Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 sty 2006, 19:16

fakt...nie chodzilo tu o obywatelstwo...lecz o zezwolenie...przyznaje racje...choc nie pisales nigdy o takiej mozliwosci.

Predzej czy pozniej paszport unii bedzie musial miec...chocby na meczyk z Mainz ktory juz tuz, tuz.

co do Boijinova to zarowno niemieckie jak i wloskie zrodla podaly taka sama informacje... takze nie wiem o co ci chodzi :roll:

Podobnoza swoja wypowiedz, zostal odsuniety z kadry na najlblizszy mecz Violi.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 sty 2006, 19:41

Gomez pisze:co do Boijinova to zarowno niemieckie jak i wloskie zrodla podaly taka sama informacje... takze nie wiem o co ci chodzi

Otóż włoskie media podały, że Bojinov powiedział, że chciałby grać w Interze. Tak więc nie wiem komu wierzyć.

Jednak sprawa sprowadzenia Bojinova do Bayernu wydaje się być coraz bardziej możliwa. Cóż ja nie jestem do tego zawodnika przekonany, ale jeśli przyjdzie to płakał nie będę. Mimo wszystko wolę Podolskiego, Bayern miał się rzekomo wzmacniać Niemcami, a plan był taki, aby mieć 8 reprezentantów Niemiec w kadrze, co zresztą popieram. Jak będzie zobaczymy.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 17 sty 2006, 15:22

Boijinov powiedzial ,ze w ciagu kilku dni wybierze z 3 klubow: Bayern,HSV lub Inter.Mam nadzieje ,ze wybierze klub z Bundesligi i nijest istotne ktory wazne by gwiazda przyszla.Najbardziej przydalby sie w Bayernie bo Makaay nie ma formy niestety.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 20 sty 2006, 15:39

Bayern podpisze kontrakt z mlodziutkim niemcem Tonim Kroosem, najmlodszym i zarazem najlepszym zawodnikiem kadry U-17. Podobno Chelsea i Manu tez chcialy lebka pozyskac...naszczescie stalo sie jak sie stalo...moze kolejny Effe- oby :D

ps. z Hansy Rostock...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 sty 2006, 12:33

ale kur ewski shit, gdzie sa moje posty :shock:

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 25 sty 2006, 13:24

Witam wrzystkich.
Chcialbym sie dowiedziec czy jest gdzies mozliwosc sciagniecia bramek Bayernu Monachium z bundesligi,Pucharu Niemiec i Ligi Mistrzow.
Pomyslalem ze zapytam sie na tym temacie bo kto moglby inny wiedziec jak kibice Bayernu.
przepraszam z gory jesli takie posty sa tutaj nie mile widziane.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 sty 2006, 18:31

szkoda ze z nieznanych mi przyczyn wykasowala sie wymiana zdan pomiedzy mna a kolega Fieldym. :D

Wkleje moze swoja wypowiedz z innego forum...

Poczatkowo mecz nieciekawy, Bayern zaspany, ciagle na stojaco, jakby zlekcewazyli rywala, pierwszy blad poplenia Owen co stwarza Thurkowi znakomita okazje, naszczescie spalony(nie bylo) ale Olli i tak wyciagnal, kolejne coraz grozniejsze ataki Mainz przynosza powodzenie, w zamieszaniu w polu karnym Ismael fauluje(wg mnie NIE) i sedzia dyktuje 11, bezproblemow wykorzystuje ja Zidan.

Po stracie bramki Bayern wzial sie do roboty, najpierw sam na sam nie trafia Pizza(wybaczamy mu ) nastepnie Ze spojenie.

Po przerwie Bayern zaczyna grac na poziomie, wiele akcji, gl za sprawa Schweiniego, Roy z klarownej pozycji pudluje, kolejny jego strzal zostaje obroniony, 2 glowki Balli rowniez nie znajduja drogi do siatki. Kluczowe dla meczu staja sie 2 zmiany, Guerreo i Schweini IN, Ze i Karini OFF. Po wrzutce bodajze Sagnola(moze Bastiana) udeza Balla ale lot pilki zmienia Pizza i mamy 1:1, kolejne grozne akcje nie przynosza bramki, az do 1 polowy dogrywki w ktorej po genialnym rajdzie Scheiniego bramke strzela Guerrero(fajny tatoo ), po tej bramce mysle sobie ze juz po Mainz, ale na poczatku 2 czesci dogrywki z woleja zawodnik Mainz pokonuje Olliego...nie wiele zostalo do konca, ale na szczescie mamy w szeregach niesamowitego Claudio ktory strzalem z 25m zdobywa zwyciezka bramke.

ocenie jeszcze gre co lepszych graczy...

Olli-pewne interwencje, dwie bomby pieknie broni, w konowce meczu rowniez piekna interwencja.

Willy-dla mnie najlepszy gracz zaraz po Pizzy, pewny w obronie i pewny w ataku, ladne rajdy i piekne wrzutki, witamy panie Willy na kolejne 4 lata

Schweini - takiego Bastiana zyczylby sobie w kazdym meczu, pewne zagrania, smiale ataki, asysta i wogole bardzo zajefajnie zagral, choc dopiero gdzies od 70minuty.

Guerrero - wszedl pod koncowke i niepotrzebowal rozegrania, bez skrupulow wykorzystal podanie Bastiana, ladnie udzerzyl i zdobyl bramke, po bramce okazal wszystkim swoj nowy tatuaz...chyba synka...

PIZZA- w takiej formie to wielu swiatowej napastnikow kryje sie przy perownianczyku, ladna gra w srodku pola, utrzymywanie sie przy pilce, stwarzanie sytuacji, strzelil 2 bramki czegoz wiecej wymagac(mogly byc trzy ), a ta ostatnia to naprawde rece same sie od oklaskow skladaja.

z graczy ktorzy dla mnie byli najlepsi to wszystko, teraz najslabsi

Lahm-2 bramka jego wina, wogole nie pewnie w obronie, za maly jest troche, naszczescie nadrabial braki w dobrej grze z przodu.

Owen-slabo, jakis rozkojarzony, duzo strat, szkoda bo lubie goscia

Makaay-nie potrafil sobie znalezc miejsca, mial dwie dobre okazje, zadnej nie wykorzystal, w nastepnym meczu Felix musi go posadzic bo z taka gra to Roy jest bezuzyteczny, niech sobie chlopina odpocznie i ustapi miejsca Jose ktory obecnie znajduje sie w bardzo wysokiej formie

reszta raczej solidnie, ale bez wiekszych rewelacji...

a wiec czekamy na polfinal, moze by tak jakies derby :D 8)

i jeszcze dodam co nie co na temat piatkowego meczu z Gladbach.

Co do skladu to zapewne to samo co Mainz, procz Owena i Karimiego.

Na wyjezdzie Bayernowi gra sie tam bardzo trudno patrz statystyki...

Jednak po stronie Bayernu lezy jedna zaleta, zagrali we wtorek, wiec sa troche bardziej rozegrani od Bor.M'Gladbach.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sty 2006, 21:35

Po pierwszych 45 minutach Bayern prowadzi w Monchengladbach z Borussią 1-0 po golu Roya Makkaya. Mecz na razie nie jest może wielkim spektaklem, ale jedna i druga drużyna miała swoje szansę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sty 2006, 22:41

Słowem podsumowania do porzedniego posta. Bayern pokonał M'Gladbach 3-1. Dwie bramki Makkaya i kapitalne uderzenie Ballacka zapewniło pierwsze w nowym roku 3 punkty w lidze Bawarczykom. Bramkę dla Borussi zdobył Sonck. Ogólnie druga połowa na znacznie wyższym poziomie niż pierwsz, dlatego całość meczu oceniam bardzo pozytywnie. Widać, że podopieczni Magatha solidnie przepracowali przerwę zimową. Oby tak dalej

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 27 sty 2006, 22:50

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Bayernu.Stwarzali weile dogodnych akcji do strzelenia bramki.Świetna występ Roy'a 2 brameczki, na uwage zasługuje także pieknie wykonany wolny przez Ballacka :wink:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 sty 2006, 22:50

No i skończyło sie na 3-1 dla bawarczyków...
Mecz pod tytułem jak dla mnie "Powrót starego Roya" strzelił dwie bramki, a tak naprawde to trzy ale jednej mu nie uznali. Nie słusznie. Słabszy mecz tym razem Pizarro, liczyłem na bramke. Schweini też nie zachwycił, miał pare zrywów ale to za mało jak na bocznego ofensywnego pomocnika. Ciesze sie oromnie z dobrej gry Makaaya, lecz miał jeszcze dwie sytuacje w których mógł sie zachować lepiej (Źle przyjął piłkew sytuacji "Sam na Sam") Ogólnie mecz troche targany, kilka dobrych sytuacji z strony Gladbach, ale trzeba otwarcie przyznać, że Bayern był lepszy w każdej formacji, zdominował środek pola i to chyba było kluczem do sukceu.... Bym zapomniał, Bayern grał bardzo kombinacyjnie, miał kilka bardzo skłądnych i mogących podobać sie akcji... Widać, że okres treningowy m.in. w Dubaju został dobrze przepracowany.

To tyle z mojej strony... :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 sty 2006, 22:57

Bardzo dobre spotkanie w wykonaniu Bayernu, choc jeszcze niektore elementy gry mozna doszlifowac, zeby nie miec wiekszych problemow z Milanem 8)

Ballack, Roy, Demichelis, Sagnol to dla mnie glowne czynniki ktore wplynely na dzisiejsza wygrana.

Co do Pizzy to nie zgodze sie z Wazim, mimo ze peruwianczyk nie strzelil bramki to gral bardzo madrze i efektownie, mial kilka udanych rajdow srodkiem pola.

Ogolnie rzecz biorac to kazdy zagral dobrze, nie bylo w skladzie zadnego zawodnika ktory, odstawal by poziomem od pozostalych.

Co do straconej bramki, to lekka dekoncentracja dala o sobie znac, Ismael mogl troszke lepiej wybijac pilke.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 27 sty 2006, 23:12

Gomez pisze:Bardzo dobre spotkanie w wykonaniu Bayernu, choc jeszcze niektore elementy gry mozna doszlifowac, zeby nie miec wiekszych problemow z Milanem 8)
Optymistaa... 8)

Postawiłem na Bayern u buków i się nie rozczarowałem. Pewne zwycięstwo, doskonała gra drugiej lini, skuteczny atak. Gol nr 2 Roya mogł sie podobać, świetny wolej ! Mnie osobiście oczarował Lucio, skuteczny w defensywie, często włączał sie w ofensywe. Imponuje Mi Jego zaangażowanie i ambicja!
Wazi zgodze się z Tobą iż przy 3 bramce Roya nie bylo off-siedu( jak to sie pisze :oops: ) Natomiast podobnie jak Gomez mam nieco odmienne zdanie na temat Pizarro :wink: Wydaje mi się iż peruwiańczyk byl bardziej kreatywny od Roya, imponowął w grze kombinacyjnej. Nieco zabrakło skuteczności, ale on nie miał za wielu sytuacji :?

Co do sędziego to chyba jednak gwizdał lekko pod Bayern :x
Tekst dnia : " Czy Pizarro jest tak szybki jak Jego samochód ?!"

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 sty 2006, 23:18

Kaka_ACM pisze: Optymistaa... 8)
raczej realista :)
Kaka_ACM pisze: Co do sędziego to chyba jednak gwizdał lekko pod Bayern :x
nie zauwazylem nawet lekkiej stronniczosci, jedynie co to moze nieodgwizdany faul Micho na Polanskim. To juz bardziej na niekorzysc Bayernu niektore decyzje(np.nieuznany gol Roya).

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 sty 2006, 23:24

No chyba przesadziłem, z tym słabszą grą Pizarro ale w ostatnim meczu w Mainz był najlepszy i teraz myślałem, że pokarze coś wiecej, miał mało strzałów na bramke, nie ulega wątpliwości, że ten mecz był słabszy niż ten z Mainz... Ale i tak jest dobrze. A co do Lucio to jest on nieoceniony, jak dla mnie najlepszy obrońca na świecie... Nie pamiętam kiedy straciliśmy przez niego gola... Fenomen :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”