Ekstraklasa 21/22 - Strona 44

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 maja 2022, 20:26

no odechciewało się i co w tym dziwnego? Dalej człowiek jeździł i pewnie dalej będzie jeździł i chodził na mecze u siebie. Teraz też się odechciewa wszystkiego, a chyba trzeba iść przywitać tych patałachów jak wrócą pod stadion.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 maja 2022, 20:35

Jak oceniasz Kubę i jego świtę? Już tak abstrahując od spadku

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 maja 2022, 21:31

Wisłą z perpektywy ruchów zarządzających nie zasłużyła na spadek. Owszem, byliśmy jedną ze słabszych drużyn, ale parę punktów nam urwali sędziowie (nawet to widać w legijnej tabeli weszło), do tego od marca: straciliśmy bramki na 4:3 w 101 minucie z Plockiem, w 94 minucie na 2:1 z Legią i w 98 minucie na 1:1 z Lechem. Potrafiliśmy chyba z Płockiem strzelić w słupek, żeby z kontry stracić bramkę. Ja wiem, że można dużo zarzucić, ale prawda taka, że sprzedaliśmy 2 najlepszych piłkarzy w zimie (transfery te bardzo pomogły spłacić kolejne długi), zrobiliśmy pierwszy od dawna większy transfer gotówkowy (0,5mln euro), a teraz ściągnęliśmy Gio, który zajebiśćie robił grę w ostatnich meczach. JEśli chodzi o trenera to przyszedł Gula, którego CV wyglądało w miarę spoko, a jak wyszło to wiadomo. Potem przejął to Brzęczek, co zarzucali że Kuba zatrudnił wujka. Prawda jest taka, że gość dostał zajebiście ciężką sytuację a i tak z tej gliny próbował coś ulepić. Gra Wisły po przejęciu była dużo lepsza, tylko po prostu pozostał jakiś gen frajerstwa.

Najgorsze jest to, że jak dla mnie ciężko mieć wielkie pretensje do piłkarzy. Mamy skład, gdzie jest kilku młodych (Gruszkowski i Plewka w pierwszy, a do tego Szot, Szota, Biegański itd), gdzie jest kilku naprawdę dobrych gości (Gio, Colley), a także kilku walczaków (Ondrasek). Z tym, że drużyna, którą przygotowywał Gula w decydujących meczach robi po 105-110km na mecz i oni ledwo żyją po meczu. SAm wiem jak to wygląda, że jak człowiek jest zmęczony to nic mu nie wychodzi. Słabszy refleks, niedokładność i ludzie obok mają wrażenie, że Tobie się nie chce, a Ty po prostu nie możesz. I mam wrażenie, ze własnie to widziałem. Jak dla mnie głównym odpowiedzialnym za wynik jest Gula i jedyne co można zarzucić zarządowi, to że mają człowiek w szatni (Kuba) wcześniej nie zdecydowali się na zmianę trenera.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 maja 2022, 11:33

Tomusmc pisze:
14 maja 2022, 10:35
Kojarzę, że kibice kosy nie mają, ale na boisku nie ma przyjaźni
Pewnie gdyby to Raków grał wcześniej i przegrał to by to wyglądało inaczej. Sytuacja w Poznaniu jest taka, że do 2011 roku nie widziałem ani razu barw Warty, potem Pyżalska za darmo to rozdawała to coś tam się pojawiło, potem spadek do IV ligi i znowu nic i dopiero od awansu do Ekstraklasy coś się zaczyna pojawiać. Ale znaczenia Warta w mieście nie ma żadnego, wszyscy ją lubią a pewnie w przypadku straty punktów mogło być różnie :wink:
Tomusmc pisze:
14 maja 2022, 16:50
Jest jakiś Pro Senior System, że Trałka został zmieniony w pierwszej minucie? :mrgreen:
Najlepszy fragment jak ustawili mu ten szpaler, wszyscy tam w kolejce go klepią, Podoliński w ekstazie "że nie spotkał się ze kontrowersyjną opinią o tym graczu" i wzrok Skorży żeby mu tylko nie przyjebać :D
DDK pisze:
15 maja 2022, 21:31
Jak dla mnie głównym odpowiedzialnym za wynik jest Gula i jedyne co można zarzucić zarządowi, to że mają człowiek w szatni (Kuba) wcześniej nie zdecydowali się na zmianę trenera.
Będziecie grali na Reymonta w I lidze?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 maja 2022, 13:05

Boromir pisze:
16 maja 2022, 11:33
Będziecie grali na Reymonta w I lidze?
Myślę, żę tak, bo nie ma innej sensownej alternatywy. Nawet Garbarnia grała 1 ligę przy Reymonta. Niby możemy grać na jakimś Hutniku, ale to się raczej mija z celem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 maja 2022, 13:34

DDK pisze:
16 maja 2022, 13:05
Myślę, żę tak, bo nie ma innej sensownej alternatywy. Nawet Garbarnia grała 1 ligę przy Reymonta. Niby możemy grać na jakimś Hutniku, ale to się raczej mija z celem.
Garbarnię pamiętam ale też pamiętam te przepychanki z miastem kilka lat temu.

Sam jestem ciekaw jak to Wiśle wyjdzie, czy szybki powrót do Ex czy zagrzebanie się w I lidze na dłużej. Od sezonu 11/12 po roku banicji udało się kilku zespołom wrócić: Cracovia 12/13, Bełchatów 13/14, Zagłębie 14/15, Górnik 16/17. Z drugiej strony chyba tylko Zagłębie z tych ekip naprawdę przerastało ligę i bezproblemowo awansowało wyżej, a Górnik to w ogóle cuda na kiju odstawił przy tym awansie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2022, 13:36

Bienias pisze:
22 kwie 2022, 20:49
futbolowa pisze:
20 kwie 2022, 22:33
Nie mam słów, bez kitu. Po meczu z Lechem nabrałam poczucia, że to już jest to, teraz się w tym utwierdziłam. Oby tak dalej, bo serce rośnie, jak się na to patrzy.

Dobry kurs był w przerwie na wygraną Rakowa (13,0). Wierzyłam, kasa słusznie pomnożona.
Mam dziwne przeczucie, że Lech na swoje 16-lecie ;) jak zwykle przegra finał PP, ale mistrza wyszarpie. Chciałbym się mylić, ale podejrzewam że Raków może nie wytrzymać ciśnienia i straci punkty w 2 meczach. Kluczowy wydaje się mecz Lecha w Gliwicach, rozgrywany bezpośrednio po finale w Warszawie. Generalnie szkoda tej poprzeczki w meczu z Legią bo wszystko mogło wyglądać inaczej :D
:mrgreen:

Szkoda Wisły bo traci na tym prestiż ligi. Pachniało w tym roku spadkiem ligowej firmy i wypadło na Wisłę. Co ciekawe w "gorszych" czasach udało się utrzymać a teraz taki upadek.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 maja 2022, 14:02

Generalnie były już przypadki że spadek to nie zakończył się tragedią jak Górnik Zabrze sezon 15/16 spadek, 16/17 awans i 17/18 jako beniaminek 4. miejsce i puchary, czy Zagłębie Lubin 13/14 spadek, 14/15 awans i 15/16 jako beniaminek 3. miejsce w Ekstraklasie, ale w przypadku Wisły nie mam pewności, że ta 1. liga to tylko jednorazowa przygoda. Tam jest wszystko tak źle ułożone, a na spadek pracowali długimi latami. Aby tylko nawet w 1. lidze, ale stabilnie byli w stanie odbudować klub, a nie tak jak np. Widzew czy Ruch polecieć całkiem na dno.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 maja 2022, 15:12

roque pisze:
16 maja 2022, 14:02
Tam jest wszystko tak źle ułożone, a na spadek pracowali długimi latami. Aby tylko nawet w 1. lidze, ale stabilnie byli w stanie odbudować klub, a nie tak jak np. Widzew czy Ruch polecieć całkiem na dno.
Spokojnie, tam jest coraz lepiej układane. Nie rządzą klubem przypadkowe osoby, które chcą się tylko nachapać. Na pewno organizacyjnie jest 100 razy lepiej niż 5 lat temu.

Pytanie co ze stadionem i czy będą w stanie się dogadać z Majchrowskim, bo jak zrobią dobry marketing przez najbliższe 2 miesiące, a od początku Wisła będzie w czołówce 1 ligi to frekwencja myślę, że poniżej 10 tys nie spadnie. Przecież w tym sezonie to kto miał średnią wyższą frekwencje od Wisły? Zakładam, że w lidze tylko Lech i może Legia?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 maja 2022, 18:42

Ładnie się w tym Lechu bawią 8) Rutkowski z Salamonem na czele

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 16 maja 2022, 18:46

Czego oczekiwać od takiego Salamona? Słaby piłkarz słabego klubu to i zachowanie słabe. Rutkowski też się ładnie popisał. Mnie to bawi bardziej rzecz jasna, ale rozumiem irytację ludzi, bo jednak właściciel powinien trzymać klasę. Co innego piłkarze. Ta grupa społeczna z intelektu nigdy nie słynęła, a poczucie humoru w szatni (smarowanie majtek maścią rozgrzewająca - [k****] komedia) tylko dobitnie to pokazywalo

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2022, 18:54

Okrzyki były dawno po meczu, nie na boisku, niezwiązane bezpośrednio ze spotkaniami, więc komisja ligi niech się odpierdoli. Lepiej niech zaczną arbitrów karać za błędy, którzy wypaczają wyniki meczów.

To jest podobna sytuacja do cwaniactwa Zagłębia Sosnowiec, moralnie zachowanie złe i patologiczne, ale przecież nikt przepisów PZPNu nie łamie. Za "Raków cwel" to najwyżej mogą dostać mandat za używanie słów nieprzyzwoitych w miejscu publicznym.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 maja 2022, 19:46

Rutek musiał odreagować kilka lat z łatką przegrywa, akurat Raków był drugi plus sprzątnął mu PP. Pewnie osobiście nic nie ma do Rakowa, wolałby zwyzywać Legię no ale ta w tym sezonie nie była zagrożeniem :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 maja 2022, 20:46

cloner pisze:Okrzyki były dawno po meczu, nie na boisku, niezwiązane bezpośrednio ze spotkaniami, więc komisja ligi niech się odpierdoli. Lepiej niech zaczną arbitrów karać za błędy, którzy wypaczają wyniki meczów.

To jest podobna sytuacja do cwaniactwa Zagłębia Sosnowiec, moralnie zachowanie złe i patologiczne, ale przecież nikt przepisów PZPNu nie łamie. Za "Raków cwel" to najwyżej mogą dostać mandat za używanie słów nieprzyzwoitych w miejscu publicznym.
Ale to komisja ligi chce coś z tym zrobić? :| Jakiś absurd w ogóle. Można chłopa skrytykować, że się zachowuje nieelegancko, ale przecież to żadne przestępstwo, tym bardziej nie do karania przez jakieś piłkarskie organizacje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Ekstraklasa 21/22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 maja 2022, 20:51

Przecież jak Śląsk zdobył mistrzostwo i piłkarze śpiewali do Legii "gdzie Twoje mistrzostwo..." to dostali kilka meczów kary. Kapitan Sebuś Mila wtedy ukarany był i kilku innych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”