Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1443

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1973

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 06 lis 2022, 16:50

A kto gra o mistrza w tym sezonie? No City, główny kandydat. Jest Newcastle ale bez żartów, że oni będą na tym samym miejscu za pół roku ;) United, Chelsea już spora strata, Liverpool dawno się z tej walki wypisał.

Chyba na początku sezonu gdzieś tu pisałem, powrót do LM to w zasadzie cel, podium to już super wynik, a Mistrzostwo? Wydaje sie mało realne ale z każdym tygodniem ten ułamek szans się zwiększa.

Na minus oczywiście ławka/ wąska kadra. Zmęczenie, jakieś kontuzje i lipa jest. To będzie kluczowe...

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4020

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 lis 2022, 17:21

Arsenal to taki trochę Liverpool 13/14. No, może "odrobinę" lepszy z tyłu :P W każdym razie najlepszy sezon od kilku lat i to zrozumiałe, że nastroje są tonowane. Najważniejszy jest powrót do LM, co mimo kryzysu (który nastąpi, bo liga jest długa) raczej się uda a jak na koniec będzie szansa na tytuł to też fajnie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 lis 2022, 17:24

Arsenal zwyczajnie zajął miejsce Liverpoolu w walce o misia, takie rzeczy się zdarzają, dla mnie ta forma Arsenalu to jest sprawa dla socjologów, jak się przyjrzysz kadrze to ciągle tam pełno przeciętności, no ale nie nazwiska a gra drużynowa się liczy, i w tym Arsenal jest świetny w tym roku, nie rozumiem tego fenomenu, ale doceniam.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6305
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 lis 2022, 19:53

sickstick pisze:
29 lip 2022, 21:47
Jak dla mnie okienko bardzo udane, aczkolwiek ostatecznie i tak wszystko będzie zależało w ilu z tych 38 spotkaniach da rade zagrać Partey. Jak we wszystkich to walczymy z City i Live o mistrzostwo, ale jak znów opuści kilkanaście spotkań to może być ciężko o TOP4.
Mój komentarz sprzed 4 miesięcy dalej aktualny. Jak Thomas dogra cały sezon (opuści max 2-3 mecze) to walczymy o te mistrzostwo, jak wypadnie na dłużej to szybko nas spacyfikują. Z mojej perspektywy nie dzieje się w tym sezonie nic czego bym się nie spodziewał. No może poza tym że nie spodziewałem się że Thomas da radę przeżyć 3 miesiące sezonu praktycznie bez większej kontuzji :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lis 2022, 11:57

Arsenal’s match with Brighton in the Carabao Cup tonight will NOT be broadcasted anywhere in the world. [Arsenal.com] #afc
Taka ciekawostka. Pucharowy mecz dwóch zespołów czołówki Premier League nie będzie nigdzie do obejrzenia.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 lis 2022, 13:50

Świat ma już dosyć angielskiej piłki, dominacja finansowa ligi zaraz się skończy ;)

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 9
Kibicuję: Arsenal FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 10 lis 2022, 13:14

Nie rozumiem. Kto tam jest przeciętny?
coco pisze:
06 lis 2022, 17:24
Arsenal zwyczajnie zajął miejsce Liverpoolu w walce o misia, takie rzeczy się zdarzają, dla mnie ta forma Arsenalu to jest sprawa dla socjologów, jak się przyjrzysz kadrze to ciągle tam pełno przeciętności, no ale nie nazwiska a gra drużynowa się liczy, i w tym Arsenal jest świetny w tym roku, nie rozumiem tego fenomenu, ale doceniam.

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 10 lis 2022, 13:17

Są ku temu jakieś przesłanki czy to taki luźny post? Osobiście również twierdze, ze w Anglii są za duże pieniądze i takie kluby jak Chelsea, City czy United skutecznie niszczą rynek.
Nebula RN pisze:
09 lis 2022, 13:50
Świat ma już dosyć angielskiej piłki, dominacja finansowa ligi zaraz się skończy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lis 2022, 13:59

No przeciez to byl sarkazm na to, ze puchar smietnika nie bedzie transmitowany :P

Swoja droga, przegralismy, z tego co na skrocie widzialem to w troche kuriozalny sposob, bramkarz sie wywrocil i potem skosil goscia na karnego, a nastepnie walnelismy w slupek, potem bramkarz gosci sie wykazal pieknymi interwencjami po czym dostalismy dwa gongi na ryj. No coz, bedzie mniej meczow w styczniu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2022, 17:09

Kanonierr pisze:
10 lis 2022, 13:14

coco pisze:
06 lis 2022, 17:24
Nie rozumiem. Kto tam jest przeciętny?
No ja się akurat tutaj wyjątkowo muszę z coco zgodzić. Klasowi piłkarze w Arsenalu to obecnie podstawowa 11 + Tierney, Tomiyasu i ESR - czyli 14 piłkarzy. Cała reszta kadry - Holdini, Cedric, Elneny, Lokonga, Nketiah i Nelson to totalna przeciętność, którzy raczej nie mieliby podstawowego składu w żadnym zespole Premier League. Osobny akapit dla Vieiry, który widać że ma skille żeby być gwiazdą ligi, ale jest póki co zagubiony i nierówny, więc jego impakt jest póki co również przeciętny.
Magnum pisze:
10 lis 2022, 13:59
Swoja droga, przegralismy, z tego co na skrocie widzialem to w troche kuriozalny sposob, bramkarz sie wywrocil i potem skosil goscia na karnego, a nastepnie walnelismy w slupek, potem bramkarz gosci sie wykazal pieknymi interwencjami po czym dostalismy dwa gongi na ryj. No coz, bedzie mniej meczow w styczniu
Szkoda mi tego młodego Estończyka, Arteta wrzucił go chyba na zbyt wysokiego konia. Przecież ten gość jest nominalnie naszym bramkarzem nr... 6. Mamy Ramsadle i Turnera, 2 gości na wypożyczeniach, a w lidze rezerw Estonczyk przegrywa rywalizację z rok młodszym Hubertem Graczykiem. Swoją drogą dziwne że nie zagrał właśnie Polak.

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 10 lis 2022, 21:26

I właśnie dlatego nie nazwałbym drużyny Arsenalu pełnej przeciętności. 11 zawodników na wysokim poziomie + rezerwowi o których wspominałeś, to najwyraźniej wystarczająco aby być obecnie liderem w tabeli. Ciekawe na jak długo.
sickstick pisze:
10 lis 2022, 17:09
No ja się akurat tutaj wyjątkowo muszę z coco zgodzić. Klasowi piłkarze w Arsenalu to obecnie podstawowa 11 + Tierney, Tomiyasu i ESR - czyli 14 piłkarzy. Cała reszta kadry - Holdini, Cedric, Elneny, Lokonga, Nketiah i Nelson to totalna przeciętność, którzy raczej nie mieliby podstawowego składu w żadnym zespole Premier League.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lis 2022, 21:54

Weź też pod uwagę, że dla ludzi nie oglądających w tym sezonie Premier League, nawet nazwiska z podstawowej 11 nie robią wrażenia. Transfery Ramsdale i White tu rok temu obsmiewano, Zine większość ma za przeciętniaka, Saliby kilku ludzi z forum pewnie w życiu nie widziało w akcji, Xhaka jako nie-przeciętniak to zaskoczenie nawet dla nas, Martinelli na równym poziomie gra tylko od paru miesięcy, Jezus to gość który w City siedział na ławie będąc jedyna 9 w kadrze, Odegaard to odrzut z Realu, Tomiyasu pomoc niczym nie wyróżniał się w średniaku Serie A, a kto kryje się pod skrótem ESR pewnie pół forum nie ma pojęcia.

Dla nas ci gracze nie są anonimowi, dobrze znamy ich klasę i w pewnym sensie spodziewalismy się tego improve który się dzieje , ale dla fanów Seria A czy La ligi którymi stoi forum wiele z tych nazwisk zupełnie nic nie mówi, a kadra Spurs z Perisiciem i Langletem wydaje się im być mocniejsza.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 11 lis 2022, 11:55

Ja to w pełni rozumiem, ale myślę, ze trzeba mieć tez jakiś powód nazywać kogoś przeciętniakiem.

Jeśli o Tomiyasu chodzi, to był na radarze kilku wielkich klubów. Ponoć Milan się nim interesował, ale nie mam pewności. Jeden z moich ulubionych obecnie graczy Arsenalu.

Awatar użytkownika
Kanonierr
Trampkarz
Trampkarz

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kanonierr » 12 lis 2022, 15:36

Świetny wynik w Manchesterze na korzyść Arsenalu i jeśli wygramy z Wilkami, to powiększymy przewagę nad City o 5 punktów :afro:

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 12 lis 2022, 17:52

Sam byłem zaskoczony, że Citizens wzięli baty od przeciętniaka PL. :whistle:
sickstick pisze:
10 lis 2022, 21:54
Weź też pod uwagę, że dla ludzi nie oglądających w tym sezonie Premier League, nawet nazwiska z podstawowej 11 nie robią wrażenia. Transfery Ramsdale i White tu rok temu obsmiewano, Zine większość ma za przeciętniaka, Saliby kilku ludzi z forum pewnie w życiu nie widziało w akcji, Xhaka jako nie-przeciętniak to zaskoczenie nawet dla nas, Martinelli na równym poziomie gra tylko od paru miesięcy, Jezus to gość który w City siedział na ławie będąc jedyna 9 w kadrze, Odegaard to odrzut z Realu, Tomiyasu pomoc niczym nie wyróżniał się w średniaku Serie A, a kto kryje się pod skrótem ESR pewnie pół forum nie ma pojęcia.

Dla nas ci gracze nie są anonimowi, dobrze znamy ich klasę i w pewnym sensie spodziewalismy się tego improve który się dzieje , ale dla fanów Seria A czy La ligi którymi stoi forum wiele z tych nazwisk zupełnie nic nie mówi, a kadra Spurs z Perisiciem i Langletem wydaje się im być mocniejsza.
No dokładnie tak jest, jak piszesz.
Tylko to wina pakietu tv, który posiadam, bo postawiłem na Polsat i dlatego nie mam dostępu do ligi angielskiej, a w tym sezonie trochę kibicuję Waszej drużynie, bo po pierwsze uwielbiam takie niespodzianki, jaką kilka lat temu zrobiło Leicester City, (nie zaś ciągłe wygrywanie Wielkiej Czwórki), a po drugie dzieciak mojego kuzyna kibicuje Kanonierom i latem postawił, że to właśnie oni wygrają mistrzostwo w Anglii. Aha i oczywiście nie znosi Tottenhamu. I muszę przyznać, że trochę zaraził mnie tym zapałem do drużyny z Emirates Stadium. 8) Dlatego bardzo uważnie śledzę jej wyniki, chociaż akurat ostatnią porażkę w pucharze Anglii przegapiłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”