Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 26

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 sty 2006, 12:37

Mysle ze tak, popatrz tylko na siebie, jakis ty maly zalosny chlopaczek, zfrustrowany i bezsilny
wilelki,podziwugodny,mezczyzno-wyluzowany i pelen mocy...daj se juz luzu z deczka-czy to jest Twoja sprawa,zazylosci klubowe Atletifana?ja tez sadze ze nie..

Ja sadze ze na pewno "jakos" Torres by sobie poradzil-nie jest znowu takiej postury jak Owen,jest bardziej agresywny i zaciety-ale absolutnie nie na Anglie...to liga twardych chamow-"kopią tu aż czeszczy"jak to Kamil K.podsumowal po przeprowadzce na wyspy ;)

a wogole,mozna poznac zrodlo tych plotek? :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sty 2006, 13:08

Smithu pisze:Male jednak tez sobie radzi na wyspach, dla przykladu Owen, wiec i Torres by sobie poradzil, jednak ja wole go w lidze bardziej technicznej.
nie do końca mam na myśli jego wysokość ... tylko budowę ciała, która przedstawia się jako wątła raczej.
Już na przykładzie Hleba widać, że Premiership to nie przelewki. Przyszedł z bundesligi, gdzie też sie gra siłowo ale nie radizł sobie z poczatku, łapał kontujzje - teraz przybrał na wadze [mięśnie - nie tłuszcz :lol: ] i nawet gola niedawno trafił - od razu widac róznice - jeszcze to nie jest to co byśmy oczekiwali, ale po powiększeniu masy miięśniowej - łatwiej mu się gra. Torres też musiałby dużo przybrać na wadze, aby z powodzeniem walczyć w Premier League. Bo to, że jest wielkim talentem nie ulega żadnej watpliwości i także dlategoi nrażony będzie na większe krycie ze storny obrońców, czestsze foule i co za tym idzie kontuzje.

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 28 sty 2006, 13:29

Hleb to bramkę trafił tak ładną, że Rasiak by takiej nie strzelił. :lol:

Torres ma posturę chuderlaka, ale myślę, że ma dość sił, żeby poradzić sobie w Premier League. Jeśli nie poradził by sobie to na pewno z czasem osiągnął by cel i przytył w mgnieniu oka.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sty 2006, 13:36

AtletiFAN pisze:Hleb to bramkę trafił tak ładną, że Rasiak by takiej nie strzelił

Widzę zę ostatnio dowcip Ci się wyostrzył. Brawo :brawo: Ale jednak był troszkę niesmaczny :heft:
AtletiFAN pisze:Torres ma posturę chuderlaka, ale myślę, że ma dość sił, żeby poradzić sobie w Premier League

Może i by sobie poradził ale nie błyszczał by już tak jak w Hiszpanii. To zupełnie inna gra. Na wyspach gra sie znacznie bardziej siłowo.
AtletiFAN pisze:Jeśli nie poradził by sobie to na pewno z czasem osiągnął by cel
Chyba jednak zanim osiągnoł by ten cel szybko by wrócił do Hiszpanii.
AtletiFAN pisze:w mgnieniu oka

W mgnieniu oka to by sie kontuzja znalazła. I jak wyżej napisałem- powrót do Hiszpanii.

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 28 sty 2006, 13:40

roza535 pisze:Może i by sobie poradził ale nie błyszczał by już tak jak w Hiszpanii. To zupełnie inna gra. Na wyspach gra sie znacznie bardziej siłowo.
Nigdy nie wiadomo. Luis Garcia lepiej radzi sobie w Premier League niż w Primera Division. :D
roza535 pisze:W mgnieniu oka to by sie kontuzja znalazła. I jak wyżej napisałem- powrót do Hiszpanii.

a co Ty taki pewien, że nagle by kontuzje złapał? Przecież Torres mógłby stać się gwiazdą Premier League, bo moim zdaniem również pasuje do tej ligi.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sty 2006, 13:50

AtletiFAN pisze: Luis Garcia lepiej radzi sobie w Premier League niż w Primera Division

Co Ty tak tego Garcii się uczepiłeś :?: On się ni mógł odnaleźć w Hiszpanii. W Barcelonie nigdy tak na dobrą sprawę nie pograł, ciąglę był wypożyczany do innego klubu. Nie mógł sobie tam znaleźć miejsca. A po przeniesieniu di Liverpoolu i jak wiadaomo po staniu się jednym z pupilków Beniteza ma stałe miejsce w pierwszym składzie. Więc taki porównanie jednak nie jest na miejscu :roll:
AtletiFAN pisze:a co Ty taki pewien, że nagle by kontuzje złapał

Pewien nie jestem ale to jest najprawdopodobniejsza opcja :wink: Znając życie to przed każdym meczem każdy trener uczulałby obrońców na tą "perełkę Hiszpanii". A w Anglii obrońcu się nie bawią. To byłby faul za faulem. A wszystkiego przetrwać się nie da- prędzej czy później doznałby kontuzji.

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 28 sty 2006, 13:54

No nie wiem czy Garcia nie mógł się odnaleźć w Primera Division. :roll:

Na pewno był stale wypożyczany od klubu do klubu, ale to nie oznacza, że nie mógł grać. W Atletico i Valladolid zagrał dwa świetne sezony i dlatego powrócił do Barcy. Potem w Basie również grał bardzo dobrze, ale wiedział, że nie będzie mógł grać w pierwszej jedenastce katalończyków, dlatego zmienił klub.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sty 2006, 14:08

AtletiFAN pisze:No nie wiem czy Garcia nie mógł się odnaleźć w Primera Division.
AtletiFAN pisze:Na pewno był stale wypożyczany od klubu do klubu, ale to nie oznacza, że nie mógł grać

Grać mógł ale takie zmiany klubow jednak nie świadczyły o tym że się doskonale tam czuł. Starał się odnaleźć ale z każdą zminą klubu jakoś mu to nie wychodziło.
AtletiFAN pisze:W Atletico i Valladolid zagrał dwa świetne sezony i dlatego powrócił do Barcy.

A nawet dwa bardzo dobre sezony- w Atletico 9 bramek w Valladolid 7 a we wcześniejszym Tenerife 16 ale za to jaka ilość asyst. Dobrze rozgrywał piłkę i wczuwał się w te zespoły. Jednak jak widać i tek je zmieniał. Dopiero jakos się ustatkował jak trafił do Liverpoolu. Gwarontowany pierwszy skład, stała forma, dobre występy.
AtletiFAN pisze:dlatego zmienił klub

Czyli jak by na to nie patrzeć nie odnajdywał się w Hiszpanii.

A poza tym to nasza dyskusja nie ma troszkę sensu bo jak już wcześniej wspomniałem prezes Atletico powiedział że nie ma zamiaru sprzedawać El Nino :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2006, 14:08

O Torresie to i ja mogę kilka słów napisać chociaż niekoniecznie pasująych do Waszej dyskusji może :P

Fernando już od dobrych kilku sezonów uważany jest za wielki talent, ale póki co wciąż tylko za wielki talent. Grywa już regularnie w reprezentacji i strzela tam nawet bramki czasem, ale jego kariera nie potoczy się dalej jeżeli pozostanie w Atletico. Ten klub nie daje mu żadnych szans na rozwój. On potrzebuje walczyć o najwyższe cele z najlepszymi w drużynie. Jego odejście to kwestia czasu. Był (i jest) przymierzany do wielu klubów, ale część z nich już na starcie odpada raczej. W Barcelonie jest zupełnie niepotrzebny. Bardziej przyda się Henry ewentualnie. Do Realu nie pójdzie raczej. Chyba nie zrobi tego kibicom. Na tym koniec jeśli chodzi o La Liga. Serie A? Ostatnio Zaza napisał mi na GG: "Hiszpanie w Serie A [*]" i ja się pod tym podpisuję. Co prawda można zaryzykować, ale nawet jeśli kierunek Włochy to gdzie? Wielu Milanistów go chciało a może nawet dalej chce, ale tam nie ma miejsca dla niego. Juventus? Też nie sądze. Pozostaje Anglia a jak Anglia to Chelsea. I ten klub właśnie wydaje mi się faworytem w wyściu o Torresa. Znajdą się i pieniądze i ewentualnie miejsce dla Hiszpana IMHO. Warunkiem jednak jest odejście jednego z napastników. Drogba, Crespo, Eidur - jeden z nich powinien odejść. Jeżeli nie Chelsea to może Manchester bo trzeba mimo wszystko szukać następcy Ruuda. Pytanie tylko czy znajdą się odpowiednio duże pieniądze i czy sam Fernando się zgodzi. W zasadzie to nie wiemy nawet czy włodarze Manchesteru są nim zainteresowani.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli Torres nie chce pozostać niespełnionym talentem to musi odejść. I odejdzie.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 29 sty 2006, 13:02

Zakończmy te gadanie ja napisze co nieco o wczorajszym meczu z Deportivo :twisted:
W składzie gospodarzy zabrakło Jose Zahinosa i Ivana Cuellara. Dużo gorzej wyglądała sytuacja kadrowa drużyny prowadzonej przez Joaquian Caparrosa. Kontuzjowani są nadal Jorge Andrade, Juan Carlos Valeron, Victor, Pablo Amo i Ivan Carril.
Od pierwszych minut spotkania Atletico narzuciło swój styl gry. Petrov i Maxi Rozgriguez w 32 minucie przeprowadzi kontrę po której padła bramka. Jej autorem został Maxi Rodriguez a Petrov zaliczył asystę. Bramka ta ostudziła zapędy piłkarzy Atletico do dalszych ataków. Od tej pory skupili się na większym poszanowaniu piłki. Tuż po przerwie goście odpowiedzieli. Po dośrodkowaniu w pole karne Ruben Castro z pięciu metrów skierował piłkę do siatki i doprowadził do wyrównania. Dokładnie siedem minut później Atletico ponownie wyszło na prowadzenie. Pięknym strzałem z rzutu wolnego popisał się Antonio Lopez, przymierzył z 24 metrów i strzałem w samo okienko pokonał Molinę. Gospodarze nie nacieszyli się zbyt długo prowadzeniem w tym spotkaniu. W 58 minucie spotakania po dośrodkowaniu w pole karne z rzutu rożnego, piłkę do bramki skierował Ruben Castro, było to jego drugie trafienie w tym spotkaniu. Atletico odpowiedziało w 81 minucie spotkania. Z lewej strony pola karnego dośrodkował Petrov a piłkę ładnym strzałem do bramki skierował Maxi Rozdriguez. Goście nie potrafili się już podnieść i Atletico po ciekawej konfrontacji z Deportivo odniosło zwycięstwo 3:2

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 29 sty 2006, 13:53

ZameR pisze:Zakończmy te gadanie ja napisze co nieco o wczorajszym meczu z Deportivo
Pięknie napisałes naprawdę...Szkoda tylko, że nic od siebie.Kopiujesz na bezczelniaka cudzy opis i nie podajesz nawet źródła. Brawo :? :roll:

Co do samego meczu.

Bardzo ciekawe, toczone w szybkim tempie spotkanie, w którym obie ekipy stworzyły sporo ciekawych sytuacji.Do tego piękne bramki: Antonio Lopeza i Maxi Rodrigueza :brawo: Szalenie ciekawie zapowiada się przyszła kolejka, w której Barcelona będzie podejmować Atletico.Ostatnie 2 mecze na korzyść Atleti :shock: niewygodny to rywal dla Blaugrany.. :wink:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 29 sty 2006, 14:26

zagi82 pisze:Pięknie napisałes naprawdę...
Dziękuje poprostu wystarczyło oglądać mecz i zapisywać wszystko na karteczce :D
zagi82 pisze:Szkoda tylko, że nic od siebie
A czyj to post :?: :warrior:
zagi82 pisze:Kopiujesz na bezczelniaka cudzy opis
A widziałeś gdzieś już taki bo opisy na tlenie i gadu-gadu nie mogą mieć tylu znaków :boruta: Ja nie wiem napsałem sobie każdą lepszą akcję na karteczce i podałem koledze który jest modem na stronie o At.Madrit.. To samo tylko troszkę zmienione napisałem tu...Nie wieżysz :?: Twoja sprawa

Ty....a może ty zadzrościsz :?: :?: ... Jeśli ty nie piszesz takich postów to nie znaczy że inni nie mogą wypowiedać się na temat meczu :badziewie:

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 29 sty 2006, 14:53

ZameR pisze:Dziękuje poprostu wystarczyło oglądać mecz i zapisywać wszystko na karteczce :D
Trzeba było pisać to co na niej zapisałeś... a tak nie zrobiłeś.
ZameR pisze:A czyj to post :?:
Post twój...Przemyślenia w nim zwarte już nie.Jak już kogoś cytujesz podaj źródło.To nie takie trudne..
ZameR pisze:A widziałeś gdzieś już taki bo opisy na tlenie i gadu-gadu nie mogą mieć tylu znaków

To miało być zabawne?? Nie było :roll:
ZameR pisze:Ja nie wiem napsałem sobie każdą lepszą akcję na karteczce i podałem koledze który jest modem na stronie o At.Madrit.. To samo tylko troszkę zmienione napisałem tu...Nie wieżysz :?: Twoja sprawa
Troszkę zmienione?? Nie rozśmieszaj mnie.. Nie ma w tej relacji żadnego błędu to też dowodzi, że to nie ty jesteś jej autorem.. :P
Ty....a może ty zadzrościsz :?: :?:

Aha, niech ci będzie..
Jeśli ty nie piszesz takich postów to nie znaczy że inni nie mogą wypowiedać się na temat meczu :badziewie:

Padłem..:lol: Pisz tak dalej :P

Żegnam kolejnego pana.. :P
Bez odbioru... :?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 sty 2006, 17:16

ZameR to nie jest chyba taki wielki problem podać źródło :roll: :?

Wyskakujesz tu z jakąś tajemniczą karteczką z głównymi akcjami, a wklejasz spójny, zredagowany przez kogoś tekst i jeszcze bezczelnie się wykłócasz jak ktoś słusznie zwróci Ci uwagę :roll:

Co do meczu - Atletico jak zwykle gdy zbliża się mecz z Barcą zaczyna prezentowć dobrą formę i pewnie znowu Blaugrana będzie się z nimi męczyć :evil:
Bardzo dobry mecz zagrał Pablo, który zanotował mnóstwo dobrych interwencji w kluczowych momentach akcji Depor. Walecznością imponował Torres, a Petrov jak zwykle przeprowadzał szybkie rajdy z lewej i prawej strony.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 lut 2006, 18:55

Już jutro kolejny mecz Atletico z Barcą ciekawe czy znowu katem Katalonczyków będzie Torres. Nie zagra Kezman ale uważam że Maxi Rodriquez godnie go zastąpi. Mecz będzie zapewne ciekawy i mam nadzieje ze tym razem Atletico nie zabierze nam punktów. Jednak ich forma wzrasta jednak nadal są w srodku tabeli, ten mecz może określić o jakie cele Atletico będzie walczyć. Ciekawe czy Torres po tym sezonie w którym jego klub nie zakwalfikuje się do pucharów zostanie... Obecnie nigdzie się nie wybiera jednak pod koniec sezonu może to się zmienić... (Chelsea już puka...)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”