No dobra, ale on nie płaci jakichś kosmicznych stawek. Piszesz ze ma super ubezpieczenie, a czy płaci dużo więcej niż ja zusu w Polsce? A ja tak jak pisałem - zdrowotna koło 15-20k rocznie.Magnum pisze: ↑01 gru 2022, 16:24Musisz miec do tego dobra prace. Wiekszosc ludzi w USA po prostu nie ma takiego ubezpieczenia, jakie ty masz, wiec masz zupelnie inna perspektywe na to. Tak, ty masz bardzo dobre ubezpieczenie, swietne warunki, ale masz tez swietne warunki finansowe w pracy o czym mowiles, grubo ponad srednia krajowa no i w takim sektorze jestes, ze daja takie dobre ubezpieczenie. Ot filozofia.
Policzcie jaki procent średniego wynagrodzenia w USA płaci cruel, że ma takie super ubezpieczenie, a jaki procent średnio ubezpieczenia płacę ja za które gówno mam.
A to, że połowa ludzi jak nie ma obowiązku to nie zapłaci jakiejś danej kwoty za ubezpieczneie... Cóz, w Polsce też połowa ludzi nie ma żadnych oszczędności i jak widzę to głównie nie z tego powodu, ze nie mają za co jeść, tylko wydają na inne niepotrzebne rzeczy, olewają pracę, a potem narzekają, że tak się nie da żyć.