Dieta - Strona 44

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 10 sty 2021, 12:29

DDK pisze: ↑
10 sty 2021, 12:04
Praktycznie nie do zrobienia jest budowanie masy mięśniowej przy jednocześnej redukcji
ale po operacji działa pamięć mięśniowa i dlatego dostała stymulator, diete teraz bym po prostu ustawił na 0 i zdrowo się odżywiał. Mięsień powinien wrócić do granicy 70-80% przy samych ćwiczeniach po operacji, jak przegapi ten moment to będzie ciężko. Ja po 3 operacjach kolana przegapiłem i noga lewa jest chudsza a jak nie poćwiczę miesiąc to słabnie a już 4 lata po operacji.

Więc bierz @futbolowa dupę za pas i ćwicz nogę operowaną skoro świeżo po operacji, nawet ćwierć przysiady ale na nodze operowanej trzymając się czegoś dla równowagi.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 sty 2021, 13:20

seba82 pisze: ↑
10 sty 2021, 12:29
Więc bierz @futbolowa dupę za pas i ćwicz nogę operowaną skoro świeżo po operacji, nawet ćwierć przysiady ale na nodze operowanej trzymając się czegoś dla równowagi.
Jasne, staram się. Codziennie w domu minimum godzina + 2-3 razy w tygodniu z fizjo. Na szczęście mam już prawie pełne zgięcie, pełen wyprost miałam od samego początku (co podobno nie zdarza się często, więc mam farta) i mam traktować kolano jak zdrowe. Tylko nadmiernie obciążać wciąż się jeszcze boję, ale tutaj ogólnie problem leży w głowie.

Dzięki Wam za rady odnośnie do diety, jest na co zwracać uwagę.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2818
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 25 sty 2022, 10:35

Dobra. Skończyły się wakacje i Dzień Dziecka. Ilka bierze się za dietę i zdrowe jedzenie. Nie wiem już który to raz, ale jak widzę mój brzuch i wagę dochodząca do maksymalnej jaką kiedykolwiek miałam to robi się w oczach przerażenie.

Ściągnęłam sobie fitatu i nawet zainwestowałam w premium. Już widzę fajne przepisy na śniadania. Wyliczyłam sobie kaloryczność dzienną i zapotrzebowanie na tłuszcze itp. Z tego co piszą to fitatu zaniża kaloryczność, a mi wyliczyła 1871, czyli jak przyjmę około 2 tys to nie będzie źle ;)
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 sty 2022, 10:42

Oby Ci poszło lepiej niż z pisaniem bloga czy robieniem plebiscytu.

Sorry Ilka, ale zabierasz się za to od dupy strony. Przejście na dietę to nie jest ściągniecie fitatu, zakup konta premium i pisanie na forum, tylko przede wszystkim silna wolna i czyny. Przypominasz mi trochę mojego kuzyna, który przechodzi na dietę i wtedy wie o tym cały świat, wszystkim się chwali, mówi ile to schudł, co on je i zczego korzysta. Trwa to średnio miesiąc albo dwa, a potem jak wraca do starych nawyków (bo wraca zawsze) to nagle cisza i temat sie urywa.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 sty 2022, 11:08

Bo większość kobiet już ma taki słomiany zapał. Najpierw się katują, pilnują, mniej żrą, by po czasie wrócić ze zdwojoną siłą, tzn boczkiem.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 25 sty 2022, 11:55

Jak widać faceci też ;)

Nie mam zamiaru się katować, a potem odpuścić. Nie mam też zamiaru się jakoś bardzo ograniczać w jedzeniu tego co lubię. Po prostu chcę się zdrowiej odżywiać. I tyle ...

Kiedyś na fitatu liczyłam już kalorie i całkiem dobrze mi to wychodziło, więc dla pomocy ściągnęłam sobie aplikacje.

Najwyraźniej już taki że mnie słomiany zapał. A czy będzie podobnie tym razem to czas pokaże.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 25 sty 2022, 12:18

Ilka, a dla kogo chcesz schudnąć? dla mnie? Życzę wytrwałości, a może uda się pójść na kebab ;-)

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1909
Kibicuję: WRE

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 25 sty 2022, 12:38

Pinturicchio pisze: ↑
25 sty 2022, 12:18
Ilka, a dla kogo chcesz schudnąć? dla mnie? Życzę wytrwałości, a może uda się pójść na kebab ;-)
Byle nie z frytkami, bo cała dieta pójdzie wiadomo gdzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4448
Kibicuję: AC Milan

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 sty 2022, 13:12

@Ilka zamiast liczyć kalorie kup sobie pudełka - prościej a też tyle jest tego teraz że dostaniesz coś fajnego, smacznego, pasującego Ci czy bardziej pod kątem smaku czy zawartości.

Oczywiście drożej ale jak policzysz kupowanie składników, liczenie tych kalorii na apkach, gotowanie, przyrządzanie etc...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sty 2022, 13:18

Eyesmon pisze: ↑
25 sty 2022, 13:12
zamiast liczyć kalorie kup sobie pudełka
U mnie zadziałała inna metoda: zamiast wpierdalać, zacząłem jeść. Ostatnio znów zacząłem wpierdalać i kilka kg poszło w górę, ale zimą to normalne :rotfl: zaraz znów zacznę mniej jeść i będzie git. :mrgreen:

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1206

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 25 sty 2022, 13:24

Akurat jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk do gotowania to lepiej zrobić coś samemu i sobie liczyć. Dieta pudełkowa jest droga, do tego różnie bywa z trzymaniem kcal, po trzecie często niestety potrawy średnio trafiają w gusta.

@ilka licz sobie na początku z pomocą Fitatu, ustaw 2000 kcal i przytrzymaj sumiennie przez 2 tygodnie. Codziennie waga rano na czczo i obserwuj sytuację. Spróbuj wpleść chociaż 30 minut aktywności dziennie, cokolwiek - spacer, bieganie czy wygibasy z Chodakowską. W miarę możliwości pomogę.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2022, 13:54 przez Hannibal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 25 sty 2022, 13:42

Ilka juz jest zajeta.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 25 sty 2022, 13:46

Hannibal pisze: ↑
25 sty 2022, 13:24
Akurat jak ktoś nie ma dwóch rąk do gotowania to lepiej zrobić coś samemu i sobie liczyć. Dieta pudełkowa jest droga, do tego różnie bywa z trzymaniem kcal, po trzecie często niestety potrawy średnio trafiają w gusta.

@ilka licz sobie na początku z pomocą Fitatu, ustaw 2000 kcal i przytrzymaj sumiennie przez 2 tygodnie. Codziennie waga rano na czczo i obserwuj sytuację. Spróbuj wpleść chociaż 30 minut aktywności dziennie, cokolwiek - spacer, bieganie czy wygibasy z Chodakowską. W miarę możliwości pomogę.
Oo dziękuję :)

Przyznam, że ciężko jest dostarczyć te 2 tys. kalorii. Poprzednio jak sobie liczyłam to miałam z tym problemy. I niestety najbardziej przekraczałam węglowodany. Muszę przejść na bardziej wartościowe i urozmaicone śniadania. I postaram się trzymać tej liczby kalorii.

Co do ruchu to w dni wolne będę wracała do domu pieszo, czyli to około 25 minut w miarę szybkiego tempa.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 25 sty 2022, 13:49

Ilka, ja mam lepszy sposob na odchudzanie. Niezawodny

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1206

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 25 sty 2022, 13:53

Trzymaj wysoko białko, spożywaj sporo warzyw, dobrze się nawadniaj i głód Ci nie będzie tak doskwierał. Jak używasz IG to znajdziesz sporo pomysłów u fitnesiaków na fajne posiłki.

Ruszaj się, dla zdrowia, dla lepszej wrażliwości insulinowej. Polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”