Kto w bramce Polski? - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 sty 2006, 23:46

PrOtEcToR pisze: No chyba zakumałes że niechodzi tu o całą Polską historie piłkarzy grajacych w Europie tylko terazniejszych. Jesli tak jest jak ty myslisz to bym napisał żeby wziął Młynarczyka lub Tomaszewskiego Laughing Człowieku bez przesady... Laughing

To bylo wyolbrzymienie. Poprostu chcialem zwrocic uwage, ze nie mozemy brac Dudka tylko dlatego, ze:
- Shevchenko spieprzyl sytuacje 100% i strzelil niego
- Pajacowal przy karnych

Bo nie oszukujmy sie,to juz nie jest ten sam Jurek co 2 lub 3 lata temu.

IMHO. Jebie mnie to czy Dudek pojedzie czy nie, chodzi mi o to zeby nie byl faworyzwany przez Janasa i media. Bo siedzac na lawce, Reprezentacji nie zaszkodzi.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 01 sty 2006, 23:57

niebęde to chwalił Dudka bo niejestem wielbicielem jego talentu :D ale...
Lakier pisze:Pajacowal przy karnych
Sory, Ja tego niepowiedziałem, mówili dzisiaj to komentatorzy w dwójce, że styl Dudka z finału przy karnych naśladuje w tej chwili wielu bramkarzy... widac było że tym pajacowaniem troche rozkojarzył strzalajacych w Milanie.
Lakier pisze:Bo nie oszukujmy sie,to juz nie jest ten sam Jurek co 2 lub 3 lata temu.

IMHO. Jebie mnie to czy Dudek pojedzie czy nie, chodzi mi o to zeby nie byl faworyzwany przez Janasa i media. Bo siedzac na lawce, Reprezentacji nie zaszkodzi
No pewnie że nie ten Dudek... ale on nigdy niebył pewny! Raz sadził boby jak w meczu z Manu, drugi raz bronił jak w meczu z Milanem! Zresztą drugi bramkarz w reprezentacij na MŚ to mniej ważna sprawa bo jesli nic sie złego niestanie to przez cały turniej będzie stał Boruc!

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 0:35

Uważam,że Boruc powinien bronić na mistrzostwach.Jego obecna forma z naszych bramkarzy jest najlepsza co pokazuje w Szkocji.Jak dla mnie nie ma na niego leszcza obecnie wśród polskich bramkarzy.Dla mnie tak powinni wyglądać bramkarze na turniej
1.Boruc
2.Kowalewski
3.Fabiański lub Kuszczak
3 bramkarza Janas powinien obstawiać jako młodego,który powinien łapać doświadczenie na takim turnieju.nie mówie,żeby grał,ale niech zobaczy jak jest to będzie procentowało późniejszych latach.Dudek niech sobie da spokój i tak go Benitez nie puści.A jak nawet go puści to który klub wyda kase na nie pewniaka,który nie grał przez taki dlugi czas.Ja bym w życiu nawet na niego złotówki nie wydał.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 15 sty 2006, 1:07

Ja uważam tak w Polskiej bramce brakowało nam od czasu Matyska, pewnego bramkarza ani Dudek ani Majdan nimi nie byli :!: teraz moge spokojnie spac bo na bramce jest osoba pewna siebie i broniąca na wysokim poziomie jedyne co moge Borucowi zarzucic to to że po straconej bramce traci koncetracje przyklad chociażby mecz z Austrią kiedy wpuścił bramke, posypał sie i niemalże byśmy przegrali

Co do bramkarza NR 2 to Dudek :!: Dlaczego? chciazby dlatego ze na mundialu warto miec dwóch wartosciowych bramkarzy i nie bac sie o kontuzje

Bramkarz nr 3 to Kuszczak jest lepszy niż Kowalewski broni świetnie w Premier Ligue przeciwko takim firmom jak Liverpool i MNU mam nadzieje ze i trener Janas da mu szanse i ją wykorzysta :!: aha jeszcze jedno po co brac na MS Kowalewskiego i tak nie zagra a i zbieranie doświadczen juz nie dla niego wiec sie pytam po co :roll:
Ostatnio zmieniony 15 sty 2006, 1:13 przez Erwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 sty 2006, 1:12

Co do bramkarza NR 2 to Dudek
Bramkarz nr 2 to Kuszczak
nie jestes juz spiacy?:)

ale zgadzam sie ze,o ile pierwsze dwie lokaty na liscie maja Jurek i Boruc( z czego wole Dudzia,bo Arturro to takim troche bucem ze stolycy daje...chociaz mimo wszystko charakterna bestyja) to pozycja trzeciego jest dla Kuszczaka-to jest bardzo perspektywiczny bramkario,warunek jest tylko taki ze musi sie utrzymac w bramce WBA

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 18:07

Rzur a nie uważasz,że Dudek się już skończył.Wprowadziłbyś jako trener na tak ważnym turnieju zawodnika,który nic nie gral cały rok?(bo nie sądze,żeby go Benitez puścił z klubu po tym jakiego bagna narobił)zastanów się trochę.Dobra w finale Ligi Mistrzów pokazał,ale kiedy to było,do tej pory to dzwoni do niego Krystyna z gazowni :D a nie żaden klub.Więc Janas powinien spojrzeć troche na to inaczej,jak go weźmie na te mistrzostwa to będzie stracony.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 sty 2006, 18:14

RzuR pisze:warunek jest tylko taki ze musi sie utrzymac w bramce WBA
po tym jak dzisiaj zagrał w bramce WBA i co wybronił, chyba już nikt nie ma wątpliwości, że jest w tej ekipie numerem jeden, a imho jezeli nadal bedzie tak dobrze radzil sobie w bramce na wiosnę posypią się oferty do lepszych klubów z wysp brytyjskich i mozliwe, ze Kuszczak będzie grał w jeszcze lepszej druzynie niz Boruc, ktory wyjmuje karny za karnym :)

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 15 sty 2006, 19:41

Kurw.. przed chwilą oglądałem MEGA Interwencje KUSZCZAKA z Wigan naprawde
świetna asz szczęka mi opadła jak ten chłopak bedzie się dalej tak rozwijał to Może za niedługo bedzie pierwszym

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 15 sty 2006, 20:36

No po tym co Kuszczak dzisiaj pokazał w meczu ( :shock: ) to Janas będzie naprawde pod ścianą z obsadą bramki na MŚ!
Wiadomo Boruc 100%, drugi Kuszczak ( jeśli bedzie utrzymywał taką formę do MŚ ) a trzeci to juz wielka niewiadoma... :?
Kto by przypuszczał jeszcze niedawno że Dudek może niejechac na MŚ ??
Piłkarz który jako jedyny polak występ/uje/ował w wielkim Europeiskim klubie będzie brany pod uwage jako trzeci, a byc może wogóle niepojedzie!
Co mozna powiedziec to to że Janas ma pozytywnie orzech do zgryzienia w obsadzie bramkarzy na MŚ :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 sty 2006, 20:42

Kolejny genialny mecz Kuszczaka...do tego West Brom zwycieza...fajnie wyciagnal z wolnego...a obrona strzalu z 1m to bylo poprostu...brak slow :shock: ...zero przypadku, w odroznieniu np. obrony Dudka strzlu Schevy.

Ale rosnie nam goalkipper

ps. przyszly sezon :arrow: Arsenal wita panie Kuszczak.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sty 2006, 20:51

Można współczuć Janasowi jeśli chodzi o dylemat którego bramkarza zabrać na mundial (nie, Ty Grzesiu już możesz sobie kupić bilecik do Dortmundu). Boruc jest chyba pewny wyjazdu, ale pozostała dwójka jest chyba niewiadomą. W dzisiejszym meczu fantastycznie znów zagrał Kuszczak. Ta sytuacja z 93 minuty była niesamowita! Już myślałem, że padnie gol dla Wigan ale Tomek fantastycznie się wyciągnął i zablokował tą bombę z 2 metrów. Kapitalna interwencja! Jemu trzeba dać szansę - to jest pewne. I jego chyba tez trzeba zabrać na mundial bo to nie jest przypadek, że wybierali go do jedenastki tygodnia Premieship (teraz też pewnie go wybiorą). Więc Kuszczak numerem 2.

Kto trzeci? Dudek pewnie klubu nie zmieni a więc nie będzie grał. Nie będzie grał więc nie pojedzie chyba na mundial. Troche go szkoda bo to dobry bramkarz. Jeszcze jest Kowalewski, który jest czołową postacią Spartaka. Szkoda, że nie można go oglądać w TV bo tak na prawde to duzo o nim nie wiadomo.

Jest jeszcze młody Fabiański, ale ten mundial chyba opuści. Jest jeszcze młody i będzie miał jeszcze czas w przyszłości...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 21:15

Pisakk pisze:Jeszcze jest Kowalewski, który jest czołową postacią Spartaka. Szkoda, że nie można go oglądać w TV bo tak na prawde to duzo o nim nie wiadomo
i tu sie mylisz :lol:
mozna Kowalewskiego ogladac ;) ja nie widzialem jego mecze w lidz rosyjskiej :D
mecze tej ligi transmituja RTR Planeta, oraz RTR Sport Planeta :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 sty 2006, 21:20

cloner pisze:mecze tej ligi transmituja RTR Planeta, oraz RTR Sport Planeta

No dobra ale jak te kanały można odbierać? Są na jakiejś platformie cyfrowej czy może w sieciach kablowych? Chętnie bym zobaczył jak się Kowalewski prezentuje.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 21:23

Myślę, że coraz większymi krokami do kadry zbliżają się Fabiański i Kuszczak. Dzisiaj, ten drugi zagrał po prostu FENOMENALNIE! A pozatym o obsadę bramki nie musimy się martwić, tu zawsze mieliśmy wspaniałych graczy.

Pozdro

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 15 sty 2006, 21:27

Pisakk pisze:(teraz też pewnie go wybiorą)

już go wybrali ;) już chyba 5 raz w Premiership i 3 w tym sezonie...bardzo możliwe, ze Kuszczak zmieni klub, jeśli będzie dalej tak grał...Boruc, Kowalewski, Kuszczak....myślę, że na razie ta trójka ma największe szanse na mundial, Dudek musiałby zmienić klub, regularnie grać i grać dobrze, w końcu sama gra nic nie daje...Fabiański, napewno jest nadzieją na przyszłość, ale sam Janas powiedział, że go raczej na mundial nie zabierze.
Jest jeszcze Małkowski, który całkiem nieźle spisuje się w Szkocji, ale na kadre sie raczej nie załapie. Polska zawsze miała dobrych bramkarzy, a teraz ma ich nadmiar...Jak dla mnie na Mundial jadą Boruc jako pierwszy i Kowalewski z Kuszczakiem na rezerwe, ale decyzja należy do Janasa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”