W telewizji nadali - Strona 20

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 28 gru 2005, 20:00

Dosmen pisze:Nie można zapomnieć o próbie "bimbania" się na gatkach rozwieszonych na drzewie.

Hehe :D ktos tu wspomina o Bangie Wangie :D (chyba to sie tak pisze)

Teraz w Nowy Rok leci Jackass, i z tego co widzialem w reklamie bedzie motyw w ktorym Johny malo sie nie zabil... (chodzi o wozki golfowe) kojarzy ktos ?!

Najlepszy byl kibelek i jak ten wielki(nie znam go) wchodzil do Toy Toya, a wychodzil z niego WeeMan :P heeh :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2005, 20:07

meecik_mks pisze:Najlepszy byl kibelek i jak ten wielki(nie znam go)
Preston Lacy.
Serial bardzo mi się poobał [jkaiś rok temu, bo to była nowość] potem się przerzuciłm na Wild Boyz.
Film był już kiczowaty, bo próbowali jakąś fabułe dodać :roll:
ale mi ni przeszkadza - jak mam czas to sobie powtórki ogladne

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 sty 2006, 18:14

Dzisiaj 23.40 TVP1 "Red rose", "Czerwona róża"....film na podstawie książki Kinga i to jest główny powód dla którego to obejrze...chociaż, moze ktoś sie wypowie na temat tego filmu ;)
Film podzielony na 3 odcinki, dzisiaj jest pierwszy ;) A pozatym oczywiscie o 20.20 kolejne odcinki "Lost" :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 sty 2006, 22:05

TVN7 22:05 Dolores
Dolores (Kathy Bates) jest opryskliwa i zaniedbana, z łatwością zniechęca do siebie wszystkich. Któregoś dnia w tajemniczych okolicznościach ginie jej chlebodawczyni, Vera Donovan. Podejrzenie o dokonanie zbrodni pada na Dolores. Na wieść o tym jej córka, Selena, która nie widziała jej od lat, postanawia odwiedzić matkę. Przy okazji śledztwa powracają dawno zapomniane sprawy. Znów wszyscy znajomi wspominają tajemnicze okoliczności śmierci męża Dolores, który zginął 15 lat wcześniej. Selena konsekwentnie dąży do poznania prawdy.
Przyznam się, że kompletnie nie pamietam filmu (oprócz puenty i sceny kiedy córka widzi w lustrze tył swojej głowy...), nie wiem nawet czy mi się podobał, ale polecam. Ostatecznie można się posnobować, że ogladało się film na podstawie powieści Kinga :lol2:. Nie jest to horror, raczej thriller, ani "Lśnienie", ani "Skazani na Shawshank".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2006, 0:28

Dopiero początek nowego tygodnia, mimo to chciałbym wam polecic ilm, który pokaże TVN w piątek. Film nosi tytuł "Sleepers" [Uśpieni]
Film moim zdaniem jest prawie, że genialny. Prawie, bo jednak na miano genialnych zasługują u mnie inne pozycje :P
Żeby was zachęcić do poświecenia ok 2,30 h n obejrzenie filmu wystarczy podać kilka nazwisk z obsady:
:arrow: Kevin Bacon
:arrow: Dustin Hoffman
:arrow: Robert De Niro
:arrow: Brad Pitt
film opowida o garstce dzieciaków, który trafiają do poprawczaka, nie są tam dobrze traktowani, przez "klawiszy" kiedy dorastaja ich drogi się rozchodzą - 2 jest "prawymi" :lol: obywatelami, a dwóch wstępuje do gangu. Po latach ich drogi się sopotykają by .... zobaczcie w piątek wieczorem.

P.S. bardzo możliwe że już gdzieś opisywałem tu ten film - ale dla pewności - polecam jeszcze raz :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 sty 2006, 8:40

Kurde wchodzi człowiek na forum żeby polecić film i dzięki temu nabić sobie posta a tu się okazuje że fieldy zrobił to przed nim! :won:

Ale co tam - film "Uśpieni" jest genialny (ale książka jest jeszcze lepsza! :P ). W dużym stopniu przedstawił go już fieldy więc więcej pisać nie będę. Dodam tylko, że jest to jeden za niewielu filmów, który zakupiłem na VHS (a teraz bym sobie mógł nagrać :angry2: ). Polecam!

PS. Fieldy - zwracam Ci honor z tymi "Pokoleniami". Za cholerę tego nie kojarzę, ale chyba jednak cos takiego leciało. :think: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2006, 11:24

Pisakk pisze:PS. Fieldy - zwracam Ci honor z tymi "Pokoleniami". Za cholerę tego nie kojarzę, ale chyba jednak cos takiego leciało.
:bicz2: łobuzie - nie na forum - bo się dowiedzą, ze fieldy oglądał filmy pokroju 'Mody na Sukces' i będę tutaj spalony :lol:
Bede miał jazdy jak Niggaz przez skukienkę :roftl3:
Zresztą już nieważne - bo sam napisałem, że patrzałem na Pokolenia. :think: :angry2:
Serial pokazywali gdzieś tak w 1994 na TVP2 - byłem młody i nie wiedziałem co dobre :P
Pisakk pisze:(ale książka jest jeszcze lepsza! ).
wstyd się przyznać - nie miałem jej w ręce :oops:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sty 2006, 23:02

fieldy pisze:Film moim zdaniem jest prawie, że genialny
Trafiło na coś, czego nie widziałem. Módlcie się, żeby mi się spodobało :won:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 sty 2006, 1:35

piwus pisze:Trafiło na coś, czego nie widziałem. Módlcie się, żeby mi się spodobało
:shock: No nie... myslalem, ze mnie wiele rzeczy w zyciu zaskoczy, ale nie sadzilem, ze Piwus nie widzial "Uspionych"... :shock:
Wlasnie obejrzalem po raz 127858392 i znow mi sie podobal :lol: Ale dla zachety tych, ktorzy nie czytali ksiazki, dodam ze jest jeszcze lepsza :P Chociaz i tak jest to jedna z niewielu pozycji, gdzie po przeczytaniu ksiazki nie rozczarowal mnie film. A bylo tak chociazby z "Lawa przysieglych", no ale to juz inny temat.
W kazdym razie - mimo ze odgrzewane to warte obejrzenia po raz enty... Dzisiaj TVN stanal na wysokosci zadania, ale jutro juz wraca do swojego poziomu - "Kontakt" :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2006, 17:27

piwus pisze:Trafiło na coś, czego nie widziałem. Módlcie się, żeby mi się spodobało
Bana jeszcze nie mam - czy to oznacza, ze film się spodobał ?
Krzysztof Jarzyna pisze:127858392
ja widziałem 2 razy więcej :P ale ksiązki nie czytałem :?
Krzysztof Jarzyna pisze:Dzisiaj TVN stanal na wysokosci zadania, ale jutro juz wraca do swojego poziomu - "Kontakt"
rozumiem, ze tego nie polecasz :lol: raz to chyba widziałem, bo mnie zaciekawiła obsada z Jodie Foster bodajże [mogę się mylić] i to chyba był jedyny pozytyw tego filmu, którego nawet przesłania nie pamiętam [o ile takowe było]
Niedługo na Polsacie pokazywać będą Taksówkarza
nie wiem czy trzeba opisywać, wystarczy napisac chyba, ż eto trzeba obejrzeć :wink:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 18 sty 2006, 22:20

Krzysztof Jarzyna pisze:Dzisiaj TVN stanal na wysokosci zadania, ale jutro juz wraca do swojego poziomu - "Kontakt"
No i o ile mi wiadomo w ten weekend TVN stanie na wysokości zadania i to tak, jak by sobie tego życzył nawet najbardziej wybredny kinoman :wink:
W piątek co prawda wieczór w TVN otworzy bardzo przeciętny "Gniew Oceanu", ale później czeka nas prawdziwa uczta... Jak dla mnie bezsprzecznie najlepszy film gangsterski jaki kiedykolwiek powstał, lepszy nawet od samego "Ojca Chrzestnego". Wielce prawdobne że to również najlepszy film jaki było mi dane obejrzeć. Mowa oczywiście
o "Człowieku Z Blizną" rewelacyjnego duetu - Reżyseria:Brian de Palma, Scenariusz:Oliver Stone. Obsada również świetna: Al Pacino, którego nie trzeba specjalnie przedstawiać :wink: , zjawiskowa Michelle Pfeiffer czy świetny Farid Abraham. Film opowiada historię Tony'ego Montany, młodego emigranta z Kuby, który wspina się po szczeblach mafijnej hierarchii w Miami. Filmu nie będe szerzej opisywał, po prostu TRZEBA OBEJRZEĆ !!!
A w sobotę "Zakochany Szekspir"... 7 Oscarów mówi samo za siebie :)
fieldy pisze:Niedługo na Polsacie pokazywać będą Taksówkarza
nie wiem czy trzeba opisywać, wystarczy napisac chyba, ż eto trzeba obejrzeć
Niestety będzie trzeba wybrać pomiędzy "Człowiekiem Z Blizną" a "Taksówkarzem"... Polecam ten pierwszy, ale sam widziałem go już z 10 razy i często do niego wracam, więc chyba skuszę się na "Taxi Drivera" :wink:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 18 sty 2006, 22:27

Człowiek Z Blizną - - - zgadza się, film wybitny :D ale do jego oglądania potrzeba sie przygotować, nie każdy zniesie masakrowanie piłą mechaniczną, lub 150 pocisków w Al-u , aczkolwiek jeżeli ktos przez to przebrnie, naprawde nie będzie żałował bo film swietny. Polecam

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sty 2006, 19:58

Taaa "Taksówkarz" vs "Człowiek z blizną", Pacino vs de Niro. Ja jeszcze nie zdecydowałem się ;).

A dzisiaj na Dwójce Fenomen. I Travolta uczący się obcego języka podczas kilkugodzinnej jazdy samochodem :mrgreen:.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 20 sty 2006, 0:37

Nie oglądałem ani "Taksówkarza", ani "Człowieka z blizną", ale chyba obejrzę ten drugi...po pierwsze zaczyna się wcześniej, kończy o tej samej porze ;) po drugie uwielbiam filmy o mafii, a ten podobno jest świetny :P

Za dwa tygodnie w TVP mają rozpocząć nadawanie serialu "Kamienie śmierci"...wie ktoś coś na ten temat, jakieś rekomendacje :> w TVP mówili, że podobno bardzo dobre, ale mnie jakoś dziwnie sama nazwa odstrasza :? Wie ktoś coś na temat tego serialu, warto zacząć oglądać ?

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 20 sty 2006, 10:50

z czemu nikt niewspomniał o nieśmiertelnym "Rocky' ze Stalonem ? :D :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”