Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 lis 2022, 16:34
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lis 2022, 16:41
jak nie mają pracy z dobrym ubezpieczeniem to często się kończy tak że tracą wszystko potem. Jak mają dobre ubezpieczenie to leczenie takiego to tylko kilkanaście tysięcy dolarów.
Magnum
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lis 2022, 17:38
Ja w tej chwili nie mam ubezpieczenia bo nie mam stałej pracy. Jakbym tak zachorował to pierwszy lot do Polski.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 lis 2022, 17:52
Magnum pisze: ↑29 lis 2022, 17:38Ja w tej chwili nie mam ubezpieczenia bo nie mam stałej pracy. Jakbym tak zachorował to pierwszy lot do Polski.
Swoją drogą, moja mama przyleciała do Polski żeby się leczyć gastrycznie w wakacje, bo jej ubezpieczenie wymaga pokrycia pierwszych $8000 kosztów w roku za leczenie a musiała mieć gastroskopię, która tutaj kosztuje $2000. Zrobiła więc w Polsce za 200 zł. Po zakupie biletu do Polski jeszcze kasy zostało na pobyt![]()
Eyesmon
Magnum
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lis 2022, 18:02
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 lis 2022, 18:05
Ok
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 lis 2022, 18:10

Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 29 lis 2022, 18:12
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lis 2022, 18:13
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 lis 2022, 18:14
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 29 lis 2022, 19:47
Z tym, że przy każdych wyborach prezydenckich, kiedy Sandersowi czy innemu Demokracie uruchamia się przełącznik 'healthcare' w głowie, Amerykanie nie rozmawiają o kosztach publicznej służby zdrowia. Czasami mam wrażenie - a już zero wątpliwości słuchając poszczególnych wyborców - że oni naprawdę są przekonani, że każdy w Europie ma 'free healthcare'. Że nieironicznie nikt tutaj nic nie płaci, a w przypadku choroby natychmiast ląduje w nowoczesnym szpitalu. Ameryka to ogromny kraj o tradycji federalistycznej. Wyobraź sobie, że nagle rząd federalny wjeżdża do jakiegoś Teksasu czy innego Idaho i każe mieszkańcom płacić dodatkowe podatki. Piszę o rządzie federalnym, ponieważ coś takiego nie może istnieć na poziomie stanowym. Po pierwsze dlatego, że niektóre stany najzwyczajniej w świecie to odrzucą i będzie dupa, a nie healthcare. Po drugie dlatego, że nawet te najbogatsze stany nie mają na to pieniędzy. Jakiś czas temu Gavin Newsom - dla niezorientowanych gubernator stanu Kalifornia - opublikował planowany budżet dla kalifornijskiej publicznej służby zdrowia. Budżet ten nie tylko przewyższał pieniądze, które Kalifornia inwestowała w cokolwiek związanego ze zdrowiem, ale w ogóle cały budżet, który stan miał na drogi, energetykę, służby porządkowe etc.
Quercus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lis 2022, 11:55
Sorki, nie zauważyłem wcześniej. Ryanair, Warszawa-Londyn w czwartek 12:20-13:45 i Londyn-Warszawa 13;50-17:05 - idealnie, żeby w czwartek dziewczyna nie brała wolnego i prosto z pracy mogła lecieć i powrót też tak, żeby w niedzielę się wymeldować, zjeść coś i na lotnisko. W sumie za 2 osoby oba loty 502zł. Było stówkę taniej z Krakowa, ale tym razem wygodniej nam będzie z Warszawy.
DDK
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio