Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sty 2006, 19:39

Sagnol oficjalnie przedłużył umowę z Bayernem do 2010 roku. Wiadomość jest już potwierdzona, więc nie ma się co zastanawiać. Nareszcie ten długi maraton spekulacji się skończył :D

Chodzą też słuchy, że Bayern chcę zaproponować Scholowi nową umową, na jeszcze jeden sezon. :D

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 09 sty 2006, 21:22

duch99 pisze:Sagnol oficjalnie przedłużył umowę z Bayernem do 2010 roku. Wiadomość jest już potwierdzona, więc nie ma się co zastanawiać. Nareszcie ten długi maraton spekulacji się skończył
skonczył sie serial pt. Sagnol w Juve :P troche załuje bo liczyłem ze zobacze go w Turynie :D ciekawe co go przekonało do takiej decuzji?? chyba napewno lepsza kasa

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sty 2006, 21:36

Możliwe, że kasa, ale moim skromnym zdaniem to zadecydował styl gry w Serie A. Jakoś nie widziałem Sagnola biegającego po włoskich boiskach, więc wydaję mi się że podjął jak najbardziej słuszną decyzję :D
Bayern na pewno by na tym sporo stracił.

Maniek_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maniek_FCB » 09 sty 2006, 22:17

Przecież było napisane na stronie Bayernu, że Julio Dos Santos dopóki nie otrzyma paszportu z Unii Europejskiej nie będzie mógł grać nawet sparingów. A szkoda bo to wielki talent i jako fan Bayernu chciałbym go obejrzeć w akcji. Myślę, że to dobry zakup który wpłynie na lepszą grę Bayernu. No można powiedzieć ze sparing to jest oficjalne spotkanie skoro wymogi tak mówią, że musi mieć paszport z EU.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 sty 2006, 14:58

luk1208 pisze:ciekawe co go przekonało do takiej decuzji??

Sądzę, iż puste trybuny na włoskich stadionach.
luk1208 pisze:chyba napewno lepsza kasa
Oj, chyba nie. Juve ponoć oferował więcej.
Maniek_FCB pisze:Julio Dos Santos dopóki nie otrzyma paszportu z Unii Europejskiej nie będzie mógł grać nawet sparingów
Jedna wielka głupota.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 10 sty 2006, 16:25

kama_reda pisze:Jedna wielka głupota.
oj chyba raczej sie mylisz...na stronce polskiej Bayernu i na www.sport1.de wyraznie pisze ze bez paszportu nici z gry w meczach przygotowawczych...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 sty 2006, 16:43

I co z tego? :lol: Tak w ogóle to szukałem na tej stronie tego newsa, przeszukałem wszystkie od dnia 6.01 do dzisiaj i nic nie znalazłem. Może nie potrafię szuakć. Mógłbyś mi tutaj wkleić link ze sport1.de?

W ogóle to się przekonamy już niedługo, bo w piątek. Wówczas Bayern gra z Persepolisem. Ot tak.

:lol:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 10 sty 2006, 16:46

kama_reda pisze:
luk1208 pisze:ciekawe co go przekonało do takiej decyzji??

Sądzę, iż puste trybuny na włoskich stadionach.
luk1208 pisze:chyba napewno lepsza kasa
Dlaczego patrzysz przez pryzmat jednego/dwóch klubów na całą lige :rydzyk:
Ps.Napisałbym coś więcej, ale ..nie moge Sobie pozwolic :wink:

Coraz wiecej mówi sie o mldym Bojinovie ! Czytałem dzisiaj iż Bułgar chwali Bayern , wysoko ceni bundeslige i takie tam..
Ponoc również Hsv obserwuje Valerij'a :shock:
Sprawa z Ballackiem zaczyna Mnie śmieszyć - Juve ?! :lol:
Juve uwielbia transfery za free więc wszystko możliwe, nawet kosztem tego że Misza pogra u nich krótko i zostanie opchniety dalej..
Biznes to biznes :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 sty 2006, 16:54

Kaka_ACM pisze:Dlaczego patrzysz przez pryzmat jednego/dwóch klubów na całą lige

Nie jeden, dwa kluby. Tylko prawie cała liga. Nie śledze dokładnie Serie A, z postu Twojego domyślam się, że na San Siro zawsze komplet :wink: Jednak od czasu do czasu obejrze na Polsacie Sport mecze i frekwencja doprawdy przerażająca. Choćby ostatnio mecz Lazio - Ascoli. Grając tam można czuć się trochę jak na sparingu czy nawet treningu :lol:
A na meczu Juventus - Bayern było 16.000 widzów, z czego ponad 1/4 stanowili kibice Bayernu. To o czymś świadczy.

A co do Bojinova. Krótko i na temat. Jestem na nie. Tym bardziej, że miałby kosztować 12 mln. Swego czasu chodziły plotki, że Bayern ma zamiar kupić Toniego za 10 mln. Rachunek prosty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sty 2006, 17:47

To że na mecze Juve chodzi mała ilość kibiców to nie znaczy że w całych Włoszech tak jest, zgadzam się ze czasami na jakiś meczach jest słaba frekfencja ale w Niemczech też napewno to się zdaża. Może są gdzieś jakieś statystyki co do kibiców w Niemczech i Włoszech, zaraz poszukam bo sam jestem ciekaw :lol:

P.S na San Siro komplet jest jak są dobre mecze, cięzko żeby na meczu Milan-Parma np było 80 000 tys. kibiców :P A bilety też nie są tanie...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 sty 2006, 19:45

Łukasz[ACM] dla Niemiec ja już znalazłem.

Odpowiednio: drużyna, średnia liczba widzów w sezonie 2005/06:

Borussia Dortmund 74.863
FC Bayern München 66.000
FC Schalke 04 61.306
Hamburger SV 52.040
1.FC Köln 49.750
Borussia M'gladbach 45.767
Eintracht Frankfurt 44.075
VfB Stuttgart 41.778
Hertha BSC Berlin 40.882
Werder Bremen 39.196
Hannover 96 36.134
1.FC Kaiserslautern 31.385
1.FC Nürnberg 28.221
MSV Duisburg 24.456
DSC Arminia Bielefeld 22.785
Bayer 04 Leverkusen 22.500
VfL Wolfsburg 20.225
1.FSV Mainz 05 20.133

Oczywiście nalezy wziąć pod uwagę pojemność stadionu.

I zapewniam Cię, że Bundesligę ogląda o wiele więcej ludzi 'na żywo' niż włoską Serie A. Tam, jak już pisałem, większść stadionów świeci 'pustkami'.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sty 2006, 20:13

Niby Włosi to tacy wielcy kibice, a jak mają do wyboru iść na mecz lub zobaczyć go w TV, to wybierają to drugie. :D Taka prawda :D

drag
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: drag » 11 sty 2006, 15:06

prawda jest taka ze wloskie stadiony sa do bani :P San Siro jest very good no i kibice przychodza ale reszta to porazka bo maja bieznie a jak nawet nie ma biezni to i tak trybuny sa daleko od placu gry . Sprzydalyby sie jakies mistrzostwa swiata lub europy we wloszech bo sa troche do tylu jesli chodzi o stadiony .

Pozatym Bojinova chyba nie zobaczymy w Bayernie szkoda , niech sie zainteresuja teraz Marco Marchionnim z Parmy koles jest niezly :)

2FCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 2FCB » 12 sty 2006, 11:30

Ja się bardzo ciesze, że pozostaje Sagnol. Jeszcze jakby przedłużyć kontrakt z Ballackiem, Schollem i Ze Roberto :) Super by było i nie trzeba by wtedy nikogo kupować. Krążą pogłoski, ze Bojinov ma przyjsc i w sumie mógłby, bo widac ze napastnicy nie sa w formie zbyt czesto. Pozdro.

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 12 sty 2006, 16:31

Szkoda, że raczej Bojinov nie przejdzie do Bayernu :( przydałby się, najbardziej bym chciał żeby do Bayernu przyszli : Bojinov i Van Buyten, no i żeby kontrakt przedłużył Ze Roberto. Reszta mnie nie interesuje, no i może jakiś dobry talencik bramkarski... Akinfeev ?? ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”