Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
archie
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 27 sty 2006, 20:34

sbQ pisze:eby tu było kogo zastępować Roftl3 Laughing

a i wg. mnie nie wyjdziemy z tej grupy Laughing 1 miejsce - Portugalia, 2 - Serbia, 3-Belgia Cool

Koleś ale z ciebie pesymista. Widać ze niewierzysz w Polske. Myśl sobie jak chcesz. Ja uważam że Polska awansuje z grupy, a Rząsa to przecież dobry zawodnik według mnie.

Litości :pray: // Niggaz

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 sty 2006, 21:22

Grupa ciężka, ale nei ma się co lamać obecnei Polska reprezentacja gra dobrą piłkę i mozna sie cieszyć zapewne druzyny takie jak Belgia Serbia a nawet Portugalia będa czuły pewien respekt przed Polakami. Jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze o 2 lokate mozna powalczyć ale bedzie ciezko...

Wsyztsko zalezy od janasa co zagraja nasi chlopcy na MŚ i czy paweł zostanie dlaej selekcjonerem, mam nadzieje ze zmadrzeje i zacznie stawiac na tych co graja...Rasiak out :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 21:31

Toudinho pisze: Polska reprezentacja gra dobrą piłkę
Zgadzam się że w eliminacjach MS i wszystkich sparingach graliśmt dobrą piłke, przed nami powazny sprawdziań jakim są Mistrzostwa Świata. Tam Janas i reszta będzie mogła się wykazać, dopiero potem martwić się o eliminacje do Mistrzstw Europy, pierwszy mecz dopiero we wrześniu więc Janas może się już martwić na zapas.
Toudinho pisze:Rasiak out
:pray:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sty 2006, 21:36

Toudinho pisze:zapewne druzyny takie jak Belgia Serbia a nawet Portugalia będa czuły pewien respekt przed Polakami

Co do Belgii i Serbii się zgodzę- będą do meczu z naszymi podchodzić w pełni skupieni i pewien respect będzie. Ale w Portugalię wątpie. Widziałeś minę Portugalczykó po wylosowaniu grupy A :?: Wyglądała mniej więcej tak :D

Portugalia jest zdecydowanym faworytem tej grupy, ale to własnie może ich zgubić- zbyt duza pewność siebie.

Nasz zespół też nie powinien jakoś sie zbytnio bać Portugalczyków- nie ma co ukrywać że to już nie ta sama Portugalia co na mundialu cztery lata temu.
Toudinho pisze:Rasiak out

No i oczywiście zdecydowanie Janas powinien w końcu zauważyć że Rosialdo to jednak nie jest typowy snjper :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 sty 2006, 21:57

roza535 pisze:Nasz zespół też nie powinien jakoś sie zbytnio bać Portugalczyków- nie ma co ukrywać że to już nie ta sama Portugalia co na mundialu cztery lata temu.

Ale deczko lepszy jak na ME :wink: to jest jedna z anjlepszych pak w Europie. Słabą formacja jest atak zdecydowanie, obrona ejst moim zdaniem świetna a pomoc :roll:

lucas1988
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas1988 » 28 sty 2006, 0:45

Mi się wydaje, że grupa, na jaką trafiliśmy nie jest taka łatwa. Owszem drużyny, z którymi gramy może nie są z najwyższej półki (no może oprócz Portugalii), to jednak mogą swoim zebranym doświadczeniem sporo namieszać Polakom.

Pamiętam eliminacje, do mundialu, tam też mieliśmy podobną sytuacje. Jednak mieliśmy ogromne szczęście, ponieważ trafiliśmy dobrze z czasem, gdyż Walia, nie grała tego, co potrafi. Austria walczyła z nami, jednak potracili głupio punkty z teoretycznie słabszymi drużynami. My mieliśmy szczęście, ponieważ wszystkie swoje mecze na początku zaczęliśmy wygrywać (nie liczę Anglii), np. takie zwycięstwo w Walii, a pamiętamy, że przegrywaliśmy i w końcówce wszystko się rozstrzyga.

No, a teraz wydaje mi się, że mamy nieco trudniejsze zadanie, jednak myślę, że jeśli znowu dopisze nam odrobinę szczęścia, to możemy cieszyć się z awansu, podobnego tym, co osiągnęliśmy w eliminacjach na mundialu.

Co do innych grup, to wydaje mi się, że dość łatwą wylosowali Holendrzy.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 sty 2006, 13:43

Grupa "A", czyli grupa "Polski" nie jest taka zla, jest trudna, ale moglo byc gorzej. Nie podoba mi sie ze mamy wiecej przeciwnikow, tzn. jest nas w grupie wiecej niz w innych grupach. Jak wiadomo Portugalia jest faworytem w grupie, ale My mamy duze szanse zeby zajac drugie miejsce ktore pozwoli nam zagrac na ME. Serbia i Belgie byly razem z Hiszpania w grupie eliminacji do MS. Z grupy na pierwszym miejscu wyszla Serbia i na drugim Hiszpania. Nie ma wiec co lekcewazyc Serbow i z Belgami tez nigdy nic nie wiadomo. :roll:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 10:36

Znany już jest terminarz "naszej" grupy:

Terminarz grupy A eliminacji piłkarskich ME-2008:

2006 rok:

16 sierpnia:
Belgia - Kazachstan

2 września:
Polska - Finlandia,
Serbia i Czarnogóra - Azerbejdżan

6 września:
Polska - Serbia i Czarnogóra,
Armenia - Belgia,
Azerbejdżan - Kazachstan,
Finlandia - Portugalia

7 października:
Kazachstan - Polska,
Armenia - Finlandia,
Serbia i Czarnogóra - Belgia,
Portugalia - Azerbejdżan

11 października:
Polska - Portugalia,
Belgia - Azerbejdżan,
Kazachstan - Finlandia,
Serbia i Czarnogóra - Armenia

15 listopada:
Belgia - Polska,
Finlandia - Armenia,
Portugalia - Kazachstan

2007 rok:

24 marca:
Polska - Azerbejdżan,
Portugalia - Belgia,
Kazachstan - Serbia i Czarnogóra

28 marca:
Polska - Armenia,
Azerbejdżan - Finlandia,
Serbia i Czarnogóra - Portugalia

2 czerwca:
Azerbejdżan - Polska,
Finlandia - Serbia i Czarnogóra,
Kazachstan - Armenia,
Belgia - Portugalia

6 czerwca:
Armenia - Polska,
Finlandia - Belgia,
Kazachstan - Azerbejdżan

22 sierpnia:
Finlandia - Kazachstan,
Armenia - Portugalia,
Belgia - Serbia i Czarnogóra

8 września:
Portugalia - Polska,
Azerbejdżan - Armenia,
Serbia i Czarnogóra - Finlandia

12 września:
Finlandia - Polska,
Armenia - Azerbejdżan,
Kazachstan - Belgia,
Portugalia - Serbia i Czarnogóra

13 października:
Polska - Kazachstan,
Armenia - Serbia i Czarnogóra,
Belgia - Finlandia,
Azerbejdżan - Portugalia

17 października:
Kazachstan - Portugalia,
Azerbejdżan - Serbia i Czarnogóra,
Belgia - Armenia

17 listopada:
Polska - Belgia,
Serbia i Czarnogóra - Kazachstan,
Finlandia - Azerbejdżan,
Portugalia - Armenia

21 listopada:
Serbia i Czarnogóra - Polska,
Portugalia - Finlandia,
Armenia - Kazachstan,
Azerbejdżan - Belgia

Myślę, że jest dla nas dobry. Najpierw mecze ze słabymi: Finlandia (dom) i Kazachstan (wyjazd). W międzyczasie Serbia (dom), z którą ostatnio sobie radzimy (wszak były to mecze towarzyskie). Te trzy mecze powinny wystarczyć na wykrastylizowanie składu po MŚ. Potem już troszkę ciężej będzie: Portugalia (dom) i Belgia (wyjazd), ale jeśli chcemy zagrać na boiskach Austrii i Szwajcarii powinniśmy mieć po tych meczach komplet punktów.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 lut 2006, 10:42

Martin Pellegrino pisze:
Myślę, że jest dla nas dobry. Najpierw mecze ze słabymi: Finlandia (dom) i Kazachstan (wyjazd). W międzyczasie Serbia (dom), z którą ostatnio sobie radzimy (wszak były to mecze towarzyskie). Te trzy mecze powinny wystarczyć na wykrastylizowanie składu po MŚ. Potem już troszkę ciężej będzie: Portugalia (dom) i Belgia (wyjazd), ale jeśli chcemy zagrać na boiskach Austrii i Szwajcarii powinniśmy mieć po tych meczach komplet punktów.
po 3 pierwszych meczach komplet po i z nastepnyuch dwóch 4 ale to jest wariant maksymalny. ja chcialbym zobaczyc pomysl Janasa na nowa linię obronną :)

I Kuszczaka na bramce :-)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 11:20

j1mmy pisze:ja chcialbym zobaczyc pomysl Janasa na nowa linię obronną
No tak. Nie będzie chyba grał przez cały czas Bąkiem, Kłosem, Żewłakowem, Rząsą i spółką. Ja chciałbym żeby pokazał się ktoś nowy. Fojut w Boltonie jeszcze nie gra dużo, ale debiut w Premiership już był. Ciekaw jestem jak poradzi sobie Bronowicki po przeprowadzce do Warszawy. W Łęcznej radził sobie nadzyczaj dobrze. Szkoda trochę Kowalczyka, który w Wiśle zagrał przez półtora roku bodajże jeden mecz w podstawowym składzie. Dan podobno ma jakiegoś młokosa na środek, ale to też raczej dalsza przyszłość niż Eliminacje ME. No i Rzeźniczak z Legii, o którym można powiedzieć, że nie boi się walki. Mam nadzieję, że Wdowczyk coś wykrzesa z tego zawodnika i już w najbliższym czasie będzie mógł zagrać w kadrze. Jest jeszcze ten nieszczęsny Głowacki, któremu daleko do optymalnej formy. Jeśli w takowej się znajdzie to też będzie duże wzmocnienie linii obronnej.

j1mmy pisze:Kuszczaka na bramce
Na to chyba wszyscy czekamy. Dzisiaj kolejny sprawdzian dla Tomka. Jeśli znowu nic nie wpuści to ja sobie nie wyobrażam żeby nie był nr 1 w bramce reprezentacji.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 11 lut 2006, 12:27

Terminarz mamy, krótko mówiąc, fatalny :? Z Portugalią wolałbym pierwszy mecz grać na wyjeździe, gdyż po MŚ2006 Scolari prawdopodobnie zrezygnuje z funkcji trenera, a i drużynę czeka pewnie spora przebudowa, gdyż odejdzie paru kluczowych piłkarzy i tak dalej :]

To samo tyczy się Serbii i Czarnogóry, z gry w reprezentacji ma zrezygnować m.in. Savo Milosevic i także ekipę tą czekają wielkie zmiany. Jak pisałem, z drużnami silniejszymi lepiej najpierw grać na wyjeździe, aby potem mieć co (ewentualnie) odrabiać u siebie.

Mam nadzieję, że polscy piłkarze nie sprawią nam przykrej niespodzianki i nie potracą punktów z Belgią, która jest moim zdaniem słabym, ale niewygodnym rywalem. Reszta rywali to musi być komplet punktów okraszony dużą ilością bramek. Cóż, mam nadzieję, że zajmiemy drugie miejsce, choć, aby tak się stało to musimy spełnić kilka warunków:

- zdobycie choćby jednego punktu na Portugalii
- w przypadku Serbii liczę na zwycięstwo u siebie, choć będzie ciężko, ale trzy punkty w dwóch spotkaniach z Serbami będą bardzo dobrym rezultatem
- Komplet zwycięstw z pozostałymi rywalami :] Choć spodziewam się, że na Finlandii i Belgii jednak jakieś punkty stracimy :roll:

Ogólnie wierzę w awans, ale będzie bardzo, bardzo ciężko. Sądzę, że już po jesiennych spotkaniach większość się wyjaśni i wtedy będziemy w stanie bardziej dokładnie określić szanse (lub ich brak) Polaków na awans do Mistrzostw Europy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 15:34

yazid^ pisze:- zdobycie choćby jednego punktu na Portugalii
- w przypadku Serbii liczę na zwycięstwo u siebie, choć będzie ciężko, ale trzy punkty w dwóch spotkaniach z Serbami będą bardzo dobrym rezultatem
- Komplet zwycięstw z pozostałymi rywalami Krzywy Choć spodziewam się, że na Finlandii i Belgii jednak jakieś punkty stracimy Rolling Eyes

Jeśli chcesz abyśmy zdobyli chociaż punkt na Portugalii to chyba lepiej, że zagramy z nimi najpierw u siebie. Sam powiedziałeś, że
yazid^ pisze:Ś2006 Scolari prawdopodobnie zrezygnuje z funkcji trenera, a i drużynę czeka pewnie spora przebudowa, gdyż odejdzie paru kluczowych piłkarzy i tak dalej
więc gdybyśmy najpierw zagrali z nimi na wyjeździe to Portugalia w rozsypce byłaby poza naszym zasięgiem na wyjeździe. A tak u siebie mamy szane nawt na 3 punkty.
A z Serbią rzeczywiście lepiej byłoby zagrać najpierw na wyjeździe, ale jeśli wygramy z nimi u siebie to będziemy mieć nad nimi przewagę i wtedy Serbowie będą musieli wygrywać, a wiadomo, że jeżeli trzeba coś zrobić to nie zawsze do wychodzi :P
Co do reszty to się z tobą zgodzę. Jakbyśmy zdobyli 6. punktów łącznie na Portugalii i Serbii, a z resztą wygralibyśmy wszystko (ewentualnie złapać jeden remis na Belgii bądź Finlandii) to myślę, że nawet o 1. miejsce można powalczyć.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 lut 2006, 16:00

Panowie rozpoczynajac dyskusje o naszych szansach trzeba najpierw wziac poprawke na to, ze my rowniez bedziemy po MŚ. Pamietajcie, ze 4 lata temu tez Engel byl na losowaniu El. ME i to tez on mial prowadzic kadre do pierwszego historycznego awansu. Zycie (a konkretnie Pauleta i gorace kubki) zdeptalo mu plany i wyobraznie. Razem z nim odeszlo kilku zawodnikow, kilku do dzisiaj nie zagralo w kadrze i juz nie zagra, kilku nowych stalo sie podpora naszej kadry. Jezeli piszecie, ze Portugalia bedzie w rozsypce, to rownie dobrze nasza kadre moze to spotkac.
Terminarz to tylko rozstawienie figur przed partia szachow. Mozna sobie gdybac i gdybac co bedzie jak bedzie kiedy bedzie ale i tak do niczego klarownego raczej dojsc sie nie da.
No ale jak juz sobie nabilem posta to jeszcze dodam cos od siebie ;)
IMHO wszystko rozstrzygna druzyny "srodka tabeli" - Finlandia, Belgia. Kto straci najmniej punktow na tych reprezentacjach ten bedzie mial najwieksze szanse na awans. Wazne beda tez mecze na azjatyckim tournee, bo tam tez sie mozna potknac. Serbia jest jak najbardziej w zasiegu i to smiem powiedziec ze zarowno u nas jak i na wyjezdzie. Z prostej przyczyny, ze ich styl gry wyraznie lezy naszej ekipie. Odwrotnie niz Portugalia. Tu moga byc klopoty, ale szansy upatruje w zdolnosci Portugalczykow do lekcewazenia przeciwnikow. Zdarzaja im sie takie wpadki, ze glowa mala.
Podstawa to wygrane ze wschodnia trojka - zarowno u siebie jak i na wyjazdach. To nie bedzie latwe, szczegolnie w Erewaniu. Ale na pewno latwiejsze niz mecze z Portugalia, dlatego tam trzeba szukac punktow. Finlandia i Belgia - jezeli uda sie zlapac po 4 punkty, to przy 4 na Serbii (ktore IMHO sa jak najbardziej w zasiegu :P ) moze byc dobrze. Portugalia - boje sie, ze tu czeka 0, ale biorac pod uwage, ze w polowie pazdziernika moze u nas lezec snieg, to jest szansa na element zaskoczenia ;) :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lut 2006, 14:14

Krzysztof Jarzyna pisze:Odwrotnie niz Portugalia. Tu moga byc klopoty, ale szansy upatruje w zdolnosci Portugalczykow do lekcewazenia przeciwnikow. Zdarzaja im sie takie wpadki, ze glowa mala.

Portugalia to dziwny zespol...Potrafi zremisowac z Lichtensteinem 2:2 a kilka dni pozniej rozgromic Rosje 7:1 grajac w prawie identycznym skladzie :) Ale watpie zeby Portugalczycy zlekcewazyli Polakow, tak wiec latwo z nimi nie bedzie...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lip 2006, 10:40

Graham Poll sędzią meczu Polska - Serbia

Angielski arbiter, Graham Poll będzie sędzią głównym wrześniowego spotkania eliminacji mistrzostw Europy 2008 pomiędzy Polską a Serbią. Mecz odbędzie się 6 września o 20:30.

Poll był jednym z arbitrów podczas niedawnych mistrzostw świata w Niemczech. Był rozjemcą w trzech spotkaniach, a wsławił się tym, że w meczu Chorwacji z Australią pokazał Josipowi Šimuniciowi... trzy żółte kartki.

Wciąż jednak nie wiadomo na razie gdzie odbędzie się to spotkanie - PZPN chce aby mecz odbył się w Kielcach, ale do tego potrzebna jest zgoda strony serbskiej. Negocjaje trwają, w przypadku ich fiaska mecz Polski z Serbią zostanie rozegrany w Warszawie na Stadionie Wojska Polskiego.

Wiadomo natomiast, że cztery dni wcześniej polska reprezentacja zainauguruje eliminacje meczem z Finlandią w Bydgoszczy (2 września, 20:30).
Dziwne :!: wydawalo mi sie, iz kolega Poll zakonczyl miedyznarodowa kariere sedziowska hmmmm :?:
A tu bedzie sedziowac nasz mecz eliminacyjny - mam nadzieje, iz nie bedzie glownym aktorem tego widowiska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”