Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 97

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 01 gru 2022, 16:39

Moim zdaniem oprócz samego stylu, w tej drużynie od lat jednym z głównych problemów jest też mental. Zauważcie, że na każdym większym turnieju, czy to mundial czy Euro, nasze Orły wychodzą na boisko z obsranymi zbrojami wliczając w to samego Lewego który nagle zapomina jak się strzela sam na sam czy karne, Zielińskiego który zapomina jak się gra w piłkę, Szczesny który robi takie babole że przejdzie do historii jako król memów (ten mundial to wyjątek), Krychowiak który dostaje czerwo w pierwszym meczu mundialu i zaprzepaszcza nam szanse na awans, itd itp. Nic nam nie daje fakt, że grają w wielkich klubach i czołowych ligach, gdy przychodzi do gry w reprezentacji. Ciężko powiedzieć co jest przyczyną, ale brak pewności siebie widać gołym okiem nie tylko u młodych, ale przede wszystkim u wspomnianych wyżej gwiazd europejskiej piłki. Tacy Arabowie pomimo znikomych umiejętności czysto piłkarskich, na boisku zawsze grają z podniesioną głową, pewnością siebie i wiarą w dobry wynik.

Nie umiem się cieszyć z awansu po tym co wczoraj zobaczyłem. Francja nas zgwałci w niedziele :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 01 gru 2022, 16:46

Do niedawna myślałem ze defensywny futbol Maxa to najgorsze co mogło spotkac moje oczy ale gruby ze swoim „defensywnym” [ch**] wie czym pokazał mi jak bardzo się myliłem i sprawił ze zacząłem już tęsknić do tego stojanowa w wersji Turyn. Duża rzecz panie Czesiu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 gru 2022, 16:59

losiu03 pisze:
01 gru 2022, 16:39
nasze Orły wychodzą na boisko z obsranymi zbrojami
dodaj do tego trenera, który wychodzi z przekazem, że jesteśmy gorsi od każdego rywala i trzeba murować, bo nas rozjadą, to masz obraz, w którym każdy chowa się przed piłką.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 gru 2022, 17:16

Spoiler:
Futboholik ładnie ubrał w słowa to o czym ja myślę, tyle, że ja nie umiem tak pisać więc muszę się wysługiwać innymi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 01 gru 2022, 18:37

4 mln dolarów PZPN dostał za awans do 1/8, więc to jest sporo. Budżet PZPN wynosi pewnie grubo ponad
200 mln złotych, więc Kulesza pewnie Czesiowi wdzięczny za miły finansowy dodatek i murem za Czesiem

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 gru 2022, 18:40

Powinno wystarczyć na trenera zza granicy

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 gru 2022, 21:39

Kurcze, co ta bezczelna Kostaryka gra, przecież tak się nie da rywalizować z potęgami.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 gru 2022, 9:10

Dla tych co nie widzą nic złego w sposobie w jaki awansowaliśmy i cieszą się z wyniku, a styl mają gdzieś: Spokojnie, w niedzielę narracja się zmieni. Bo z takim stylem to my z Francją korzystnego wyniku nie osiągniemy, choćby nie wiem co. No chyba, że 711 coś zmieni, ale jedyne moim zdaniem co się zmieni, to Milik za Świderskiego.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 gru 2022, 9:41

Mimo wszystko zrobliśmy najlepszy wynik od 30-40 lat, niezależnie czy dostaniemy 6 od Francji.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 gru 2022, 9:47

DDK pisze:
02 gru 2022, 9:41
Mimo wszystko zrobliśmy najlepszy wynik od 30-40 lat, niezależnie czy dostaniemy 6 od Francji.
Racja, tego nikt nam nie odbierze

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 gru 2022, 9:50

Będzie można opowiadać potomnym jak kiedyś 38 mln kraj w centrum Europy z tradycjami piłkarskimi i dobrymi warunkami do uprawiania piłki nożnej wyszedł z grupy na mundialu mając przy tym więcej szczęścia niż wszystkie inne ekipy razem wzięte.

I bohaterem tradycyjnie bramkarz, który musiał mieć formę pół-boga żeby zatrzymywać dosłownie wszystko co leciało w bramkę xD

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 02 gru 2022, 9:56

DDK pisze:
02 gru 2022, 9:41
I jak będziemy hołdować takiemu myśleniu, to na następne wyjście z grupy poczekamy nie 30-40 tylko 80 lat.

Jedyne na co mam nadzieję to to, że zawodnicy jakoś przekonają sztab, że w tym meczu nie ma sensu się murować, to jest nagroda za te męczarnie w grupie, taki mecz zdarza się raz na 4 lata i trzeba wyjść i się nim bawić i cieszyć. Zagrać choćby jak Kostaryka wczoraj. Wtedy będzie można opowiadać dzieciom "kurczę, ale to był mecz". Bo co można powiedzieć na dziś? "Synku, ale to była radość, jak Saud trafił w 93min z Meksykiem i się cieszyliśmy, że nie wychodzimy w najbardziej żałosny sposób czyli przez bilans kartek."?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2022, 10:23

Obrazek

Polski naród w pigułce 8)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 gru 2022, 10:34

Wychodzi na to, że lepiej było nie awansować, naród byłby bardziej zadowolony (z pewnością :haha: )

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 gru 2022, 10:41

Wiadomo, ze lepiej awansować, ale tez trzeba wziąć pod uwagę okoliczności i świętowanie awansu w takim stylu, jakbyśmy osiągneli coś wielkiego, jest lekko niesmaczne.

Awansowaliśmy, bo Argentyna zdjęła nogę z gazu i nam nie strzeliła więcej bramek, żeby nie przepuszczać Meksyku. Kuzwa, rywal się zlitował, żebyśmy przeszli dalej, a my mówimy o sukcesie ekipy. Polska akurat grą na awans nie zasłużyła, mieliśmy szczęśliwy kalendarz, bo jeśli Argentyna by zagrała na maksa, to by nie było co z nas zbierać.

Jedziemy na mistrzostwa raz na cztery lata, by pokazać światu, co mamy najlepsze. A co pokazaliśmy? Drużynę, która boi się zaatakować nawet średniego rywala, która gra nie tyle defensywnie, co bojaźliwie, która na tle mocniejszego rywala wyglada jak drużyna z drugiej ligi i piłkarzy, którzy maja problem z krótkim podaniem i przyjęciem piłki. Nie no, faktycznie świat patrzy z podziwem.

Ja tam czuje wstyd za to, co pokazujemy. Dlatego awansu nie świętuję, to trochę jakby wygrać 1 z 10 z 11 punktami, bo rywal, który zrobił 203, mbiorąc na siebie, stracił ostatnią szansę i zostałeś sam. Niby wygrana, ale pozostawia niesmak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”