Macie jakieś zwierzątka w domu? - Strona 32

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Macie jakieś zwierzątka w domu?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2022, 20:28

To dlatego od 4 lat nie umówiłeś się na randkę?

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 07 sty 2022, 20:42

W dużej mierze. Ale najważniejsza jest opinia.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1863
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 08 sty 2022, 16:47

No i dziś podjęliśmy decyzję o uśpieniu 19-letniego kota mojej Mamy, bardzo się już biedny męczył w ostatnich dniach, nie było na co czekać. Dziwnie teraz się do tego mieszkania będzie wchodzić...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 mar 2022, 22:55

Jaka kara dla właściciela tych okropnych dwóch psów?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4415
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 mar 2022, 23:28

Rybnik i moja kumpela Iza z Pet Patrolu. Czemu moje miasto jest zawsze sławne z takich akcji 🤦

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 mar 2022, 11:30

Nie ma tutaj żadnej informacji o okolicznościach, więc ciężko oczekiwać jakieś opinii. Jeśli ktoś puszcza 2 takie psy bez kagańca i smyczy i kompletnie nad nimi nie panuje to oczywiście powinien ponieść surowe konsekwencje. Jeśli natomiast był to teren prywatny, gdzie ktoś wszedł z tym psem to normalne, żę psy broniły swojego terytorium i konsekwencje powinna ponieść druga strona.

Jeszcze jedna sprawa - te psy nie są w świetle prawa psami agresywnymi. One mają takie same prawa jak pitbulle, amstaffy, jamniki czy kundle. Jeśli chcemy wymagać, żeby tamte były na smyczy i miały kaganiec, to te małe też mają mieć.
Ja kiedyś wychodziłem z psem moich rodziców i szła jakaś babka z jakimś malutkim pieskiem. Mój na smyczy, tamten nie, a w dodatku babka rozmawiała przez telefon. No i podszedł za blisko, mój szarpnął i złapał go za gardło. Kogo wina? Staliśmy może 50m od mojego domu. Psa udało się oswobodzić, bo czytałem wcześniej co robić w takiej sytuacji i potem był rok przerwy, bo babki nie widziałem, ale mama mówiła, że dalej go tak puszczała.

Mój pies nie nosi kagańca, chociaż powoli go uczę, bo chciałbym go brać do parków narodowych. Natomiast mój pies jest tak wychowany, że ostatnio przez 20min próbowałem go sprowokować, zeby mnie ugryzł. Moja mama ma do niego takie zaufanie, że może mu włożyć rękę do pyska albo złapać go za kła. On miał taką szkołę, że wie, że nie ma prawa ugryźć nikogo, kto go nie zaatakuje. Na razie największy problem z nim mam, żę jak inny pies chce go zaatkować to on... leci do niego się bawić.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 mar 2022, 12:04

Info od Izy:

Chłopak szedł z tym małym psem na smyczy. Te dwa biegały luzem, bez smyczy. To było na terenie ogólnym.
I tam te psy ruszyły na chłopaka, który wbiegł na jakąś cudzą posesję (sąsiada), a te psy pobiegły za nim.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 mar 2022, 12:11

No to surowe konsekwencje dla właściciela tamtych psów.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 mar 2022, 12:13

Prawnik Psiego Patrolu będzie w imieniu tego chłopaka wnosił o sprawę z tytułu spowodowania narażenia życia i oddzielną o tego małego psa (co ciekawe, przeżył skubany, jest tylko poszyty)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 mar 2022, 12:26

Wszystkie psy powinny być obowiązkowo wyprowadzane w kagańcu i na smyczy.

Nie mam miesiąca żeby podczas biegania któryś nie skakał pod nogami.

Mam to gdzieś czy tylko chce się bawić i czy w życiu nikogo nie ugryzł, jak nie ma kagańca to najchętniej bym od razu w zęby dał. I psu i właścicielowi.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 mar 2022, 12:47

Ja się zawsze dziwię, że ludzie puszczają psy luzem pod blokiem. Po to obok mają wybieg, żeby tam ze zwierzakami chodzić. Za to nieraz już jedna głupia pani z sąsiedztwa truła dupę, że ograniczam Diega, bo nie pozwalam mu pobiegać wokół bloku. Kiedyś w windzie mi go odpięła ze smyczy, "bo niech se biega" :shock:

Rozbraja mnie też, jak się obruszają, gdy mówię córce, że nie wolno głaskać, że najpierw ma zapytać. "No przecież nic jej nie zrobi". A ja wychodzę z założenia, że każdy zwierzak jest inny, każdy ma prawo do własnej przestrzeni i tylko, gdy zapytamy właściciela, możemy wchodzić z nim w interakcje. Tak samo nie chcę, żeby obce dzieci latały z rękami wyciągniętymi do mojego psa, mimo że wiem, że nic im nie zrobi i że kocha głaskanie. Bo okej, mój jest spokojny i przyjazny, ale inny będzie nieprzyjazny i co wtedy? Jestem za tym, żeby wszystkich uczulać, że warto najpierw pytać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 mar 2022, 13:04

Boromir pisze:
18 mar 2022, 12:26

Mam to gdzieś czy tylko chce się bawić i czy w życiu nikogo nie ugryzł, jak nie ma kagańca to najchętniej bym od razu w zęby dał. I psu i właścicielowi.
Miałeś kiedyś psa?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 mar 2022, 13:19

Kiedyś miałem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2022, 13:20

DDK pisze:
18 mar 2022, 13:04
Boromir pisze:

Miałeś kiedyś psa?
Czyli jak nie zgwałciłem nikogo to nie mogę gwałtu oceniac? Ciekawe masz podejście.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 mar 2022, 13:25

cloner pisze:
18 mar 2022, 13:20
DDK pisze:
18 mar 2022, 13:04
Boromir pisze:

Miałeś kiedyś psa?
Czyli jak nie zgwałciłem nikogo to nie mogę gwałtu oceniac? Ciekawe masz podejście.
Ale Ty lubisz nadinterpretować moje słowa. Spytałęm z czystej ciekawości. Czy gdziekolwiek napisałem, że nie możę się wypowiadać? Tak samo jak piłkarz robi ruletke i ktoś mówi, że jest to przejebanie ciężki trick, to pytam czy grał kiedyś w piłkę, bo to jest chwila czasu, żeby się nauczyć. Po prostu zwykła ciekawość. Więc nie dopowiadaj sobie czegoś, czego nie napisałem.
Boromir pisze:
18 mar 2022, 13:19
Kiedyś miałem.
I uważasz, że pies, który potrzebuje np. 2h dziennie spaceru, ma potrzebę trenowania węchu (naturalna potrzeba psa) będzie swobodnie się zachowywał na spacerze, na którym całe 2h ma kaganiec? Ja też biegam, po mieście, po lesie i często mijam psy, ale może ze 2 razy się zdarzyło, że jakiś kundel podskoczył blisko nogi, ale w obu przypadkach nie był na smyczy. Smycz jak najbardziej, ale dla większości psów kaganiec, który ma ubrany przez cały spacer to kara.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”