E... To mnie chyba zniechęciłeś na razie.MothToAFlame pisze: ↑15 paź 2022, 19:19SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.
To w takim razie chyba jednak padnie na Nioh, chociaż trochę się go obawiam. Kiedyś trochę w tą grę grałem i wydaje się znacznie trudniejsza od jakiejkolwiek gry From Software. Jakoś miałem problem by się w niej odnaleźć czy stworzyć efektywny build. Ogólnie jednak mam tą zaległość z PC'towych soulslików i wypadało by tą pozycję w końcu ograć, bo po Elden Ring, Sekiro i serii Dark Souls, to Nioh i Nioh 2 są najlepszymi grami w gatunku dostępnymi na tą platformę - gdzieś tam wiadomo, z tyłu głowy jest Surge czy Code Vein albo Remnant from the Ashes czy te gry nawiązujące bardziej do metroidvanii czyli Blasphemous, Salt and Sanctuary, Salt and Sacrifice, Hollow Knight... Jednak Nioh i Nioh 2 to podstawa aby ograć w tym gatunku. Więc za to się zabiorę aczkolwiek to będzie przygoda na pewno dla mnie nie łatwa.
Jest też inna opcja, myślałem, aby ograć serię Dead Space - Wszystkie trzy części, uwielbiam tą grę, uwielbiam jej uniwersum i pamiętam, że przechodząc trylogię pierwszy raz, to też obejrzałem animacje, czytałem komiksy na bazie lore gry i ogólnie patrząc z tego tytułu, że w drodze jest odnowiona wersja gry, to chciałem ją sobie przypomnieć. Tak więc to jest jakaś opcja jeśli by się okazało, że faja mi zmięknie na świadomość zmagań w Nioh.
Co do Steelrising, to dopiero dziś po południu wrzuciłem ostatni part - obecnie jest już dostępny na yt. Taka szybka ocena gry zaczyna się od : 3:11:40