Olympique Lyon (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 gru 2005, 16:14

powiem ze przed rozpoczeciem meczów w tej grupie myslałem ze Real sprawi OL wieksze kłopoty ale sie pomyliłem :P chciałbym zeby w nastpenej rundzie zagrali z Chelsea i sprawili niespodzianke a wiem ze stac ich na to :!:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 07 gru 2005, 18:22

Z Chelsea moze być bardzo trudno w akcjach powietrznych przy rzutach rożnych i dosrodkowaniach. Gola w taki sposób staciliśmy z Troyes i właśnie z Rosenborgiem.

Oglądajac skrót Benzema jak bedzie dobzre prowadzony, bedzie gwiazdą Lyonu i reprezentacji Francji. W tym meczu mógł strzelić min. 4 bramki, żeby szczęscie dopisało.
pozdro.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 07 gru 2005, 18:33

No jozek i spolka to moze byc spory problem w zeszlym roku przegrali o cwierc bramki i gdyby nie to to pewnie by wygrali. Czy benzema bedzie gwiazda nie wiadomo co do ben afry to pokladaja w nim wielkie nadzieje tak samo jak w clemencie czy pedriettim no ale czlowiek taki jak zizou rodzi sie tylko raz na pokolenie :D. Ale skoro w tym meczu gral benzema to chyba definitywnie swiadczy o tym ze frau zegna sie z OL.
t_jb ty jakos bardziej w tym wszystkim jestes zorientowany kto czesciej gra na lewej obronie w Ol Berthod czy Mosreanu?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 gru 2005, 22:56

No i stalo sie :!:
Pierwsza porazka Lyon w tym sezonie stala sie faktem, ten mecz troche mi "smierdzial" jednak nie spodziewalem sie takiego wyniku :!:
No coz w sumie jest troche racji w tym iz Lyon spisuje sie gorzej na wlasnym boisku niz na wyjazdach
Ale nie ma co rozpaczazc po porazce, mysle iz wyjdzie im to na dobre, nie bedzie na nich juz presjii srubowania rekordu meczu bez porazki
Teraz czeka ich mala przerwa w grze do 4 stycznie kiedy zmierza sie z Strasburgiem, moga pozwolic sobie na straty pkt wkoncu maja naprawde pokazna zaliczke pkt - glownym celem w tym sezonie wydaje sie LM a zarazem rewanz na PSV :!:
Lyon vs Lille 1 - 3
Sidney Govou 69 - Peter Odemwingie 9, Matthieu Debuchy 61, Stephane Dumont 70

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 17 gru 2005, 11:42

j1mmy pisze:t_jb ty jakos bardziej w tym wszystkim jestes zorientowany kto czesciej gra na lewej obronie w Ol Berthod czy Mosreanu?
Od przyjscia do klubu Monsoreau gra czesciej w pierwszym składzie.

No niestety stało się. Pierwsza porażka w tym sezonie. Ale niema co rozpaczac.
Również zauważyłem słabsze występy u siebie. Na wyjeździe już lepiej szło.
We Francji i tak praktycznie niemamy sobie równych. Wiekszy nakład sił powinien pójść na LM.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 17 gru 2005, 12:15

Spoko oko mozna bylo przeiwdziec taki wynik skoro polowa skladu nie gra szkoda ze auxerre zblizy sie dolyonu mocno bo 9 punktow to nie taka az wielka strata ale mysle ze od stycznia wszystko wroci do normy

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 05 sty 2006, 23:29

No i runda wiosenna rozpoczeła sie bardzo dobrze.
Coraz bardziej zadziwia mnie Wiltord, im starszy tym lepszy.

Lyon podobno jest zainteresowany pozyskaniem Niko Kranjcar.
Wcześniej chciał go Bayern i Werder.
Byłby napewno dobrym wzocnieniem i tak juz mocnego składu.
Do tego jest perspektywiczny, ma dopiero 21 lat.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 sty 2006, 11:07

Wiltord jest jak prawdziwe francuskie wino im starsze tym lepsze hat trick robi wrazenie. Osobiscie bardziej podobal mi sie wystep berthoda jako ze rozegral calkiem nizely mecz i do tego dorzucil bramke a jego przyspieszenie do pilki robi ogromne wrazenie. Nico Krancjar t_jb ja nie jestem az tak hura optymistycznie nastawiony do tego transferu dla mnie to jest kolejny zawodnik srodka pola, ktore i tak jest obsadzone juz wyjatkowo mocno a wolalbym zeby na lawie nie siedzial, ale jesli sie nim interesuja to znaczy ze beda chcili kogos sprzedac pytanie kogo skoro Nico jest typowyum ofensywnym pomocnikiem albo cofnietym napadziorem. Jesli chca go kupic to niech najpiew Aulas z kieszeni sypnie pieniazki na prawo pierwokupu bo wydaje mi sie ze po ms jego wartosc bardzo wzrosnie :D. Teraz bedzie szlagier w lyonie OL-OM w rudzie jesiennej bylo 1:1 w marsyli, wiec nalezy przypuszczac ze teraz bedzie tylko lepiej

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 06 sty 2006, 14:56

Moze Nico bedzie alternatywą za Juninho który ma juz prawie 30 lat. Mysle ze bedzie z niego pożytek.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 sty 2006, 16:39

Mialoby to sens ale od przyszlego sezonu albo nawet dopiero 2007/2008 wydaje sie ze juinho jeszcze bedzie wstanie grac siwetnie sezon 2 zreszta jest pedretti ktory przez media jest namaszczany na nastepce zizou

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 sty 2006, 17:00

j1mmy pisze:pedretti ktory przez media jest namaszczany na nastepce zizou

:shock: :shock: :shock: On jest sztywny do bólu...Bardziej gra defensywnie niz ofensywnie...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 sty 2006, 17:12

Toudinho pisze:j1mmy napisał:
pedretti ktory przez media jest namaszczany na nastepce zizou

On jest sztywny do bólu...Bardziej gra defensywnie niz ofensywnie...

Poza tym wydaje mi się, że ten sezon to jednak spsany na straty... i już raczej był namaszczany... A co do Kranjcara, to koleś wymiata... choć przyznaję, że raczej o tym czytałem, bo za wiele "jego" meczów nie widziałem...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 sty 2006, 17:25

Nie sposob nie zgodzic sie z ta argumentacja, czyli wychodzi na to ze pedriettiego oddadza ogladalem mecze Chorwacji no i Nico ladnie sie tam prezentowal faktycznie szukaja nastepcy juninho Huolier ma oko do mlodzych zawodnikow no ale podobno nikogo nie mieli kupowac :))

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Olympique Lyon (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 maja 2016, 16:52

Reanimuję wątek bo jestem chyba już ostatnim sympatykiem Lyonu na forum ;)

Powtórzę się z innego wątku. Rybus ma ponoć dołączyć do Les Gones po wygaśnięciu kontraktu z obecnym zespołem (Terek Grozny).
WHU złożyło ofertę w wysokości £31M za Lacazette, jednak została ona odrzucona. Sam zawodnik przyznaje, że jest otwarty na transfer do PSG jako następca odchodzącego Zlatana.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Olympique Lyon (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 maja 2016, 8:04

Jak czytałem ploty jakieś to Lacazette ma być dogadany z PSg już od roku , więc pewnie jest coś na rzeczy. Rybus byłby kolejnym fajnym polskim akcentem w tej drużynie po Jacku Bąku :)

ło zobaczyłem swój post sprzed 10 lat :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”