FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 16

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 sty 2006, 13:51

Mecz z Zamorą co prawda wygraliśmy, jednak nasza gra szczególnie w pierwszej połowie pozostawia wiele do życzenia. Może nie gra wszystkich (Gio, Jorquera), ale większości. Tyle sytuacji ile stworzyliśmy to sie w głowie nie mieści, a ile wykorzystaliśmy...jedną.

Oleguer - to przez niego padła bramka, jednak wcale takim złym piłkarzem nie jest. Wczoraj trzeba przyznać zagrał słabo, ale z Villarealem jak dobrze pamiętam był jednym z lepszych na boisku...

Gio - Wczoraj piłkarz zdecydowanie najlepszy, co udowodnił nam strzelając bramkę w 36 minucie. Ogólnie nie miał z kim grać, jedynie Iniesta, ale 2 przeciwko 9 obronnej gości to...jak ziarengo grochu w wielkiej miejscowości.

Puyol - Nie można mieć do niego pretensji. Mecz na pewno nie wyszeł mu w 100%, ale zagrał dobrze jak na poziom tego spotkania.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 sty 2006, 18:20

Pierwszy mecz z Zamorą już za nami - planowe zwycięstwo choć zdobyte nie tak łatwo jak się spodziewałem, ale cóż - lepiej żeby słabsze występy wypadały z takim przeciwnikiem i obywało się bez poważniejszych konsekwencji.
Teraz sztab i gracze muszą się już skupić na przygotowaniu do sobotnich derbów - Espanyol gra słabo, ale w ostatniej kolejce pokonał nieoczekiwanie Deportivo i to na wyjeździe :shock: W sumie może to i lepiej bo z pewnością da to do myślenia zawodnikom i nie będzie mowy o lekceważeniu rywala, czy przedwczesnym doliczaniu sobie trzech punktów.
Derby rządzą się co prawda swoimi prawami (ponoć :wink: ), ale nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż pewne zwycięstwo, już 15 z rzędu 8) , przynajmniej jedna brameczka Eto'o i jak zwykle piękny styl!

VeB!

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 sty 2006, 19:05

Wiedziałem że mecz z Zamorą nie będzie taki prosty, wszyscy skazywali ich na druzgocącą porażkę a tu prosze prowadzili, a potem utrzymywali bardzo długo korzystny wynik. Barcelona zagrała bardzo nie skutecznie, tyle szans co mieli i ich nie wykorszystali... ale cóż to dopiero po przerwie świątecznej tak więc trzeba ich zrozumieć. Barcelona wygrywając w tym meczu zapewniła sobie awans bo trudno przypuszczać aby Zamora mogła wygrać różnicą 2 bramek na Camp Nou :). Maxi Lopez znowu nie zagrał skąd ja to wiedziałem :D widać Ryjek go nie trawi i będzie miał małe szanse na grę nawet gdy wyjedzie Eto'o. Maxi wypożyczenie lub transfer innego wyjścia nie widze... Już nie długo mecz z Espanyolem jakoś dziwnie czuje że to nie będzie taki łatwy mecz jak trąbią w mediach. Czy będzie 15 zwycięstwo z rzędu ? Możliwe, myśle że Eto'o będzie chciał trawić sporo bramek w tym meczu aby jeszcze powiększyć swoją przewagę w klasyfikacji strzelców, zanim wyjedzie na PNA. Jeżeli utrzymają formę taką jaką mieli przed przerwą świąteczną, to nie ma się co bać o wynik...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 04 sty 2006, 21:21

Tobik33 pisze:Maxi Lopez znowu nie zagrał skąd ja to wiedziałem widać Ryjek go nie trawi i będzie miał małe szanse na grę nawet gdy wyjedzie Eto'o. Maxi wypożyczenie lub transfer innego wyjścia nie widze...
Noramalnie chyba zadzwonie do Ryjka i go opieprze ze nie daj szansy Maxiemu :evil: A tak powaznie to zaczynam sie martwic o Maxiego, bo chłopak w wywiadach daje jasno do zrozumienia ze chce walczyc o miejsce w składzie a tymczasem Rijkard nie wystawia go nawet w takim meczu jak z Zamorą :angry2: chyba jednak Lopez bedzie musiał pozegnac sie z Barca i to mnie martwi bo jak wyjedzie Eto'o to napsatnicy muszą byc ograni, a nie wiecznie siedziec na ławie lub trybunach :!:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 sty 2006, 21:21

Wiedziałem że mecz z Zamorą nie będzie taki prosty
Jasne ze niebyl. Ja sie wcale nie dziwie. Barca grala bez swoich najwiekszych gwiaz i w Pucharze Krola od zawsze zdarzaja sie niespodzianki. Jak strzelili Barcy pierwszego (i jedynego) gola prawie na poczatku meczu to myslalem ze to wlasnie bedzie wielka niespodzianka, ale tak sie nie stalo. Katalonczycy uratowali sie w ostatnich minutach.
Widzialem tylko skroty meczu, ale nie bylo czego ogladac. W rewanzu bedzie 4:0 albo wiecej.
Czy będzie 15 zwycięstwo z rzędu ?
Wszystko wskazuje na to ze tak wlasnie bedzie. Mysle ze jedynym zespolem ktory moze zatrzymac ta wysmienita passe zwyciestw Barcelony jest Chelsea w Lidze Mistrzow.

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 04 sty 2006, 21:32

Widocznie trener widzi w nim potencjal i chce go miec w skladzie, dlatego Maxi jest ciagle w skladzie. Przypomne, ze gdyby nie Maxi to dwumecz z Chelsea nie byl by tak ekscytujacy.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 04 sty 2006, 21:39

Szerszen pisze:Widocznie trener widzi w nim potencjal i chce go miec w skladzie, dlatego Maxi jest ciagle w skladzie. Przypomne, ze gdyby nie Maxi to dwumecz z Chelsea nie byl by tak ekscytujacy.
ale od tego meczu minał prawie rok i Maxi gra żadko :( pozatym jak Ryjek chce go w składzie to powinien dawac mu szanse, a nie tylko ława i ława :( w koncu chłopak moze sie załamac i bedzie jeszcze gorzej niz teraz :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sty 2006, 21:45

Szerszen pisze:Widocznie trener widzi w nim potencjal i chce go miec w skladzie, dlatego Maxi jest ciagle w skladzie.
Maxi rzadko kiedy bywa w składzie (co chyba, że na drewno, ale nic mi o tym nie wiadomo). Przeważnie nie łapie się nawet do meczowej 18-stki. Jeżeli nie dostał szansy w spotkaniu o pietruszkę z trzecioligowcem to nie wiem kiedy dostanie :roll:
Szerszen pisze:Przypomne, ze gdyby nie Maxi to dwumecz z Chelsea nie byl by tak ekscytujacy.
Tak, ale to wciąż trochę mało. Wiadomo, że są tacy zawodnicy na świecie którzy grają za zasługi, ale Maxi ma tych zasług chyba za mało. kilkanaście minut dobrej gry przez rok to jednak nie to czego oczekujemy.
luk1208 pisze:żadko
rzadko
luk1208 pisze:w koncu chłopak moze sie załamac i bedzie jeszcze gorzej niz teraz
To jednak może być gorzej :shock: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 04 sty 2006, 22:51

Szerszen pisze: Przypomne, ze gdyby nie Maxi to dwumecz z Chelsea nie byl by tak ekscytujacy.
luk1208 pisze:w koncu chłopak moze sie załamac i bedzie jeszcze gorzej niz teraz
Panowie faqtycznie...to są jedyne i zarazem najistotniejsze powody, dla których Maxi powinien znaleźć się w pierwszym składzie...po prostu priorytet nad priotytetami...no bo w końcu w Barcie gra się nawet za najmnejsze zasługi, a nie za to, co się sobą reprezentuje...coś jeszcze dodacie czy można już zgłaszać do Złotych Ust??
Szerszen pisze:Widocznie trener widzi w nim potencjal i chce go miec w skladzie, dlatego Maxi jest ciagle w skladzie.
yyyyyyjasne...trzyma go na czarną godzine, z myślą, że ma coś w sobie z dobrego wina...wraz z czasem płynącym jak nieczystości w Wiśle, będzie coraz lepszy i lepszy, aż w końcu znajdzie się w pierwszym składzie Barcy....Oldboy's :lol:
Pozdrawiam i zachęcam do dalszej wzmożonej pracy na rzecz starań o więcej humoru na forum...nieźle wam to wychodzi...Partia patrzy 8)

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 04 sty 2006, 23:06

Skoro Maxi mimo ze nie gra ciagle jest w skladzie Barcy to znaczy, ze Ryjek ma jakies plany z nim zwiazane. Nikt przeciez z nas nie wie jaka prace na treningu Maxi wykonuje i jak sie na tych treningach prezentuje. Chyba caly zarzad i sztab szkoleniowy lepiej wie od nas kto i co dla klubu jest lepsze. A chcial czy nie Maxi powinien otrzymac niedlugo wiecej szansy na gre ze wzgledu na wyjazd Eto'o.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sty 2006, 23:14

Szerszen pisze:Skoro Maxi mimo ze nie gra ciagle jest w skladzie Barcy to znaczy, ze Ryjek ma jakies plany z nim zwiazane.
W szerokiej kadrze Barcelony jest bardzo wielu zawodników. Maxi jest jednym z nich co nie znaczy, że Rijkaard ma co do niego plany. Przecież nie odeśle go do Barcy B bo ktoś musi chociaż stwarzać pozory bogactwa na ławce i musi być opcja na wypadek kontuzji czy coś. To, że Maxi jest w kadrze to żaden wyznacznik. Nie ma go w pierwszej '11' ani nawet w '18' meczowej. Nie widzę tutaj żadnego szczególnego planu. Chyba, że Ryjek szykuje jakąś tęgą rozkminę :roll:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 sty 2006, 23:23

Niggaz pisze:Nie widzę tutaj żadnego szczególnego planu.

Glupis Ty skoro tego nie widzisz ! Tożto jasne ze Rijkaard wraz z Lopezem Maxim planują przeprowadzić tajemnicze treningi na plaży gdzie fale siegają wysoko. Trening polegał bedzie na tym by w czasie sztormu napastnik piłka przebijał poteżne fale, nie dając sie powalić na ziemie gdy ta uderzy o brzeg. Bedzie niczym Kojiro w Kapitanie Hawku. W jego posiadaniu bedzie strzal dzieki ktoremu rozedrze kazda siatke i przepali rece kazdemu bramkarzowi !!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 sty 2006, 0:15

Smithu ma racje. Efekty jego tajnych treningow beda widoczne podczas meczew z Chelsea tak aby wszyscy fachowcy mogli wrescie znowu napisac ze Maxi jest swietny a Mister jest glupi i trzeba go wyrzucic z klubu!!

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 05 sty 2006, 0:53

a ja zawsze myślałem, że oni kupili Maxiego tylko na mecze z Chelsea...

... ale moge się mylić hmmm :roll:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 sty 2006, 1:00

Baqu pisze:a ja zawsze myślałem, że oni kupili Maxiego tylko na mecze z Chelsea...
Wiesz, ze ja tez tak myslalem... Poprostu go trzymaja, bo wiadomo ze w lutym sie przyda :lol2: wejdzie i strzeli 3 bramki a przy 4 bedzie asystowal, po czym wylaczy Playstation i pojdzie spac ;)

Tak wiec dla wszystkich wielbicieli CMow i FMow, w ktorych podejrzewam Maxi jest boski:

Visca el Maxi!
Fuera Rijkaard!

:hardkor:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”