Zwała

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Zwała

Post autor: Kesz » 27 sty 2022, 20:58

Po 1 porównujesz gościa, który po wyjściu z więzienia chce robić coś legalnie do ludzi, którzy łapią prawo
Mówisz to z takim przekonaniem a skąd wiesz czy on działa legalnie? może to dla niego forma prania brudnych pieniędzy? takie gdybanie. Ostatnie o czym bym pomyślał, to, że Słowik działa z czymś legalnie, on nawet siedząc w pierdlu handlował narkotykami. Nie znamy kulis tego wszystkiego, więc trudno tutaj mówić cokolwiek.
Sorry, ale jeśli porównujesz to, że gość jest twarzą gali do tego, że ktoś bije swoją partnerkę to nie powinieneś wyskakiwać z takim tekstem, bo to dopiero Twoje porównanie jest głupie
Chyba wyciągnąłeś z kontekstu, bo mam wrażenie, że te gwałty odniosłeś do Słowika a miałem na myśli twój przykład z piłkarzami a dalsza część wypowiedzi miała miejsce tutaj :
Tak jak w przypadku piłkarzy mówimy o osobach publicznych tak oni nie wykorzystują faktu, że zgwałcili jakąś kobietę do promocji siebie i na tym budują swoją karierę
No, a jak Terry po zakonczeniu kariery będzie chciał być gwiazda talkshow to co wtedy? traktujemy go jako człowieka, jako piłkarza czy jako ostatnią medne za to co zrobił? A co z Robinho? TO NIE TOBIE DECYDOWAĆ co ludize chcą oglądać i co ich kręci
Ale Terry nie jest gwiazdą talk show a Robinho? pewnie nigdy nie wyląduje w więzieniu bo chroni go brazylijskie prawo, ale oni nie tworzą z swoich wybryków kariery czy sławy więc to takie znowu gadanie "co by było gdyby" ... Ja mówię tu o realnych sytuacjach jakie mają miejsce a nie czy np. Hajto pójdzie do mediów, założy kanał youtube i będzie tam niczym Gmoch rozkładał na czynniki pierwsze jak rozpieprzył staruszkę na pasach i czekał z założonymi rękoma na oferty. On mimo wszystko fakt, że gdzieś wepchał się do mediów zawdzięcza temu, że był całkiem niezłym piłkarzem i poruszał się w tym środowisku, nie robi kariery na tym, że kogoś przejechał na ulicy a w przypadku jednak uczestników gali MMA VIP a także Słowika mamy do czynienia z ludźmi jacy swoją popularność budują na skandalach, przestępczości i patologii.

Ja przykładowo chciałbym zobaczyć taki Battle Royale jak w książce Takamiego, gdzie z zaskoczenia robi się łapankę kilkudziesięciu osób, wrzuca się ich na określony obszar i każe się im zabijać dając losową broń i wypuszczając po kolei do lasu... Co prawda w książce mieliśmy do czynienia z dziećmi jacy zostali tak rzuceni, co więcej, byli to przyjaciele z jednej klasy ale już można nawet nawiązać do filmu "Potępiony" i wrzucić nawet w takie realia najgorszych więźniów a co tam... Fajnie by było obejrzeć sobie reality show gdzie najgorsze zbiry się gwałcą, zabijają, torturują albo nawet zjadają nawzajem. Ludzie by chcieli to oglądać, by tym się cieszyli, bo tak działa plebs i nawet w czasach starożytnego Rzymu w koloseum mieliśmy tego dowód a dodatkowo jest to na czasie, taki Squid Game pokazał, że tego typu forma rozrywki by się spokojnie dzisiaj sprzedała. Ale czy to właściwie? to, że ludzie by może chcieli coś takiego zobaczyć, to mają dostać na to przyzwolenie? Są pewne granice. Może też tutaj nieco wyolbrzymiłem wyjeżdżając z takim przykładem, ale nie można tolerować wszystkiego tylko dlatego, że ludzie tego chcą... Tym bardziej jeśli średnia wieku tych ludzi to pewnie jakieś 17-18 lat lub w tych okolicach.
Ja nie pojmuje jak może być przyzwolenie na zabranianie człowiekowi sponsorowania/bycia twarzą czy bycia wspówłaścicielem gali. Nie wierze, jak można dawać przyzwolenie na to, żeby zakazać ludziom występowania w mediach tylko dlatego, że tak nam się podoba. Jak dojdziemy do wniosku, że Twoje posty są tutaj demoralizujące to też możemy być za tym, żeby Ci zakazać pisać w internecie albo w ogóle się wypowiadać?
Nie, że nam się tak podoba, tylko z jakiegoś powodu takie nastawienie jest. Jak wspomniałem, sam nie wiesz jaką rolę tak naprawdę odgrywa tam Słowik a przy tej całej aferze, to dla własnego wizerunku sam by się wycofał, ale tego nie chce zrobić i widać ma w tym głębszy interes, można tylko snuć domysły. Jeśli chodzi o moje posty... Cóż, jestem osobą bardzo impulsywną, łatwo ulegam emocjom a do tego szczerą do bólu, mówię co myślę i już zarobiłem kilka banów na innych forach i do tego się wszystko sprowadza, jeśli twoje tudzież moje wypowiedzi by w jakiś sposób nie pasowały w danym miejscu, społeczności, to taką osobę z tej społeczności się eliminuje dając jej zwyczajnie bana i taki Słowik powinien być dożywotnio zbanowany z jakiegokolwiek aktywnego funkcjonowania w społeczności, niech tam sobie robi co chce, ale niech z tym nie wyskakuje i nie lansuje się publicznie.

Wróć do „Hyde Park”