Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 18

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 0:29

Z tego co mi wiadomo Baptista przychodził do Sevilli jako DM i tak go "reklamowano" i tak grał jak Niggaz napisał. Tylko potem w klubie zauwazyli że mogą go jeszcze inaczej "wykorzystać". Przed transferem do Realu on był nawet na mediapunta ustawiany. Z różnym skutkiem. Wenger postawił sobie za cel sprowadzenie go by zastąpił Vieire. Wiec musi miec swoje zalety na DM. Kto jak kto ale Wenger niekupił by kota w worku.

Swoją drogą Baptista w barwach Seville strzelił jedna z piękniejszych bramek samobójczych jakich widziałem. Zgrał głową na krótkim ... do własnej.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 sty 2006, 0:32

*_For_zaza_Milan_* pisze:Wenger postawił sobie za cel sprowadzenie go by zastąpił Vieire. Wiec musi miec swoje zalety na DM. Kto jak kto ale Wenger niekupił by kota w worku.

Racje wiec dlaczego nikt go nie sprawdzi, nie ustawi na tej pozycji :x

*_For_zaza_Milan_* pisze:Swoją drogą Baptista w barwach Seville strzelił jedna z piękniejszych bramek samobójczych jakich widziałem. Zgrał głową na krótkim ... do własnej.

Niezła brameczka była :wink:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 02 sty 2006, 0:42

Sorry, ale wg was Baptista gra źle, bo niestrzela tylu bramek? Czy wg was przeszedł do Madrytu, by zdobyć korone króla strzelców? Wg mnie przeszedł dlatego, że jest świetnym zawodnikiem, potrafiącym równie dobrze grać ofensywnie jak i defensywnie. Gdyby Real chciał kupić wspomnianego wcześniej "króla strzelców" to kupiłby napastnika, a nie pomocnika!

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 02 sty 2006, 0:46

Baptista zagrał kapitalny mecz na pozycji cofnietego pomocnika w meczu Katalonia-Brazylia(2-4) i strzelił fenomenlaną bramke z przewrotki. Wtedy parol zagieła na niego Bardcelona, bo Ryj był ponoc zachwycony jego postawa jako defensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 sty 2006, 0:52

Czemu nikt go nie wystawi na DM ? może dla tego że nie ma Wengera :roll: Wiesz każdy trener ma swoją koncepcje i wizje gry. Luxe widział Real bez klasycznych skrzydłowych - to sie mogło sprawdzić ale nie musiało.

Jak pokazały spotaknie nie udało sie - choć wiem na "właśnej skórze" że można tak grać bo mam przykład na Milanie :wink: bez skrzydłowych bo ich role pełnią obrońcy - boczni.

Ale zawuważ że Luxe swoją wizją gry nie widział mejsca dla Solariego i Figo którzy odeszli - Figo sie odrodził a Santiago ma jakieś kłopoty w Interze. A kto wie czy nie brakuje tego piłkarze Realowi. To był zawsze piłkarz który mógł grac mało ale wnosił bardzo dużo w gra Króleskich

Jak już wspominamy bramki to przypomniały mi sie dwie takie cudne Solariego - jedna chyba w derbach gdy zaczą akcje na prawej stronie jednym zwodem scią dośrodka i zasadził w okno. :twisted: Druga to gdy był ustawiony na 18 metrze bramkarz rywali wyblił piłke przed siebie a ten ją zgasił na klacie - pozwolił opaść - i sie złożył tak max zagarniając piłke - majstersztyk

Konczyć trza - dobranoc Panowie :!: jeszcze meczyk NBA trza można obejrzeć :p

Pozdro :wink:

P.SStan ale zauważ że on nie ma jednej swojej pozycji wiec co tak naprawde mają kibice od niego wymagać jak w każdym zespole gra/ł inaczej wliczając Canarinhos.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2006, 0:56 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 sty 2006, 0:54

stan_mic pisze:Sorry, ale wg was Baptista gra źle, bo niestrzela tylu bramek? Czy wg was przeszedł do Madrytu, by zdobyć korone króla strzelców? Wg mnie przeszedł dlatego, że jest świetnym zawodnikiem, potrafiącym równie dobrze grać ofensywnie jak i defensywnie. Gdyby Real chciał kupić wspomnianego wcześniej "króla strzelców" to kupiłby napastnika, a nie pomocnika!

Nie, Baptista nie przyszedl by zdobywac korone krola strzelców. Ale tak naprawde co on robi w Realu :?: Mediapunto - niesprawdza sie, mial rozgrywac piłke :? napastnika mial grać :?: na skrzydla sie nie nadaje cofniety za napastnikami to tez nie jest pozycja dla niego bo w Realu sie nie sprawdza i nie sprawdzi na tej pozycji :!:

Problem nie jest ze Julio nie strzela goli nie to od niego jest wymagane w Realu. Baptista nie gra ... NIC. Jest bez formy jest bezprodkutywny nie cieganie ani druzyny do przodu ani za bardzo nie wie co ma robic z tyłu. Ewidentnie warto poszukac mu jakiegos miejsca na boisku jakies konkretnej pozycji. Dlaczego skoro jak ktos celnie zauwalzyl Wenger chcial nim zastapic Viere. To dlaczego w druzynie z Santiago Bernabeu nie moze zostac spróbowany na DM `ie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 sty 2006, 0:58

*_For_zaza_Milan_* pisze:a Santiago ma jakieś kłopoty w Interze. A kto wie czy nie brakuje tego piłkarze Realowi. To był zawsze piłkarz który mógł grac mało ale wnosił bardzo dużo w gra Króleskich

Oj brakuje :cry:

Dobranoc Panom :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 sty 2006, 0:58

stan_mic pisze:Sorry, ale wg was Baptista gra źle, bo niestrzela tylu bramek? Czy wg was przeszedł do Madrytu, by zdobyć korone króla strzelców? Wg mnie przeszedł dlatego, że jest świetnym zawodnikiem, potrafiącym równie dobrze grać ofensywnie jak i defensywnie. Gdyby Real chciał kupić wspomnianego wcześniej "króla strzelców" to kupiłby napastnika, a nie pomocnika!

Nie chodzi o bramki. Czy widziałes chociaż jeden emcz w jego wykonaniu? Zagrał dobrze w jednym meczu, teraz jest już coraz gorzej. Najlepsze jest to ze ten piłkarz w Sevilli zapieprzał jak malo kto, atomowe uderzenie, budowa ciała jak u goliata , jak na swa mase szybki i zwinny, stzrelał wyśmienicie wolne a glową grał jak malo kto.

A w Madrycie, Julio zwalnia kazda akcje która mozna wyprowadzić o wiele szybciej, traci duzo piłek za duzo jak na niego, strzaly ma bardzo niecelne...główki to samo.

Grająć w Sevilli jako Dm miał wielki pociąg pod bramke rywala, instynkt napastnika, potrafił ze środka pola przejsć 3-4 rywali huknąć i zdobyć gola a czasami pozwalal sobie strzelac z blzszej odleglosci, spróbowano go na mediapunta strzelał wiecej ejszcze i wylądował jako snajper. W Realu zagrał chyba już na akzdej pozycji. Bo i na DM'ie grał ustawil go tam 'lux' była lewa pomoc, mediapunto, prawa pomoc i w koncu napad. Strzelil nam dwie bramki jedną bardzo ładna...z wolnych co strzelal ejden zatrzymal sie na poprzeczce. Skuteczność bardzo niska poniewaz ten piłkarz dosć czesto dochodził do sytuacji wrecz 100% i nie strzelał.

Mam nadzieje że Julio się przebudzi bo narazie sprawia wrazenie przytloczonego, zakręconego jak sloik, moze go ktoś odkręci...bo inaczej Perez go sprzeda, aszkoda by mi było Julio, choć nei gra na miare oczekiwań to kazdy wie co w nim drzemie...

'Sisinjo' :wink: juz mamy, ciekawe kogo teraz Perez wyczaruje...okienko już otawrte a Antonio jeszcze w Rzymie obynie skonczylo się na Cicinho :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sty 2006, 1:03

vakabayashi pisze:
Problem nie jest ze Julio nie strzela goli nie to od niego jest wymagane w Realu. Baptista nie gra ... NIC. Jest bez formy jest bezprodkutywny nie cieganie ani druzyny do przodu ani za bardzo nie wie co ma robic z tyłu. .
Od poczatku sezonu zastanawiam sie dlaczego tak dobry zawodnik jakim jest Baptista gra slabo. Problemow z adaptacja nie powinien miec gdyz jezyk, klimat itp zna. Przechodzac z Sevilli do realu byl gwiazda, zawodnikiem aspirujacym do kadry z duzymi perspektywami...a teraz. Cos musi byc nie tak z treningami ze zawodnik w niecale 2 miesiace jest cieniem siebie samego

Life is brutal. 1 WP. // Niggaz

Pisalem w nocy wiec te r nie bylo zamierzone ale spoko
Ostatnio zmieniony 02 sty 2006, 13:10 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 sty 2006, 1:06

Bienias pisze:Sevilli do realu
szkoda ze ne masz szacunku...cos mi sie obiło o uszy że za takie cos mialo być ostrzeżenia...

Bienias pisze:Cos musi byc nie tak z treningami ze zawodnik w niecale 2 miesiace jest cieniem siebie samego

Teraz jest Caro wiec treningów Lux'a nie ma, powinno coś pomoc w koncu akzdy trener stosuje inny rezim treningowy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sty 2006, 12:19

Zastanawia mnie tylko dlaczego nie potrafisz stworzyć chociaż pozorów obiektywności. Baptista gra niesamowity piach i widzą to wszyscy na czele z kibicami Realu. Według mnie Baptista gra źle ponieważ gra źle. To zresztą widać.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Swoją drogą Baptista w barwach Seville strzelił jedna z piękniejszych bramek samobójczych jakich widziałem. Zgrał głową na krótkim ... do własnej.
To było w meczu z Barceloną :twisted: 8)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 sty 2006, 13:56

*_For_zaza_Milan_* pisze:Z tego co mi wiadomo Baptista przychodził do Sevilli jako DM i tak go "reklamowano" i tak grał jak Niggaz napisał.

TYlko wiesz ten DM strzelił około 20 bramek w lidze. MOże troszeczke mniej, ale w Realu miałbyć ustawiany w pomocy, w Sevilli grał praktycznie jak chciał. W Realu tak jak wcześniej napisałem nie błyszczy bo stanowi tło dla innych. Jego pozycja to wg mnie napastnik bądź bardzo wysunięty pomocnik.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 sty 2006, 14:18

Bardzo dobre informacje dotyczace Raula:
"Hiszpański napastnik został poddany testom, które trwały 20 minut. Zawierały bieg i ćwiczenia z piłką a Raul poradził sobie z nimi doskonale.
Cały sztab medyczny Realu twierdzi, że Raul nie będzie potrzebował operacji chirurgicznej i skupią się na jego dalszej rehabilitacji z zamiarem, by nasz kapitan był w pełni zdrów na mecz Champions League z Arsenalem Londyn w następnym miesiącu."
Z tym powrotem na mecz z Arsenalem to moze przesada, ale wazne ze uniknie operacji :D To chyba ostatecznie przekresla transfer Kuyta do Realu...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 sty 2006, 20:53

Bardzo dobre informacje dotyczace Raula:
"Hiszpański napastnik został poddany testom, które trwały 20 minut. Zawierały bieg i ćwiczenia z piłką a Raul poradził sobie z nimi doskonale.
Cały sztab medyczny Realu twierdzi, że Raul nie będzie potrzebował operacji chirurgicznej i skupią się na jego dalszej rehabilitacji z zamiarem, by nasz kapitan był w pełni zdrów na mecz Champions League z Arsenalem Londyn w następnym miesiącu."
Z tym powrotem na mecz z Arsenalem to moze przesada, ale wazne ze uniknie operacji To chyba ostatecznie przekresla transfer Kuyta do Realu...
Z powolnego powrotu do zdrowia Raula wypada sie tylko cieszyc.
A co do Kuyta w Realu ciekawy napastnik ale osobiscie wydaje mi sie ze nie nadawalby sie na zawodnika Realu. Bardziej liga angielska gdzies gdzie moze skorzystac z umijetnosci wysmienitej gry głowa.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 02 sty 2006, 20:58

vakabayashi pisze:A co do Kuyta w Realu ciekawy napastnik ale osobiscie wydaje mi sie ze nie nadawalby sie na zawodnika Realu.
pewnie ze nie pasuje bo jest mało medialny :P a tak powaznie to wydajemi sie ze własnie ze byłby bardziej przydatny niz Cassano :!: Ale Pezrez woli chyba włocha niz holendra, o którym robi sie coraz głosniej i napewno przejdzie w lecie do silnijeszego klubu :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”