---> Rap <--- - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 31 gru 2005, 10:40

Dla mnie w Polsce najlepsze płyty to w 2005 roku to:
1. WWO - Witam was w rzeczywistosci
2. Płomień 81 - Historie z sąsiedztwa
A są jeszcze inne, ale to już przeciętne, bo te są ponad przeciętne...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 31 gru 2005, 10:55

RauL pisze:Dla mnie w Polsce najlepsze płyty to w 2005 roku to:
Włodi,2cztery7, Mes, Pele, Olsen&FU są przeciętne?? raczej nie... A te co dałes dla mnie niczym nadzyczajnym się nie wyróżniają.

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 31 gru 2005, 11:03

kulekfcb pisze:
Gem16 pisze:Lecz nie zapomnijmy,żę Kanye West miał też swój udział w tworzeniu tej płyty

chyba nie doczytałes do konca mojej wypowiedzi, mówiłem to :wink: NO bo Common wie o co w tym chodzi, woli wydawać rzadiej, ale bardzo dobre, spójne, dobrze dopracowane płyty. I po tym można poznać wielkiego artyste jakim niewątpliwie jest Common
No to doszliśmy chyba do kompromisu :) Doczytałem do konica twoją wypowiedzi tylko po prostu nie zrozumiałem jej w tym konteksicie co trzeba. :( Ale lepiej późno niż wcale :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 31 gru 2005, 12:09

Gem16 pisze:
kulekfcb pisze:
Gem16 pisze:Lecz nie zapomnijmy,żę Kanye West miał też swój udział w tworzeniu tej płyty

chyba nie doczytałes do konca mojej wypowiedzi, mówiłem to :wink: NO bo Common wie o co w tym chodzi, woli wydawać rzadiej, ale bardzo dobre, spójne, dobrze dopracowane płyty. I po tym można poznać wielkiego artyste jakim niewątpliwie jest Common
No to doszliśmy chyba do kompromisu :) Doczytałem do konica twoją wypowiedzi tylko po prostu nie zrozumiałem jej w tym konteksicie co trzeba. :( Ale lepiej późno niż wcale :D
Dokładnie :wink: No i w nowym roku, chciałbym życzyć sobie i Wam świeżcyh, kozackich produkcji, zarówno w naszym pięknym kraju jak i za oceanem. Ja osobiście czekam na nowego Nasa, "Detox" Dr.Dre, Raekwona, Kanye Westa i Gosthface'a :wink: a zapomniałem o polskich płytach: Nowy Tede :D producencka Kuby O., może w końcu Waco skończy materiał, Flexxip, nowy Fu ( spiesz sie stary)

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 31 gru 2005, 12:23

No i w nowym roku, chciałbym życzyć sobie i Wam świeżcyh, kozackich produkcji, zarówno w naszym pięknym kraju jak i za oceanem. Ja osobiście czekam na nowego Nasa, "Detox" Dr.Dre, Raekwona, Kanye Westa i Gosthface'a Wink a zapomniałem o polskich płytach: Nowy Tede Very Happy producencka Kuby O., może w końcu Waco skończy materiał, Flexxip, nowy Fu ( spiesz sie stary)
Wzajemnie, wzajemnie :D No może dodam do życzeń związanych z rapem aby było mniej takich "pseudo raperów" w nadchodzącym roku jak : Doniu, Mezo , Liber , aby 50 Cent się nawrócił(złudne nadzieje :P ) I aby jakiś hit się zdarzył w branży związanej z rapem(nie wiem narodziny nowej gwiazdy , lub może "DETOX" doktorka dre który mógł by chociaż troche się równać do jego pierwszej płyty :twisted: )

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Moja top 10 !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 31 gru 2005, 12:33

JA mówię o top 10 dla mnie i jak dla mnie Juras/Wigor i Olsen/Fu wydali gorsze albumy niż np. Pelson czy Peja. Taka jest moja opinia ,

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Moja top 10 !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 31 gru 2005, 13:15

Dżokere pisze:JA mówię o top 10 dla mnie i jak dla mnie Juras/Wigor i Olsen/Fu wydali gorsze albumy niż np. Pelson czy Peja. Taka jest moja opinia ,
Peja dla mnie to zdecydowanie najsłabsza płyta z tych 4. Juras/Wigro dość fajna, a tych 2 ostatnich nie chce klasyfikować, gdyż bardzo Pelego lubie, a Fu jest dla mnei jednym z najlepszych polskich Mc's.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 31 gru 2005, 14:04

a słyszeliście może nowa płyte Pokahontaz ?! chodzi mi głównie o te remixy... ?! bo chciałbym to usłyszeć ale nie znalazłem !

Mój numer jeden to Pokahontaz - Receptura ! K-ce RLZ !

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 31 gru 2005, 14:58

meecik_mks pisze:a słyszeliście może nowa płyte Pokahontaz ?! chodzi mi głównie o te remixy... ?! bo chciałbym to usłyszeć ale nie znalazłem !

Mój numer jeden to Pokahontaz - Receptura ! K-ce RLZ !
hehe ja nawet całej Receptury nie przesłuchałem a co mowic remiksy. Nie wiem nie wkreca mi sie te pokahontaz jakos, a duzo ludzi je chwali. Choć przyznam, że okładka płyty fajna :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 gru 2005, 16:18

kulekfcb pisze:
Włodi,2cztery7, Mes, Pele, Olsen&FU są przeciętne?? raczej nie... A te co dałes dla mnie niczym nadzyczajnym się nie wyróżniają.
oj wyrozniaja sie i to bardzo. Potwierdzeniem tego moze byc frekwencja na koncertach.

Mes jak Fu- zbyt czesto wydaja plyty> Powinni przystopowac bo jakosc nie idzie z iloscia co widac bardziej u Zipa

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 31 gru 2005, 16:58

kulekfcb pisze:
Dla mnie WWO i Płomień 81 wybijają się z tego wszystkiego. Moje zdanie.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 31 gru 2005, 17:51

Bienias pisze:
kulekfcb pisze:
oj wyrozniaja sie i to bardzo. Potwierdzeniem tego moze byc frekwencja na koncertach.

Mes jak Fu- zbyt czesto wydaja plyty> Powinni przystopowac bo jakosc nie idzie z iloscia co widac bardziej u Zipa
NIe wiem dla mnie wszystkie solowe płyty Fusznika + Kameleon są kozackie, tak samo Mesa. pierwsze witryny i wyjatkowe okolicznosci tez byly konkretne, teraz jakos WWO mi sie nie podoba, Płomień średnio

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: 10 płyt roku w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 sty 2006, 2:37

kulekfcb pisze: Słyszeliście o akcji ALL 4 PJUS?? Chodzi tu o zbiórkę pieniędzy na operację dla rapera 2cztery7, który cierpi na rzadką chorobe genetyczną, która zaatakowała u niego nerwy słuchu :? 6 i 7 stycznia odbędą się 2 koncerty podw/w szyldem. Koszt opereracji wynosi 30 tys euro. Wystapią m.in.: Włodi, Pelson, 2cztery7, Flexxip, Płomień, Grammatik. Oczywiście wszyscy artyści, zrzekli się swoim gaży na rzecz Karola.
Pewnie bedzie komplet tym bardziej ze Pjus byl Cyberf@nem co dla kibicow Legii nie jest obojetne. Poza tym Plomien rzadko koncertuje wiec bedzie kolejna okazja do ostrego melanzu(cel szlachetny wiec kabony nie bedzie mi zal )

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 05 sty 2006, 18:53

BIenias planujesz sie wybrać?? Ja nie mam możliwości takiej niestety, ale przelałem hajsik jakby za bilet na specjalne konto, 20 zł nie pieniądz a napewno się przydadzą. W końcu to szczytny cel a 30 tys euro to nie mały wydatek. Miejmy nadzieję, żę Pjus wróci do zdrowia i dalej będzie nagrywał. Czekam na następne 2cztery7. Trzymaj się Pjus...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 05 sty 2006, 23:38

NaS i Primo...Będzie się działo 8)
http://www.rapgra.com/news/news.php?id=1947
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”