Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1437

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 9
Kibicuję: Arsenal FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 01 sie 2022, 19:07

Post typu: Chu* sie znam, ale się wypowiem :roll:
Nebula RN pisze:
29 lip 2022, 10:48
Z takim składem Arsenal raczej ma marne szanse na Top4 i raczej nie z winy Artety - przeciwnicy są jeszcze mocniejsi.
Ogólnie rzecz biorąc, to nie ma się co napalać na to, ze Arsenal nagle będzie grał o mistrza. Top 4 z tym składem i zawodnikami, którzy przyjdą, będzie obowiązkiem. Ale nawet jeśli nie uda się zakończyć sezonu w top 4, to na pewno nie z winy Artety. Mikel zrobił niesamowity porządek z drużyną i za kulisami klubu, ze pisanie aby go wywalić bez miejsca w top 4 zostawię bez komentarza. W poprzednim sezonie zabrakło nam zwyczajnie szczęścia, szerokiej kadry i napastnika aby zakończyć sezon w pierwszej czwórce. Byliśmy zdecydowanie lepsza drużyną od Tottenhamu i Manchesteru, a mimo to jednak Spurs zagrają w LM, a Arsenal musi zadowolić się LE.

PlMateusz90
Skład C
Skład C
Kibicuję: Inter Arsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 01 sie 2022, 20:21

Czy byliśmy lepsi to kwestia dyskusyjna☺️

Potrafiliśmy grać duży lepiej, a zarazem tracić głupie punkty z ogórkami, Tottenham był stabilny, dzięki czemu nas wyprzedził.

Dokonalismy fajnych wzmocnień, na pozycjach które tego wymagały, jeszcze tylko środkowy pomocnik, ewentualnie 2 jeśli nasze Party pójdzie do więzienia, wtedy 3/4 miejsce nasze na 99% ☺️

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz
Kibicuję: Arsenal FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 01 sie 2022, 21:18

No właśnie nie był stabilny i mieli mnóstwo szczęścia w niektórych spotkaniach. Szkoda wtedy tej czerwonej kartki Holdinga, bo myślę, ze Arsenal wywiózłby wówczas wtedy 3 pkt.
PlMateusz90 pisze:
01 sie 2022, 20:21
Potrafiliśmy grać duży lepiej, a zarazem tracić głupie punkty z ogórkami, Tottenham był stabilny, dzięki czemu nas wyprzedził.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2417

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 01 sie 2022, 21:30

arsenal mistrzem, conte bedzie szedl jak po swoje ale na koniec zadowoli sie wicemistrzostwem. mozna robic skriny

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sie 2022, 4:43

Conte idący jak po swoje przewali mistrzostwo ale po raz pierwszy rozjebie w LM, można robić screeny.

Oczywiście przez „rozjebie” mam na myśli ze wyjdzie z grupy.

PlMateusz90
Skład C
Skład C

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 02 sie 2022, 6:40

Conte specjalnie odpadnie już w grupie, żeby skupić się na lidze

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6328
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 sie 2022, 15:43

Pisałem o tym wielokrotnie że wielki szacun za zeszły sezon dla Conte i Spurs, bo ich umiejętność zdobywania 3 pkt w meczach w których byli gorsi od rywala jest wprost niesamowita. W Arsenalu było wszystko jasne - dobry mecz 3pkt, słaby mecz 0pkt, z rzadka podział i nasz bilans Z-R-P który widniał w zeszłorocznej tabeli to bardzo dokładny wyznacznik tego ile meczów było dobrych, a ile słabych. Natomiast Spurs w trwającym 9 miesięcy sezonie przez 7 byli w kryzysie, a mimo to punktowali bardzo regularnie i ostatecznie dopięli swego.

Mimo wszystko większe pole do rozwoju widzę w Arsenalu, bo ten zespół był w zeszłym sezonie dobrze prosperującą maszyną, która miał po prostu kilka wyraźnie zarysowanych braków kadrowych (np środkowy napastnik z 2 golami z gry w 30 meczach xD) i wydaje się że skompilowanie składu w tym okienku sprawi że maszyna będzie pracowała jeszcze lepiej. Natomiast Spurs? Zupełnie nie potrafię znaleźć punktu zaczepienia, na jakiej podstawie oni mieliby wystrzelić w górę. Moim zdaniem nie da się przez 2 sezony z rzędu lecieć tylko na błysku Sona z Kanem, prezentując się na boisku piłkę uboższą niż spadkowicze.

Wiem że to niepopularna opinia na forum zdominowanym przez fanów calcio, ale ja uważam że Conte... nie dokończy tego sezonu jako trener Spurs. Jeśli gra Spurs nie odmieni się nagle o 180 stopni, to Włoch sam tym jebnie gdzieś w okolicach marca. Przecież on już w kwietniu tego roku żalił się w mediach że nigdy nie prowadził tak słabej drużyny i był o krok o dymisji, ale właśnie wtedy Arsenalowi posypał się skład i zaczęli masowo tracić punkty, co niejako podłączyło Conte tlen i sprawiło że przegrany sezon znów stał się sprawą otwartą.

PlMateusz90
Skład C
Skład C

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 02 sie 2022, 22:13

Uważam podobnie, w tamtym sezonie brakło niewiele, szczególnie napastnika, bo nasi napastnicy mieli problem, żeby w prostych sytuacjach strzelić gola, dobrze, że wychowanek, mimo może nie największego talentu dał radę, jak na 2 napastnika moim zdaniem idealnie pasuje.

Teraz mamy Jezusa ☺️ Który pokazuje jak powinnien grać napastnik, kreuje sytuację, strzela bramki i potrafi się odnaleźć pod bramką.

Dodatkowo siła Arsenalu jest niemoc innych Chelsea w rozsypce, MU wielką niewiadoma, Tottenham to Tottenham ☺️ myślę, że 3 miejsce jak najbardziej możliwe, bo do Liverpoolu czy MC startu nie mamy.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 03 sie 2022, 14:07

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 sie 2022, 20:36

Leno ląduje w Fulham za 8mln. Świetny bramkarz, uważam że najlepszy na tej pozycji od czasów Lehmana, zabrakło nieco charakteru żeby grać w topowym klubie. Taki Ramsadle wydaje się być technicznie gorszy, ale jest bestią rządzącą swoim przedpolem i stoperami, podczas gdy Niemiec siedział schowany między słupkami i co najwyżej głośniej oddychał. Powodzenia chłopie, tylko nie graj meczu życia przeciwko nam.

Torriera ostatecznie ląduje w Galatasaray za 6mln euro. Oznacza to że próbujące go ściągnąć wcześniej kluby z Włoch czy Hiszpanii nie potrafiły zaoferować nawet tyle... :shock: Masakra jaka bieda dosięga mniejsze kluby wciąż mocnych lig. Kto wie, może za parę lat ta Superliga powstanie na zasadzie selekcji naturalnej, bo ta przepaść z roku na rok jest co raz większa.

Pablo Mari ląduje na wypożyczeniu w Monzy. Tutaj też się dziwię że nikt poważniejszy się nie zgłosił, lewo-nożny stoper po rewelacyjnej połówce sezonu w Udine, wypożyczony za bezcen i jak znam życie to pewnie jeszcze dopłacamy do pensji. Że jakiś Milan (czytałem że potrzebują ŚO) czy inny mocniejszy klub nie popróbował se go za półdarmo wypożyczyć? Dziwna sprawa. Gdyby nie to że jest powolny jak wóz z węglem to mógłby nawet pograć dla Arsenalu, ale wiosna pokazała że w Seria A potrafił przykryć braki i wyglądać profesorsko.

Jeszcze tylko Bellerin rozwiąże kontrakt i git. Zarobimy w sumie jakieś 20mln na graczach wartych wg transfermarkt łącznie jakieś 100 xD, ale przynajmniej pozbędziemy się tych darmozjadów zarabiających krocie i zrobimy miejsce dla kogoś nowego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 sie 2022, 11:43

Nie oglądałem żadnych sparingów, nie czytałem za dużo o transferach. Czego się dzisiaj spodziewać? ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 851

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 sie 2022, 11:44

Wpierdolu

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 sie 2022, 14:15

BadBoy pisze:
05 sie 2022, 11:44
Wpierdolu
Nasze ostatnie 6 wyjazdów na Selhurst Park to 1 wygrana, 2 remisy i 3 porażki. Po wyjazdach do Liverpoolu i City, to dla nas ostatnio najtrudniejszy teren w lidze. Będzie mega ciężki mecz.
Magnum pisze:
05 sie 2022, 11:43
Nie oglądałem żadnych sparingów, nie czytałem za dużo o transferach. Czego się dzisiaj spodziewać?
Za nami chyba najmniejszy pre-season w historii, a transfery na chwilę obecną wyglądają dobrze.

Dziś tradycyjnie bez duetu Tierney-Tomiyasu. W zeszłym sezonie byłaby to tragedia, dziś dzięki przyjściu Zinchenki i Saliby jesteśmy w stanie wystawić mocną 4 w obronie nawet bez naszych łamliwych fulbaków. Ponadto w środku pola tradycyjnie szwajcarski generał, musimy jeszcze kupić kogoś w jego miejsce żeby być konkurencyjni w nadchodzącym sezonie. Poza tym skład wygląda legitnie, tzn kadra wciąż jest dość wąska i możemy być słabi z ławki, ale przynajmniej przy 2-3 kontuzjach wciąż jesteśmy w stanie wystawić mocną 11.

Czas rozpocząć kolejny rok pełen rozczarowań! :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sie 2022, 17:46

Magnum pisze:
05 sie 2022, 11:43
Nie oglądałem żadnych sparingów, nie czytałem za dużo o transferach. Czego się dzisiaj spodziewać?
Z Palace ostatnio bywało ciężko (vide wpierdol w kwietniu), ale nowy sezon, nowe nadzieje :mrgreen: transfery fajne, w Palace parę kontuzji, więc człowiek się łudzi.
Tak jak poprzedni sezon praktycznie cały olałem, to teraz się cieszę i czekam na pierwszy gwizdek. Kto wie, może po 90 minutach znów mi się odechce... ale liczę, że wygrają.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 sie 2022, 17:50

A skąd ty wiesz, jak to bywało ostatnio z Arsenałem, jak ty czasu nie masz od 5 lat :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”