AS Roma (zbiorczy) - Strona 52

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
zagi82
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 26 sty 2006, 16:52

Przypuszczalny skład Romy na dzisiejszy pucharowy mecz z Juventusem:

(4-2-3-1) Curci - Panucci, Bovo, Mexes, Cufre, Dacourt, Aquilani, Mancini, Perrotta, Tommasi, Okaka
Rez. Doni, Chivu, De Rossi, Alvarez, Rosi, Taddei, Cerci
Osobiście mam nadzieję, że skład będzie wygladał inaczej :? Przekonamy się wieczorem co Spalletti wymyśli. Biorąc pod uwagę ostatnie mecze i formę obu zespołów szansa na dobry wynik(remis??) jest spora.Mimo wszystko faworytem dwumeczu są Turyńczycy.Transmisja RAIUno godz.21:00

Co do kolejnych plotek transferowych..Pojawiło się kolejne nazwisko, swojsko brzmiące tym razem: Krzynówek :shock: Włosi chyba pamiętają nadal jego piękną bramkę przeciwko Romie w LM, póki co jednak żadne włoskie źródła nie potwierdziły tych pogłosek(pewnie nie potwierdzą bo nie ma takiego tematu :P Jacek i tak raczej zostanie w Bundeslidze.. Co do Cassettiego to swego czasu chyba Milan też pytał o niego, jeśli nie to mnie poprawcie. Szkoda tylko, że ten sezon w wykonaniu Marco jak i całego Lecce trochę gorszy od poprzedniego. Wygląda na to że, poszukiwania skrzydłowych na wypadek odejścia Amantino już się rozpoczęły.. :? Lucarrelli..walczy pewnie o podwyżkę i możliwe że, stąd plotka o chęci jego gry w Romie :wink: 8) Gdybym miał wybierać między nim a powrotem Mido wolę Egipcjanina. :wink:

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 26 sty 2006, 17:12

zagi82 pisze:Pojawiło się kolejne nazwisko, swojsko brzmiące tym razem: Krzynówek

Z całym szacunkiem dla Krzynówka, ale chyba za wysokie progi jak dla niego! Zreszta on juz chwile sławy juz miał i watpie żeby kupowanie/wypozyczanie kogos takiego w czymś wzmocniło Romę!

zagi82 pisze:Wygląda na to że, poszukiwania skrzydłowych na wypadek odejścia Amantino już się rozpoczęły

Manccini ostatnio wypowiadał się że dobrze mu w Romie, i mam nadzieje że mówił prawdę i zostanie w Giallorossi bo taki zawodnik to prawdziwy "as" Romy co pokazały ostatnie mecze! Była by to duża strata... :roll:
zagi82 pisze:Gdybym miał wybierać między nim a powrotem Mido wolę Egipcjanina.

Jakoś wszyscy niechca Mido w Romie pamiętajac mu że nietrafiał do pustej bramki z 5 metrów w zeszłym sezonie, ale ja mysle ze to dobry zawodnik, co udowodnił w Marsylii w LM... czy grajac w Ajax'ie! A napastnika jakiegos trzeba tym bardziej że Vucinic pewnie nieprzyjdzie ( cena 15 mln. :shock: tak przynajmniej mówi zarzad Lecce ) bo podobno Lecce rozmawia na temat tego transferu z Interem.

A co do meczu to mam nadzieje że Roma się spreży i minimalnie wygra 2:1 lub 1:0... będzie naprawdę cięzko, tymbardziej jesli wyjdzie taki skład jak podał zagi82 :?

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 26 sty 2006, 17:31

PrOtEcToR pisze:Z całym szacunkiem dla Krzynówka, ale chyba za wysokie progi jak dla niego! Zreszta on juz chwile sławy juz miał i watpie żeby kupowanie/wypozyczanie kogos takiego w czymś wzmocniło Romę!
Krzynówek z formą, z początku sezonu 2004/05 jak najbardziej wzmocnienie..Krzynówek z obecnego sezonu jednak niekoniecznie..Tylko uzupełnienie.Zresztą Jacek już stwierdził, że nie rusza się z Niemiec.Także temat już na starcie praktycznie zamknięty.
PrOtEcToR pisze:Manccini ostatnio wypowiadał się że dobrze mu w Romie
Wielu już tak mówiło...A co robili - wiemy :wink:
PrOtEcToR pisze:Jakoś wszyscy niechca Mido w Romie pamiętajac mu że nietrafiał do pustej bramki z 5 metrów w zeszłym sezonie, ale ja mysle ze to dobry zawodnik, co udowodnił w Marsylii w LM... czy grajac w Ajax'ie!
Udawadnie to także obecnie w Tottenhamie, strzelając sporo bramek.Na dobrą sprawę w Rzymie nie dostawał zbyt wielu szans na grę :? Spalletti twierdzi, że chcę go z powrotem w drużynie.Ten z kolei raz mówi, że chce wrócić do Włoch, raz że chce definiytywnego transferu do Spursów.W jego przypadku musimy poczekać do zakończenia sezonu.Wypada tylko liczyć, że zarząd weźmie pod uwagę zdanie trenera. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 17:38

Skałd dziwny może ale przeciesz to Coppa zawsze czas dla tych którzy "muszą coś udowodnić" :wink: Oczywiście trudne by Panucci czy Perrotta albo Tommasi cos udowadniali :wink: Capello też wystawi "rezerwowych" bo u niego też mają co udowadniać. W sumie te mecze Coppa narazie takie smetne. Milan wczoraj grał padake. Lazio Inter zapowiadało sie fajnie czerwone i dwa gola to w zasadzie tyle Sampdoria tez słabo na Friuli. Może dziś mecz na Olimpico bedzie najlepszy. :wink:

Co do plotek o Jacku to :roll: sam nie wiem co o tym sądzisz. :wink:

Jednak o Mirko wiem co sądzić i jestem pewnien że ktoś zapłaci te 15 bamiek za niego :!: (nieoficjalnie 12 i Wasz :wink:) Ponoc Inter najbliżej ale Roma nadal o niego walczy tylko nieoficjalnie :wink: Nie wiem ile Tottenham może dać za Mido ale jeśli Egipcjanin za chce zostać w Londynie to Roma powinna zrobic wszystko by sciagną Vucinića.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 26 sty 2006, 17:56

*_For_zaza_Milan_* pisze:Jednak o Mirko wiem co sądzić i jestem pewnien że ktoś zapłaci te 15 bamiek za niego :!: (nieoficjalnie 12 i Wasz :wink:) Ponoc Inter najbliżej ale Roma nadal o niego walczy tylko nieoficjalnie :wink: Nie wiem ile Tottenham może dać za Mido ale jeśli Egipcjanin za chce zostać w Londynie to Roma powinna zrobic wszystko by sciagną Vucinića.

Jeśli chodzi o Mirko to jestem jak najbardzie za tym :wink: .Jedyny problem to finanse Romy. :? 12 mln obecnie to raczej ponad możliwości Giallorossich. :? Jeśli za Mexesa klub spłaca 6 mln euro bodaj w 4 czy 5 ratach to z pieniędzmi nie jest zbyt ciekawie.Lecce na rozwiązanie przyjęte przez Auxerre raczej nie przystanie. :? Tottenham jest skłonny zapłacić za Mido 6-7 mln euro, na więcej raczej nie ma szans, ja przynajmniej o wyższych sumach nie słyszałem.Także sprowadzenie Vucinicia może się wiązać ze sprzedażą kolejnych zawodników..(Mancini...) :roll:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 sty 2006, 18:01

Skoro o finansach mowa to lyon jest sklonny sypnac euro za Mexesa:D
Aulas nawet wierdzil ze jest w stanie z nawiazka wyrownac straty poniesione przez rome przez ten "Feralny" transfer. Roma podobno rowniez chciala by Clerca z lyonu, moze jakas transkcja wiazana?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 18:05

Zagi Lecce sie wycfaniło bo jak wiemy w czasie ostatniego roku zarobili na snajperach troche [Chevanton = 15 - Bozijnov = 12 :roll: wszystko szkola Zdenka ] ale to że Lecce chce 12 to nie oznacze że nie sa skłoni iśc na jakiś układ :wink: Oczywiście wszystko zależy od tego jak im pójdzie w rundzie rewanżowej. Bo ich sytuacja jest cieżka. Spadek ułatwie sprawe mi. Romie ale tego bym nie chciał bo lubie Lecce :)

Mówiąc o jakich kolwiek kłopotach Romy trzeba pamietać że mimo to Pizzaro im przypisują :roll: Nie ma już balastu w osobie Cassano, będzie kasa za Mido, a i Franco Sensi pewnie w ostateczności wyłozy co trzeba :wink:

Mancini ? :roll: po tym co spotkało Cassano on chyba teraz dwa razy pomyśli zanim coś powie a mówi to co mówi wiec skąd takie domysły :roll: ? Lepiej Chivu do Milanu :] :P

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 26 sty 2006, 19:41

*_For_zaza_Milan_* pisze:Lecce sie wycfaniło bo jak wiemy w czasie ostatniego roku zarobili na snajperach troche [Chevanton = 15 - Bozijnov = 12 wszystko szkola Zdenka ] ale to że Lecce chce 12 to nie oznacze że nie sa skłoni iśc na jakiś układ Oczywiście wszystko zależy od tego jak im pójdzie w rundzie rewanżowej. Bo ich sytuacja jest cieżka. Spadek ułatwie sprawe mi. Romie ale tego bym nie chciał bo lubie Lecce
A jeżeli ich spadek oznaczałby oddanie Vucinica za mniejszą dużo mniejszą kase do Roci to ja im tam życze tego spadku :D :wink:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Mówiąc o jakich kolwiek kłopotach Romy trzeba pamietać że mimo to Pizzaro im przypisują Nie ma już balastu w osobie Cassano, będzie kasa za Mido, a i Franco Sensi pewnie w ostateczności wyłozy co trzeba
Moim zdaniem nie potrzeba nam Davida Pizzaro, Mamy Tomasiego, Perotte i Aquilaniego,któremu coraz lepiej się układa gra . Myślę że lepiej byłoby porozglądać się za jakimś dobrym ofensywnym pomocnikiem bo Jak Totti ma kontuzje to Jest mały problem. A pozatym trzeba Równiez poszukać aleternatywy dla Taddei'gobo może być problem gdy go kontuzja dopadnie bo unas z lewymi ofensynymi niezabogato.

A jeżeli nie Vucinic można pomyśleć o Bojinov'ie który grzeje ławę bo z Tonim nie ma co rywalizować i myślę że chętnie przyszedłby do Romy :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 23:12

I po meczu Roma na plus w Turynie :] ale dała plame bo ten wolny z ostatnich sekund nie powinien wejśc :roll: coż Bovo ma pech. Warunki na Delle Apli nie za ciekawe :lol: Jak Simone podcią nad Abbiatim na 3:0 mysle se szkoda że Tottiego nie ma :wink: :P Potem Capello doszedł do wniosku że może byc siara i trzeba walczyc coś. :wink: Emerson i Del Piero zmienili mecz. Choć czy Nedved nie spalił tej akcji bramowe ? :roll: Dobry mecz Manciniego ostatnio w gazie jest młody. Mexes kilka razy twardo ale zasłuzył na plusa :] Tommasi tez fajnie grał. Ciesza mnie bramki własnie Perrotty i Tommasiego ostatnio graja świetnie i zasłuzyli na to. 3;2 dla Rzymian i rewanż na Olimpico :]

Fajnie Curci wygladał w tej czapce jak na meczu primavery albo jak Carlo Mazzone :lol:

Ja zauważyłem że Roma gra teraz inna piłke niz wcześniej i nie mówie tylko o wynikach. Spelletti przyja krytyke na siebie i zaczyna teraz pokazywać pazurki :wink: Każdy wie co ma robić i gdzie ma być :)

<LILI> Romanista nie życz nikomu spadku :roll: no co Ty :wink: Jak Mirko bedzie chciał to sam wymusi transfer do Romy ... :]

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 26 sty 2006, 23:28

No i pięknie jest... Zwycięstwo nad Juve na wyjezdzie nawet w pucharze to jest cos!!! Troche to osłodzi ta porazkę z SERIE A... ale to inna bajka!!!

*_For_zaza_Milan_* pisze:Spelletti przyja krytyke na siebie i zaczyna teraz pokazywać pazurki

No racja... Spall po fali krytyki zaczyna pokazywac że niejest pierwszym lepszym trenerem któremu sie udało z Udine! Trzeba dac mu czasu, efekty juz widac. Widac poukładał druzyne do kupy! Po wypowiedziach druzyny nikt się nieskarży i każdy jest zadowolony ze współpracy z Luciano. :)

Mancini koleiny gol... świetnie, byle passa się nieprzerwała! I byle tylko został w Romie bo wyrasta na jednego z najlepszych skrzydłowych ligi!

Teraz walka mam nadzieję o 4 miejsce w SERIE A i tym samym o udział w LIdze Mistrzów! Ale naprawde trzeba się sprężyć... Narazie jest wszystko na jak najlepszej drodze :)

pzdr.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 26 sty 2006, 23:29

*_For_zaza_Milan_* pisze:<LILI> Romanista nie życz nikomu spadku no co Ty Jak Mirko bedzie chciał to sam wymusi transfer do Romy ...

no niby tez prawde ale Bojinov tez altenatywa w razie niewypału Mirko..

No i Roma znów pokazjue Pazurki ....
I Bardzo dobrze ..... Forza Giallorossi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 23:38

PrOtEcToR pisze:No racja... Spall po fali krytyki zaczyna pokazywac że nie jest pierwszym lepszym trenerem któremu sie udało z Udine! Trzeba dac mu czasu, efekty juz widac. Widac poukładał druzyne do kupy! Po wypowiedziach druzyny nikt się nieskarży i każdy jest zadowolony ze współpracy z Luciano

Dla tego to ważne że wcześniej nie mówił regółek że czegoś mu brakuje czy że cos mu przeszkadza. Czy że czegos szuka. Wiedział czego sie podją, jak pamietamy jego sama postawa w momencie "zerwanie umowy z Udinese" było pokazem "przywiazanie" go Romy. Bo jak wiemy pan Pozzo mógł sie postawić max i Luciano miał by kłopoty. Ugadał się z klubem ze stadio Friuli a teraz gdzie jest Udinese ? :roll: chyba widać i odejscie Luciano ma na to tez wpływ.

Teraz Roma ma kłopoty kadrowe i podobnie jak w Real buduje sie drużyna :] Co bedzie jak Aeroplanino czy Nonda wrócą :D

<LILI> Romanista to ja czytałem ostatnio o Lucarellim jako alternatywie. :wink: Jak Mirko będzie chciał to sam wybierze. Nie od dzis wiadomo ze Roma mana niego ochote.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 26 sty 2006, 23:41

No i jest pięknie.. Piękny wieczor na Delle Alpi dla wszystkich fanatyków Romy. Pomimo tego, że Juve w mocno osłabionym składzie (Rzymianie także, ale trzeba uczciwie przyznać, że w mniejszym stopniu). No, ale mimo wszystko zwycięstwo w Turynie w dobrym stylu cieszy.

Co do meczu..

Piersza połowa wyrównana, mało dogodnych sytuacji(piewszy celny strzał w meczu Oliveiry bodaj w 35 min po błędzie Bovo).. Na początku nerwowo gra Perrotta, Tommassi traci sporo piłek...Aż wreszcie piękne podanie Dacourta do Manciniego, ten wkręca w ziemię obrońce Juve i strzela spokojnie w długi róg..Piękna akcja. Do wyrównania mógł doprowadzć Zebina ale ładnie minął się z piłką 8) nieźle prezentował sie się Cufre, widoczy z przodu i pewny w obronie.Panucci z kolei skoncentrowany głównie na obronie i walce z aktywnym Mutu. Druga połowa i już po pierwszej akcji mogło być 1-1 ale Curci świetnie broni strzał Zalayety(??).Potem mamy show Manciniego(kolejny wielki mecz), którego dryblingi i zagrania z klepki są na najwyższym poziomie..Piękne podanie do Tommasiego i jest 2-0..Juve nie wie co się dzieje..Po zejście Okaki(dobra zmiana Rosiego) Mancini przesunięty do ataku, gdzie także radzi sobie przyzwoicie.Szarpie, stara się.Na 3-0 podwyższa Perrotta po świetnym zagraniu piętą młodego Rosiego(??).Juve na kolanach?? Okazuje się, że nie...2 gole Alexa i Juve ratuje twarz.

Wielkie brawa oczywiście dla całej drużyny, ale mi strasznie podobała się gra Dacourta, przerywał sporo akcji, praktycznie bez strat, aż miło było patrzeć na jego grę dzisiaj. Spalletti będzie miał nie lada problem przed zestawieniem środka pola na najbliższy mecz z Livorno.De Rossi wyjdzie na pewno, co do obsady drugiego def. pomocnika to...Hmm, nie wiem po tym co dziś zobaczyłem postawiłbym na Francuza. Co do Okaki niezły zwłaszcza w grze tyłem do bramki, miał nawet okazję do zdobycia gola ale jego strzał wylądował w okolich narożnika boiska, a główka po rzucie rożnym także niecelna.Ogólnie będą z niego ludzie. Z niecierpliwością czekam na rewanż... i na awans Romy 8) :wink:

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 26 sty 2006, 23:59

No ja niestety nieogladałem meczu :roll: Ale z waszych opowiadań wynika że Roma zagrała dobry meczyk... ehhh... gdyby nie Del Piero :? Ale zaczekamy na rewanż... jest jeszcze drugi mecz! Ten niczego nieprzesądza i może byc różnie, ale widać że to jest napewno przezwyciężenie kryzysu :) Fajnie że zaczyna grac Okaka, wiadomo wiele kontuzji, ale zaczyna wkraczac w dorosły futbol w tym wieku co Totti! Być może przyszła gwiazda Romy... :wink:
*_For_zaza_Milan_* pisze:Jak Mirko będzie chciał to sam wybierze. Nie od dzis wiadomo ze Roma mana niego ochote
No chciałbym by Mirco wyladował w Romie lecz granica 10-15 mln. jest stanowczo za duza ( chyba że spadek Lecce )! Choćby znalazła by się kasa na Vucinica to o innych wzmocnieniach za gotówke moglibyśmy zapomniec! :roll: Ale z wywiadów - Mirco chciałby przejść do Romy... zobaczymy latem...

Dobrze jest teraz rewanz na Olimpico zagrany pozytywnie i przechodzimy!
Forza Giallorossi!!!

Awatar użytkownika
seriea_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seriea_pl » 27 sty 2006, 0:29

Wypada wreszcie pochwalić bramkarza Romy, Gianlucę Curciego.

Młody Włoch, tuż po podpisaniu nowego kontraktu z Giallorossi, zagrał bardzo dobre spotkanie. Udanie interweniował przy akcjach Olivery czy Zalayety, w dużym stopniu przyczyniając się do zwycięstwa stołecznych.

Ciekawe jak Roma wyjdzie na inwestycjach w dwóćh młodych, ale szalenie zdolnych, bramkarzy: Doniego i Curciego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”