Polacy na świecie - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2006, 10:44

Ciekaw jestem gdzie odejdzie Dudek. Robi on tyle halasu z powodu swojej sytuacji w klubie i minal juz tydzien a on dalej jak byl tak jest w Liverpoolu.
Ludzilem sie ze jak odejdzie to do rownie dorego klubu co Liver ale chyba byly to zbyt duze nadzieje. Jak mu sie uda wyrwac to pewnie wyladuje w jakims sredniaczku europejskim

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 sty 2006, 10:50

Bienias pisze:Ciekaw jestem gdzie odejdzie Dudek. Robi on tyle halasu z powodu swojej sytuacji w klubie i minal juz tydzien a on dalej jak byl tak jest w Liverpoolu.
moze dalej zyje on nadzieją ze bedzie gral w podstawowym składzie?? a moze nichce odchodzic z powodu kasy?? to on tylko sam wie!
uwazam ze powinien jak najszybciej odejsc bo czas leci i potem moze miec problemy ze znlezieniem nowego pracodawcy :( Najlepiej by było jakby został wypozyczony do konca sezonu do jakiegos klubu :!:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 06 sty 2006, 12:14

luk1208 pisze:Bienias napisał:
Z naszej ligi nie bralbym nikogo no chyba ze Brozka pod warunkiem ze ustrzeli conajmniej 8-10 bramek w rewanzowej rundzie, to samo tyczy sie Wlodara choc ten jak poprawi skutecznosc to zdobedzie nawet wiecej goli

ja natomiast wziałbym króla strzelców najszej ekstraklasy, i to niewazne czy to bedzie Piechnia, Brożek czy nawet Włodarczyk, uwazam ze najlepszy strzelec powinien dostac szanse

Zgadzam się... co tytuł to tytuł, no chyba, że to by był król ala Kompała (13 karnych na 17 goli :P) ale juz wiemy, że tak nie jest... :)
Bienias pisze:18-letni bramkarz Bartosz Białkowski podpisał w czwartek kontrakt z drugoligowym angielskim zespołem piłkarskim FC Southampton. Umowa będzie obowiązywać do końca czerwca 2008 roku

Kolejny bramkarz w Angli. Miejmy nadzieje ze chlopak sie rozwinie i bedziemy mieli kolejnego po Kuszczaku i Dudku bramkarza w Premiership.

Bramkarz który wygląda na conajmniej 25 lat... jest dobry, ale w Górniku niczego wielkiego nie pokazał, a to raczej z braku gry... (7 razy bodajże bronił...)

P.S Tylko niech Southampton nie zapomnii zapłacić Górnikowi za wyszkolenie :twisted: (140 tys. zł - dobrze słyszałem ?!)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 07 sty 2006, 23:17

Polski obrońca, Jarosław Fojut, zadebiutował w sobotę w pierwszym zespole Bolton Wanderers FC w wyjazdowym meczu Pucharu Anglii z Watford. Fojut pojawił się na boisku w 79. minucie spotkania zmieniając Khalilou Fadigę, a jego klub łatwo pokonał rywali 3-0 (2-0).

18-letni Fojut już drugi sezon przebywa w Boltonie lecz do tej pory występował tylko w młodzieżowych drużynach tego klubu oraz w rezerwach.
Może już niedługo ten piłkarz będzie podporą reprezentacji Polski :) Bardzo dobrze, że w tak młodym wieku wyjechał za granicę, bo warunki do szkolenia w Anglii są o niebo lepsze od tych w Polsce.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 sty 2006, 10:48

kama_reda pisze:Może już niedługo ten piłkarz będzie podporą reprezentacji Polski Bardzo dobrze, że w tak młodym wieku wyjechał za granicę, bo warunki do szkolenia w Anglii są o niebo lepsze od tych w Polsce.

pewnie ze są lepsze, nawet u sąsiadów w Czechach są lepsze :P kto wie moze bedzie kiedys dobrym kopaczem, tylko musi ciągle trenowac no i najwazniejsze nie moze mu sodówka do głowy uderzyc :wink:
p.s. robi sie ciekawie, coraz wiecej polskich kopaczy gra na Wyspach :D

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 10 sty 2006, 22:33

Boruc i Żuraw najlepszymi piłkarzami Celticu w meczu pucharowym z Clyde. Mimo porażki obydwaj zaprezentowali się bardzo dobrze. Boruc obronił poraz kolejny rzut karny i zaniedługo zostanie w tym specjalistą :) Kto wie może akurat na mundialu obroni rzut karny. A Żurawski po kontuzji strzela bramkę co jest obiecującym prognostykiem na najbliżesze spotkania. Oby tylko kontuzji znów nie złapał. Odnoszę wrażenie, że Polscy piłkarze wreszcie zaczynają być poważnie traktowani zagranicą i doceniani. Coraz więcej ich wyjeżdża poza kraj co jest efektem dobrych występów w eliminacjach do MŚ gdzie wyrobili sobie markę. Oby tak dalej ;)

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 15 sty 2006, 19:58

Wigan - WBA 0 - 1 Co za mecz Kuszczaka :) . Uratował zespołowi zwycięstwo - kilka razy świetnie interweniował na lini, raz wyciągnął piłkę z rzutu wolnego, ale to co zrobił w samej końcówce meczu to było genialne :P wybronił strzał prawie nie do obrony :lol: Tak dalej a Janas będzie miał jeszcze wiekszy ból głowy 8)

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 sty 2006, 21:45

MARCINNN pisze:Wigan - WBA 0 - 1 Co za mecz Kuszczaka

oglądałem ten meczyk i powiem ze Kuszczak robi na mnie coraz wieksze wrazenie. Jak tak dalej pójdzie to w lecie pewnie zmieni klub na lepszy :D
jezeli chodzi o akcje z doliczonego czasu gry to najlepiej skomentował francuski komentator " fantastico" i to powino mówic samo za siebie :wink:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 sty 2006, 22:31

Racja, te parady Kuszczaka były fantastyczne! To już nie pierwszy tak wspaniały jego mecz w WBA, on musi iść do kadry!
Jak na razie, to on powinien być numerem 1 w kadrze! Ewentualnie 2 po Borucu. Mamy super goalkiperów. Bravo Kuszczak i Boruc!

Żurawski, jak widać też niezle sobie radzi. Już 2 gol z rzędu, po długotrwałej kontuzji.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 22:35

Premo pisze:to on powinien być numerem 1 w kadrze

Bez nadmiernej euforii... Narazie to za mało by wskoczyć na pierwsze miejsce w Polsce. Boruc jest 100% pewniakiem jak narazie, Kuszczak drugi albo trzeci za Kowalewskim.

Pozdro

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 15 sty 2006, 23:24

Rotnok pisze:Bez nadmiernej euforii... Narazie to za mało by wskoczyć na pierwsze miejsce w Polsce. Boruc jest 100% pewniakiem jak narazie, Kuszczak drugi albo trzeci za Kowalewskim.

Po finale kazdy mowił Dudek i .................długo długo nic, a teraz każdy nie widzi go nawet w 3 :angry2: Jak dla mnie powinien jechac Boruc, Dudek i Kuszczak

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2006, 0:39

Erwin pisze:Po finale kazdy mowił Dudek i .................długo długo nic, a teraz każdy nie widzi go nawet w 3 Jak dla mnie powinien jechac Boruc, Dudek i Kuszczak
wspomniany finał był w maju :shock: tak ten czas leci, mistrzostwa są ponad rok po finale LM - więc co to ma do rzeczy ?
Dudek wygrał LM i chwała mu za to, wszedł do historii etc.
Ale to nie oznacza, że pojedzie na mundial. Do Niemiec powinni jechać najlepsi w danym okresie, Dudek był najlepszy - rok przed mundialem. Czas leci nieubłaganie, albo Dudek znajdzie inny klub, labo może zapomnieć o wyjeździe na mistrzostwa.
W tej chwili nr. jeden jest Boruc, co do tego nie powinno być żadnych wątpliwości. O miano drugiego bramkarza kadry walczyć będą Kowalewski i Kuszczak. Wojtek zbiera świetne noty w Rosji - Tomek w Premiership. Obaj maja przed sobą jeszcze długie lata gry na wysokim poziomie, ale nie sa wystarczająco dobrzy żeby zagrozić Borucowi.
Dudek pojedzie na mundial tylko jeśli znajdzie inny klub, co wydaje się prawie niemożliwe. Wtedy nie pojechałby pewnie Kuszczak, bo Janas jak dotąd nie emocjonował się za bardzo wystepami Kuszczaka w WBA, natomist chwalił już niejednokrotnie Kowalwskiego - więc jesli Dudek jakims cudem ucieknie z Liverpoolu i pojedzie na mundial - bedzie to kosztem naszego wielkiego talentu.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 16 sty 2006, 0:47

Jak dla mnie, wyjazd na mundial Kowalewskiego jest całkowitą głupotą :shock: Najprawdopodobniej bedzie bramkarzem nr 3, w Polskiej kadrze a więc wszystko wskazuje na to że nie zagra w żadnym ze spotkań biało-czerwonych. Natomiast zbieranie doswiadczeń równierz juz nie dla niego, a więc nalerzy brac na takie imprezy mlodych utalentowanych bramkarzy bo dla nich doswiadczenie z takich imprez moze byc bez cenne takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2006, 0:54

Ja to mimo wszystko widzę inaczej. Mistrzostwa Świata dla Polaków to nie tylko największe piłkarskie święto na świecie obchodzone co cztery lata. To impreza na której gościmy bardzo rzadko i trudno przewidzieć kiedy nadaży się kolejna taka okazja jak teraz. Awans na Mundial to wielkie osiągnięcie dla Polaków. Jerzy Dudek w ostatnich latach był dla Polaków postacię bezcenną. Zrobił dla nas bardzo wiele. Nieporównywalnie więcej niż Kuszczak, Kowalewski czy nawet Boruc. Pozycja bramkarza w drużynie piłkarskiej jak dobrze wiemy pozbawiona jest na dobrą sprawę rotacji. Bramkarz jest stały. Jego zmiany podyktowane są raczej kontuzjami. Jeżeli Paweł Janas ma zamiar zabrać na Mundial trzech bramkarzy z czego grać będzie i tak tylko jeden to ja nie wyobrażam sobię, aby Dudek tam nie pojechał. Kto jak kto, ale on na to zasłużył. Jeżeli ktoś mi zacznie tutaj wytykać, że gówno prawda to niech od razu powie czym zasłużył sobie Kuszczak czy Kowalewski. Ten drugi rozegrał świetny sezon w Rosji. To prawda. Dla reprezentacji nie zrobił jednak nic. Kuszczak rozgrywa świetne mecze w Wigan. Dla reprezentacji nie zrobił jednak jeszcze nic. Wyjazd na Mundial jest dla Polaków wielkim świętem i Jerzy Dudek zasłużył sobie na to, aby tam pojechać. Nie po to, aby stanowić o sile reprezentacji, ale wśród tych dwudziestukilku osób zasługuje on na wyjazd. Benitez zablokował mu końcówkę kariery. Śmiem twierdzić, że inny trener w innym klubie dałby mu grać. Daleki jestem od gloryfikowania Jurka i pieprzenia głupot o jego wielkości w LM, ale jeżeli na Mundial ma jechać 3 bramkarzy to powinien być wśród nich Jerzy Dudek, który przez kilka lat bronił wspaniale w reprezentacji. Był najlepszy. Tego się nie da zanegować.
Co z tego, że pojedzie wielkie, super, hiper, extra, zajebisty talent - Kuszczak skoro będzie grzał ławę. Zdobędzie doświadczenie? Gówno prawda. Jeżeli jest dobry to na niego przyjdzie jeszcze czas. Oczywiście nie wiadomo kiedy cała reprezentacja wywalczy następny awans, ale Dudek walczył o to w ostatnich latach i przyczynił się do naszych sukcesów. Kowalewski ani Kuszczak nie.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 16 sty 2006, 1:01

Niggaz pisze:Co z tego, że pojedzie wielkie, super, hiper, extra, zajebisty talent - Kuszczak skoro będzie grzał ławę. Zdobędzie doświadczenie

Weźmy za zasługi jeszcze Matyska oraz Wandzika :o

Niggaz pisze:Kowalewski ani Kuszczak nie.

Więc napisz kto :?: Matysek i Wandzik :wink: :?:

Ja poprostu sądze że powinni pojechac najlepsi, dla mnie Boruc Dudek i Kuszczak nimi są. Kowalewski juz nie jest zbyt młody i na pewno nie zagra, wiec jego wyjazd na mundial jest tak potrzebny kadrze jak Sibika w 2002 roku..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”