Finał LM 2021/2022: Liverpool FC - Real Madryt CF - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Finał LM 2021/2022: Liverpool FC - Real Madryt CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 maja 2022, 22:04

moody pisze:
Hersk pisze:
29 maja 2022, 21:45
Natomiast mnie osobiście nie przekonuje gadanie że LM to ma w sobie dużo przypadku, że to tylko dwumecz, że liga jest prawdziwym wyznacznikiem... Właśnie dwumecz też trzeba umieć wygrać. Wytrzymać presję. Trafić ze składem. Reagowac. To tez jest wielka sztuka. Na żywym organizmie działanie. Gdy nagła śmierć nad tobą wisi. Według mnie pecha i przypadku jest niewiele. Masz 180 minut żeby być lepszym. A często deprecjonuje się wyniki w LM albo usprawiedliwia się je tym że to właściwie dużo przypadku tam jest. Dla mnie to skillsy
liga mistrzow jest najbardziej prestizowa, a umiejetnosc wygrywania dwumeczow to tez jest oczywiscie wielka sztuka, no ale jak mozna pisac, ze w systemie pucharowym jest malo przypadku? jesli w nim jest malo, no to gdzie jest duzo? przeciez tu mozesz 10 miesiecy robic zajebista robote, a na najwazniejszy dwumecz sezonu moze ci wypasc dwoch najwazniejszych graczy albo twoj zawodnik poslizgnie sie przy wykonywaniu kluczowej jedenastki. i jestes w dupie. i odwrotnie mozesz grac kaszane, ale sie przeslizgiwac bo w ciagu 90/180 minut kazdy moze wygrac z kazdym i to nie jest naduzycie. stad historie meteorytow jak grecja na euro, chelsea di matteo czy tegoroczny eintracht, ktorzy prawdopodobnie nigdy juz do podobnych wynikow sie nie zbliza. dlatego wiekszosc trenerow - nawet tych wygrywajacych lige mistrzow - powie ci ze dla nich najbardziej miarodajne sa rozgrywki ligowe, bo one najlepiej oddaja prace trenera/druzyny na przestrzeni sezonu

@BadBoy ty masz naprawde ogromne problemy z rozumieniem jezyka pisanego. co prawda juz to lopatologicznie wyjasnialem wyzej, ale jeszcze raz - jeden sezon to dla mnie zbyt krotki wycinek, zeby kogos okreslac najlepszym trenerem swiata, zwlaszcza jesli poprzedza je kilka sezonow przecietnych, bez zadnych trofeow podczas gdy konkurenci co sezon prezentowali sie o niebo lepiej. tak samo nigdy nie byl dla mnie najlepszym trenerem swiata di matteo ani tuchel. ani najlepszym pilkarzem swiata modric czy donnarumma po trzech swietnych tygodniach na turnieju reprezentacyjnym. cos jeszcze jest niejasne?
O czym Ty pierdolisz. Najpierw piszesz ze nie mówisz o całym CV, a teraz ze nie bierzesz pod uwagę jednego sezonu. To od ilu to sobie liczyć? Tak żeby Ci się zgadzało chyba

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 29 maja 2022, 22:12

ja od poczatku o tym samym. a ze ty chyba z tych o golebim sercu i wielkim rozumie tylko na odwrot i nawet jak cos napisze dwa razy i podkresle to rozumiesz na opak, to nie moja wina

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 29 maja 2022, 22:21

Jak mógłbym wybrać trenera do klubu z którym sympatyzuje, to chciałbym wybrać najlepszego. Pewnie wybrałbym Kloppa, potem Pepa. Nie wiem, czy o Carlo bym w ogóle pomyślał.

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 29 maja 2022, 22:33

I jak tu nie być uszczypliwym? Tu się po prostu nie da, choćbym się starał. (:
Berele Lewartow pisze:
29 maja 2022, 22:21
Jak mógłbym wybrać trenera do klubu z którym sympatyzuje, to chciałbym wybrać najlepszego. Pewnie wybrałbym Kloppa, potem Pepa. Nie wiem, czy o Carlo bym w ogóle pomyślał.
Carlo pomógłby Juve wygrać pewien puchar, który przegrało 7 razy. Klopp i Pep dalej będą nabijać licznik.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 maja 2022, 22:35

Berele Lewartow pisze:
29 maja 2022, 22:21
Co kto lubi, jeden woli wygrywać ligę i odpadać w półfinale LM, a drugi woli zająć w lidze 3 miejsce i wygrać LM.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 29 maja 2022, 22:42

a propos waznosci rozgrywek, to liverpool wlasnie objezdza miasto z parada na czesc carabao cup i fa cup. chyba liczyli na nieco inny scenariusz wczorajszego finalu ;)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 maja 2022, 22:51

Rozwaliło mnie to xd

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 maja 2022, 22:53

Przecież to loteria, w sumie nie jestem w temacie, ale dyskusja jest dziwna, bo to jest sport... Ja w życiu bym się nie pokusił o wytypowanie najlepszego szkoleniowca, mogę wyróżnić niezwykłe wyczyny jak te za Mourinho z FC Porto czy Deschampsa z Monaco i preferowanie szkoleniowców którzy tworzą gwiazdy... Bo nie sztuką jest wygrać coś mając w składzie ukształtowanych piłkarzy o wyrobionej renomie a sztuką jest natomiast wyciągnięcie z stosunkowo średniego zespołu maksimum potencjału a przy okazji ukształtować nowe gwiazdy futbolu.

Ancelotti zrobił i to i to, bo w obecnym sezonie miał do dyspozycji zawodników jacy mają status gwiazdy i są ukształtowani piłkarsko a wręcz już na końcu swojej piłkarskiej kariery a z drugiej strony miał tych młokosów jakich trzeba było właśnie odpowiednio poprowadzić i wyeksponować ich umiejętności. Ancelotti potrafił to zrobić z Viniciusem, Rodrygo też miał wielki wpływ zwłaszcza na sukces w LM a Camavingha już teraz potrafi prezentować niezwykłą dojrzałość i jakość.

Ja pamiętam np. Hugo Ibarrę jaki tam niczym się nie wyróżniał, wypożyczony do Monaco i przy Deschampsie ten zawodnik był po prostu petardą i nikt później nie potrafił tego potencjału tak wyciągnąć z tego zawodnika i to jest sztuka trenera, aby wydobywać z zawodników to co najlepsze... Ibarra w Monaco był niemal niczym Roberto Carlos

Jeśli jest jakiś trener jaki ma do dyspozycji gwiazdy światowego futbolu o niesamowitych wręcz umiejętnościach a nie potrafi niczego wygrać, to dupa a nie trener... Jednak mimo wszystko wiele się ociera też o zwykły fart...

W każdym razie ja nigdy nie podejmę się wyboru najlepszego szkoleniowca, bo czynników jest zbyt wiele ale na pewno najbardziej cenie tych szkoleniowców, jacy nie szukają gotowca a sami coś tworzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”