FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 28

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 sty 2006, 0:22

Qrde cos niedobrego dzieje sie z Tiago, łapie kontuzje za kontuzją i coraz mniej pomaga druzynie :( Kiedys był uwazany za wielki talent, ale od czasu zesrwnia wiązadeł jakos nie potrafi sie chłopak odnaleźć i co chwila cos mu sie przytafia. Jeżeli dalej tak bedzie to lepiej chyba sprzedac tego zawodnika i kupic kogos kto wiecej czasu spedzi na boisku niz w gabinetach lekarskich :!:

saviola pisze:Potrzebny jest klasowy pomocnik, tylko co z nim będzie na koniec sezonu gdy do zdrowia powróci Xavi......

ale gdzie teraz dostaniesz klasowego pomocnika i to takiego który bedzie mógł grac w CL?? bo chodzi oto zeby mógł grac w pucharach bo w La Liga sytuacja jest pewna :!: Pozatym mamy Marka, Deco, Inieste, Motte ( gdy nie ma kontuzji) Edmilsona, Marqueza ( tez moze zagrac) i ci zawodnicy muszą pomóc Barcelonie osiągnąć sukces na arenie europejskiej, jak sie nie uda to pewnie Laporta kogos sciągnie w lecie :!:

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 15 sty 2006, 10:14

Motta jest skonczony. Nie moze tak byc ze koles lapie kontuzje co miesiąc. Nie mozna mu placic milion baksow i liczyc na cud. Jak dla mnie, powinni go oddac po sezonie.

Co do Henia.... no coż hat-trick, jest wyjebisty, ale wg wielu przedszkolakow lepszy jest Torres, bo jest mlody, a Henio jest stary, i torres strezlil 3 gole w sezonie, dwa z karnych i jednego Barcelonie.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 15 sty 2006, 15:58

luk1208 pisze:saviola napisał:
Potrzebny jest klasowy pomocnik, tylko co z nim będzie na koniec sezonu gdy do zdrowia powróci Xavi......

ale gdzie teraz dostaniesz klasowego pomocnika i to takiego który bedzie mógł grac w CL?? bo chodzi oto zeby mógł grac w pucharach bo w La Liga sytuacja jest pewna
Właśnie chodziło mi o to, ze sutuacja jest ciężka bo bardzo trudno bedzie znaleźć takiego zawodnika :wink:

Pozatym mamy Marka, Deco, Inieste, Motte ( gdy nie ma kontuzji) Edmilsona, Marqueza ( tez moze zagrac) i ci zawodnicy muszą pomóc Barcelonie osiągnąć sukces na arenie europejskiej, jak sie nie uda to pewnie Laporta kogos sciągnie w lecie

Edmilson i Marquez odpadają bo dobrze radzą sobie na pozycji pivota a nie jako rozgrywający. No może ewentualnie ten pierwszy. Powinni zagrać MvB (chociaż ma małe braki konducyjne) i Deco. W obwodzie zostałby Iniesta, ale w starciu ze sprawniejszymi fizycznie przeciwnikami ma niewiele do powiedzenia, oraz Gabri.

Niezapominajmy, że Chelsea to nie są chłopcy do bicia..... :roll:

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STRUMYK » 15 sty 2006, 16:59

Cześć wszystkim! Jestem nowy w tym temacie, jeszcze całego nie przeczytałem, ale postaram się.
Barcelona to jest mój ulubiony klub z Hiszpanii, aczkolwiek lubię ogladać także inne drużyny (z wyjątkiem Espanyolu :P). Mam za sobą dawne wakacje w Hiszpanii, no i oczywiście jednodniową wizytę w stolicy Katalonii.

Co do dzisiejszego meczu, to myślę, że Barca poradzi sobie z Athletic Club Bilbao tak z 2-0 myślę. Ostatnio są w gazie i trudni do zatrzymania, ale należy pamiętać, że Baskowie umieją walczyć. Choć ten sezon mają doprawdy kiepski, żeby nie powiedzieć, że żałosny.

Co do Motty. Opka nie powinni sprzedawać, ale te jego kontuzje mnie denerwują. Ma w sumie talent, ale powinien częściej grać.
Zawsze twierdzę, że Barca musi mieć po 2 równorzędnych graczy na każdą pozycję. Przynajmniej tak jest u mnie jak grywam w CM :P.

Co do Henry'ego to dla mnie temat nie istnieje aczkolwiek fajnie byłoby go widzieć w ataku z Ronnie i Eto'o. Ale i tak Messi'ego nikt nie przebije hehe.

Trzymajmy kciuki za Barcę by jej passa nie została szybko przerwana. Pewnie i tak dostaną zadyszki. Niech Barca wyrobi sobie dużą przewagę nad rywalami przed meczami Ligi Majstrów, a powinno być już później tylko lepiej. Tytuł Mistrza jest na horyzoncie i trzeba tylko zagrać dobrą drugą połówkę sezonu.

Nie wiem czy wiecie, ale od wtorku najbliższego dostępny będzie na Polsacie Sport kanał sportowy Blaugrany tj Barca TV

:D :D :D

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 15 sty 2006, 17:30

STRUMYK pisze:Barcelona to jest mój ulubiony klub z Hiszpanii
Wydaje mi się, że tego zdania jest 95% osób piszących w tym temacie :P

STRUMYK pisze:Co do dzisiejszego meczu, to myślę, że Barca poradzi sobie z Athletic Club Bilbao tak z 2-0 myślę.
Jestem tego samego zdania. Bedzie conajmniej 2-0 :wink: . Po jednej walną Ronaldinho i Eto'o.

Przewidywane składy drużyn:

FC Barcelona [przew]: Valdes - Oleguer, Edmilson, Puyol, Gio - Van Bommel. Deco, Iniesta - Messi, Eto'o, Ronaldinho.

Athletic [przew]: Aranzubia - Exposito, Prieto, Gurpegi, Casas - Orbaiz, Ibon, Iraola, Yeste - Etxeberria, Llorente.
STRUMYK pisze:Ligi Majstrów
bueheheh, normalnie graty pomysłu :P

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 15 sty 2006, 18:10

saviola pisze:Po jednej walną Ronaldinho i Eto'o

Ty czy ja jestem do tyłu czy Eto'o wyjechał już na Puchar narodów Afryki :?: :twisted: :twisted:
W Atletic bilbao widze 2-3 wmiare dobrych graczy:
:arrow: Iraola
:arrow: Yeste
:arrow: Etxeberria
Cia zawodnicy mogą najwięcej krwi nam napsuć ale jeśli Puyol wraz z całymi "tyłami" będą skupienia to nawet mysz się nie prześlizgnie :twisted: [metafora taka].

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 sty 2006, 18:17

Eto'o jeszcze dzisiaj zagra i dopiero za kilka dni wyjedzie.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 15 sty 2006, 19:53

BARCA 1 - 1 ATHLETIC

GOLE:

>>BARCA:
Ronaldinho 39' (karny)

>>ATHLETIC:
Llorente 16'

Po pierwszej połowie jest remis 1-1. Mecz jest dość wyrównany, obydwie drużyny miały dogodne okazje do zdobycia kolejnych bramek.

Było także kilka ładnych zagrań ze strony Ronaldinho, Eto'o i Messi'ego. 8)

LICZYMY NA KOLEJNE ZWYCIĘSTWO - VeB!!!!!!!!! :D :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 19:54

Oj źle się dzieje, ale będzie dobrze! Barcelona ma wyraźną przewagę po 45min, Bilbao - obrona Częstochowy. Poważne błędy defensywy Blaugrany. Tradycyjnie już przespane pierwsze 20min, pierwszy strzał Barca oddała w 19min. Ładna bramka Basków, słuszny karny dla Barcy i pewna jedynastka wykorzystana przez Ronaldinho. Chociaż formą Blaugrana nie imponuje, jestem pełen nadziej przed drugą połową. Narazie 1:1.

Pozdro

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 15 sty 2006, 19:56

no i po pierwszej połowie jest 1-1. Moim zdaniem przygniatająca przewaga Barcy, ale Athletic desperacko się broni, czasami nawet 7 zawodnikami ;). Sądze, że to jest świetne przygotowanie do meczu z Chelsea, które może wyglądać podobnie. Kolejny gol Roniego, jeszcze teraz tylko Eto'o i już może jechac na PNA 8)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sty 2006, 19:56

saviola pisze:Mecz jest dość wyrównany, obydwie drużyny miały dogodne okazje do zdobycia kolejnych bramek.
Rotnok pisze:Barcelona ma wyraźną przewagę po 45min, Bilbao - obrona Częstochowy.

Na pewno ogladacie ten sam mecz :>

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 15 sty 2006, 20:02

Możliwe że wogóle nie oglądają tego meczu tylko czytają relacje na stronach i wyciągnęli inne wnioski.Jest 1-1 i wcale Barca nie az tak przygniatającej przewagi dajcie spokoj.Mecz ejst w MIARE wyrównany ze wskzaniem na Barce

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 15 sty 2006, 20:03

Rotnok pisze:Bilbao - obrona Częstochowy
Jones pisze:Athletic desperacko się broni, czasami nawet 7 zawodnikami .
Właśnie tak jest :? . Co to ma być za mecz w którym jedna drużyna strzeliła gola na 1-0 i chce sie bronic do końcowego gwizdka :? . Ale Barca i tak zgniecie ich w drugiej połowie 8)
Jones pisze:Sądze, że to jest świetne przygotowanie do meczu z Chelsea,
No zobaczymy jak się potoczy dwumecz z Chelsea ale jestem tego samego zdania co Ty :wink:. A teraz druga połowa i kolejne emocje :D

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 15 sty 2006, 20:07

Krzysztof Jarzyna pisze:Na pewno ogladacie ten sam mecz
Moze jakieś inne fale dochodzą......ale pewno cenzura :P

Ultras-Sur pisze:Możliwe że wogóle nie oglądają tego meczu tylko czytają relacje na stronach i wyciągnęli inne wnioski.Jest 1-1 i wcale Barca nie az tak przygniatającej przewagi dajcie spokoj.Mecz ejst w MIARE wyrównany ze wskzaniem na Barce
Właśnie dlatego napisałem że jest DOŚĆ wyrównany :wink: . Ja oglądam na Canal+Sport 8) ale niewiem jak tam Rotnok :lol:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 20:08

Eh myślę że jednak oglądam ten mecz, ale może się mylę? Posiadanie piłki 75% - 25% i jak tu mówić o wyrównanym meczu?! Bilbao przy stanie 0:1 nie wychodziło ze swojej połowy i broniło się 7-8 zawodnikami, przeprowadziło tylko jedną jednak b. groźną kontrę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”