Manchester United (zbiorczy) - Strona 174

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sty 2006, 14:57

Manumef pisze:Jak można wystawić w pierwszym składzie beznadziejnego Silvestre'a?

Ano może sam widzisz. Ale powiedz mi jak taki klub jak MU może łatać dziury słabym O'Shea [DM] w pomocy ? To jest dziwne. Ja rozumiem uraz czy coś ale trzeba szukać piłkarzy w czasie okna transferowego a nie na siłe łatac dziury nie taki klub jak MU. W popszednim sezonie i troche w tym DM = Smith teraz O'Shea :roll:

Evra zmieniony przez Smitha. A bramki padły troche przypadkiem. To były bramki takie z nikąd :) no ale 2:0 dla City. A MU jeszcze nie zagroziło tak max poważnie bramce Jamesa.

Ronaldo czerwona :!: nie powinień dostać bo nic nie zrobił przeciwnikowi (za sam zamiar ? :roll: troche to dziwne) chyba widać że powiedział :P Jak ja takiego czegos nie rozumiem, dał sie ograć o.k to wróć dziecko a nie fauluj .. a potem płacze.

I po meczu ... zawiodłem sie na MU. Liczyłem że jak derby to będą grali na maxa. Ze pokażą coś wiecej. A to takie sztuczne było. Zabrakł zęba w tym meczu. Szczególnie po stronie MU. Giggs chyba narówniej zagrał. Potem na nie typowej pozycji dla siebie. Ruud budzi Diabły przy 2:0 ale potem kontra i po meczu. Ferguson chyba bedzie rzucał Ronaldo w szatni. Już miał wzmocnić atak Luisem Sahą a tu lipa :P

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 14 sty 2006, 16:03

Jak tylko zobaczyłem, że w pierwszym składzie jest taki środek pomocy a na ławce siedzi Smith to od razu wiedzialem że będą problemy i niestety nie myliłem się :x
Evra nie zaliczył udanego debiutu. Nie radził sobie w walce z zawodnikami City.
Bezsensowny faul Crisa.
Po meczu pochwalić moge tylko Smitha. Po jego wejściu środek pola wyraźnie odżył.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 14 sty 2006, 18:27

*_Zaza_* to czerwo dla boskiego Cristiano było promykiem nadziei dla całego ManU :twisted: Lepiej grać w dziesiątkę bez takiego żałosnego grajka niż żeby co chwilę kiwał się sam ze sobą, tracił piłki i łapał za głowę po kolejnych zmarnowanych sytuacjach :? Aż mi trochę żal kibiców ManU :wink:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 14 sty 2006, 20:12

janiofcb pisze:grać w dziesiątkę bez takiego żałosnego grajka niż żeby co chwilę kiwał się sam ze sobą, tracił piłki i łapał za głowę po kolejnych zmarnowanych sytuacjach
No co prawda to prawda..Cristiano Ronaldo coś się wtpalił... Moim skromnym zdaniem Liga Angielska nie jest dla niego.W Anglii gra się bardzo siłowo [dopiero trenerzy z zagranicy zmieniają ten "stereotyp"].
Liga dla Cristiano to Primera Division ewnentualnie Serie A. W PD zawodnicy grają sporo technicznie i zespołowo. Serie A mniej się dla niego nadaje bo dużo grają obronnie 8) Ale może Portugalczyk wróci do formy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sty 2006, 20:24

Faul bezsensowny, to prawda, ale tak to jest, czasami nerwy puszczają. Szkoda, że United przegrali, bo to oznacza już w praktyce koronację Chelsea (co i tak było od dawno wiadome), ale jednak liczyłem, że Diabły jeszcze postraszą troszkę ekipę Mourinho.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 14 sty 2006, 20:30

Faul był bezsensowny, ale IMHO absolutnie nie na czerwoną kartkę! Zresztą pan Benett nie po raz pierwszy sam chce być w świetle jupiterów i dopina swego dzięki kontrowersyjnej decyzji. A z drugiej strony może to wyjść Manchesterowi na dobre bo Ronaldo nie zagra w kolejnym meczu (wzmocnienie samo w sobie) a poza tym może Ferguson sie dwa razy zastanowi zanim wstawi go do składu.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 sty 2006, 20:41

hmm..ta czerwien niby bez sensu tak??fakt faktem-gracza City niespecjalnie uszkodzil,ale widzieliscie sile z jaka go zaatakowal?i noge?w pelnym wyproscie?wystarczylo zobaczyc na wyraz jego nazelowanej japy zeby wiedziec ze wogole nie patrzyl gdzie znajduje sie pilka...to co,mial mu noge zlamac zeby sobie zasluzyc?dobra decyzja sedziego,United od tego momentu zreszta nie prezentowal sie bardziej beznadziejnie niz wtrakcie calego spotkania....

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 14 sty 2006, 20:45

Cristiano Ronaldo- wielki talent, jednak niespełniony, liga angielska jakoś mu nie pasuje. Ciekawe jak by grał w Hiszpanii :) Ronaldo musi jeszcze dorosnąć , w dzisiejszym meczu dostał czerwoną kartkę (uważam że nie słusznie) za bezsensowny drybling i zemszczenie się nad przeciwnikiem który mu zabrał piłkę. Manchester United ogólnie zagrał słabo. Czasy Ferugona pomału się kończą i jeżeli MU chce zdobywać kolejne trofea to musi zwolnić Fergusona z całym szacunkiem do tego co zrobił dla MU dla futbolu. Czas zakonczyć karierę Alex... IMHO

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2006, 23:19

ZameR pisze: Moim skromnym zdaniem Liga Angielska nie jest dla niego.W Anglii gra się bardzo siłowo
to jest stereotyp. W hiszpanii gra się z fantazjom, w anglii - siłowo, a w niemczech - taktycznie - to sa stereotypy, które nie zawsze mają potwierdzenie w rzeczywistości.
Problem z Ronaldo jest taki, ż ejuz jko nastolatek posmakował piłki na światowym poziomie dochodząc do finału ME.
Rozmarzył się - poczytał trochę jaki to jest zajebisty i bęc - uwierzył - a teraz widzi, że rzeczywistość jest zupełnie inna. Że sam talent ni wystarcza - trzeba ostro zapierdalać, żeby coś osiągnąć - a Ronaldo jakby o tym zapomniał - za wcześnie uwierzył, że juz jest genialny - bo predyspozycje na piłkrza światowej klasy to on ma - tylko brakuje mu casami kogoś, kto go sprowadzi na ziemie - kto przypomni mu, że trzeba ciężkich treningów aby coś z tego wyszło

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 sty 2006, 23:36

poniekad sie zgadzam-szczegolnie jezeli patrzec na jego miny po kolejnych "magicznych" zagraniach,ktore wygladaja czasem naprawde zastanawiajaco...poza tym ja juz wiedzialem ze cos jest nie tak jak zaczely sie plotki o jego rzekomym udziale w gwalcie...jakos zbieglo sie z kolejna wizyta jurnego Rooney'a w Manchesterskim burdelu-oczywscie wnikliwie opisana przez wszystkie powazne;) codzienniki i tak sobie pomyslalem,ze on po prostu sie tam troche zdemoralizowal...w ManU.brakuje kogos kto by wzial to towarzystwo za morde,jakiegos pilkarza ktory mial charyzme...ale czy wogole znajdzie sie ktos taki?bo ostatni ktory odwazyl sie powiedziec ze nowemu pokoleniu czerwonych diablow poprzewracalo sie po prostu w dupach znalazl sie niedlugo po tym w Glasgow...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 sty 2006, 15:57

RzuR pisze:brakuje kogos kto by wzial to towarzystwo za morde,jakiegos pilkarza ktory mial charyzme...ale czy wogole znajdzie sie ktos taki?bo ostatni ktory odwazyl sie powiedziec ze nowemu pokoleniu czerwonych diablow poprzewracalo sie po prostu w dupach znalazl sie niedlugo po tym w Glasgow...
Niestety po odejściu Keano nie można liczyć na żadnego zawodnika, który właśnie pokierowałby kolegami z zespołu. No bo kto? skromny Neville, nienadający sięna kapitana Scholes, wykłucający się o pieniądze Rio, a może nie potrafiący przemówicdo kolegów z drużyny Ruud? Brakuje niestety lidera, a zarazem playmakera.
Wczoraj było widać nie tylko brak wspomnianego przeze mnie playmakera, ale również wypalenie się Fergusona w sferze taktyki. Bo dla mnie nie jest zrozumiałe to, jeśli Brown w ostatnich meczach gra świetnie (w niektórych momentach nawet lepiej niż Rio), a na ważny mecz sir Alex do składu wystawia patałacha Silvestre'a. Błąd ten potrafią dostrzec kibice ni tylko United, ale i także innych zespołów, a nie dostrzega tego osoba, która powinna o tym doskonale wiedzieć.
We wczorajszym spotkaniu nie tylko zdziwiło mnie wystawienie Mikaela to składu, ale też zdjęcie z boiska przyzwoicie grającego Patrice'a Evry. Gra Francuza z grą prezentowaną przez O'Shea to jakby porównanie fieldy'ego z radkiemutd :lol:
A to nie koniec niespodzianek zze strony Fergusona w derbach. W pomocy gra O'Shea z Fletcherem. Boskie zestawienie. Deco z Xavim powinni się schować, bo nadciągają dwaj giganci :roll: Za to Smith na ławce :shock:
Cristiano Ronaldo otrzymał czerwień. Sędzia chyba mało obiektywnie ocenił tę sytuację, bo w moim przekonaniu o kartce koloru czerwonego nie powinno być mowy. Ale czego się można spodziewać. To nie jego wina. O tym, że ma sędziować tak ważny mecz, ajkim niewątpliwie są derby Manchesteru dowiedział się niedługo przed meczem [ dlatego też nie zdązył przestudiować do czego służą kartki oraz gwizdek].

Ta przegrana utwierdziła mnie w przekonaniu, iż czas sir Alexa [przynajmniej dla mnie] minął. Obyśmy już w przyszłym sezonie nie musieli widywać na ławce trenerskiej United i Queiroza i Fergiego.

David Gill zapowiedział, że w lecie na pewno zostaną sprowadzeni dwaj zawodnicy, którzy grają w Lidze Mistrzów. [w końcu się obudzili].
Spekulacje dotyczą Diarry, Sneijdera i Maloudy. Nie pogniewałbym się gdyby dołączył do nas Franck Ribery.
P.S. Ribery to prawy czy też lewy pomocnik?
W ustawieniu OM widziałem go na lewej stronie, zaś w meczu grał przeważnie na prawym skrzydle.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 sty 2006, 9:03

Ribery to "lewo prawo " ostatnio w meczu z Lyonem przez większośc spotkania grał na lewej stronie gdy wszedł Nasri przesuną sie bliżej prawej flanki 8)

Derby nie były zbyt miłe dla fanów MU ale co zrobić takie jest zycie.
Evra zawiódl na całej lini :( Nasz jajogłowy stoper w z Guadelupy zaliczył kolejny występ na swoim poziomie i utwierdził mnie w przekonani że powinien spadać z United.
Zastanawiam sie dlaczego O'shit gra w środku naszej pomocy :roll: bo ani to szybkie ani silne ani ani... ogólnie mameja
Fletcher kolejny zawodnik z którego na siłe Alex chce zrobić wielkiego zawodnika ale jak narazie lipa z tego wychodzi cały czas coach powtarza że szkot stanie sie świetnym zawodnikiem ale ja osbisicie nie widze w nim zbyt dużego potencjału choć może się myle :roll:

A co do Ronldo to zgadzam sie że w tym sezonie zawodzi ale myśle że w niedługie przyszłość może dorównać Roo albo nawet go przegoni bo potencjał przeważa zdecydowanie na korzyść portugalczyka i odpowiednie podejście do jego psychiki powinno zaskutkować

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2006, 10:43

Manumef pisze:Gra Francuza z grą prezentowaną przez O'Shea to jakby porównanie fieldy'ego z radkiemutd
komplement ? :P
Rossi pisze:Zastanawiam sie dlaczego O'shit gra w środku naszej pomocy
WP za przekrecanie nazwiska :lol:
BTW nickname pasuje do Johna, zresztą jak do innyvh diabłów, ale to już inna historia
Manumef pisze:We wczorajszym spotkaniu nie tylko zdziwiło mnie wystawienie Mikaela to składu, ale też zdjęcie z boiska przyzwoicie grającego Patrice'a Evry.
Rossi pisze:Evra zawiódl na całej lini
meczu nie widziałem - i któremu mam teraz uwierzyć ? dobrze grał, czy zawiódł ?

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 16 sty 2006, 16:33

fieldy pisze:
Manumef pisze:Gra Francuza z grą prezentowaną przez O'Shea to jakby porównanie fieldy'ego z radkiemutd
komplement ? :P
A może być inaczej :wink:
fieldy pisze:
Rossi pisze:Zastanawiam sie dlaczego O'shit gra w środku naszej pomocy
BTW nickname pasuje do Johna, zresztą jak do innyvh diabłów, ale to już inna historia
O kim mowa? Jeśli o Silvetre i Fletcher to się zgadzam w całej rozciągłości.
Rossi pisze:Evra zawiódl na całej lini
Zagrał przyzwoicie. Na pewno lepiej w ofensywie niż w defensywie, gdzie pilnował Sinclaira.
Rossi pisze:Nasz jajogłowy stoper w z Guadelupy zaliczył kolejny występ na swoim poziomie i utwierdził mnie w przekonani że powinien spadać z United.
Może kogoś zaskocze, ale o reprezentanta Francji ubiega sięOlympique Lyon. Mowa o 4,4 mln funtów :shock:
Oby to była prawda!
Rossi pisze:Fletcher kolejny zawodnik z którego na siłe Alex chce zrobić wielkiego zawodnika ale jak narazie lipa z tego wychodzi cały czas coach powtarza że szkot stanie sie świetnym zawodnikiem ale ja osbisicie nie widze w nim zbyt dużego potencjału choć może się myle :roll:

Co raz częsciej utwierdzam się w przekonaniu, iż z Fletchera nic nie będzie. Birmingham City to odpowiedni zespół na jego możliwości.

United będą się odwoływać w sprawie czerwonej kartki dla Ronaldo. Komisja dyscyplinarna rozpatrzy wniosek.
Cristiano ujawnił, że odrzucił oferty gry w Juve i Valencii oraz że chce zostać w Manchesterze conajmniej do 2010 roku.

Ulubieniec wszustkich fanów United - Malcolm Glazer gotów jest wyłożyć po obecnym sezonie 35 mln funtów na przmeblowanie linii pomocy.
Niby w zeszłym roku mieliśmy do dyspozycji 25 mln, a okazało się, że wydaliśmy ok. 10.
Zawodnicy jakich chciałbym zobaczyć:
Diarra - Silvestre mógłby poslużyć jako moneta przetargowa,
ew. Zokora, Tymoschuk bądź Mascherano.

Sneijder - jako następca Scholesa.
Malouda, Ribery - któryś z tej dwójki.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 sty 2006, 17:02

manumef pisze:Ribery
Słyszałem , że ma kosztować 25 mln euro. (na tyle go wyceniają). Już widzę ManU płacącę tyle kasy za zawodnika.
Chociaż ostatnie okienko transferowe pokazało , że Glazer/Ferguson potrafią dużo wydawać na zawodników.
Wracając do zawodnika , to jest jedno z największych odkryć tego sezonu (zaraz po Messim wg.mnie) , chłopak gra świetnie. Podaje , drybluje , strzela gola. Czego chcieć więcej?

Zablokowany

Wróć do „Anglia”