Gry... - Strona 526

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 paź 2022, 22:19

Ja miałem Milesa Moralesa w pudełku, ale gdzieś mi się zapodział :think:

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2611
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 04 paź 2022, 22:06

Nadchodzące projekty CDPR - Orion, Polaris, Canis Majoris, Sirius, Hadar... nitka:

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 04 paź 2022, 22:26

Dawać wreszcie remaster W3 i spierdalać z jakimś marketingowym bełkotem o grach, które wyjdą za 35 lat.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 paź 2022, 22:30

W ten remake TLOU ktoś grał? Ponad 300 zł za odświeżona grę, beka. Rynek gier robi się coraz zabawniejszy.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 05 paź 2022, 19:20

Kesz pisze:
23 wrz 2022, 23:03

Serio? Nie wiem, może jeszcze nie doszedłem do tych pięknych lokacji... Chociaż gram już chyba z 10h...
W Steelrising lokacje w moim odczuciu są jednym z najsłabszych punktów tej gry, bo znaczna większość składa się na kopiuj/wklej teksturę. Można właściwie założyć, że do ich tworzenia użyli jakiegoś generatora jaki randomowo rozmieszcza kilka tekstur. Na swoim gameplayu często to wypominam.
Owszem, zdarzają się fajne miejsca gdzie bardzo dobrze oświetlenie w grze komponuje się z daną scenerią, ale to tylko "widoczek" jeśli chodzi o konstrukcje poziomów to w moim odczuciu jest to jeden z najsłabszych elementów całej gry jak nie najsłabszy.
Mnie sie podobalo bo steampunkowy Paryz to cos nowego, po testowaniu i odpowiednim dobraniu ustawien gra prezentowala sie naprawde ladnie w wiekszosci lokacji. Moze to wspomniana gra swiatla i cienia, moze ustawienia grafiki, ale piszac szczerze grafika to najmniejszy problem jaki ma ta gra.
10h to mniej wiecej 3/4 gry (jesli juz nie skonczyles bo w sumie od posta uplynelo troche czasu). Oczywiscie zalezy od tego czy zagladasz w kazdy kat oraz czy farmiles niebieskie kulki mocy :wink:
Kesz pisze:
Fabularnie gra jest ciekawa, ale nie jest wciągająca. To samo było w Greedfall, fabuła w pewnym momencie męczyła, ale to nie znaczy, że była zła. W Steelrising może faktycznie fabuła jest jednym z najmocniejszych jak nie najmocniejszym punktem gry, ale to i tak jest takie 6/10.
Mechanika walki... Dałbym to na drugim miejscu, jest dobra, ale niedopracowana, zwłaszcza czynniki związane z alchemią są za mocne, wszelkie efektu unieruchomienia, podpalenie, to wszystko jest strasznie silne.
Jak na gre ktora stara sie byc "souls like" to fabula wypada naprawde niezle. Tzn inaczej, nie jest to soulsowe opowiadanie historii poprzez opisy przedmiotow itd ale mi sie podobalo, moze rowniez dlatego ze lubie steampunk a i czasy rewolucji sa po prostu interesujace.
Co do mechaniki walki, od kiedy odkrylem zamrozenie i inne efekty a bylo to w polowie drogi do drugiego bossa, to poziom trudnosci przestal miec jakiekolwiek znaczenie. Zamrazasz i albo krecenie sie z dwoma mieczami albo pazury pod obrazenia krytyczne i mozna tak cala gre przejsc bez straty punktow zycia.

Kesz pisze:
Bossy są ok,to też plus tej gry, ale też przy działających mechanikach w grze, są za proste, czasami prostsze od nie których zwykłych przeciwników napotykanych w grze.
No dla mnie wlasnie bossowie byli zbyt prosci, nawet jak nie gralem w sposob ktory opisalem powyzej. Wygladu sie czepiel nie bede bo nie ma zbytnio czego ale ich latwosc oraz to ze w samych walkach nie bylo zadnego zaskoczenia czy bardziej skomplikowanych mechanik co u mnie jak i u mojej Pani skutkowalo zazwyczaj zdanie : "O kolejny boss" zamiast jakimkolwiek przejeciem czy adrenalina.

Powiem tak, jako caloksztalt dalbym grze 6/10 w porywach do 6,5/10. jest inna, jest przyjemna, bywa ciekawa i nie nudzi. Jesli nie traktowac jej jako souls like to mozna dodac nawet 1 punkt wiecej, jesli naprawia ten lag kamery ,ale watpie bo przezciez to samo bylo w GreedFall (ta sama osoba odpowiedzialna za prace kamery) wiec ciezko mi w to uwierzyc.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 paź 2022, 23:22

Gram od jakiegoś czasu w Elex 2 i zaskoczony jestem, jak bardzo mi wchodzi. Gra jest troche 'drewniana', walka taka sobie, grafika jak sprzed 10 lat, a mimo to gra się fajnie - najwięcej chyba robi tutaj polaczenie niebezpiecznego świata i świetnej eksploracji (bardzo warto szperac). Jak ktoś lubil Gothic 1 & 2 i przebrnie przez początkowe 'drewno', powinien się dobrze bawić.

Sent from my KB2005 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 paź 2022, 13:21

Zdecydowałem się ulepszyć tego plusa do wersji extra. 39 zł z hakiem do końca grudnia za taka bibliotekę gier to dobra oferta a jest tam naprawdę masa ciekawych tytułów których nie ograłem a teraz będę miał taka możliwość.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 paź 2022, 16:22

Podobnie zrobilem (PS Plus -> Premium), ale na razie wiekszosc testow gier zakonczona niepowodzeniem:

AC Valhalla - slabe
Biomutant - slaby
Bloodstained - OK
Death Stranding - nudne
Marvel Guardians of the Galaxy - slabe
Spiderman - fajny
Soul Hackers - slabe
Red Dead 2 - nudny tak samo jak za pierwszym razem
Warhammer: Martyr - slabe

W sumie jedynie Spiderman i moze Bloodstained warte ogrania z tej listy. Blasphemous jak ktos lubi metroidvanie, a nie gral. Z tego co widze niedawno dodali tez do Premium 2h demo Dying Light 2 i Steelrising. Mozna powiedziec, ze warto wziac nawet tylko po to, zeby upewnic sie jakich gier NIE warto kupic.

BTW, za miesiac nowy God of War, wlasnie zrobilem preorder. A za 9 dni to moze byc spoko, jak ktos lubi takle klimaty:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 paź 2022, 16:34

No jak komuś przypadnie Blasphemus do gustu to jest jeszcze hollow knight i Dead cells. Poza tym to Little nightmares tez podobno fajne. Ogólnie sporo tych gier to takie ciekawe do ogrania ale jedynie na raz i nic więcej, a na takie gry z reguły kasy wydawać nie lubię. Jak już kupuje to coś długiego co będzie mi się chciało przejsc więcej niż raz (ewentualnie kupić fizyczna wersje i trzymać bo wiem ze kiedyś do tego wrócę), a takie przygodowki czy inne survival horrory nie są w mojej opinii warte do wydawania 250 zł wzwyż. Lepiej ograc możliwie jak najtaniej i zapomnieć.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 paź 2022, 14:24

Wiadomo w ogóle kiedy konkretnie CD Project ma wypuścić ten upgrade do Wiedźmina 3?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 14 paź 2022, 18:01

Przeszedłem dzisiaj Steelrising... Przejście gry zajęło mi w okolicach 25h robiąc wszystkie poboczne questy (przynajmniej te jakie spotkałem).

Tak w skrócie może :

Plusy :

Fabuła - Ciekawa w pewnym stopniu, ma swoje zwroty akcji, dramaturgię i potrafi poruszyć
Oświetlenie - Które powoduje, że słaba graficznie gra potrafi czasem zachwycić widoczkami
Mechanika walki - Jest ok, gdyby nie pewien szczegół o jakim wspomnę w minusach
Postać Aegis - Czyli głównej bohaterki jaka została bardzo fajnie wykreowana

Minusy :

Dialogi - Bardzo przeciągane kwestie dialogowe jakie potrafią męczyć
Mechanika walki a konkretnie alchemia - kompletnie niezbalansowany aspekt gry, niszczący wszelkie wyzwanie i ogólnie walkę z bossami
Poziom trudności - za sprawą wspomnianej alchemii, wszelkie wyzwania w tej grze idzie o kant dupy obić
Itemizacja - bardzo ograniczona, pomimo ciekawych projektów wyposażenia, to niestety rzadko kiedy spotkamy coś użytecznego (dokładnie jak w Greedfall)
Konstrukcja poziomów - kopiuj/wklej tekstury, ciągłe ich powielanie nie ma jak w jakimś losowym generatorze poziomów przez co większość lokacji wyglądało tak samo i człowiek tracił trochę orientację jeśli chodzi o konkretne miejsca jakich mieliśmy szukać.

Ogólna ocena 5/10

Aktualnie jestem w trakcie wrzucania ostatniej części gry na youtube, na razie muszę jeszcze scalić party a ostatni film będzie zajmował 3,5h rozgrywki. Nie wiem czy uda mi się to dzisiaj wrzucić, bo dziś nocna służba i niebawem mykam do pracy, ale jak ktoś by był ciekawy, to tutaj jest link do pełnej playlisty Steelrising na której być może dzisiaj jeszcze pojawi się ostatnia część rozgrywki, najpóźniej jutro rano :

Teraz nie wiem w co będę grał, cały czas Nioh chodzi mi po głowie, ale ostatnio zainteresowała mnie gra jaka dzisiaj ma chyba swoją premierę... Czyli "SCORN" i być może to będę nagrywał, poniżej zwiastun gry :

gameplay :

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 15 paź 2022, 19:19

Kesz pisze:
14 paź 2022, 18:01
Teraz nie wiem w co będę grał, cały czas Nioh chodzi mi po głowie, ale ostatnio zainteresowała mnie gra jaka dzisiaj ma chyba swoją premierę... Czyli "SCORN" i być może to będę nagrywał, poniżej zwiastun gry :
SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 paź 2022, 20:04

Ja wróciłem do Dark Souls 2 :mrgreen: dopiero drugi raz w życiu przechodzę te grę i ogólnie mało co pamietam wiec można powiedzieć ze czuje się jakbym grał pierwszy raz i kompletnie na ślepo, co skutkuje większa ilością zgonów niż zwykle.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8411

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 paź 2022, 20:27

Trójkę rób, to mi pomożesz gnojku 😅

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 15 paź 2022, 21:21

MothToAFlame pisze:
15 paź 2022, 19:19
Kesz pisze:
14 paź 2022, 18:01
SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.
E... To mnie chyba zniechęciłeś na razie.

To w takim razie chyba jednak padnie na Nioh, chociaż trochę się go obawiam. Kiedyś trochę w tą grę grałem i wydaje się znacznie trudniejsza od jakiejkolwiek gry From Software. Jakoś miałem problem by się w niej odnaleźć czy stworzyć efektywny build. Ogólnie jednak mam tą zaległość z PC'towych soulslików i wypadało by tą pozycję w końcu ograć, bo po Elden Ring, Sekiro i serii Dark Souls, to Nioh i Nioh 2 są najlepszymi grami w gatunku dostępnymi na tą platformę - gdzieś tam wiadomo, z tyłu głowy jest Surge czy Code Vein albo Remnant from the Ashes czy te gry nawiązujące bardziej do metroidvanii czyli Blasphemous, Salt and Sanctuary, Salt and Sacrifice, Hollow Knight... Jednak Nioh i Nioh 2 to podstawa aby ograć w tym gatunku. Więc za to się zabiorę aczkolwiek to będzie przygoda na pewno dla mnie nie łatwa.

Jest też inna opcja, myślałem, aby ograć serię Dead Space - Wszystkie trzy części, uwielbiam tą grę, uwielbiam jej uniwersum i pamiętam, że przechodząc trylogię pierwszy raz, to też obejrzałem animacje, czytałem komiksy na bazie lore gry i ogólnie patrząc z tego tytułu, że w drodze jest odnowiona wersja gry, to chciałem ją sobie przypomnieć. Tak więc to jest jakaś opcja jeśli by się okazało, że faja mi zmięknie na świadomość zmagań w Nioh.

Co do Steelrising, to dopiero dziś po południu wrzuciłem ostatni part - obecnie jest już dostępny na yt. Taka szybka ocena gry zaczyna się od : 3:11:40

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”