał jak w lidze , ale pokazał kilka dobrych zagrań. Nie wolno go przekreślać
Kałużny - :lol:
Karwan - coś jak Giza tylko , że z przeszłościa w kadrze
Kaźmierczak - warto go zabrać , ale jeśli wypali transfer do Wisły to ma szanse stać się jeszcze lepszym
Kiełbowicz - to tu to tam :) może grać w pomocy i w obronie
Kosowski - jakby nie grał w klubie i tak pojedzie na WC
Krzynówek - mimo ostatnio problemów w klubie powinien być motorem napędowym Polski
Lewandowski - przydatny ale w obronie , nigdzie indziej :!:
Mila - stać go na bardzo słabe występy , ale przeciwko Estoni pokazał , że nadal warto go sprawdzać. Trzeba dać mu szanse na mocniejszego rywala
Radomski - dwa miesiące temu media buczały o jego powrocie do Holandii i to do PSV. Niestety w kadrze nigdy się nie sprawdził
Smolarek - OLE :D
Sobolewski - z taką formą jedzie :!:
Szymkowiak - gwiazda w Turcji , ale w słabym klubie. Mimo wszystko lider kadry
Zieńczuk - :roll: jeśli trener nie da mu szasny nic złego się nie stanie
Paweł Brożek - zawsze uważałem go za wielki młody talent naszego futbolu. Chyba trzeba powoli wyjść z tego wieku panie Pawle bo mistrzostwa uciekają :!: :!: :!:
Frankowski - co tu dużo mówić tylko głupota Janasa może pozostawić go w domu :lol:
Jeleń - nie pamiętam dokładnie , ale w lidze strzelił bodajże 4 gole :!: fatalny dorobek jak dla kogoś kto pretenduje do reprezentacji. Jednak przydatny w grze Wisły kilka asyst
Niedzielan - oj razi nieskutecznością , razi :?
Piechna - narazie jest kiełbasa Polska , może po mistrzostwach światowa :?: :D
Rasiak - epsynt
Saganowski - warto dać mu szanse
Ślusarski - wolnych terminów kadra nie ma za wiele , więc Bartek będzie musiał błyszczeć w lidze
Żurawski - ostoja ataku

Miejmy nadzieje , że pojawią się jeszcze jacyś młodzi którzy będą deptać starym 8)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 31 gru 2005, 13:56

sbQ pisze:serek408 napisał:

Niedzielan - oj razi nieskutecznością , razi

Nieskutecznością razi, ale myślę, że gdyby miał więcej swobody w klubie, to pokazałby na co go tak naprawde stać, a stać go na bardzo wiele. Może to z winy nowego szkoleniowca nie potrafi się przełamać? a może jest inny powód. Ja osobiście bardzo liczę, że Niedzielan będzie występował na Mundialu w podstawowej

A stać go na bardzo wiele ! jest młody (25 chyba) i jakby niebyło piekielny szybki... :) widziałem kilkanaście meczy z jego udziałem za czasów gry w KSG... ale teraz to już inny zawodnik... kontuzje... Musi zacząć strzelać bramki ! to przedewszystkim, a wtedy na mundial mamy bardzo dobry atak... (Ebi, Zuraw, Franek i Andrzej) którykolwiek by z nich grał to osłabieniem nie będzie !

Ale jak będzie to zobaczymy ! kto wie może Grzesiu zostanie sprzedany/wypożyczony i zacznie gdzieś znowu grać tak jak w Derby... :) powodzenia !

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 31 gru 2005, 16:22

Ocena na dzień dzisiejszy 31.12.05 rok

Wyjazd na MŚ 2006:

Dudek - Tak :shock:
Boruc - Tak :lol:
Kowalewski - Nie
Fabiański - Tak :?
Adamski - Nie
Baszczyński -Tak :lol:
Bąk - Nie
Bieniuk - Tak :shock:
Bosacki - Nie
Dudka - Tak :shock:
Głowacki - Nie
Hajto - Nie
Jop - Tak :shock:
Kłos - Tak :D
Rząsa - Tak :D
Wasilewski - Nie
Żewłakow - Tak :D
Żuraw - Nie
M.Burkhardt - Tak :?
Giza - Tak :?
Gorawski - Nie
Kaczmarek - Tak :shock:
Kałużny - Tak :D
Karwan - Nie
Kaźmierczak - Tak :shock:
Kiełbowicz - Nie
Kosowski - Tak :shock:
Krzynówek - Tak :lol:
Lewandowski - Tak :shock:
Mila - Tak :shock:
Radomski - Nie
Smolarek - Tak :lol:
Sobolewski - Tak :lol:
Szymkowiak - Tak :lol:
Zieńczuk - Tak :D
Paweł Brożek - Tak :D
Frankowski - Tak :lol:
Jeleń - Nie
Niedzielan - Nie
Piechna - Tak :D
Rasiak - Nie
Saganowski - Tak :shock:
Ślusarski - Nie
Żurawski - Tak :D

:? - 0-25
:shock: - 25-50
:D - 50-75
:lol: - 75-100

Tottetham bez kontuzjowanego Rasiaka pokonał byłą drużynę Kluiverta, czyli Newcastle 2-0. Piłkarzy gości pogrążyli Tainio oraz Mido. Jak wspomina nasz napastnik:Gdy będę obecnie leczył kontuzję to trener powoła mnie do kadry, ponieważ będe świeżo wypoczęty :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 gru 2005, 17:04

herdek, wg. Ciebie, na mundial pojedzie 28 zawodników, a chyba jest limit do 23 :lol:

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 31 gru 2005, 17:27

herdek skad ty wzieles ta liste :shock:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 31 gru 2005, 17:34

Tak Bonso masz rację, jednak tych co wymieniłem będą według mnie walczyli o MŚ i pięciu z nich odpadnie. Napisałem kto jakie ma szanse według mnie. Piłkarzy wziąłem od SERKA.

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 03 sty 2006, 7:32

Oczywiście masz racje kto wywalczył ten jedzie :wink: :D Ale no popatz Piechna nie jest zły można go by wziąć a nie zdobył awansu jest gro takich zawodników najlepiej niech Janas wybierze tą 23 podczas sezonu gdy ktoś pokaże niezłą formę może jechać bo akurat w tej chwili "Kiełbasa" może przestać grać na takim poziomie :P :wink:
A jak myślicie która 3 pojedzie na zawody czy znajdzie się w niej Jurek gdy nawet nie znajdzie klubu??!! A może Janas zaskoczy nas i powoła bramkarza WBA typujcie naszą trójeczkę :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2006, 9:10

Adrian Firek pisze:Oczywiście masz racje kto wywalczył ten jedzie

No to widać Engel miał rację na tamtych mistrzostwach... ciekawe czemu poleciał :roll: ... Panowie zastanówcie się co piszecie...

Adrian Firek pisze:A jak myślicie która 3 pojedzie na zawody czy znajdzie się w niej Jurek gdy nawet nie znajdzie klubu

Akurat on się pewnie znajdzie... co wcale mnie nie cieszy... ale i tak jeżeli odpukać Boruc nie nabawi się jakiegos świństwa to i tak inni bramkarze pojadą na wycieczkę wtedy... Już coś mi się zdaję, że za Tomka prędzej ma szanse Fabian pojechać... Ale tu jest sprawa względna, bo mają podobne umiejętności...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sty 2006, 17:27

narazie dajcuie spokoj z listami zawodnikow, ktorzy powinni jechac na mundial, jeszcze wszytstko moze sie wydarzyc - kontuzje, "wzloty i upadki" itp
A chyba wszyscy wiedza kto ma szanse wyjazdu i z jakiego grona beda wybierani zawodnicy - lepiej pilotowac sytuacje polakow za granica a do powolan powrocimy w kwietniu

Wichniarek rozwiązał kontrakt z Herthą
Zgodnie z wcześniejszymi spekulacjami Artur Wichniarek rozwiązał kontrakt z Herthą BSC Berlin za porozumieniem stron.

Od dłuższego czasu toczyły się rozmowy między przedstawicielami klubu, a zawodnikiem odnośnie finansowych warunków rozwiązania umowy, która obowiązywać miała do 30 czerwca 2007 roku. Ostatecznie Polak otrzyma około 1,3 miliona euro rekompensaty.

- Dla mnie najważniejsze jest aby przed mistrzostwami świata znaleźć klub, w którym będe występował regularnie. To da mi szanse walki o miejsce w kadrze narodowej - powiedział Wichniarek.

Wichniarek przeszedł do Herthy przed sezonem 2003/04 z Arminii Bielefeld. W berlińskim klubie polski napastnik rozegrał 44 mecze, w których zdobył zaledwie cztery bramki.
No coz pewnie powroci "do korzenii" - Arminia ale watpie zeby swoja osoba zainteresowal Janasa - za pozno niestety rozwiazal kontrakt zas jezeli trafi do Arminii nie jest pwoiedziane ze tam bedzie grac jest tam pare napastnikow - Zuma Isaac Boakye

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 04 sty 2006, 18:00

Jak poinformowała stacja TVN24, klub angielskiej ekstraklasy piłkarskiej Birmingham City interesuje się najlepszym strzelcem Orange Ekstraklasy, napastnikiem Kolportera Korony Kielce, Grzegorzem Piechną.

Reprezentanci angielskiego klubu podobno kontaktowali się już działaczami Korony Kielce. Korona chciałaby uzyskać za swojego zawodnika około 1,3 miliona euro. Birmingham zajmuje obecnie przedostatnie, 19. miejsce w Premiership, z dorobkiem 16 pkt po 20 meczach.

takie informacje podał jeden z portali internetowych... :)
Mysle ze Anglia byla by dla niego wyborem dobram[jest silny,waleczny,nieustępliwy] ale nie Premiership tylko Coca Cola Championship...
Ale gdyby poszedl tam bylo by spoko :D Choc szanse na gre w pierwszym skladzie nie są za duze :x

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 sty 2006, 20:35

premierleuge.com pisze:OLISADEBE JOINS PORTSMOUTH
Portsmouth have signed Poland striker Emmanuel Olisadebe until the end of the season.

The Nigerian-born 27-year-old, who has made 25 international appearances, joins from Panathinaikos after a two-day trial at Fratton Park in December.

"I am very happy to be joining Portsmouth and excited about the prospect of playing in the Premier League, which for me is the best league in the world,” he said.

"I hope to play and do well for the team and it feels good to be back after my trial last month.”
No to mamy jedna telenowele z glowy. Nasz Murzynek znalazl sobie klub, teraz bedzie go bolalo kolano w Anglii. Ciekawe czy bedzie gral, a jak tak to moze zalapie sie na MŚ? To by dopiero bylo :lol:
Acha dla nieznajacych angielskiego przetlumacze jego wypowiedz:
W pierwszym zdaniu sie podlizuje do kibicow Portsmouth i klamie na temat ligi angielskiej.
W drugim zdaniu obiecuje ze przestanie udawac kontuzje i wyraza nadzieje, ze mu beda dobrze placic (poprzez klamstwo, ze cieszy sie, ze powrocil po testach).

Jeszcze teraz Dzudzio do Emiratow i bedzie wszystko w porzadeczku :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”