AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 21

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 10 sty 2006, 4:01

Lakier pisze:jestem ciekaw jakiego obronce kupia w tym okienku, bo jakiegos kupia napewno

Mimo, że kibicuję Palermo to uważam, że chyba to już czas, by Barzagli opuścił Sycylię i przeniósł się właśnie do Milanu. To tu miałby największe szanse na rozwój, a i Milan napewno, by na tym skorzystał. Ten transfer zwiększył, by bardzo szanse tego zawodnika na grę na MŚ, a to powinno być teraz dla niego priorytetem

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 sty 2006, 11:03

15 mln euro.

Tyle zarobił Bobo :lol:
Jak odchodził z Interu Moratti wypłacił mu 9 mln. , niecałe 2 mln (milion 750 tys. ) zarobił w Milanie i teraz dostanie 5 mln za dwa sezony w Monaco ma łeb w takim wieku tyle zarobic :brawo:

Z kolei dzisiaj jaedna z gazet informuje ze jednak Amoroso zastapi Bobo w ataku juz nawet przyleciał do Mediolanu :P

W czoraj Silvio powiedział "Rozmawiałem z Gallianim, wzmocnimy obronę. Wierzę jednak, że wraz z powrotem Cafu, Stama i Maldiniego wszystko wróci do normy."
trzeba na juz wzmocnic srodek bo tam najwieksze problemy mamy okazało sie ze Paolo nie zagra do lutego wiec cały styczen bedziemy mieli sie obejsc bez niego :? Cafu ciagle siedzi w Brazyli wiec pojawia sie znow transfer(wymiana za Cafu z dopłata) Diego Lugano :roll:
Poza nim znow łacza Bonera ktory mogłby grac na prawej oraz Barzagliego :)

Forza Milan

Bobo milioner :P
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 sty 2006, 11:22 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 11:08

Lakier pisze:Co w tym takiego smiesznego?

To ze zadajesz takie pytanie jak byś nie wiedział :wink:

Stan nie w zimie ... Sam Barazgli tez wie że jak miał by sie przenosić gdzie to w Milanie ma najszybciej okazje sie pokazać. Bo w obliczy nie uniknionych pożegnań z legendami klub nie sprowadzał by obrońcy na ławke. Ale Zamparini nie znajdzie w kilka dni dognego następce. Może już znalazł - nie zdziwił bym sie jak juz ma kogos na oku - ale przeciesz Palermo gra dalej w UEFA i to jest historyczny moment dla klubu (pierwszy raz w histori awans) Wiec samo to ze Barzagli zagral w UEFA powoduje z 5 milionów niejsza cene :roll: Moze z 3 :wink: Głupie przepisy.

Kulek łysy mówi że gdy przychodził Bobo nie było Gilardino, ( i ma racje bo tak było :roll:) ale nie wierze że on o tym nie wiedział że przyjdzie. Wiec chyba liczył się z tym ze młokos w gazie strzelający w dwa sezony 50 bramek - kupiony za taka kase (24 dokładnie) nie zasiadzie na ławce.. Także to jest powód by myśleć że finanse miały tu znaczenie i to dużo. Bo jak napisałem w Sampdori by grał za mniej ale by grał. Można ich (Bobo i Figo) porównać tylko na postawie "zdrady" ale chyba nie powodów :wink:

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 sty 2006, 11:33

Tomusmc pisze:Widzę, że źle to odczytałeś Snippowi_ chodziło, że według IFFHS Inter jest najlepszą drużyną na świecie i tylko dzięki temu kibice mają jakieś powody do radości. To tylko takie wytłumaczenie.
Przecież Inter jest drugi w tym rankingu :wink:
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Jak odchodził z Interu Moratti wypłacił mu 9 mln.
Jak odchodził to dostał nawet nie połowę tego. Vieri odszedł z Interu za porozumieniem stron za obopólną zgodą ale wujek Moratti ma za dużo pieniędzy więc trochę mu odpalił.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 11:43

Zico_FCI pisze:Jak odchodził to dostał nawet nie połowę tego. Vieri odszedł z Interu za porozumieniem stron za obopólną zgodą ale wujek Moratti ma za dużo pieniędzy więc trochę mu odpalił.

Zico chyba mylisz się. Z tego co ja wiem Bobo od Inter w momecie porozumienia dostał jakis % chyba 80% ale głowy nie dam swoich pobory za okres do końca kontraktu jaki mu został w ekipie Morattiego. Czy by sie zgadzało ok. 9 baniek, bo jak wiesz zarabieł krocie był jednaym z najlepiej opłacanych piłkarzy. Inter wyszedł z założenie lepiej dać mu to z góry (i troche zaoszczędzić) niż płacić przez ten okres regularnie całą sume. :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 sty 2006, 11:59

Przecież on w Interze zarabiał nie całe 5 mln € za sezon (tyle dostawał z klubu) + jakieś tam premie i kontrakty reklamowe (co w sumie dawało dwa razy więcej) – kontrakt miał do końca obecnego sezonu. Więc pomyśl czy Moratti dałby mu prawie dwa razy więcej niż wynosi jego roczna pensja. Tak na prawdę nikt (oprócz samych zainteresowanych) nie wie ile dostał i jak to w ogóle wyglądało ale wg mnie to na pewno nie było 9 baniek.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 12:07

No nie wiem Zico -ja słuszałem że dostał tak pokaźna sumke. I 4 na 5 zawodników z jego sytuacji zgodziło by sie na rozwiązanie umowy. :wink: Masz racje że najlepiej wie do Massimo Moratti i Bobo wiec nie ma co się sprzeczać, pewne jest do że Inter mu musiał dać sume ktora go przekonała. Bo sam wiesz że nie musił sie godzic na układ. Może by nie grał ale by mu płacono. :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 10 sty 2006, 12:52

*_For_zaza_Milan_* pisze:z 5 milionów niejsza cene Moze z 3 Głupie przepisy.

Nieno!! Jako kibic różowych MUSZĘ zaprotestować. Barzagli napewno będzie kosztował dużo więcej niż te 5 mln. To jest gwiazda Palermo i reprezentant Italii :wink: . A co do zmiennika Andrei to Palermo mogło by kupić byłego zawodnika Milanu, który teraz jest wystawiony na sprzedaż przez Depor- Colocciniego i wszyscy byli by szczęśliwi... :brawo:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 14:53

Nie nie :!: Stan nie zrozumiałeś mnie :wink: chodziło mi że w zimie przez to że zagrał już w pucharach sprzedarz takiego zawodnika sie nie opłaca Palermo - bo bedzie gdzieś o 5 milionów no może 3 miliony tańszy. ze wzgledu na gre w pucharach - Bo po co kupiować teraz gracza tylko na lidze. Dla tego trzeba czekać. A kosztować może 12 :wink: zresztą taka sume pada w kontekscie Andrei :wink:

Fabrizio Coloccini ? no właśnie - on powinień grać w Serie A. Mogli go sprzedać na Włoskiej ziemi. Choc teraz znów odzystał zaufanie u nowego trener El Derpo. On tez ma te nastroje :wink:

Hunter sprawdziłem tego Amoroso :!: O to jego statystyki z całej kariery :!:

Kod: Zaznacz cały

Marcio dos Santos Amoroso

Sezon   -   Klub -    Wystepny -   Bramki

1	2004-05 (półroku)	San Paolo		22	12

2	2004-05	Malaga		29	5

3	2003-04	Borussia D.		4	4

4	2002-03	Borussia D.		24	6

5	2001-02	Borussia D.		31	18

6	2000-01	Parma		23	7

7	1999-00	Parma		16	4

8	1998-99	Udinese		33	22

9	1997-98	Udinese		25	5

10	1996-97	Udinese		27	12

11	1996-97	Flamengo		16	4

12	1995-96	Guarani		-	-

13	1994-95	Guarani		26	19
Ancelotti zna go jeszcze z Parmy :wink: jak Hernana :) może znów bedzie miał sznute :lol:

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 10 sty 2006, 14:59

Ladne mial staty w ostatnim sezonie swojej gry w barwach BVB :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 sty 2006, 15:05

Prosze was przestancie pisac o "Amoroso w Milanie" bo mnie to strasznie oslabia.Nie wierze ze nie ma lepszych.Koles byl dobry ale 5 lat temu.Juz wole Wlodarczyka :P
Niech Berlusconi wyciagnie troche swoich mafijnych wypranych pieniedzy i kogos porzadnego kupi.Nie chce zeby gazety straszyly mnie informacjami laczacymi takich zawodnikow jak Zebina czy Amoroso z Milanem.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2006, 15:06 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sty 2006, 15:05

Ciesze się że Galliani i Berluscnoi zapowiedzili że wzmocnią defensywe, zobaczymy na kogo Carlo postawi i ile Sylvio wyłoży kasy bo to też jest ważne. Galliani mówił też że musimy mieć 4 napastników, zobaczymy czy sprowadzą tego 4. HUNTER no własnie, jedna pisze że przyleciał inna zaprzecza temu tansferowi :lol: a Amoroso mógł by się nam bardzo przydać ale i tak ważniejsza jest obrona - Lugano, Barzagli :pray:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sty 2006, 15:10

Słusznie zauważyłeś Ostry chyba kontuzja jakaś poważna.

W barwach Udinese był królem strzelców serie A w tym sezonie Rossoneri siegneli po scudetto :] A Brazylijczyk przeszedł za pokaźną wtedy sume na Ennio Tardini. Jak widać ostatnie spotkanie zagrał na wypożyczniu w San Paolo i bardzo możliwe że też z tego San Paolo przyjdzie a tam gra jego kolega Diego Lugano :wink: i moze by snuć temat dalej. 8) :lol:

Zobaczymy jak to będzie łysy mówi że potrzebuje kilk dni by zamkna pewne sprawy :roll: choć nie wierze że puścili Bobo nie badając tematu :wink:

Chłopaczek liczysz że Mafia Wuja Berlusconiego powierz coś wiecej pacynce ? potem kula w kolano :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sty 2006, 15:20

*_For_zaza_Milan_* pisze:Chłopaczek liczysz że Mafia Wuja Berlusconiego powierz coś wiecej pacynce ? potem kula w kolano
Nie wydaje mi się żeby wyłożył większą kase na napastnika... albo obrona albo atak a tu nie ma się nad czym zastanawiać. Jeżeli sprowadzą Lugano i Barzagliego jak napisałem wyżej to będę bardzo szczęśliwy. A Amoroso może na takie wejścia z ławki by się sprawdził :lol: Zasadnicze pytanie - czy on sam chce odgrywać u nas taką role.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 sty 2006, 15:22

Łukasz[ACM] pisze:Jeżeli sprowadzą Lugano
Dzis Lugano wrocil z wakacji i go odrazu dorwali :lol: Powiedział ,ze nic nie wie o zadnej ofercie z Milanu i ,ze chce zostac i grac jeszcze w 2006 roku w Brazylii.... ciekawe to wszystko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”