Snooker - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2005, 13:35

Niggaz pisze:Kocham Cie fieldy normalnie
ja cię kocham nienormalnie - oszalałem na twoim punkcie :mike:
Niggaz pisze:Już myślałem, że tylko ja dwa razy dziennie modlę się do statuetki w postaci Steve'a Davis'a
ja się modle 3 razy, p
Niggaz pisze:- HA !!
Niggaz pisze:We wczorajszym spotkaniu był gorszy od Dinga niestety. Młody Chińczyk być może ma przed sobą wielką karierą której początem mamy właśnie przyjemność obserwować.
Już go wczęsnie widziałem - chyba daleko zaszedł w mistrzostwach Walii [?] w każdym razie Chińczycy zaczęli się brać do roboty [jest jeszcze inny, ale nie pamietam nazwiska] widać, że mają talenty ogromne [jak w każdym sporcie - no ale musza mieć skoro jest ich kilka mld]
Może liczą, że snooker wejdzie do programu IO :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 gru 2005, 18:27

No jestem pod wrażeniem Dinga.Ale muszę przyznać, że już w Chinach pokazał swój talent.Mimo to, jednak to dla mnie niespodzianka.Nie dał szans Davisa.Jego gra jest na tyle spokojna i mądra, a tym bardziej jego wygląd nie wskazują na to, że jest ode mnie o rok starszy 8) .Bodajże w zwycięskim frejmie, gdy wydawało się, że jest snooker na wszystkie bile, podszedł spokojnie i między 2-3 bilami i od bandy odbił właściwą.Trochę mu brakuje szczęścia, ale to pewnie nabędzie z czasem.Zwycięstwo zasłużone, ale nieco niespodziewane.W jubileusz Davisa, raczejw syscy stawiali na niego.PZDR.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 sty 2006, 22:33

normalnie jestem załamany :( czy na tym forum nikt juz nie lubi snookera :?: Qrde juz trzeci dzien trwa Masters w londynskiej hali Wembley Center a tutaj nikt nawet małej wzmianki nie dał :!:
Jak narazie móf faworyt O'sulivan wygrał pewnie pierwsze spotkanie 5-0 z Ianem McCullochem :wink:
Natomiast dzisiaj mecze rozgrywaja:
Stephen Hendry - Alan McManus
John Higgins - Jimmy White
i pewnie pokonają swoich rywali :D Od nastepnej rundy zapowiada sie wspaniała walka przy stołach i mam nadzieje ze w finale zagra Roni :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 sty 2006, 22:59

luk1208 pisze:normalnie jestem załamany :( czy na tym forum nikt juz nie lubi snookera :?: Qrde juz trzeci dzien trwa Masters w londynskiej hali Wembley Center a tutaj nikt nawet małej wzmianki nie dał :!:
Jak narazie móf faworyt O'sulivan wygrał pewnie pierwsze spotkanie 5-0 z Ianem McCullochem :wink:
Natomiast dzisiaj mecze rozgrywaja:
Stephen Hendry - Alan McManus
John Higgins - Jimmy White
i pewnie pokonają swoich rywali :D Od nastepnej rundy zapowiada sie wspaniała walka przy stołach i mam nadzieje ze w finale zagra Roni :D
Ronnie chyba nie jest tylko Twoim faworytem :wink: On jak chce to potrafi i myślę, że wygra ten turniej. Życze mu tego z całego serca. Mistrz

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 sty 2006, 17:25

juz trzeci dzien trwa Masters w londynskiej hali Wembley Center a tutaj nikt nawet małej wzmianki nie dał
Widzialem na Eurosporcie. Ogladalem chwile, ale tylko poto zeby poznac zasady. Nie przepadam za tym sportem. Musze przyzac ze podoba mi sie i sam z checia gram, ale to nie jest sport ktory moglbym ogladac i sie interesowac, znac najlepszych zawodnikow itp.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 sty 2006, 23:11

Ostatnio na Eurosporcie oglądałem pojedynek McManusa i Hendry'iego i muszę przyznać, że pojedynek był ciekawy. Najgorsi są niestety komentatorzy, którzy i tak przy mozolnych ruchach zawodników są nie ciekawym dodatkiem do słuchania, strasznie nudzą :roll: O'Sulivan wygrywa praktycznie zawsze od dłuższego czasu dlatego nie jedna osoba uważa go za faworyta. Tak samo jest w moim przypadku bo nie widzę godnych przeciwników dla niego.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 sty 2006, 21:19

Widze ze mało osób dalej siw ypowiada na temat snookera, ale co tam kazdy robi co chce :wink:
O'Sullivan jest juz w finale Mastersa :D W ćwiercfinale miał za przeciwnika Peter Ebdona tego który wyeliminował go z zeszłorocznych MŚ, dlatego ten pojedynek miał byc rewanzem za tamtą porażke. Mecz zaczął sie zgodnie z planem i Ronie prowadził 4-0 i wtedy Ebdon zaczą stosowac taką taktyke z jakiej słynie, czyli tylko na odstawne i robienmie snookera. Najlpiej o zmianie taktyki mówi czas, do stanu 4-0 mecz trwał 1,5 godziny a 5 partia prawie godzine, 6 - ponad 40 minut :!: Ebdon poprostu swoją grą zabija tą dyscypline, ale na szczęscie wygrał Ronie :!:
W dzisiejszym półfinale O'Sullivan zmierzył sie ze Stephen Lee i mecz był bardzo ciekawy i rozstrzygnął sie dopiero w ostatniej 11 parti. Pojedynek ten lepiej rozpoczą Lee, który prowadził juz 3-0 ale Ronie doprowadził do remisu i wyszedł na prowadzenie. O'Sullivan powinien ten mecz wygrac w 10 parti, ale tak spartoczył jedną bile ze normalnie szło sie załamac, ale ostatniej pokazał klase mistrzowską i wygrał pewnie :mike:
szkoda tylko ze do tej pory nie ugrał zadnego ponad 100 punktowego breika :( ale ma jeszcze finał :wink:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 06 mar 2006, 9:35

Turnij Welsh Open sie skończył, a tu cicho ... :lol: ;)

W finale tego turnieju Stephen Lee (wyeliminował w 1/2 Anthony'ego Hamiltona) grał z Shaunem Murphym, który w półfinale wygrał z Barrym Hawkinsem. Wygrał Lee, 9:4. Całego meczu nie oglądałem, ale z tego co widziałem, oboje nie zachwycali poziomem.

Do końca sezonu snookerzyści rozegrają jeszcze 2 turnieje :

China Open
19 - 26 Marzec 2006

World Championship
15 - 1 Kwiecień/Maj 2006

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 mar 2006, 12:37

A O`Sullivan nie gral? Mam pytanko: na ktorym miejscu w rankingu jest Higgins?

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 06 mar 2006, 16:21

Martinho pisze:A O`Sullivan nie gral?
Grał, ale odpadło w 1/32 z Ian McCulloch, przegrał 1:5.,
Martinho pisze:Mam pytanko: na ktorym miejscu w rankingu jest Higgins?
Po Welsh Open ranking tak sie prezentuje :

POS. PLAYER PREV. TOTAL
1 Stephen Hendry 2 31837
2 John Higgins 6 29562
3 Ronnie O'Sullivan 1 28912
4 Ken Doherty 11 27937
5 Shaun Murphy 21 27025
6 Stephen Maguire 3 26225
7 Steve Davis 15 25075
8 Barry Hawkins 30 23625
9 Stephen Lee 10 22825
10 Peter Ebdon 7 21300
11 Mark Williams 9 21137
12 Graeme Dott 13 20700
13 Neil Robertson 28 20600
14= Ali Carter 19 20350
14= Anthony Hamilton 17 20350
16 Alan McManus 12 20075
17 Ian McCulloch 16 20000
18 Matthew Stevens 4 19362
19 Joe Perry 14 19100
20 Robert Milkins 26 18613
21 Barry Pinches 18 18538
22 Ryan Day 33 18125
23 Stuart Bingham 37 18075
24 Paul Hunter 5 17900
25 Mark King 20 17800

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 maja 2006, 18:08

GRAEME DOTT MISTRZEM ŚWIATA!

Nie będę ukrywał, że wygrał mój faworyt, których zresztą miałem dwóch. Tym drugim był Robertson, ale Dott i Robertson spotkali się w ćwierćfinale i Graeme wygrał minimalnie, bowiem 13-12.
Dott pokazał, że zasłużył na ten tytuł. W półfinale zdecydowanie ograł O'Sullivana, wygrywając jedną z sesji 8-0! Ogólnie sam finał nie powalił na kolana, ale co tam. Wygrał lepszy i to się liczy. Wynik pójdzie w swiat, a nie styl.

Za zwycięstwo zgarnął 200 tys funtów. :)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 maja 2006, 21:09

W sumie to mnie zawiodly te mistrzostwa. O'Sullivan zawalil, Doherty i Hendry odpadli szybciutenko. Jedyny mecz, ktory naprawde mi sie podoba,, to ostatnia sesja pojedynku Fu z Ebdonem. Normalnie co to byly za emocje :P szkoda mi Koreanczyka(Chinczyka? :think: ) zasluzyl wola walki, ale coz Ebdon zachowal zimna krew, zwlaszcza przy dlugich wbiciach. Final nie powalil, raczej wiecej taktyki i duzo bledow Ebdona :shock: Szkoda, ale za rok znowu 8) Jestem ciekaw kiedy my sie doczekamy dobrego snookerzysty 8)
kama_reda pisze:Tym drugim był Robertson,
Roberston zagrac potrafi, ale raczej jeszcze jest takim "nieopierzonym mlokosem" mi sie wydaje. Zabardzo w tym temacie nie siedze, ale chyba jeszcze jest nieograny no i czy ma jakies wieksze zwyciestwo? :think:
kama_reda pisze:Za zwycięstwo zgarnął 200 tys funtów
wiesz moze jaka byla pula do podzialu?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 maja 2006, 22:06

berik pisze: sumie to mnie zawiodly te mistrzostwa. O'Sullivan zawalil, Doherty i Hendry odpadli szybciutenko.

A kto wie co z Higginsem :?: Moj ulubiony zawodnik ( jak Janasa Rasiak :lol: )

Wogole to mnie troche dziwi to zwyciestwo Dotta... O`Sullivan z nim przegral bodajze snookerzysta bedacy na jednym z trzech pierwszych miejsc w rankingu...

Gdzie bedzie kolejny turniej Open :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2006, 22:44

Martinho pisze:A kto wie co z Higginsem
Niestety podzielił los Hendry'ego i odpadł w pierwszej rundzie.

Te Mistrzostwa Świata trochę mnie rozczarowały. Jak dla mnie za szybko odpadli Hendry, Higgins, Doherty, Maguire(czy jak tam się go pisze), czyli zawodnicy grający snooker ofensywny i widowiskowy. Zdecydowanie brakowało mi pojedynków wyrównanych, w których to emocje są znacznie większe. Większość spotkań używając żargonu piłkarskiego była do jednej bramki. Najbardziej zawiodłem się jednak na swoim ulubionym zawodniku, jakim jest Ronnie O'Sullivan. Nie chodzi mi tyle o to, że nie doszedł do finału, mimo że był faworytem bukmacherów, co o sposób w jaki przegrał z Dott'em. Wyraźnie było widać pewną obojętność i brak chęci do gry.

Co do samego zwycięzcy to trzeba powiedzieć, że wygrał zawodnik najlepiej dysponowany i zwyciężył absolutnie zasłużenie. Ja jednak osobiście nie lubię jego osoby. Wcale nie dlatego, żeby nie podobała mi się jego gra, tylko jego charakter. Dott bardzo często marudzi na stoły, brak szczęścia i wszystko inne zamiast skupić się na grze. To taka typowa maruda, co mnie osobiście irytuje.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 03 maja 2006, 9:20

A oglądał ktoś z was ten finał do końca ? Heh, rekord pobili, ale to chyba każdy wie ;). Ja kibicuje Murphy'iemu :P, liczyłem, ze do finału przejdzie przynajmniej, ale też odpadł. Szkoda, ze niektórzy tak wcześnie zakończyli swoją grę w tym turnieju.
Dobrze, że Dott wygrał, zasłużył na to ;)

berik pisze:Jestem ciekaw kiedy my sie doczekamy dobrego snookerzysty 8)
Obrazek

Kto wie... ;)

Martinho pisze:Gdzie bedzie kolejny turniej Open :?:
Chyba dopiero w sierpniu (?), Northern Ireland Trophy, tak mi sie zdaje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”