Kto wg was najlepej wykonuje stałe fragmenty gry? - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 21:51

kasiorek21 pisze:Jesli on uderza na bramke to pilka na 100% bedzie leciala w swiatlo bramki
Zakład :?: :P
kasiorek21 pisze: a czy padnie gol zalezy tylko od umiejetnosci bramkarza.
Nie zgadzam się, czasami nawet bramkarz nie pomoże. Jak mu siądzie tak jak często to robi to nawet Buffon nie pomoże.

Co do wolnych to czytałem że piłke najlepiej uderzać trzema palcami :lol: i szlifować celność, odpowiednią siłe i nadanie piłce rotacji.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 sty 2006, 22:43

Łukasz[ACM] pisze: piłke najlepiej uderzać trzema palcami
Patrzcie jaka ewolucja jest przewrotna, dała nam o 2 palce za dużo, bo tylko 3 są potrzebne do normalnego funkcjonowania (na boisku). A tak nawiązując do tematu to uważam, że Juninho, Pirlo, van Hoijdonk (czy jakoś tak [jeśli jeszcze gra])i Ronnino i może Becks, są najlepszymi wykonawcami stałych fragmentów gry w Europie (Ameryka Płd to tak niezbadane siedlisko talentów że może taraz właśnie gdzieś w Hondurasie śpi sobie na sianie najlepiej przystosowany (trzypalcowy) piłkarz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sty 2006, 22:54

Krzychu212 wyjołeś to z kontekstu to raz, a dwa to czytałem artykuł o wykonywaniu rzutów wolnych i np. Pirolo, Beck`s mówią że zazwyczaj udeżają piłke trzema palcami :] Co im to daje dokładnie nie wiem, tego juz nie pisali.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 27 sty 2006, 23:23

Obecnie to chyba niepodważalnie Juninho Pernambucano ale nie raz też mu się zdarza nie za dobrze wykonać wolny.Bardzo dobrze wolne wkonuje David Bekcham choć sądze że podczas jego gry w MAn Utd robil to troche lepiej niż w Realu ale na pewno nie zapomniałe jak sie podkręca piłke.Zidane Carlos Pirlo Henry też wiedzą co zrobic z piłka ustawioną na danym metrze :wink:

luck
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luck » 28 sty 2006, 2:27

Aktualnie jest chyba dwóch piłkarzy którzy potrafią wykonywac rzuty wolne strzelając silnie, a zarazem niezwykle precyzyjnie, mam na myśli Juninho z Lyonu oraz Sinise Mihajlovica z Interu, chociaż mysle ze Sinisa tylko dlatego jeszcze gra w tak mocnym klubie jak Inter, ze wlasnie do perfekcji opanował wykonywanie stalych fragmentow gry i nadal pozostaje pilkarzem niezastapionym, powiedzmy jest 90 min meczu, 0-0 i rzut wolny dla Interu, podchodzi Sinisa, robi to co umie najlepiej i mecz sie konczy 1-0 :-)

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 28 sty 2006, 9:00

Moim zdaniem najlepiej na swiecie wykonuje stałe fragmenty Juninho Pernambucano. Strzela on znakomite bramki z rzutów wolnych. Dobrze strzela tez Ronaldinho, Beckham.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 28 sty 2006, 9:19

JUNINHO :) to jest majster dopiero! rewelacja... tego Sinisy Mihajlovica niegdy nie widzialem jak bije rzuty wolne, ale pamietamze Del Piero tez niezle bil... Wayne Rooney nie najgorzej lecz do niech sie nie umywa :P

Pozdro :)

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 28 sty 2006, 11:59

Ja się zgadzam w stu % z luckiem, Ale według mnie raczej lepiej wykonuje je Juniho.

POZDRO

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 06 lut 2006, 14:54

Pamietam jak Del Piero strzelił Celticowi pieknego gola z wolnego. Według mnie najlepiej w tej chwili stale fragmenty wykonują Beckham, Figo, Juninho. Podobaly mi sie tez wolne Teveza na Copa America bo uderzal tak ze bramkarze sami nie wiedzieli gdzie maja sie rzucic.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 lut 2006, 15:12

luck pisze:Sinise Mihajlovica z Interu, chociaż mysle ze Sinisa tylko dlatego jeszcze gra w tak mocnym klubie jak Inter, ze wlasnie do perfekcji opanował wykonywanie stalych fragmentow gry i nadal pozostaje pilkarzem niezastapionym, powiedzmy jest 90 min meczu, 0-0 i rzut wolny dla Interu, podchodzi Sinisa, robi to co umie najlepiej i mecz sie konczy 1-0
dobra wszystko OK tylko ze Sinisa juz wczesniej idealnie bił wolne i nie mozna powiedziec ze w Interze sie tego nauczył zobacz jego bramki za czasów gry w Lazio a sam sie przekonasz

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 06 lut 2006, 16:11

Juninho Pernambucano jest obecnie według mnie najlepszym zawodnikiem wykonującym rzuty wolne. Dla niego rzut wolny z 20 metrów jest jak karny każdy widział jego fenomenalne bramki. Pirlo także bardzo dobrze opanował to rzemiosło. Mihajlovic ten zawodnik mial torpedę w nodze, ile to on bramek z wolnych strzelił. Mam kompilacje o nim i każda bramka to z rzutu wolnego :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 lut 2006, 10:11

Swego czasu niekwestionowanym liderem w tej klasyfikacji byl Pierre van Hooijdonk.Teraz troche spadl z ta skutecznoscia... :( Obecnie najlepiej rzuty wolne wykonuja Juninho i Ronaldinho.Troche od nich odstaja Lampard i zawodnik ktory mnie zachwycil podczas Pucharu Narodow Afryki - Ismaila Taye Taiwo.Z tego nigeryjczyka to w przyszlosci bedzie bardzo dobry pilkarz.Na naszym podworku najlepiej stale fragmenty wykonuja Krzynowek i Zurawski

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 lut 2006, 10:29

Martinho pisze:Na naszym podworku najlepiej stale fragmenty wykonuja Krzynowek i Zurawski
No i Szymkowiak.

Martinho pisze:Swego czasu niekwestionowanym liderem w tej klasyfikacji byl Pierre van Hooijdonk.
No i nie można zapomnieć o starym dobrym Beckhamie z czasów gry w ManU, kiedy to gra w piłkę była jeszcze dla niego ważniejsza od występowania w reklamach.

Zgadzam się z Tobiekiem, że
Tobik33 pisze:Juninho Pernambucano jest obecnie najlepszym zawodnikiem wykonującym rzuty wolne
Dla niego rzuty wolne nawet z 30 metrów są jak rzuty karne. Ostatnio miał chyba kryzys, ale w meczu z PSV się przełamał.

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 25 lut 2006, 10:38

Tobik33 pisze:Juninho Pernambucano jest obecnie najlepszym zawodnikiem wykonującym rzuty wolne
Dla niego rzuty wolne nawet z 30 metrów są jak rzuty karne. Ostatnio miał chyba kryzys, ale w meczu z PSV się przełamał.[/quote]O kryzysie to bym nie powiedział, ale to prawda, że te wolne wykonuje perfekcyjnie i dla mnie jest teraz jednym z lepszych jak nie najlepiej wykonującym stałe fragmenty gry zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 25 lut 2006, 11:00

Juninho Pernambucano jest bez watpienia liderem tej klasyfikacji, rzuty wolne to jego znak rozpoznawczy. Nie ma na swiecie pilkarza, ktory by z takim powodzeniem egzekwowal wolne. Powoli w gore pnie sie Ronaldinho, ale jeszcze sporo mu brakuje do skutecznosci starszego rodaka. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”