PES/eFootball (temat luźny) - Strona 37

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

PES/eFootball (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 31 lip 2022, 16:08

Po prostu zle się gra. Nie wszystko zalezy od nas a od tego na co nam gra pozwoli

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 lip 2022, 16:20

Nie mam z tym problemów, gram bardzo dużo na manualnych ustawieniach więc podania strzały czy kreowanie, radzę sobie z tym całkiem dobrze.

Grać się gra dobrze jak dla mnie bo gra wymaga bardzo sporo myślenia szczególnie jak trafiam zawodników z niższych lig i czuć wsparcie gry dla nich, a ja bije głowa w mur.

Zapomniałem dodać że w tym sezonie zmieniło się losowanie na legendy (dawniej Icony), wg nowego systemu nie można trafić tego samego piłkarza dwukrotnie i więcej. Super, ale te legendy nie wpadają, w poprzedniej edycji z uzbieranych coinsów, czasem za kilka złotych można było ustrzelić Icone szybko, teraz to nie ma szans, wiele osób narzeka że próbowało już z kilkoma legendami i nic nie wpada, we wcześniejszych edycjach co by nie było to sporo wpadało, człowiek rozpoczął sesje grania po aktualizacji i widział jak nowi zawodnicy pojawiają się w drużynach, np. Batiego nie widziałem u nikogo, Rummeninge jeszcze ani razu u nikogo nie widziałem. Konami albo stara się wycisnąć maksimum na teraz i zrazić graczy albo już wielu graczy to zrobiło całkiem niedawno. Serio, legend w tym sezonie jak na lekarstwo, więc wydaje mi się że Konami po prostu "nie pozwala łatwo trafiać", ale takim sposobem się wykrwawi 🫡

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 31 lip 2022, 17:10

Ja tez sobie radzę dopóki zawodnik się nie zatnie,nie zamyśli i po ptakach... Dramat. Ten pierwszy patch byl ekstra. Kolejne do kitu

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 wrz 2022, 9:43

Gra ktos w to? Probuje zagrac z kims online i nie wyszukuje ml i graczy. Czyzby ostateczny upadek tej gry :?:

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 wrz 2022, 10:03

Caly czas, wyszukanie przeciwnika to 1 min. Zalezy co tez wlaczyles, event standardowymi druzynami albo dream team czy friendly. Jak friendly to pewnie nikt nie gra.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 25 wrz 2022, 10:07

dokładnie. Ludzie graja głównie w Dream Team ;) no i te co mozna zarobic coinsy,GP

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 wrz 2022, 10:08

I zalezy na czym grasz, ja pisze o ps5. Nie wiem jak na xach i pc.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 wrz 2022, 10:09

Te friendly to graja jak chca sie ze znajomym laczyc to kombinuja.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 wrz 2022, 10:30

Ja mam ustawienia na osoby z bliska i w moment mi kogoś znajduje na PS5. Dużo osób gra w Dream Team, wydaje mi się że trudniej jest w Eventach złapać kogoś, z tym miałem faktycznie problem. Musisz zagrać kilka spotkań dla jakiś trenerów czy 50 coinsów. To mało komu się chce.

Aktualizacja będzie jakaś grupa za dwa tygodnie. Zobaczymy co wprowadzą, z tego co widziałem niektórzy znaleźli w kodzie gry Coop oraz możliwość wgrania plików. I mam nadzieję że w końcu będzie taka możliwość bo już niemal rok albo więcej muszę oglądać te fejkowe Reale, Chlesea. Nawet Juve przestałem grać, obecnie gram Colo Colo. Całkiem przyjemny stadion mają fajnie światło pada i mega retro koszulki.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 wrz 2022, 12:50

Jak grasz na ps4 to wybieraj stadiony z partnerskich klubow bo ponoc sa jakies sciny i opoznienia na innych. Chyba ze na ps5 to nie ma roznicy. Coopy i pokoje podobno dopiero w listopadzie.
Fifa to chyba z 2k cos kombinuje. Ufl w przyszlym roku. Nie spodziewam sie jakiejs rewelacji,bo jak trudno zrobic gre pilkarska, ktora odzwierciedlalaby praedziwe granie pogwierdza konami. Abstrachujac od tego ze jest to mala firma w porownaniu do ea i czy w ogole chca. Bo efoot to chca zoptymalizowac na komórki, tam maja najwiecej klientow. Do tego postanowili zrobic kiedys cross miedzy wszystkimi platformami wiec wersja konsolowa nie moze byc skomplikowana. Tylko nie wzieli pod uwage ze konsolowcy maja w dupie takie granie z gosciem siedzacym na sraczu z niestabilnym polaczeniem lte czy wifi. Jak bedzie mozna wylaczyc to powylaczaja laczenie z mobile.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 paź 2022, 11:16

Bebej grałeś juz w dzisiejsza aktualizacje?

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 06 paź 2022, 11:53

Jeszcze nie, a co sie dzieje. Wiem ze pokoje sa, to bedzie mozna sie zgadac i popykac. W weekend zona w pracy to na spokoju mozna odpalic.
Na razie robie te z AI zeby nagrody zwinac i wbijam w eventy. Na weekend plan wbic do 1 ligi.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 paź 2022, 12:14

No właśnie te pokoje to sa cross play czy nie? Bo ja sprzedalem PS4 i mam PS5, ale to w sumie nie ma znaczenia, bo ty masz Xbox?
Bebej pisze:
06 paź 2022, 11:53
Na weekend plan wbic do 1 ligi.
Zobaczymy jak ten weekend, bo ostatnio to był jakiś dramat, spadłem do 3 ligi jak to po każdym odświeżeniu jest zadań. Był szybki awans do 2 ligi bez jakis problemów, gram pierwsze 5 spotkań w 2 lidze, elegancko 4 zwycięstwa i remis i nagle coś nie działa, 5 porażek i dziękuje... odstawiłem grę na kilka dni, w ten weekend spróbuje ponownie zaatakowac 1 lige.

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 06 paź 2022, 12:18

Ja na ps5. Teraz w 2 jestem i ppodobnie jak ty, tylko zostaly mi 4 mecze do konca i potrzebuje 3 zwyciestw. Po 4 wygranych wlaczyl sie hardcor na ostatnich 2 i wyszarpalem w nich remis tylko. Jak konami nie utrudni to jest do zrobienia.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 06 paź 2022, 12:25

Jaki Ty masz nick na PS5?
Bebej pisze:
06 paź 2022, 12:18
Jak konami nie utrudni to jest do zrobienia.
Ja mam takie wrażenie, że naprawdę to zależy "kiedy włączysz konsole" są takie dni, że wchodzi wszystko i mówię, że nie możliwe, a zaraz dostaje jakiś dwoch lamusów z 4-5 ligi xD i nie mogę z nimi wygrać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”