Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 4795

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 sie 2022, 18:56

Dybala grał w dużym klubie kilka lat, w czasie każdej jego kontuzji każdy niemal liczył na to że wróci i odmieni chłam w ataku, do tego przekroczył klub 100 w Juventusie, do czasu pandemii podstawowy zawodnik. Depay w Lyonie sobie postrzelał kilka bramek i jest wyżej niż Dybala? Dybala nie może zaistnieć w Argentynie i tego nie zrobi bo na jego pozycji jest bóg futbolu i zawodnicy jeszcze lepsi niż on. Depay w Argentynie miałby taką samą pozycję co Dybala, nic więcej nic mniej. Do tego Dybala w wielu spotkaniach musiał cofać się żeby coś rozegrać bo były kompletne problemy z budowaniem aukcji. Depay od przyjścia do Lyonu był 9tka więc statystyki musiał mieć lepsze w tej farmerskiej lidze. Dybala rzucany po pozycjach, gwiazda zespołu jeszcze dodatkowo odsunięta przez klub po przyjściu Crisa.

Odejście Dybali było pozytywne bo coś się skończyło dodatkowo chciał potężne pieniądze, później oświadczył romantycznie że nie chodziło o kasę. Depay gdyby nie był za darmo w ogóle nie byłby brany pod uwagę w Juventusie, nikt oprócz Barcy go mocno nie chciał. Zmiana Dybali na Depaya to jest wyjście na zero, jeśli dostanie wysoko kontrakt. Klub od przyjścia Cherubiniego i Arrivabene zanotował pozytywny wynik jeśli chodzi o płace, oczywiście ogromny wpływ miało odejście Ronaldo, fajnie byłoby pozbyć się jeszcze z listy Sandro, Rabiota i Arthura. Natomiast za to że Depay przychodzi za darmo nie powinniśmy ponownie popełniać błędu i dawać duży kontrakt.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 20 sie 2022, 19:05

Dybala w Juve - 293 mecze, 115 goli, 48 asyst

Depay w Lyonie - 178 meczów, 76 goli, 53 asysty

Depay zdecydowanie lepiej wygląda na papierze. Poza tym we Francji był gwiazdą. Grał momentami genialnie. Dybala nigdy nie miał choćby dwóch znakomitych sezonów z rzędu.

Poza tym Dybala grał kilka sezonów w dużo mocniejszym Juve niż obecnie, Depay próbował Lyon wepchnać z powrotem na szczyt we Francji. Mysle, ze mieli podobnie trudno wykręcać liczby biorac pod uwage też klase kolegów z drużyny, nawet jak liga francuska jest słabsza.

Na pewno nie jest tak, że Dybala to dużo lepszy piłkarz. To chyba jest jasne. Moim zdaniem Depay przewyższa Pawełka.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 sie 2022, 19:15

Hersk pisze:
20 sie 2022, 19:05
Na pewno nie jest tak, że Dybala to dużo lepszy piłkarz. To chyba jest jasne. Moim zdaniem Depay przewyższa Pawełka.
Ale ja nie mówię że jest lepszy, klasa ta sama. A koszt utrzymania może być ten sam. Mieliśmy zmniejszać utrzymanie zawodników.

Juventus jest w kryzysie nie jest MU, z dziurą bez dna. Znów jakieś 4-5 lata będziemy potrzebowali żeby wygrzebać się z problemów z czasów pandemii.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2022, 19:19 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 sie 2022, 19:18

Wystarczy ze się nie łamie jak ten Argentyński szklarz i już jest to wymiana na plus.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 sie 2022, 19:22

No to życzę powodzenia naszemu przyszłemu nabytkowi, dużo zdrowia przede wszystkim.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sie 2022, 9:05

Paredes kosztem Zakarii, ja jestem za, chłopak przez pół roku nie pokazał kompletnie nic, to wielka sztuka żeby grać w podstawie na początku sezonu, a włóczyć się bez celu na murawie.

Szkoda że to Rabiot zostanie z nami ale Francuz to lepszy zawodnik od Szwajcara to samo Argentyńczyk. Do tego Locatelli marnuje się grając przed obrońcami a to tam będzie grał Paredes.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 sie 2022, 9:12

Ja wiem, czy Zakaria tak grał wiele? Ja tam mało go kojarzę

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sie 2022, 9:30

Oglądam wszystkie mecze te z pre sezonu też, to jest napewno zawodnik który nie gra na swojej pozycji jest ustawiony na boku pomocy jako b2b, on nie jest taki typem gracza. Natomiast nie dziwię się że Allegri nie ufa mi na DMF, chłop cały mecz jest na boisku i w ogóle go nie widać może dlatego go nie zauważyłeś. Dla mnie to była szansa transferowa z której skorzystaliśmy. To jak z kupnem działki, fajna duża, cicha okolica...nosz [k****] działka rolna xD

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 sie 2022, 9:35

Tzn ja też nie będę po nim płakał jak wpadnie z 15 baniek...bo właśnie z boiska to go wgl nie kojarzę. Jedynie z frędzelków na głowie

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 sie 2022, 9:38

No to skoro jest ustawiany na nie swojej pozycji to skąd zdziwko ze poki co jest niewypałem? XD

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sie 2022, 9:40

Delpiero14 pisze:
21 sie 2022, 9:38
No to skoro jest ustawiany na nie swojej pozycji to skąd zdziwko ze poki co jest niewypałem? XD
Chyba nie zależy od pozycji na boisku czy potrafisz odebrać piłkę, przerwać podanie czy prowadzić dobrze piłkę przy nodze? Jego podstawy elementarne wyglądają tragicznie.

A tak apropo jego pozycji w Borussi grał na DMF czasem na CB, a u nas jest bocznym CMF. To nie będzie działać, ale niestety tak jak mówię jego podstawy piłkarskie są fatalne.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sie 2022, 9:42

Brawo.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 sie 2022, 10:16

Czyli #MilikIN :D

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 sie 2022, 10:25

Ten Milik nie byłby głupi gdyby miał żelazne zdrowie i był za Keana. W skrócie myślowym szukamy zastępcy Dybali, kogoś kreatywnego kto wymyślił coś od siebie, kimś takim jest Depay. Holender zagra na boku i na szpicy w trójce i w dwójce napastników. Do tego Arek jest lewonożny, więc pewnie będzie ciężko zagrać na dwóch napastników, bo będą sobie zwyczajnie przeszkadzać.

Nie widzę nikogo lepszego z punktu finansowego jak Depay, jeśli chodzi o kwotę transferu. Natomiast zmiana żądań finansowych w trakcie negocjacji klubów nie jest wporzo, a nasi włodarze są mega cięci na to od czasu negocjacji z Dybalą.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 sie 2022, 10:40

Ale to jest transfer za free i kontrakt na 2 lata. Także dać mu nawet te 7 baniek nie jest jakimś tragicznym posunięciem. Chłop swoje zrobi, a jak nie odpali na 100% to po 2 latach się żegnamy. Co innego jakby chcieli kontrakt na 3-4 lata. Wtedy taka kasa by w gre nie wchodziła

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”