AS Roma (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 21 sty 2006, 22:18

Szkoda właśnie że Totti niezagra bo jedzie grupa kibiców Romy na ten mecz i napewno będzie troche niesmak że niezobacza Tottiego! Mam nadzieje że pokażą prawdziwy doping :wink:
A co do meczu to licze na rewanż za poprzednie spotkanie nieszczęśliwie przegrane :x
Mecz będzie strasznie trudny, bo odpada nam Totti :? który ostatnio prezentuje się znakomicie! Ciekawe kogo Spalletti wystawi na atak?? Mam nadzieje że będzie to własnie Okaka jak to <LILI> napisał chłopak pewnie by starał się z całej siły w takim meczu by się pokazac z jak najlepszej strony,a umiejętności jak na 16-latka ma juz spore :)
Mam nadzieję że Giallorossi przedłużą zwycięska passe! To napewno bedzie trudne, jednak Roma ostatnio gra na wyskoim poziomie i licze na zwycięstwo :)
FORZA ROMA!

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 21 sty 2006, 22:41

Panucciego zastąpi pewnie Bovo lub GRECO( o ile się nie mylę to rówież obrońca jak się mylę to poprawcie) . Mylę że Spalletti powinien dać szansę utalentowanemu Rosi'emu on też napewno by się chciał wykazać w tak ważnym meczu( jego występ w meczu Z Milanem krótki ale nie najgorszy, zagrał wtedy na obronie a o ile się nie mylę to pomocnik /też pewny niejestem/)Mam zato nadzieję, że Luciano nie da sznsy Alvarezowi bo jakoś nie jestem przekonany czy jego umiejętności są odpowiednie do takiego Klubu jakim jest Roma, już wolałbym jakiegoś grajka z Primavery oni bynajmniej chcieli by się wykazac ..
Liczę również na występ od pierwszych minut Aquilaniego,ostatnio w dobrej formnie mimo słabszego występu z Milanem i przeciętnego z Regginą( choć tu coś próbował ... Raz ładnie złożył się do przewrotki lecz trochę za wysokko strzelił) no ale moim zdaniem w pierwszej 11 powinien się znaleźć .

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 22 sty 2006, 13:05

Przypuszczalny skład Giallorossich na dzisiejszy mecz na Stadio Friuli przeciwko Udinese:
(4-2-3-1)
Doni - Bovo, Mexes, Chivu, Cufre - De Rossi, Aquilani - Mancini, Perrotta, Tomassi - Taddei
rezerwowi: Curci, Freddi, Greco, Rosi, Alvarez, Okaka, Cerci
Czyli Włosi przewidują jednak, że na szpicy zagra Taddei. :roll: Dziwne biorąc pod uwagę fakt, że za często na tej pozycji Brazylijczyk nie występował.Widać jednak Spalletti boi się postawić na któregoś z młokosów od początku (Okaka, Cerci). Pewnie któryś z nich pojawi się na boisku w trakcie gry, ale okazji do występu od początku w lidze pewnie już takiej jak dziś nie będzie.Udinese także wystąpi bez kilku kluczowych zawodników, nie zagrają: Iaquinta, Muntari i Obodo. [/url]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 sty 2006, 18:34

Swietny mecz, swietna partia Manciniego!! Pewna wygrana ... szkoda ze Livorno uratowalo remis w koncowce ale mysle ze juz nikt nie ma watpliwosci ze ASRoma jest na dobrej drodze do LM:)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 sty 2006, 19:40

Oby tylko Roma utrzymała teraz dobrą dyspozycję bo stabilizacja formy nie była ostatnio największym atutem Giallorossich. Kiedy wrócą rekonwalescenci powinno być jeszcze lepiej. Może Roma wreszcie się budzi i zaczyna spełniać pokładane w niej nadzieje 8)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 22 sty 2006, 19:57

Bardzo cieszy postawa Giallorossich to bodajże 5 wygrana z rzędu ... oby tak dalej to czwarte miejsce a może nawet 3 jest możliwe Cieszy również powrót formy z przed 2 lat Amantino ...

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 22 sty 2006, 20:02

janiofcb pisze:Oby tylko Roma utrzymała teraz dobrą dyspozycję bo stabilizacja formy nie była ostatnio największym atutem Giallorossich. Kiedy wrócą rekonwalescenci powinno być jeszcze lepiej. Może Roma wreszcie się budzi i zaczyna spełniać pokładane w niej nadzieje
No i wszystko wskazuje na to, że to jest właśnie ten moment.Moment , w którym stabilizacja staje się faktem. Wygranaa z Udine to 5 zwycięstwo z rzędu, odniesione zresztą w bardzo dobrym stylu.Strata do 5 Livorno wynosi już tylko 1 pkt, jeśli wieczorem Viola straci punkty z Messiną 4 miejsce będzie na wysiągnięcie ręki. :wink: Teraz zaczynamy odliczanie do czwartku i spotkania z Juve..Przebieg meczu a przede wszystkim wynik nie może sie powtórzyć z tym co miało miejsce w lidze.:twisted: :wink:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2006, 20:04 przez zagi82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 sty 2006, 20:03

Tak przy okazji to polscy fani Romy trafili na bardzo fajne spotkanie - efektowna wygrana na wyjeździe 8) Jedyne czego mogą żałować to, że nie dane im było zobaczyć w akcji 'Il Capitano', ale i tak wracają zadowoleni jak bracia Kaczyńscy po wyborach...

Zagi wynik z poprzedniego meczu z Juve nie powinien się powtórzyć. Stara Dama jakby łapała zadyszkę, a Capello raczej nie wystawi większości podstawowych graczy, którzy muszą być w pełni zdrowia i sił na ligę, bo Inter ostatnio raczej punktów nie traci i tylko czeka na potknięcie...

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 23 sty 2006, 1:21

janiofcb pisze: Capello raczej nie wystawi większości podstawowych graczy, którzy muszą być w pełni zdrowia i sił na ligę, bo Inter ostatnio raczej punktów nie traci i tylko czeka na potknięcie...
A mi coś się wydaje, że jednak zagrają w praktycznie najmocniejszym składzie..Odpocznie może Thuram, od początku zagra Zalayeta.Nie są to bynajmniej jakieś wielkie zmiany.Wiadomo, że stosunki między Romą a trenerem Juve delikatnie mówiąc nie są najlepsze, dlatego też nie wierzę w jakieś wielkie przetasowania przed tym meczem w kadrze Bianconerich.Co do Romy, to mam nadzieję, że wyjdzie taką samą "11" jaka zagrała przeciwko Udinese, z jednym wyjątkiem: za Bovo wskoczy Panucci.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sty 2006, 1:34

Zagi ma racje Capello w Viola też miał zagrać rezerwami i zagrał tylko oni byli uzupełnieniam składu. Załata dziury takimi zawodnikami jak Blasi czy Zalayeta.

Co do dzisiejszego meczu Romy - piękna gra Romy bez "wodza" i show Manciniego. Ta akcja po której wywalczył karnego (tego drugiego) było kozacka wkręcił z zimie Bertoto nic dziwnego że Cosmi nie wytrzymał :] Roma grała mimo braku takiego gracza jak Francesco z polotem i kombinacyjnie. Młody Mancini odrzył jak nic. Nie wiem co z nim wcześniej było ale to ten sam gracz teraz jak z czasów walki Romy z Milanem o scudetto. I dwóch Brazylijczyków wymiatało Kaka i Mancini - debiutanci :]

Pinzi "pokazał co nie co" :? co za koles wyrypał Cufre jak jakiemuś :wink: Choc Argentyńczyk też wiedział co robi.

Chłopaki z www.asroma.pl pojechali na Satdio Friuli na mecz i .. Canal + ich zauważył - troche Milko sie nie popisał newsy czyta w czasie meczu żywcem ze strony i nie wie że to nasi stąd :evil: ale samo to flagi było widać :!: Forza Calcio

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 23 sty 2006, 2:20

*_For_zaza_Milan_* pisze:[ wkręcił z zimie Bertoto nic dziwnego że Cosmi nie wytrzymał :]
Cosmi już wtedy siedział wygodnie na trybunach, nie wytrzymał troszkę wcześniej..:wink:
*_For_zaza_Milan_* pisze: Pinzi "pokazał co nie co" :? co za koles wyrypał Cufre jak jakiemuś :wink: Choc Argentyńczyk też wiedział co robi.
Oczywiście, że wiedział co robi :wink: sam trafił lekko Pinziego chwilę wcześniej, ale cios Giampiero boski :brawo:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Chłopaki z www.asroma.pl pojechali na Satdio Friuli na mecz i .. Canal + ich zauważył - troche Milko sie nie popisał newsy czyta w czasie meczu żywcem ze strony i nie wie że to nasi stąd :evil: ale samo to flagi było widać :!: Forza Calcio

No Milko coś ostatnio w słabszej formie niestety :? A flaga oczywiscie piękna 8)

Obrazek[/img]
Ostatnio zmieniony 23 sty 2006, 2:40 przez zagi82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sty 2006, 2:36

Wiem Zagi że już wtedy go nie było ale jak Mancini taki mecz rozgrywał to nic dziwnego że Serse nosiło :lol: Dwóch trenerów w tej kolejce na trubuny odesłano. Bereta z Parmy i Cosmi oni już chyba po raz trzeci w tym sezonie dostają kare :lol: ładne typy.

Wiesz może Pinzi dyscypline planuje zmienić :roll: Cufre to był sparing-partner. :wink:

zagi82 pisze:No Milko coś ostatnio w słabszej formie niestety

hmm :roll: niestety od jakiegoś roku w słabszej formie pan Grzesiu Milko od GP W Szewcji :lol: Niestety komentarz Calcio to oni mają mizerny. Przykład Milko który najpierw coś powie - zacznie - a potem myśli co chciał powiedzieć i jak to skończyć...

Flaga piekna ale i widoczna :] kiedys w Ligue 1 były napisy "Soliderność" teraz "orzełki" i kibice Romy z Polski atakuje Stadio Friuli. Pewnie chłopaki mieli troche wode jak sie dowiedzieli że Francesco ma uraz. Aleterazpewnieciesząsięna maxa. Mecz wygrany - w pięknym stylu 4 bramki - 3 pkt. i to wyjazd :) Z tego co wiem planowali ten wyjazd od dawna a tu forma Romy trafiona w "10" :wink: jak by dlanich :D

Nici ide spać zaraz 3 :roll: miałem wcześnie wstać hehe niedoczekanie :p Pozdro i Dobranoc :!:
Forza Calcio :!:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sty 2006, 9:56

Kolejne z rzędu zwycięstwo Romy, grając praktycznie bez napadu - i to 4:1 ? W końcu Spalletti może pokazać swój kunszt, choć trzeba przyznać, że Romie poprostu nie wypoadało przegrać tego meczu.Udine to Udine, ale w tak słabiej formie, to dawno nie byli.Kryzys trzeba przyznać, ale mimo to wynik mnie zaskoczył.Grając bez Tottiego, Montelli, Nondy.Pierwsza połowa chyba jednak bardziej dla Udine, ale Romaniści się wybronili i na dodatek zdobyli gola.Amanito z karnego i już odraz pewnie się grało.Po przerwie to już Roma dyktowała grę no i już praktycznie oprócz sytuacji na 1:2 nie dala im pograć ;p.Bohaterem po raz kolejny Amanito Mancini, jest pełen podziwu, ale z drugiej strony boje się, że gdzieś odejdzie :(.Jeżeli to byłby Milan to jeszcze bym zrozumiał :D.Brawo Ragazzi, w końcu pokazaliście na co Was stać.Forza Roma !.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 24 sty 2006, 9:45

No i już w czwartek Mecz z Juve w Pucharze....
Czeka nas ciężka przeprawa lecz przy obecnej formie szanse na wygraną obu zespołów szacuje 51% na 49% (oczywiście z małym wskazaniem na Rome) Juve ostanio złapało zadyszkę i warto to wykorzystać ....
Mój typ na czwartek to 1-0(dla Romy) bądź 1-1 ( ze wskazaniem na Rome)...
Mam również pytanko czy mecz leci na jakims włoskim bądź polski kanale ??(a tak przy okazji nie wiecie czy na cyfrze + znajdę kanał Romy???)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 sty 2006, 10:03

<LILI> Romanista pisze:Mam również pytanko czy mecz leci na jakims włoskim bądź polski kanale
na RAI UNO albo DUO bo oni maja prawa do transmisji wloskich pucharow a ten mecz na bank jest hitem:)
Juve juz nie gra tak jak na poczatku sezonu... A My odwrotnie... Mam nadzieje na bardzo Ciekawy mecz i zwyciestwo ROMY!!
AVANTI GIALLOROSSI

ps. i oczywiscie na powrot Tottiego na boisko...:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”