Skoki Narciarskie - Strona 5

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sty 2006, 15:13

Kamil leć po złoto :!: :lol:

Musiało mu nieźle powiać, że tak się wyrażę. W konkursie raczej nie będzie już tak dobrze, ale cieszy, że mamy czterech Polaków w konkursie. To chyba max. na co możemy liczyć obecnie.
Jak ktoś będzie pewny to niech zapoda na kogo trafił w parze Stoch. Jeżeli rzeczywiście na Kaisera to chyba jakieś szanse są ... jak mu znowu powieje :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 sty 2006, 15:43

Kamil leć po złoto
No to polecam dzisiejsze wydanie sportu na TVP po widomosciach :lol: Juz widze Kurzajewskiego w tej jego czapie stojacego na tle skoczni w Insbrucku i podniecajacego sie "nastepca Adama" :lol: No i oczywiscie zaprosi wszystkich na jutrzejszy konkurs bo przeciez wielkie nadzieje daje ten "mlody chlopak" :lol: Oni chyba naprawde maja za duzo szczescia w tej TVP :roll:

I wlasnie takie pojedyncze "sukcesiki" sa najgorsze dla polskich skokow. Bo nawet jak jutro zawioda na calej linii to przeciez "poprawe widac i juz rokuje nadzieje". Tutaj potrzeba typowego zresetowania, olac wszystko i zaczac od nowa. Wywalic Kuttina, juz wole zeby trenerem byl Szturc, przynajmniej po polsku by rozmawiali. A swoja droga - ciekawe jak oni sie dogaduja, jak zaden z naszych wrobli nie umie dobrze nawet polskiego.

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 03 sty 2006, 19:31

niestety sie cieszylismy ze Stoch skacząc dobrze trafi na słabego rywala...
Było inaczej... Stoch vs Urhmann - ciekawa para ale zdecydowanie mimo wszystko ze wskazaniem na Niemca :?
Pary Polakow :
26 Mateja Robert TS Wisla Zakopane POL
25 Bardal Anders Steinkjer Skiklubb NOR

33 Sliz Rafal KS Wisla Ustronianka POL
18 Fettner Manuel SV Innsbruck-Bergisel AUT

45 Hula Stefan Sokół Szczyrk POL
6 Schwarzenberger R. TSU St. Veit AUT

49 Uhrmann Michael WSV-DJK Rastbuechl GER
2 Stoch Kamil LKS Poroniec POL

Kazdy z Polakow ma ciezkiego rywala do pokonania.... [niestety] :?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 03 sty 2006, 20:21

"nastepca Adama",
Mysle ze jest jeszcze zawczesnie na takie slowa, ale mam nadzieje ze doczekamy sie predzej czy pozniej jakiegos nastepce Adama. Moze bedzie to Kamil, a moze ktos inny. Nie jestes jakims tam wielkim fanem skoko narciarskich, ale jak pojawi sie jakis dobrze skakajay Polak to zaczne ogladac tak jak to kiedys robilem.
Juz niedluga odbeda sie IO i pewnie Malysz zrezygnowal z turnieju czterech skoczni, zeby dobrze sie przygotowac do Zimowych Igrzysk. Watpie zeby wygral, co jest bardzo malo prawdopodobne i wydaje mi sie ze nie ma sznas na medal. Nie orientuje sie zabardzo w skokch i nie wiem kto jest teraz najlepszy, ale slyszalem ze Janda i Ahonen sa w wysokiej formie, wiec to pewnie oni beda walczyc o zloto olimpijskie. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sty 2006, 12:49

Własnie trawa trening do zawodów o MŚ w lotach narciarskich.
Jan Szturc był sceptycznie nastawiony do pomysłu wysłania Adama na MŚ.
Twierdzi, że skakanie na mamucie może rozregulować Małysza, przed najważniejszą imprezą [tak jakby wcześniej dobrze skakał :roll: ]
Ale coś w tym musi być, bo Małysz skoczył jak na raize najsąłbiej w stawce podan 60 zawodników, na skoczni o punkcie "K" 185, nsz orzeł "poszybował" do 144 m :?
Nie wiem czy jest sens aby się męczył dalej na mamtuach. Choć jakby teraz Kuttin wycofał go z MŚ - to obawaim się, ze wystawiłby się na pośmiewisko :?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 sty 2006, 13:16

po pierwszym skoku Adama mozna powiedziec tylko jedno "kończ waśc wstydu oszczedź" :!: normalnie tragedia i nie widac oznak poprawy .... chyba ze to jakas zasłona dymna :wink: chciałbym w to wierzyc, ale prawda jest btutalna :(

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 sty 2006, 14:43

Nie ma co sobie robić nadziei, Małysz już chyba nigdy nie powróci do dawnej formy. Żadne nowe narty itd. nie pomogą, a szkoda. Na Olimpiadzie trzeba będzie liczyć na cud.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 sty 2006, 16:10

Premo pisze:Na Olimpiadzie trzeba będzie liczyć na cud.
jeszcze troche czasu pozostało i moze poprawi sie i chcociaz powalczy o medal, bo w obecnej formie jest strasznie kiepsko :(

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 12 sty 2006, 19:33

Nie, już jest co raz gorzej. W Kulm Małysz skacze bardzo słabo, i miejsca między trzecią i czwartą dzisiątką to nie przypadek. Stoch powoli zaskakuje na treningach kilka ładnych skoków...Mateja równiż nieźle...No, no może Kamil będzie w Kulm w drugiej "10" a na igrzyskach to on właśnie będzie walczył o medal...:)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 sty 2006, 19:42

No niby wszystkim polskim skoczkom udało się awansować z kwalifikacji do konkursu, ale wyszli slabo. Malysz az mnie zaskoczyl. To mialo byc przeciez odrodzenie Adama, a tutaj NIC. Zawiodl mnie i nie tylko mnie, wszystkich.
W konkursie na zwycieztwo ma duze szanse Morgenstern Thomas. Podoba mi sie jak skacze, ale moglby troche poleprzyc londowanie. :)

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 12 sty 2006, 21:01

snake pisze:ale moglby troche poleprzyc londowanie. :)
A Ty mógłbyś troche polepszyć ortografie :?

Co do jutrzejszych mistrzostw w lotach narciarskich uważam, że nie ma sensu liczyć na żadnego z naszych rodaków. Na Stocha za wcześnie, na Małysza za późno, a reszta to pionki. Według mnie wbrew pozorom wygra Matti Hautamaeki. :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 13 sty 2006, 18:33

TwisT_ReD pisze:A Ty mógłbyś troche polepszyć ortografie
Zawsze sie staram pisac naj najlepiej umiem, ale juz mi sie nieche pisac dlaczego tak pisze, tzn. z bledami. :?
Roar Ljoekelsoey jest liderem po dwóch seriach mistrzostw świata w lotach. Oddał najdłuższy skok (prawdziwy lot), uzyskał 207,5 m. Druga odległość dla Janne Ahonena, 197 m. i awansował na czwarte miejsce w klasyfikacji generalnej mistrzostw. :) Thomas Morgenstern, ktory po pierwszej serii był czwarty jest drogi, na trzeciej pozycji znajduje się Martin Koch. Polacy bardzo slabo, szkoda slow. :?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 sty 2006, 18:47

snake pisze:Polacy bardzo slabo, szkoda slow.

Wiesz, akurat 17 miejsce Mateji nie jest takie złe...Małysz się skończył, Małyszowi będzie bardzo trudno dojść do chociaz 1/3 swojej dyspozycji z najlepszych lat...teraz pewnie będą szykany kibiców, jak to w Polsce, ale cóż...Małysz 24 dzisiaj.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 13 sty 2006, 19:08

Bonso pisze:Wiesz, akurat 17 miejsce Mateji nie jest takie złe...Małysz się skończył, Małyszowi będzie bardzo trudno dojść do chociaz 1/3 swojej dyspozycji z najlepszych lat...teraz pewnie będą szykany kibiców, jak to w Polsce, ale cóż...Małysz 24 dzisiaj.

Popieram tą wypowiedz, moje zdanie jest takie że Adam chce zbyt szybko wrócic do dobrego skakania dziś widoczne było u niego determinacje ale brak siły np odbicia, brakowało w nim płynosci dynamiki juz po 2 sekundach lotu mozna było ocenic ze skok bedzie krótki np u Mateji widac brak techniki ale dużą odwage i dobrą dyspozycje nie sądze ze Robert jest lepszy od Małysza ale poprostu jezeli Małysz nie zacznie trenowac wszystkiego od nowa i nie nabierze znów odwagi tej mentalnosci championa bedzie juz do konca kariery nie mistrzem a solidnym rzemiesnikiem. Moze miec problem by na igrzyska skakac chocby tak jak dzisiaj Mateja :?

Ja też uważam, że znaki interpunkcyjne są zbędne... :? // K.J.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 13 sty 2006, 20:56

Erwin pisze:u Mateji widac brak techniki ale dużą odwage
Mateja to mnie rozwala tymi skokami... on chyba chce latac tak wymachuje tymi łapami! :roll:

A Małysz, jeśli jak to się wypowiadał że na tej skoczni skakał zle, i jest zadowolony z oddanych skoków w konkursie to jakas pomyłka chyba!
W prasie austriackiej uważali go bodajże wsród 8 faworytów, a tu takie skoki!
Chyba zbyt pochopne było zwolnienie Tajnera... :?
Nic jak wczesniej pisałem niedaje zmiana stroju, nowe narty... Adas pewnie się powoli wypalił jak Schmitt...
Szkoda bo to była jedna z niewielu dziedzin ( jeśli nie jedyna) w której błyszczelismy! :lol:
pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”