Ale mieszkać w Bytomiu, pracować z Zabrzu i dzwonić po Taxi a nie Ubera to już najzwyklejsze burżujstwo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 gru 2022, 19:07
Ale mieszkać w Bytomiu, pracować z Zabrzu i dzwonić po Taxi a nie Ubera to już najzwyklejsze burżujstwo
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2022, 19:09
Odwiezienie kogoś z wesela to jest zdecydowanie za dużo dla mnie. No sorry, nie potrafię sobie wyobrazić, żebym prosił kumpla o taką pomoc. Dla mnie jest to wysługiwanie się.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 02 gru 2022, 19:11
MothToAFlame
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2022, 19:12
Fakt, słabe to było ze strony Chlopaczka. Ale przecież pogratulował.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 02 gru 2022, 19:16
Dowcip ze Stalinem mi sie przypomnial, "A przeciez mogl zabic"
MothToAFlame
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2022, 19:19
Wesela zazwyczaj są poza miastem, jak nie mieliśmy wspólnej imprezy weselnej to też zawsze ktoś mnie odbierał po poprawinach lub w nocy jak nie było dwudniowej balangi. W drugą stronę oczywiście było tak samo
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2022, 19:23
Taxi, taxi, taxi.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2022, 19:29
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 gru 2022, 19:51
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 gru 2022, 20:48
Dlatego też pewnie zawoziłem jednego kumpla 2 razy na lotnisko w tym roku, innego raz na wesele, a trzeciego przywoziłem z imprezy.
No widzisz, a ja jak mogę poprosić kumpla o pomoc to nie mam z tym problemu, bo wiem, że się odwdzięczę. Jak nie podwózką to jakąś flaszką. Jak mam dać zarobić taksówkarzowi to wolę kumplowi postawić flaszkę. I nie jest to wyręczanie się tylko własnie WZAJEMNA pomoc, bo kumplom też często pomaga w takich sprawach i nie widzę w tym nic dziwnego.cloner pisze: ↑02 gru 2022, 18:44Czym innym jest pomoc, wzajemna, a czym innym wyręczanie się innymi w błahych sprawach.
Gdy potrzebuje zrobić większe zakupy to nie proszę brata o transport, tylko wracam taxi. W takich prostych sytuacjach potrafię sobie samemu dać radę. O pomoc proszę, gdy inne opcje są poza zasięgiem.
Raczej bliżej 15 niż 20k rocznie.Chlopaczek pisze: ↑02 gru 2022, 18:46No Dudek to ja Ci gratuluje zarobkow skoro placisz rocznie 20 tysiecy skladki zdrowotnej.
miało być "Rocznie" oczywiście.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 gru 2022, 21:00
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2022, 21:02
Że co?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 gru 2022, 21:12
sickstick
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 gru 2022, 21:24
sickstick