Gry... - Strona 530

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 lis 2022, 18:53

Wiedźmin next gen 14 grudnia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2022, 19:01

emski pisze:
14 lis 2022, 18:53
Wiedźmin next gen 14 grudnia.
Idealnie pod moj dzisiejszy zakup :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 lis 2022, 12:50

Delpiero14 pisze:
14 lis 2022, 12:27
Dlatego polecam soulsy, tam przerywników filmowych jest jak na lekarstwo a jak już są to takiej jakości ze zapamiętuje się je na bardzo długo.
Kolekcja Soulsów czeka w kolejce, ale ostatnimi czasy preferuję gry z dynamiczną walką więc najbliższy growy rozkład to raczej serie GoW, DMC i Ninja Gaiden.

W Game Passie zadebiutował Pentiment. Jeżeli ktoś jest w stanie zaakceptować minimalistyczny gameplay, lubi średniowieczne klimaty to najnowszej produkcji Obsidian zdecydowanie warto się przyjrzeć.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 lis 2022, 12:52

Taki growy amator jak ja też poleci soulsy hehe

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 lis 2022, 16:24

Maciek - obczaj sobie Nioh / Nioh 2 jak lubisz dynamiczna i wymagająca walkę.

Sent from my KB2005 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 lis 2022, 17:12

Kesz pisze:
14 lis 2022, 14:15
Nie wiem, też wolałem te starsze wersje GoW, ale też nie można powiedzieć, że Ragnarok to zła gra, prawdopodobnie to jedna z lepszych gier tego roku, ale jak wygra z Elden Ringiem to będę wiedział, że tu raczej marketing i fanboye zadecydowali, bo w moim odczuciu Elden Ring to murowana gra roku.
Nie siedzę tak w grach, ale największych zalew fanbojstwa to spotkałem przy premierze Elder Ringa;) Być może jest to obiektywnie lepsza gra, ale też jest naprawdę spora grupa graczy, która do tej gry nawet nie usiądzie albo odbije się po 15 minutach. Do tego dochodzi jeszcze kwestia tego, kto czego oczekuje od gry, na ile istotną jest dla gracza fabuła, filmowe doznanie itd. Więc jeśli nagrodę zgranie GoW, to niekoniecznie to będzie marketing (ER nie miał mocnego marketingu?) i fanboye.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2022, 17:30 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 lis 2022, 17:21

Głosowanie internetowe na gre roku ma wartość może z 10% wszystkich głosów. W ogólnym rozrachunku decyduje jury wiec fanboye tutaj raczej nie zrobią roboty.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 lis 2022, 1:06

Po tym co na razie widziałem, szanse bliskie zeru żeby GoW a nie ER dostal grę roku.

Sent from my KB2005 using Tapatalk

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lis 2022, 16:34

Ciekawostka - gram sobie w:

https://www.metacritic.com/game/pc/a-pl ... le-requiem

Pierwsza 1h gry jest ciekawsza niz pierwsze 8h nowego GoW. Troche rozumiem, czemu gre nominowali do gry roku. Jak ktos lubi takie klimaty (sredniowiecze, plaga, szczury, troche skradania), to moge polecic. Oprawa dzwiekowa top, np:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 lis 2022, 17:11

U mnie dziewczyna gra w Plague Tale, zadowolona bo też jej pierwsza część się podobała, ale jak odpaliłem GoWa , to chciała się przerzucić;) sam za PT się nie biorę, bo bym kurwicy dostawał przy tym skradaniu i braku możliwości walki w zwarciu. Ale wygląda pięknie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lis 2022, 17:48

Mnie w nowym GoW dosc mocno drazni pare rzeczy:
- straszna nuda, bardzo niewiele sie dzieje przez pierwsze pare godzin
- co 5min musisz stawac i rozwiazywac jakies zagadki, niektore sa irytujace. To jest do uja God of War, nie God of Puzzles.
- walka mocno ograniczona za sprawa widoku zza ramienia
- cala gra strasznie liniowa na razie, musisz isc po wytyczonym sznurku i robic DOKLADNIE to czego tworcy oczekuja
- mogliby zmienic system leczenia na normalne butelki, zamiast latania wszedzie i zbierania ich z ziemi
- ogolnie mam wrazenie, ze duzo mniej serca wlozyli w ta czesc, w porownaniu z poprzednia; wiem ze dyrektor gry sie zmienil (w 2018 Cory Balrog byl dyrektorem), moze to stanowi roznice

Na pewno skoncze, spodziewam sie tez ze z czasem bedzie lepiej, bo gdyby nie to to ciezko byloby wytlumaczyc tak wysokie oceny (recenzentow, bo graczy nie sa az tak wysokie - GoW 2018 mial ocene graczy 9.1, ten z tego roku ma 8.4, dosc spora roznica).

PT z czasem powinno dawac coraz wiecej sposobow na radzenie sobie z przeciwnikami (przynajmniej tak bylo w pierwszej czesci). Ale tak, na poczatku trzeba byc mega ostroznym. Tez nie jestem fanem skradanek, ale duzo moge wybaczyc przy dobrym klimacie i oprawie dzwiekowej.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 19 lis 2022, 19:11

Mnie ten system leczenia w GoW strasznie irytował w jedynce, bo już walić, że musisz to zdrowie podnosić z ziemi, ale są dwie zależności w trakcie walki jakie ograniczają Ci możliwość leczenia, pierwsza, to randomowość w wypadaniu tego leczenia a drugie, to kolejna randomowość, gdzie jak już wypadnie to leczenie, to okazuje się, że leczy Ci śmieszne wartości HP i z rzadka trafia się, że wypada Ci mocniejsze leczenie. Wszystko to kwestia losowa. Obserwując gameplaye, to widzę, że ten aspekt właściwie się nie zmienił, to samo z eksploracją gdzie poruszasz się łodzią lub przez portal, jednak to nadal jest bardzo ograniczona możliwość szybkiej podróży i gra jest w dużej mierze "zamknięta". Z kolei w kwestii przeciwników też się nie wiele zmieniło, jest ich nieco więcej i tyle. W Ragnaroku po prostu dodali to samo, ale trochę więcej niż w poprzedniej części. Ale tak śledząc tego GoW'a, to fabularnie jest ciekawy, są zwroty akcji, gra tu potrafi zaskoczyć i to na plus.

Ja sam ostatnio nie mogę się zebrać do grania, mam tego Dead Space ale granie w to idzie mi jak krew z nosa i przede wszystkim dlatego, że nie mam jakiś chęci na tego typu rozgrywkę, mam gdzieś ochotę na Wiedźmina, ale to już chyba poczekam aż odnowiona wersja jedynki wyjdzie.
Nigdy nie grałem w serię Gothic... Może spróbuję?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2082
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 lis 2022, 19:20

Kesz pisze:
19 lis 2022, 19:11
Nigdy nie grałem w serię Gothic... Może spróbuję?
Jeżeli nie odrzucają Cię pixele gaming, to pozycja do nadrobienia. IMO kultowa seria, ale trochę też dlatego, że w tamtych czasach nie miała ogromnej konkurencji :D

Myślę, że jakby wyszła teraz to prawdopodobnie dorównała by seriom Mass Effect czy Dragons Age, ale by ich mocno nie pobiła.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 lis 2022, 19:26

Ja bym poczekał na remake który wyjdzie najprawdopodobniej gdzieś w 2023 (zakładając ze nie przesuną)

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1134
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 19 lis 2022, 19:26

Jakby wyszła z takimi bugami/mechaniką to skończyłaby tam gdzie ostatnie Elexy :)

Gothic dzisiaj praktycznie bazuje na sentymencie, trochę jak Pokemony, które zamierzam zacząć ograć we wtorek. Jest niestety typowe gamefreak, ale ten trochę open world kusi i zrezygnowanie ze sztywno-liniowej "fabuły"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”