Filmy - Strona 24

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 sty 2006, 16:15

futbolowa pisze:Aviator- Nuda. Odradzam.
Piękny film. Polecam. Jeszcze żadna biografia mnie tak nie wciągnęła, ale i material na film nielichy... A Scorsese nie wyszedł z formy, więc warto.

Przejrzyjcie, jakie nowości się szykują.
http://serwisy.gazeta.pl/film/0,51342.html

Co sądzicie? Osobiscie chciałbym zobaczyć "Piekło"- drugą część trylogii pomysłu Kieślowskiego i "Zodiaca" Davida Finchera, choć bez "Brudnego Harrego" to nie będzie to samo :( :lol:. No i z senstymentu dla powieści "Opowieści z Narnii". Niewypałem może okazać się "Scanner Darkly"...

Ostatnio Lars von Trier wypowiadał się o swoim następnym projekcie:
Niektórzy twierdzą, że wszystkie Pańskie filmy to komedie...

I coś w tym jest! Ale tym razem będzie to komedia w tradycyjnym znaczeniu tego słowa, z głupiutką i prostą fabułą. To będzie opowieść o facecie, który ma firmę komputerową zatrudniającą 200 osób. Jako szef tak dużej instytucji mój bohater musi czasem być draniem. Bardzo tego nie lubi, więc wymyślił sobie fikcyjnego szefa. Kiedy musi kogoś wyrzucić z pracy, idzie do biura rzekomego szefa, słychać stamtąd jakieś krzyki i awanturę, po czym wychodzi zapłakany i mówi: "Broniłem cię, jak mogłem, ale ten drań jest nieubłagany". Potem jednak postanawia sprzedać firmę, musi więc po raz pierwszy pokazać tajemniczego szefa. Wynajmuje aktora, który ma tylko ceremonialnie złożyć podpis na akcie sprzedaży. W ostatniej chwili jednak transakcja się nie udaje i bohater zostaje z fikcyjnym szefem, którego wszyscy w firmie nienawidzą, ale nie może się go już pozbyć, bo wyjdzie na jaw, że dotąd oszukiwał wszystkich swoich pracowników.

Czy ja to mogę wydrukować? Nie spaliliśmy teraz puenty jakiegoś żartu?

Nie, to jest sam początek filmu. Dopiero teraz sytuacja zacznie się komplikować! To będzie komedia o tym, jak życie wymaga od nas czasami odgrywania roli drania i musimy tym draniem być, czy chcemy, czy nie. Zdjęcia zaczynam w lutym.
Jestem ciekaw jak wygląda komedia wg Triera. Może bohater w połowie filmu popełni samobójstwo :lol:.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 sty 2006, 18:55

Polecam Hooligans ze świetnym Eliahem Woodem w roli głównej. Kto widział Football Factory ten z całą pewnością wczuje sie w klimat tego filmu. Naprawdę warto 8)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 sty 2006, 19:02

duch99 pisze:Polecam Hooligans ze świetnym Eliahem Woodem w roli głównej. Kto widział Football Factory ten z całą pewnością wczuje sie w klimat tego filmu. Naprawdę warto 8)
Mi tam się Hooligans nie podobało, film fabularny, nie lubie takich bo mało w nich takich akcji "filmowych" raczej wszystko skupione jest na jednym wątku "zamieszki huliganów" film jest żenujący ale to tylko moje zdanie i jeżeli komuś się podoba to prosze jestem na NIE dla tego filmu.

POZDRO

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 05 sty 2006, 19:08

Tobik33 pisze: raczej wszystko skupione jest na jednym wątku "zamieszki huliganów" film jest żenujący
:shock: a na czym mialbyc skupiony :idea: ...na rozbijaniu przez Rambo 10 00armii czy tez na zabawach z pokemonami.

Chlopie jezeli idzie na film o chuliganach to muisz spodziewac sie filmu wlasnie o nich a nie o papie smerfie.

Mi tam Hooligansi bardzo sie podobal, nawet ze zdeczka lalsuiowatym wygladem Eliah Wood dobrze zagral swoja role.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 05 sty 2006, 19:11

Tobik33 pisze:Mi tam się Hooligans nie podobało, film fabularny, nie lubie takich bo mało w nich takich akcji "filmowych" raczej wszystko skupione jest na jednym wątku "zamieszki huliganów" film jest żenujący ale to tylko moje zdanie i jeżeli komuś się podoba to prosze jestem na NIE dla tego filmu.

Tu głównej roli nie odgrywają bójki, chyba nie zroumiałes tego filmu. Chodzi w nim o to, że kibice z jednej drużyny, tzn każdy z nich wstawi sie za każdym i nie ma znaczenia ilu bedzie przeciwników, chodzi o nienawiść do pismaków, kibiców innych drużyn, o wzajemny szacunek do siebie. Dla mnie film bardzo dobry, ja jestem zwolennikiem tego typu filmów.

duch99 pisze:Naprawdę warto

nie kłamie :D

t_JB pisze:.Harold.And.Kumar.Go.To.White.Castle

ale sie nasmiałem z typów :D wogóle kozacka była reklama gdzie na koncu był napis Marihuana zabija, a wczesniej dzieciak myślał ze jest niesmiertelny :D Żonka mutanta niezła :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 sty 2006, 19:11

Gomez pisze:
Tobik33 pisze: raczej wszystko skupione jest na jednym wątku "zamieszki huliganów" film jest żenujący
:shock: a na czym mialbyc skupiony :idea: ...na rozbijaniu przez Rambo 10 00armii czy tez na zabawach z pokemonami.

Chlopie jezeli idzie na film o chuliganach to muisz spodziewac sie filmu wlasnie o nich a nie o papie smerfie.

Mi tam Hooligansi bardzo sie podobal, nawet ze zdeczka lalsuiowatym wygladem Eliah Wood dobrze zagral swoja role.
Każdy ma swoje zdanie...

Uważam że film nie jest dla mnie poprostu i dałem tu swoją opinię na temat tego filmu fabularnego- uwielbiam takie filmy :evil:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 sty 2006, 19:15

Ja polecam "Sin City".
Prawdziwa nowość jeśli chodzi o konstrukcję i montaż filmu upiększona plejadą naprawde dobrych aktorów. Bohaterowie strasznie różnorodni a jednak podobni do siebie , świetnie wykreowane postacie dodają prawdziwego uroku temu filmowi. Piekna Jesica Alba tez jest wielim "+"w tym filmie. Czasem brakuje mu logiki, czasem odraża ekstremalną brutalnością, ale chyba o to chodzilo rezyserowi.
Ma swój klimat, ma swój styl i nic wiecej mu nie potrzeba.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sty 2006, 19:26

snake pisze:Ja polecam "Sin City".
Ja również polecam ten film ze względu na to, że jest "inny" niż reszta. Trochę brakuje mi czerwonego koloru krwi, ale da się przyzwyczaić ;)

Ja polecam film Green Street Hooligan's o którym w formie negatywnej opowiadał Tobik33. Wiadomo, że nie każdemu może się ten film podobać dlatego Gomez powinien siedzieć cicho, to tak jakby ktoś cię namawiał do oglądania Romantici bo fajne panienki grają. Dobra bynajmniej jeśli chodzi o film to jest naprawdę świetną produkcją, dużo lepszą (moim zdaniem) od Football Factory. Elijah Wood pasował do tej roli bardzo dobrze i z taką samą oceną go odegrał. Świetne walki, świetne zakończenie i świetna fabuła, która, co mnie zdziwiło, oparta jest na chuliganach :lol: O to chodziło żeby ukazać zwykłym szarym ludziom (w tym polskim 'chuliganom' :rotfl2: ) jak wygląda życie prawdziwych kibiców jakimi niewątpliwie są Anglicy. Bałbym się polskiej produkcji :P

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 05 sty 2006, 19:35

Ja polecam [ nie najnowszy] film Coach Carter....
Film jest chyba z 2004 roku i powinien sie spodobac szczegolnie dla osób lubiących Koszykówke :?
Mimo iz za koszem nie przepadam film mi sie bardzo spodobal opowiada o Druzynie ktora ciagle przegrywala az w koncu przyszedl do niej trener[typuMourinho :P tylko ze kolor skory inny] i poukladal druzyne tak ze wreszcie zaczęła wygrywac...
Film godny oglądniencia....
7/10 :P

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 sty 2006, 20:16

Javier pisze:Coach Carter....
Pamietam jak kiedys poszlem do wyporzyczalni zeby wyporzyczyc sobie film, cos co robie bardzo zadko i mialem wlasnie brac "Coach Carter", ale nie wzialem z dwoch powodow, bo rezyser tego filmu nazywa sie Thomas Carter, wiec pomyslalem sobie ze ten film zostal zrobiony przez jakiegos niespelnionego koszykarza, ktory jakims cudem zostal rezyserem i postanowil zrobic film o ktorym zawsze marzyl i ktory odzwierciedlalby jego "inne zycie". Drogi powod to byl taki ze kumple mi go odradzili. Czas minol i wkoncu obejrzalem ten film. Dowiedzialem sie ze nie mialem racji co do rezysera. :P Warto obejrzec jak ktos jest fanem kosza i nie tylko. :D

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 06 sty 2006, 22:55

Obrazek

Marsz Pingwinów Marche de l'Empereur, La (AKA Emperor's Journey, The / March of the Penguins) (2005)

opis :
Od początku wieków na zimnej Antarktyce, każdego marca, pingwiny wyruszają na wyprawę, aby odnaleźć idealnego partnera i tym samym założyć rodzinę. Ten rytuał zacznie długą podróż - podróż, która zabierze ich tysiące kilometrów przez mroźny, kruchy i niebezpieczny kontynent. Będą poddani najcięższym próbom: głód, ataki innych drapieżców, a to wszystko, aby znaleźć tę jedyną, prawdziwą miłość.

Cóż ja w tym filmie zauważyłem jedynie plusy...
+ piękna historia bardzo ciekawie opowiedziana
+ cudowna muzyka dobrana w wyjątkowy sposób do wybranych scen i momentów
+ wspaniale pokazane krajobrazy "białej pustyni"
+ i oczywiście bardzo dobra gra aktorska ;)

" pingwiny przeżywają ponad 4 miesiące bez jedzenia przy temperaturze - 50 stopni"

nabrałem szacunku dla tych zwierząt poprzez tą niebywałą ekranizaję pokazującą ich upór, działanie w grupie, oraz chęć wychowania młodych. Nic tylko polecić innym - warto !

9/10

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2006, 23:44

DObra wiem, że to juz bylo opisywane, ale ja dopiero oglądnąłem ten film. Mianowicie chodzi mi o Goal!. Świetna historia młodego chłopaka, który ma talent, ale gra w lidze lokalnej. Zauważa go były pomocnik Newcastle i załatwia mu testy w klubie. Na początku Santiago (tak się nazywa główny aktor) nie może się odnaleźć, a reszte zobaczycie sami. Fajne wątki wprowadzone w życie osobiste piłkarzy, realistyczne mecze i prawdziwi piłkarze. Naprawdę polecam!

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 07 sty 2006, 16:38

Wczoraj wybrałam się na premierę filmu bardzo promowanego w prasie - Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa. Wiem, że to może wydać się dziecinne, ale skoro na Harrym Potterze byłam, to co mi Narnia szkodzi. :lol: Chciałam sprawdzić, jak odzwierciedlili książkę na ekranie. I się trochę zdziwiłam.

Otóż siedząc wygodnie w kinowy fotel wbiło mnie kilka rzeczy. Najbardziej jendak efekty specjalne, które według mnie dopracowane do najmniejszych szczegółów mogą rywalizować z Władcą Pierścieni w kwestii dobrego komputerowego wykonania. Trudno było ocenić, co było prawdziwe, a co z komputera, co się rzadko zdarza.

Ogólnie film dobry, i myślę, że nie straciłam na nim nic. No, to teraz czekam na premierę Proof (Dowód). :twisted:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 sty 2006, 16:48

ogladnijce filmik 4Braci - moim zdaniem bardzo dobry film, sensacja i lekki dramat w jednym, nie brakuje smiesznych scen. 9/10

36Ulica - francuzka Goraczka...kinomaniacy powinni wiedziec o co chosi.
9/10

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 07 sty 2006, 17:10

Hooligans, wlasciwie to jeszcze siedze w silverze w kafejce i przezywam to co zobaczylem, musze jeszcze troche ochlonac by napisac cos konstruktywnego ale mozecie sie tego po mnie spodziewac, bo film ten jest niesamowity, dla mnie football factory przy tym wysiada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”