Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
hellas
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hellas » 04 sty 2006, 19:16

juz widze jak przechodzi do zaglebia..se tysiace wartosciowszych klubow ;]..jak jest taki dobry to moglby do wiselki przejsc..bo
napastnik by sie nam przydal.. :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sty 2006, 20:44

Kaźmierczak i Grzelak jednak pozostaną w Pogoni?

Reprezentanci Polski, a wcześniej Mistrzowie Europy juniorów Rafał Grzelak i Przemysław Kaźmierczak spotkają się w czwartek z kolegami na treningu w... Szczecinie. Piłkarzom Pogoni zarezerwowane już zostały bilety na samolot do Brazylii, gdzie zostaną włączeni do kadry przygotowującej się do wiosennej rundy ekstraklasy.

Nie będziemy tłumaczyć pewnych zawiłości wynikających z wcześniejszych uzgodnień międzyklubowych. W rozmowach kontraktowych, czyli w kwestii reprezentowania barw danego klubu, decydujące jest zdanie piłkarzy, indywidualnie negocjujących określone warunki, w tym finansowe. Jak widać strony nie doszły do porozumienia i Przemysław Kaźmierczak oraz Rafał Grzelak wybierając Szczecin będą nadal piłkarzami MKS Pogoń Szczecin SSA.

źródło: Pogoń Szczecin
Ja tych ludzi nie rozumiem. Co takiego w tych kontraktach im się nie podoba :|. Kasa na pewno większa niż w Pogonii, a w Szczecinie mogą dodatkowo czuć się, delikatnie mówiąc, nie chciani...

Z kolei rano:
Wbrew wcześniejszym zapowiedziom, dziś nie dojdzie jeszcze do podpisania umów z Przemysławem Kaźmierczakiem i Rafałem Grzelakiem, którzy dziś nie zjawili się w Krakowie. Obie strony nie ustaliły jeszcze ostatecznej treści indywidualnych kontraktów.
Działacze Wisły nie chcą się podobno zgodzić na punkty, które w ostatniej chwili do umów dopisał menedżer obu zawodników.
:shock:

Awatar użytkownika
Kamilos15
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilos15 » 04 sty 2006, 21:41

A ja sie ciesze że Kaźśmierczak i Grzelak najprawdopodoniej nie podpiszą wkoncu kontraktu z wisła przynajmnjiej wisła sie nie wzmocni i Legia ędzie miał tylko prostszą droge po mistrza :)

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 04 sty 2006, 21:49

A wiec Jaga jest powaznie zainteresowana Tomaszem Wackiem z Cracovii i Rafałem Misztalem. [oby nie bylo jak z Kompalą ktory juz rozwiązal konttakt i poszukuje klubu-slyszalem o Piascie Gliwice]

Wałerij Sokołenko i Kulig zostal pilkarzami Górnika Łęczna
:?

Szczerze to najwieksze i chyba najlepsze transfery w tym oknie transferowym robi legia[szkoda]

Awatar użytkownika
Kamilos15
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilos15 » 04 sty 2006, 21:52

Jaka szkoda bardzo dobrze oby tak dalej mistrz musi byc w Warszawie :)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 05 sty 2006, 19:40

Kurcze, trochę się obawiam Kielc(...), jak tak dalej pójdzie to mi cały LECH wykupią. Już mają zdrajce Gajtka, a czytam, że mogą jeszcze odejść Sasin i Telichowski :boje się: A w ich miejsce przychodzi jekiś tam Malarz (mistrz wrzucania sobie piłek do siatki) i Szewczuk, który broni się rękami i nogami by tylko do Poznania nietrafić!!! Tym dwóm panom to raczej podziękujemy :naughty: Swoją drogą szkoda, że Białkowski był zadrogi, a Pitry trafi na Bułgarską dopiero po sezonie, ale już razem z całą plejadą Amicowców :spoko: a potem to już tylko :king: !!!!
Ostatnio zmieniony 07 sty 2006, 19:55 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 sty 2006, 21:32

stan_mic pisze:...
:shock:

To oficjalny koniec rozmów z Grzelakiem i Kaźmierczakiem. Przeżyjmy to jeszcze raz.

1. Wyprzedaż w Pogonii, Ptak dogadany z Cupiałem w sprawie obu. Jego wypowiedz brzmi mniej więcej "Boguś ma rezerwację" ;). Kwota ustalona na 900 tys. euro za obu
2. Negacjacje w sprawie kontraktu z zawodnikami. Wisła chce by zarobki byly uzależnione od poziomu gry.
3. Fakt "Działacze twierdzą, że zawodnicy chcą tyle co Żurawski"
4. Działacze- dementi "Nikt z nas nie rozmawiał z Faktem". Rzecznik klubu jedzie do Warszawy wyjasnić sprawę w redakcji
5. Grzelak&Kaźmierczak obrażają się "Wisła nie ma prawa ujawniać ile chcemy ;(. Nie chcemy tyle ile mówią, chcemy do Ptaka, chcemy do mamy, nie chcemy do Wisły ;("
6. Kontrakty prawie uzgodnione. Menadżer zawodników dopisuje parę punktów. Podobno chodzi o kwotę prowizji dla niego... Wg działaczy jest za duża. Negocjacje zerwane...
7. G&K trenują z Pogonią. Kaźmierczak: "Działacze Wisły potraktowali nas jak ogórki ;(. Opowiadali w prasie, jakie to mamy finansowe żądania. Podobno chciałem zarabiać rocznie 200 tys. euro, Gdybym powiedział, jakie zarobki nam proponowano, byłby śmiech na całą Polskę ;("
Jakie by nie były te kontrakty, to nie powinny budzić śmiechu... No chyba, że ktoś nie mieszka w Polsce. Gwiazdor ma sporo szacunku do pieniędzy, na które zarabia :roll:. Tekstu o ogórkach i tym jak źli działacze Wisły opowiadali Faktowi, nie będę komentował.
8. CDN?
Mimo zerwanych negocjacji, Rafał Grzelak wciąż liczy na angaż w drużynie mistrzów Polski. - Obie strony twardo obstają przy swoich stanowiskach, dlatego negocjacje trwają tak długo. Mimo wszystko pozostaję optymistą, liczę że się dogadamy. Teraz ruch należy do Wisły. Nawet jeśli polecimy do Brazylii nie oznacza to końca rozmów - przekonuje lewy pomocnik Pogoni.

Decyzja Wisły faktycznie nie oznacza końca negocjacji. Być może jest to tylko zagranie mające na celu zmiękczenie stanowiska piłkarzy. Ich ewentualna przyszłość w Szczecinie nie rysuje się w jasnych barwach. Nie powinni liczyć na przychylność Antoniego Ptaka, którego swoją decyzją pozbawili blisko miliona euro. Przypomnijmy, że właściciel Pogoni dobił już targu z władzami Wisły i liczył na 900 000 euro.

- Oczywiście u podstaw niepowodzenia rozmów leżą rozbieżności w kwestiach finansowych, których szczegółów nie mamy zamiaru ujawniać. Zresztą nigdy nie ujawnialiśmy dla dobra prowadzonych rozmów. Dlatego jesteśmy nieco zaskoczeni stylem publicznych wypowiedzi piłkarzy pod adresem naszego klubu. Najwyższy czas pogodzić z faktem, że - choć trwa okienko transferowe - Wisła Kraków nie jest od spełniania wszystkich życzeń menedżerów i oczekiwań piłkarzy - powiedział Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Wisła Kraków SSA.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sty 2006, 13:15

No to jest jeszcze jednen nowy Widzewiak - Łukasz Trałka. Tym bardziej sie ciesze, bo to moj krajan (no przynajmniej urodzil sie tam gdzie ja :P ), wiec obok Slawka Szeligi kolejny w Widzewie. Pieknie. Zeby jeszcze tylko gral na poziomie pierwszoligowca ;)
Fabiniak polecial do Brazylii i ma zamiar decydowac o przejsciu do Łodzi po powrocie, ale jak podaje 90minut.pl moze byc juz za pozno, bo podobno Misztal sie przeprosil z Zibim no i caly czas jest temat Jarka Tkocza :D
Szkoda tylko, ze Lato jest bliski przejscia do Grodziska, bo jak odejdzie to bedzie duza strata i pewnie trzeba bedzie jeszcze kogos w jego miejsce sprowadzic. No ale damy rade. Jak to mowia - bojcie sie chamy do pierwszej ligi wracamy ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2006, 13:34

Warszawa(Legia) czeka na Lodz(Widzew) Jakos tak nudno bez was :cry:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 sty 2006, 15:15

stan_mic pisze:Kurcze, trochę się obawiam Kolportera
Jak już to Korony Kielce lub w ostateczności Korony Kolportera Kielce .

BYŁA BĘDZIE JEST KORONA MKS !!!

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 06 sty 2006, 18:03

Scyzoryk niestety, ale pozostanę przy Kielcach(...), bo nazwa Korona podobnie jak stronka, którą podajesz pod każdym postem i cytat "biały honor, biała duma" śmierdzi rasizmem!!! A już szczytem bezczelności jest niezamieszczenie profilu waszego najlepszego obrońcy Hernaniego razem z profilami innych zawodników na wspomnianej stronce!!!
Ostatnio zmieniony 07 sty 2006, 19:57 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 06 sty 2006, 18:35

stan_mic pisze:Scyzoryk niestety, ale pozostanę przy Kolporterze Kielce, bo nazwa Korona podobnie jak stronka, którą podajesz pod każdym postem i cytat "biały honor, biała duma" śmierdzi rasizmem!!! A już szczytem bezczelności jest niezamieszczenie profilu waszego najlepszego obrońcy Hernaniego razem z profilami innych zawodników na wspomnianej stronce!!!
Mam rodzinke w kielcach i bywam nieraz na Koronie ale nie lubie rasizmu to musze przyznac...ale zawsze lubiałem Korone moj ojciec jest z kielc....

Fajna mp3 KSZO
http://rapidshare.de/files/10524364/kszo.mp3.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 sty 2006, 13:30

Marcel Lička na treningu Dyskobolii
Jarosław Lato z Widzewa Łódź i Marcel Lička, który występował ostatnio w Górniku Zabrze, będą zawodnikami Dyskobolii Grodzisk. Szkoci z Hearts zwrócili się z prośbą o przedłużenie testów Michała Golińskiego.

Chyba trzeba postawic krzyzyk na tej druzynie :!: :!: :!:
Liczka sciaga swego synka - 2x Liczka to chyba za duzo jak na taki maly Grodzisk :lol: - chyba tego nie przezyja
Coz o Widzewiaku juz pisalem - solidny pilkarz ale na 2 ligowe bosika raczej, poza tym nie jest to jakis mlodzian (28-29lat[?]), do tego jeszcze Gesior :shock: - ciekawe czy Transfer Jelenia to lipa :?: w sumie miala byc wymiana Golinski - Jelen ale watpie
Patrzac na ruchy Graodziska i trenera to obrona przed spadkiem bedzie jak nic :!:

Scherfen wyjechal na testy do Cardiff - ciekawe co z tego wyniknie w sumie myslalem ze Lech teraz bedzie sie zbroil a tu prosze odcvhodza czolowi gracze
Jezeli juz jestesmy przy Angli to Crewe zlozyl oferte za Kusia i Lukasiewicza - rosnie kolonia polskich graczy na wyspach -kiedys byla bundesliga a teraz troche przekierowali sie na brytyjskie klimaty

Ciekawy rowniez czy transfer Pitrego dojdzie do skutku juz w najblizszych dniach

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 07 sty 2006, 15:02

stan_mic pisze:Scyzoryk niestety, ale pozostanę przy Kolporterze Kielce, bo nazwa Korona podobnie jak stronka, którą podajesz pod każdym postem i cytat "biały honor, biała duma" śmierdzi rasizmem!!! A już szczytem bezczelności jest niezamieszczenie profilu waszego najlepszego obrońcy Hernaniego razem z profilami innych zawodników na wspomnianej stronce!!!

To lepiej używaj nazwy Kielce bo pierwsza wersja hymnu napisanego dla Kolportera Kielce jak to określasz zaczynała się od słów "Biały Honor Biała Duma " zmienili ją po kilku miesiącach dopiero .

Ta flaga co mam w podpisie jest najbardziej znaną Korony . W II i III lidze nikomu nie przeszkadzała i nikt nie mówił ze kibice za nią stojącą to rasiści i ze propaguje treści rasistowskie .

P.S nie jestem rasistą Hernani mi nie przeszkadza , ale nie chce zeby Korona Była 2 Pogonią gdzie na 24 zawodników 18 bedzie z Brazylii .

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 07 sty 2006, 19:23

Scyzoryk pisze:

To lepiej używaj nazwy Kielce bo pierwsza wersja hymnu napisanego dla Kolportera Kielce jak to określasz zaczynała się od słów "Biały Honor Biała Duma " zmienili ją po kilku miesiącach dopiero .

Ta flaga co mam w podpisie jest najbardziej znaną Korony . W II i III lidze nikomu nie przeszkadzała i nikt nie mówił ze kibice za nią stojącą to rasiści i ze propaguje treści rasistowskie .

P.S nie jestem rasistą Hernani mi nie przeszkadza , ale nie chce zeby Korona Była 2 Pogonią gdzie na 24 zawodników 18 bedzie z Brazylii .
No nie mow ze Biały Honor Biała Duma to nie jest rasistowskie...rozumiem ze media strasznie rozgłosily to ze korona gwizdała na Hernaniego bo sam Hernani Mowi ze nic nie słyszał ale i tak byscie musieli do niego trójkami podchodzic...bo kiedys cwiczył bodajze KickBoxing i sie niezle bije bo zarabiał kiedys tak kase...a o to ze korona bedzie 2 pogonia to sie nie martw macie mądrego prezesa bo robi madre transfery a głupiego bo moim zdaniem nie liczy sie z drugą osobą bo np. dał zakazy blisko 200 kibicom Korony i w wywiadzie w PN w Grudniu pytany czy jest wdzieczny Wdowczykowi ze znalazł kogos takiego jak Piechna on odpowiedział ze nie ma za co bo on sypie kasa na transfery...a wracajac do tego rasizmu to nie przeszkadzało to nikomu w 2 i 3 lidze bo to tak naprawde jest dno i bagno tam nikt praktycznie sie nie czepia o to jedynie lechi ze miały cos tam z Hesem czy jakos tak i Kszo ostatnio chyba za Hooligans nie pamietam dobrze...a ta flaga co masz w opisie to jest faktycznie rozpoznawalna bo widziałem ją na zdjeciach w Meczu Cracovia-Arka była na stadionie Craxy ale tez podoba mi sie jak jestem w Kielcach na meczu to Złocisto-Krwisci jest fajna i ta mała co jest ze Stali Rzeszów (Chłopcy ze Stali)...troche sie rozpisałem :) Pozdro dla Korony od młodego kibica Arki[/i]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”