Kibice vs pseudokibice - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sty 2006, 23:14

Bienias pisze:Juz nie pamietam tytulu ale to bylo cos w stylu Z pamietnika kibica
Pewnie chodzi o Zielinskiego (Roman?). Napisal "Lige Chuliganow" i "Pamietnik kibica". Te pierwsza przeczytalem (calkiem ciekawa :P) a drugiej na oczy nie widzialem, ale wiem ze jest, bo kiedys ambitnie jej poszukiwalem, a nigdzie nie moglem znalezc (to bylo jeszcze w zamierzchlych czasach, kiedy nikt nie wiedzial nawet o internecie a zakupy robilo sie normalnie w sklepach :lol: ).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2006, 0:55

Dokladnie ten autor. Ja dostalem ksiazke od kumpla ktory ja dostal od swojego starszego brata... Hmmm o lidze Huliganow slyszalem ze cos na ten temat wyszlo ale nigdy tego tak szczegolnie nie poszukiwalem, chyba po sesji zajrze do bibliotek.

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 18 sty 2006, 11:50

Roman Zieliński napisał żę jedną z pierwszych ekip była Legia (a nie pierwszą ;P). Rich kibicowski zaczoł sie mniej wiecej jrednoczescnie w paru klubach: Legii, Śląska, ŁKSu, Lechii i Polonii Bytom.

Ksiązki można kupic we Wro (na bank) i pewnie na necie i w niektórych księgarniach w innych miastach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2006, 12:06

Napisal ze pierwsza zaczela jezdzic na wyjazdy. Poza tym wiem to tez z innego zrodla tyle ze juz mniej obiektywnego bo z Warszawy :wink:

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 18 sty 2006, 12:25

Bienias pisze:kiedys czytalem ksiazke kibica Slaska ktory napisal iz pierwsza krajowa ekipa ktora zaczela jezdzic na wyjazdy byla Legia.

To tak odnosnie pierwszej czesci hasla
Musze przeczytac ją jeszcze raz bo dawno czytałem ;)
Rotnok pisze:Wiele jest historii i legend, która zgoda jest najstarsza.
Ja nie słyszałem o zadnej innej
cloner pisze:Za wywieszenie przez kibiców gości podczas meczu z ŁKS w Łodzi flagi z hasłem propagującym ruch nacjonalistyczny i rasistowski ("Skinheads") na Śląsk Wrocław nałożono karę finansową także w wysokości 5 tysięcy złotych. Wykonanie kary postanowiono zawiesić na okres sześciu miesięcy.
jakos późnej tez wywieszalismy ją i nie dali kary ;P Swoją droga jakie hasło nacjonalistyczne albo rasiostowskie nosi hasło "skinheads"? Rozumiem ze "white power" nie powinno byc wywieszane ale "S"?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 sty 2006, 13:21

xaver pisze:jakos późnej tez wywieszalismy ją i nie dali kary
Ja się nie dziwię. PZPN mocno nagłośnił tą akcję... jako walkę z huliganami hehehe. Przerywane mecze, grzywny dla klubów, potem zainteresowanie akcją zmalało, to co będą się wysilać. Jak zwykle ruchy pozorowane :).
xaver pisze:Rozumiem ze "white power" nie powinno byc wywieszane ale "S"?
Na liście zakazanych była tez flaga Lechii, bo słowa "byśmy siali terror i zniszczenie" się nie spodobały działaczom. PZPN, PZPN...

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 22 sty 2006, 12:02

piwus pisze:Ja się nie dziwię. PZPN mocno nagłośnił tą akcję... jako walkę z huliganami hehehe. Przerywane mecze, grzywny dla klubów, potem zainteresowanie akcją zmalało, to co będą się wysilać. Jak zwykle ruchy pozorowane .
na całe szczęscie :) Chociaż nie popieram skinów to ciesze sie ze nie ugieli sie pod naciskiem PZPNu. A skini to niekoniecznie Chuligani ;P
piwus pisze:Na liście zakazanych była tez flaga Lechii, bo słowa "byśmy siali terror i zniszczenie" się nie spodobały działaczom. PZPN, PZPN...
A nie przeszkadzaja im np zielone liście ...

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 sty 2006, 12:48

Na liście zakazanych była tez flaga Lechii, bo słowa "byśmy siali terror i zniszczenie"
yy no generalnie to w ten sposob PZPN zrobil Lechii prezent,bo ta flaga zdaje sie kiedys wygrala nawet na takim pustostanie intelektualnym jak kibice.net plebiscyt na najglupsze haslo na polskich stadionach...i tu sie zgadzam-flaga nie dosc ze slaba,to jeszcze totalnie pozbawiona jakiegokolwiek sensu..?

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 22 sty 2006, 13:03

No nie wiem mi sie ta flaga podoba :
Obrazek

A to ze ktos na kibice.net czy gowno.net wybrał to na najgorsze hasło to cóz :roll:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 sty 2006, 13:05

A to ze ktos na kibice.net czy gowno.net wybrał to na najgorsze hasło to cóz
nie wiem jak na gowno.net....na kibice.net na pewno...tak generalnie to gratuluje gustu...lysy misio na bialym tle z nonsensownym napisem nad nim o terrorze i zniszczeniu zeslanym przez Boga na Zabianke to naprawde jest sztuka wysokiego lotu..

ale coz...o gustach sie nie dyskutuje prawda??

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 22 sty 2006, 13:13

RzuR pisze:ale coz...o gustach sie nie dyskutuje prawda??
Przynajmniej bez alkoholu ;)
RzuR pisze:nie wiem jak na gowno.net....na kibice.net na pewno...tak generalnie to gratuluje gustu...lysy misio na bialym tle z nonsensownym napisem nad nim o terrorze i zniszczeniu zeslanym przez Boga na Zabianke to naprawde jest sztuka wysokiego lotu..
Sorry Jaka flage mają zrobić sobie chuliganii ? Z dexterem albo bartem simsonem?

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 22 sty 2006, 14:05

RzuR pisze:yy no generalnie to w ten sposob PZPN zrobil Lechii prezent,bo ta flaga zdaje sie kiedys wygrala nawet na takim pustostanie intelektualnym jak kibice.net plebiscyt na najglupsze haslo na polskich stadionach...i tu sie zgadzam-flaga nie dosc ze slaba,to jeszcze totalnie pozbawiona jakiegokolwiek sensu..?
yy chyba coś Ci sie pomyliło bo większośc osób z kibice.net uwaza tą flage za jedną z lepszych.

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 22 sty 2006, 15:48

najlepsza najgorsza a co to za różnica :]

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 14 gru 2006, 20:14

xaver pisze:
Bienias pisze:kiedys czytalem ksiazke kibica Slaska ktory napisal iz pierwsza krajowa ekipa ktora zaczela jezdzic na wyjazdy byla Legia.

To tak odnosnie pierwszej czesci hasla
Musze przeczytac ją jeszcze raz bo dawno czytałem ;)

Co to za ksiazka o kibicu Śląska,nie spotkalem sie z nia :roll:
Bardzo bym prosil o tytul :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”