Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 paź 2022, 22:19
piotrcies
7lechus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 paź 2022, 22:26
emski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 paź 2022, 22:30
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 05 paź 2022, 19:20
Mnie sie podobalo bo steampunkowy Paryz to cos nowego, po testowaniu i odpowiednim dobraniu ustawien gra prezentowala sie naprawde ladnie w wiekszosci lokacji. Moze to wspomniana gra swiatla i cienia, moze ustawienia grafiki, ale piszac szczerze grafika to najmniejszy problem jaki ma ta gra.Kesz pisze: ↑23 wrz 2022, 23:03
Serio? Nie wiem, może jeszcze nie doszedłem do tych pięknych lokacji... Chociaż gram już chyba z 10h...
W Steelrising lokacje w moim odczuciu są jednym z najsłabszych punktów tej gry, bo znaczna większość składa się na kopiuj/wklej teksturę. Można właściwie założyć, że do ich tworzenia użyli jakiegoś generatora jaki randomowo rozmieszcza kilka tekstur. Na swoim gameplayu często to wypominam.
Owszem, zdarzają się fajne miejsca gdzie bardzo dobrze oświetlenie w grze komponuje się z daną scenerią, ale to tylko "widoczek" jeśli chodzi o konstrukcje poziomów to w moim odczuciu jest to jeden z najsłabszych elementów całej gry jak nie najsłabszy.
Jak na gre ktora stara sie byc "souls like" to fabula wypada naprawde niezle. Tzn inaczej, nie jest to soulsowe opowiadanie historii poprzez opisy przedmiotow itd ale mi sie podobalo, moze rowniez dlatego ze lubie steampunk a i czasy rewolucji sa po prostu interesujace.Kesz pisze: ↑23 wrz 2022, 23:03Fabularnie gra jest ciekawa, ale nie jest wciągająca. To samo było w Greedfall, fabuła w pewnym momencie męczyła, ale to nie znaczy, że była zła. W Steelrising może faktycznie fabuła jest jednym z najmocniejszych jak nie najmocniejszym punktem gry, ale to i tak jest takie 6/10.
Mechanika walki... Dałbym to na drugim miejscu, jest dobra, ale niedopracowana, zwłaszcza czynniki związane z alchemią są za mocne, wszelkie efektu unieruchomienia, podpalenie, to wszystko jest strasznie silne.
No dla mnie wlasnie bossowie byli zbyt prosci, nawet jak nie gralem w sposob ktory opisalem powyzej. Wygladu sie czepiel nie bede bo nie ma zbytnio czego ale ich latwosc oraz to ze w samych walkach nie bylo zadnego zaskoczenia czy bardziej skomplikowanych mechanik co u mnie jak i u mojej Pani skutkowalo zazwyczaj zdanie : "O kolejny boss" zamiast jakimkolwiek przejeciem czy adrenalina.
MothToAFlame
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 paź 2022, 23:22
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 paź 2022, 13:21
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 paź 2022, 16:22
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 paź 2022, 16:34
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 paź 2022, 14:24
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 14 paź 2022, 18:01
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 15 paź 2022, 19:19
SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.
MothToAFlame

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 paź 2022, 20:04
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 paź 2022, 20:27
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 15 paź 2022, 21:21
E... To mnie chyba zniechęciłeś na razie.MothToAFlame pisze: ↑15 paź 2022, 19:19SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.
Kesz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio