FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 23

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2006, 11:56

luk1208 to bardzie jak mówią trenerzy jak nie strzelasz jak chcez goli ? Deco strzela często. I też równie czesto trafia po nogach. W sumie jak by tak policzyć to w barwach Barcelony z 50 % bramek strzelił po rykoszetach. Nawet chyba w popszednich derbach też tak było :wink: Chyba nie ćwiczy tego ? :roll: :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 08 sty 2006, 12:17

*_For_zaza_Milan_* pisze:W sumie jak by tak policzyć to w barwach Barcelony z 50 % bramek strzelił po rykoszetach
70% Zaza, 70 :D

*_For_zaza_Milan_* pisze: A Deco podja najlepsza możliwą decycje. Znów rykoszte ten to ma szczeście do tych piłke.

On celował w jakiś rykoszet :wink: :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2006, 12:43

hehe Kulek może i 70% jednak przyznać trzeba że każdy potencjalny strzał z 22 metrów równa sie podwóje niebezpieczeństwo dla bramkarza. Nie wie czy Deco tak dobrze uderzy czy obrońca go zmyli :lol:

Może i celował ale i tak miną dwóch gracz gospodarzy świetnym zwodem - taka przekładanka w Brazylijskim stylu :wink:

Wczoraj jak mi komentator przypomniał popszednie derby = Show Kameni to przez chwile sądziłem że każdy strzeł bedzie dla niego najłatwieszy. Bo to bramkarz który jak wejdzie w trans to wybroni wszystko. Ale jednak się nie popisał raz. Choć potem wybronił kilka max piłke. :wink:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 08 sty 2006, 13:04

Kameni zapewne jest jednym z najlepszych bramkarzy w Primera Division i potwierdził to poprzednim razem. Każdy bramkarz zaliczyl na pewno nie jedną wpadkę i mimo słabego występu Kameruńczyka jest on świetnym goalkiperem. Wczoraj bronił również świetnie, jednak pierwsza bramka zdecydowanie jego...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 08 sty 2006, 13:10

No ładnie to wczoraj Barca nie grała, ale czego tu się spodziewać po męczącej podróży połowy drużyny z Am Płd. Deco znowu w formie, gdyby nie kontuzja to sądzę że byłoby wyżej do zera. No bramka E2 który podtrzymuje świętną serię. Słaby mecz Ronaldinho i nie aż taki świetny w wykonaniu Messiego. Najlepszy na boisku był Deco, zdecydowanie. No jeszcze pierwsza interwencja VV w tym roku, na dobry początek wypadła mu piłka z rąk, a któryś z obrońców uratował naszą bramkę. Ogólnie jest dobrze, teraz trzeba znowu łapać polot w grze żeby na Chelsea starczyło. :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 08 sty 2006, 13:27

krzychu212 pisze:Ogólnie jest dobrze, teraz trzeba znowu łapać polot w grze żeby na Chelsea starczyło.

Hehe widzę, że się już gorączka zaczyna... ja bym się jeszcze wstrzymał bo sporo hektara jeszcze do meczu... No i moje obawy były po trosze słuszne... nie było to zwyciętwo w stylu Barcy z tego sezonu... ale jednak zwycięstwo...

A co do Deco to fakt z tym bramami po nogach... jakoś w Porto mu inaczej wchodziły, no ale kij, ważne że wchodzą :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 sty 2006, 17:39

Krzysztof Jarzyna pisze:Jednak Europa i Ameryka Pld. roznia sie od siebie, wiec dziwne byloby gdyby od razu gral tak jak potrafi.
pewnie ze sie różnią ale taki Kaka potrafił sie zaaklimatyzowac w Milanie :P

Rotnok pisze:W perspektywie wyjazdu Eto'o, mam ogromnę wątpliwości czy Larsson będzie w stanie chociaż w małym stopniu zastąpić Czarnego Boga
ale na szczescie gdy wyjedzie Eto'o Barca ma słabszych przeciwników :wink: Pozatym wreszcie przekonamy sie ile warci są rezerwowi :!: Chyba ze Messi przejdzie do ataku a Giuly na szkrzydło :D

Rotnok pisze:Wiem, że to nierealne ale może Maxi

moze Ryjek wiedząc ze Eto'o wyjedzie, specjalnie nie dawł mu pograc do tej pory, zeby mógł udowodnic czy potrafi zastąpic Kamerunczyka :!:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sty 2006, 18:04

luk1208 pisze:pewnie ze sie różnią ale taki Kaka potrafił sie zaaklimatyzowac w Milanie
Liga jest liga, pilkarza sa pilkarzami. Nie ma na swiecie takich samych ludzi. Jedni sie potrafia zaklimatyzowac szybko a inni nie portafia sie zaklimatyzowac nigdy.

Wczorajszy mecz z Espanolem byl ciekawy. Mialem wczoraj maly maraton pilkarski (3 mecze z zedu) :smoke: ktory zakonczyl sie ladnym widowiskiem i zwycieztwem niepokonanej Barcelony, ktora za kazdym razem pobija swoj wlasny rekord w zwycieztwach. Juz pod koniec pierwszej polowy myslalem ze uda sie Espanolowi zachowac czyste konto, ale pojawil sie taki Deco, ktory zaczarowal troche i strzelil ladnego gola. W pierwszej polowie widzialem zato duzo bledow w podaniach u Ronaldinho, co mnie troche zdziwilo. Gdy Etoo strzelil na 2:0 to juz bylem pweny porazki Espanolu, ktory gral bardzo dobrze jak na ogolny poziom tego zespolu. Podoba mi sie styl gry Ivana de la Peni. Widzi wszystko na boisku i potrafi stworzyc grozne sytuacje. Musi pojechac na Mundial z Reprezentacja.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 sty 2006, 18:10

snake pisze:luk1208 napisał:
pewnie ze sie różnią ale taki Kaka potrafił sie zaaklimatyzowac w Milanie

Liga jest liga, pilkarza sa pilkarzami. Nie ma na swiecie takich samych ludzi. Jedni sie potrafia zaklimatyzowac szybko a inni nie portafia sie zaklimatyzowac nigdy.

zgadzam sie z tobą, ale wnerwia mnie jak kibice Realu ciągle piszą ze Robinhio nie zaaklimatyzował sie bo przyszedł z Ameryki płd :angry:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sty 2006, 18:20

luk1208 pisze:
zgadzam sie z tobą, ale wnerwia mnie jak kibice Realu ciągle piszą ze Robinhio nie zaaklimatyzował sie bo przyszedł z Ameryki płd :angry:
Masz racje. Ja tez jestem kibiecem realu, ale mysle i przyznaje sie do tego ze Robinho przyjechal do Hiszpani i gra gorzej niz w poprzedniej druzynie. Nie jest to spowodowane tym ze nie zaklimatyzowal sie w Hiszpani. Ja bym powiedzial ze on tam czuje sie jak w Brazyli. Ma Ronalda, Carlosa, Babtiste i mial na poczatku Lukseburga w druzynie. Czego wiecej potrzeba zeby czuc sie jak u siebie w domu. On gra gorzej bo jest mlody, niedoswiadczony, ciazy na nim wielka presja. W pierwszym sowim meczu zagral chyba 20 minut i juz wszyscy zaczeli nazywac go zastepca Pelego. To jest chyba zbyt wielki ciezar na "duszy pilkarskiej". Potrzeba czasu i treningu. Z czasem napewno bedzie gral lepiej.

pzdro.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 sty 2006, 18:25

snake pisze:Masz racje. Ja tez jestem kibiecem realu, ale mysle i przyznaje sie do tego ze Robinho przyjechal do Hiszpani i gra gorzej niz w poprzedniej druzynie. Nie jest to spowodowane tym ze nie zaklimatyzowal sie w Hiszpani. Ja bym powiedzial ze on tam czuje sie jak w Brazyli. Ma Ronalda, Carlosa, Babtiste i mial na poczatku Lukseburga w druzynie. Czego wiecej potrzeba zeby czuc sie jak u siebie w domu. On gra gorzej bo jest mlody, niedoswiadczony, ciazy na nim wielka presja. W pierwszym sowim meczu zagral chyba 20 minut i juz wszyscy zaczeli nazywac go zastepca Pelego. To jest chyba zbyt wielki ciezar na "duszy pilkarskiej". Potrzeba czasu i treningu. Z czasem napewno bedzie gral lepiej.

pzdro.
wreszcie jakis porządny kibic Realu, który sensownie pisze :D
tez uwazam ze jak przychodził to miał duzą kolonie brazylijczyków w zespole z trenerem na czele i to napewno powinno mu pomóc. Jednak chyba ten ciezar odpowiedzialnosci był zbyt duzy i nie poradził sobie z presją :!: niepotrzebie nazwali go zbawcą Realu, moze w drugiej czesci sezonu pokaze sie lepiej ale i tak ten sezon nie bedzie dla niego zbyt udany :!:

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 08 sty 2006, 18:28

mi sie wydaje ze robinho zostal troche przereklamowany.i nie pisze tego z tego powodu ze jestem kibicem barcelony tylko tak mi sie poprostu wydaje.wszyscy mowili ze to bedzie odpowiedz na transfer ronaldinho i sie przeliczyli niektorzy z tym stwierdzeniem a w dodatku pojawil sie messi i teraz robinho sie porownuje do argentynczyka a nie swojego kolegi z reprezentacji.moze to wplywa psychicznie na robinho kto wie... bo narazie mlodszy argentynczyk robi furore w hiszpani i w europie a robinho troche cieniuje

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 sty 2006, 18:34

FcB pisze:mi sie wydaje ze robinho zostal troche przereklamowany
Mi się wydaję, że za szybko go skreślasz.

FcB pisze:wszyscy mowili ze to bedzie odpowiedz na transfer ronaldinho

Nie wszyscy, realne bylo to, że będzie się musiał przyzwyczajać do Europy.

FcB pisze:pojawil sie messi i teraz robinho sie porownuje do argentynczyka a nie swojego kolegi z reprezentacji

W ogóle porównywanie Robinho do kogokolwiek mija się z celem. Messi gra w Hiszpanii od bodajże 13(?) roku życia, jest lepiej obeznany ;) Ronaldinho zaczynał w słabszym PSG(które w sumie to było b. dobre w tamtym okresie), ale nie dano mu na starce pociągniecie do góry takiego klubu jak Real Madryt :)

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 08 sty 2006, 18:41

bagg pisze: Nie wszyscy, realne bylo to, że będzie się musiał przyzwyczajać do Europy.
no jak on przybywal do europy to mowiono ze tym transferem real probuje odpowiedziec na przybycie ronaldinho do barcy :D

a tu sie zgadzam ze messi siedzi juz troche w hiszpani ale on najwieksze postepy zrobil podczas ostatniego sezonu i wtedy przedarl sie na (chyba) 2 zmiany w barcelonie w PD i popisal sie na mistrzostwach (najlepszy pilkarz i strzelec) a robinho jak przybyl do realu to byl bodajze najlepszym strzelcem santosu :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 sty 2006, 18:45

no jak on przybywal do europy to mowiono ze tym transferem real probuje odpowiedziec na przybycie ronaldinho do barcy Very Happy

Ale wiesz to głównie dziennikarze z gazet typu Marca, własciwie wiadome było, że Robinho będzie musiał się zaklimatyzować, ale dajmy mu jeszcze trochę czasu, bo warto :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”