Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 88

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:36

Hersk pisze:
30 lis 2022, 22:33
Awans dzięki kartkom
dzięki bramkom*

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 30 lis 2022, 22:36

Teraz jest w sumie na gorąco, więc trudno tak oceniać...
Ale ja powiem szczerze, wolę przegraną ale nie chcę takiej kadry Polski widzieć...
Polskę było stać by prowadzić ten mecz inaczej i ugrać może nawet lepszy wynik, to, że Argentyna tak nas przycisnęła, to tylko i wyłącznie nasza wina, bo kompletnie oddaliśmy im grę, tak samo było z Meksykiem i grając tak bojaźliwie, zachowawczo, nerwowo... To nic nie uda się zagrać, tylko desperacko się bronić. Wkurza to, zwłaszcza, że wiemy, że naszą kadrę stać na więcej... Drażni taka sytuacja.
Greków może też wyśmiewano jak zdobywali Mistrzostwo Europy stawiając autobus, ale ostatecznie każdy docenił ich sukces mimo, że wszyscy wiedzieli, że grali antyfutbol, ale mimo wszystko Polskę stać na postawienie się najlepszym i postawienie im trudnych warunków i to nie za sprawą murowania bramki...

Już widzę jutro tą zagraniczną prasę jaka z nas szydzi a Francuzów jacy zacierają ręce na łatwy awans do 1/4 ... I to będzie trochę przykre.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2022, 22:37 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 22:37

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:35
Ale stary co nas interesuje jakie Ty masz odczucia? Zapisali się w historii i tyle, bez względu na styl. Grecję do dzisiaj się wspomina
XD a co kogo obchodzą twoje odczucia w każdym poście na tym forum? Chyba po to jest żeby wyrażać opinie. Ciągle płaczesz pod każdym meczem Juventusu po 15 minutach, jedziesz po piłkarzach a ja nie mogę ponarzekać na kadrę xD

Porównanie do Grecji która grała dobrze zorganizowany przez futbol i potrafili zrobić jakieś akcje do przodu z no każdym rywalem. Klasyka. Grecja mistrz Europy, my wypadamy w 1/8. Super porownanie

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:39

Tomusmc pisze:
Grecję do dzisiaj się wspomina
co ty gościu porównujesz? Mistrza kontynentu z zespołem, który osiągnął coś, co osiąga połowa ekip na każdej imprezie? Pamiętasz Japonię sprzed 4 lat? Zapisali się w historii? Awansowali i co z tego?

Fajnie być w tej szesnastce, ale nie pierdolmy, że to jakiś historyczny wynik. No na tle tego co w XXI w. to wynikowo ok, ale to jest tylko wyjście z grupy, nikt Polski z tego turnieju nie zapamięta, chyba że z tego, że trzeba było odwiedzać dentystę, bo zęby bolą.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:39

piotrcies pisze:
Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:30
Meksyk obudził się dopiero w meczu z Arabami.
czy ty widziałeś mecze Meksyku? Z nami pisaliśmy, że [ch**], ale tak po prawdzie, to my zagraliśmy z nimi, jakby to byli mistrzowie świata i się zabunkrowaliśmy. Jeśli chodzi o jakość piłkarską, to nawet ten słaby Meksyk na naszym tle wyglądał jak drużyna przez duże d.

Z Argentyną? Argentyna to przez większość meczu wyglądała fatalnie, Meksyk bronił, ale mądrze i nie dawał rywalowi okazji. Jeden strzał wpadł i się posypało, ale tam Argentyna zdołała oddać może z 7 strzałów, mimo że byli na musiku i się namęczyli z defensywnym Meksykiem. My byliśmy wkręcani w ziemię i jakby mieli więcej skuteczności, to tam piątkę by nam wbili na luzie. Przecież oni kilka świetnych okazji zmarnowali, a do tego tyle razy wchodzili w nasze pole karne, że to aż wstyd tak się dawać.

Z Arabią to tam cisnęli ostro, my wcale lepiej od rywala nie wyglądaliśmy. Ta Arabia to mimo wszystko kopciuszek, zwłaszcza w pobliżu naszego pola karnego było to widać. Ale z gry wyglądali jak lepszy zespół, my znów mimo wygranej nie zachwyciliśmy. No ale na plus, bo to był dojrzalszy zespół, wygraliśmy bez wrażeń artystycznych, ale co najmniej nie zachwyciliśmy.

No my awansujemy grając dwa paskudne mecze i jeden średni. Z Meksykiem i Argentyną nie pokazaliśmy więcej od tego Kataru, jesteśmy lepsi tylko o tę wygraną z Arabią, ale też po średnim meczu.
Oglądałem mecz z Argentyną i żadna drużyna nie zrobiła na mnie wrażenia. Dzisiejszy mecz to była typowa kalkulacja ze strony Czesia, liczył na to, że utrzymamy remis albo w drugim mam pomogą. W żaden sposób tego nie popieram, ale się udało

Prawda jest taka, że Meksyk nic nie grał wielkiego do dzisiaj jak się dupsko zaczęło palić więc dlaczego mam uważać, że bardziej zasłużyli? Okazało się, że karny Lewego dał więcej emocji na koniec bo jakby strzelił to być może dzisiaj byśmy znudzeni przed tv siedzieli albo walczyli bardziej z Argentyną o pierwsze miejsce

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:41

Hersk pisze:
30 lis 2022, 22:37
Porównanie do Grecji która grała dobrze zorganizowany przez futbol i potrafili zrobić jakieś akcje do przodu z no każdym rywalem. Klasyka. Grecja mistrz Europy, my wypadamy w 1/8. Super porownanie
Zorganizowany na tyle, że wciskali bramkę i potrafili się bronić. Totalny antyfutbol, który dał zwycięstwo. Każdy mecz to była męczarnia, łącznie z finałem
piotrcies pisze:
30 lis 2022, 22:39
Pamiętasz Japonię sprzed 4 lat? Zapisali się w historii? Awansowali i co z tego?
Ja piszę o polskiej historii. Na świecie mają wyjebane do walki o top3

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2022, 22:42

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 22:39
Prawda jest taka, że Meksyk nic nie grał wielkiego do dzisiaj jak się dupsko zaczęło palić więc dlaczego mam uważać, że bardziej zasłużyli?
no nie grał, a i tak zrobił dużo lepsze wrażenie o Polski. To mówi o naszym występie.

Kuźwa ludzie, zdobyliśmy 1 punkt więcej niż w 2002, 2006, 2018 roku, to, że na farcie jakoś awansowaliśmy, nie zmienia faktu, że to tylko jeden wymęczony punkt więcej, a że do dziś byliśmy na pierwszym meczu, to wynik fartownego losowania, bo jakbyśmy Argentynę mieli na początku, to byśmy dostali w pizdę i potem już byśmy byli rozjebani mentalnie, a dziś byśmy się pakowali.

W tych turniejach trzeba mieć też szczęście w losowaniach, my mieliśmy i jesteśmy dalej. Historyczny wynik kuźwa XD

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lis 2022, 22:43

matt_ pisze:
30 lis 2022, 22:31
Delpiero14 pisze:
30 lis 2022, 22:29
Gruby już pewnie przebiera w ofertach, zrobił sobie na tym mundialu taka reklamę ze największe firmy w Europie się o niego zabijają.
Nawałka po reprezentacji Polski miał ponoć oferty z federacji Iranu i Armenii, może Czesio jakaś Jordania i Białoruś?
I to jest maks do może dostać.

Nikt poważny nie weźmie Michniewicza. Mówięo drużynach/kadrach, i tu nie będą patrzeć na to ze wyszedł z grupy a na to jak gra ta kadra.
Nie jest przypadkiem, ze po me 2016 nikt nie wziął Nawalki, czy nawet po ms2018.
Polscy trenerzy nie maja szans na angaż za granica - nie znają języków, poza tym w większości prezentują taka grę jak CM.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lis 2022, 22:43

Tomusmc pisze:
Ale stary co nas interesuje jakie Ty masz odczucia? Zapisali się w historii i tyle, bez względu na styl. Grecję do dzisiaj się wspomina
Nie odpływaj. Gracja wygrała złoto, my wyszliśmy z grupy i na tym z dużym prawdopodobieństwem kończymy imprezę. Wymień proszę - ale tak uczciwie, bez google - drużyny, które wyszły z grupy np. na mundialu w RPA. Rozumiesz teraz różnicę między nami a Grecją?

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 lis 2022, 22:44

Polacy najpierw dali mi radość z szansy na pierwszy awans za mojego kibicowania, a dziś tą radość mi odebrali ...

Kurde broniłam ich zawsze, stałam za nimi zawsze, zawsze no ale są jakieś granice ..

I fakt pisałam wcześniej nieważne jak, w jakim stylu byle do przodu. Ale kurcze no po dzisiejszym ... :think:

Z Francją to będzie całkiem inny mecz. Szansa dla nas, że nas zlekceważą trochę ;) Może sędzia wreszcie nie pomyli się w naszą stronę, tylko rywala ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:44

Piję do tego przede wszystkim, że gdyby po tym antyfutbolu byśmy odpadli to by było identycznie więc chyba lepszy awans? Ja również się męczyłem jak cholera i totalnie nie jestem zadowolony z gry, ale dała nam awans i nic więcej póki co się nie liczy. Resztę ocenię po meczu z Francją

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:45

MazurXIII pisze:
30 lis 2022, 22:43
Tomusmc pisze:
Nie odpływaj. Gracja wygrała złoto, my wyszliśmy z grupy i na tym z dużym prawdopodobieństwem kończymy imprezę. Wymień proszę - ale tak uczciwie, bez google - drużyny, które wyszły z grupy np. na mundialu w RPA. Rozumiesz teraz różnicę między nami a Grecją?
Bez googlowania Ci powiem, że Włochy nie wyszły z grupy 8)

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 lis 2022, 22:46

Tomuś to nie nasza gra dała nam awans tylko Argentyna, która się zlitowała ...

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 lis 2022, 22:46

Rozumiem tych, którzy wskazują na fatalny styl i nie cieszy ich awans, różnica zdań w tej sytuacji to kwestia podejścia do futbolu. Dla mnie końcem końców najważniejszy jest wynik, a ten jest - jak na nasz potencjał - dobry. Wolę taki awans niż odpadnięcie w grupie po trzech emocjonujących meczach i atrakcyjnej grze.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 22:48

Ilka pisze:
30 lis 2022, 22:46
Tomuś to nie nasza gra dała nam awans tylko Argentyna, która się zlitowała ...
Zgadzam się, a Lewy mógł dać nam awans wcześniej. Można sobie gdybać tylko co to nam da? Awans jest? Przecież Meksyk mógł dzisiaj wygrać 5:0 i walić to czy Argentyna się lituje czy nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”