1/8 FINAŁU: FRANCJA - POLSKA (04.12.2022 - 16:00) - Strona 17

Dział poświęcony turniejowi w Katarze

Kto awansuje?

Francja
2
29%
Polska
5
71%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

1/8 FINAŁU: FRANCJA - POLSKA (04.12.2022 - 16:00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 gru 2022, 18:58

MazurXIII pisze:
04 gru 2022, 18:31
moody pisze:
04 gru 2022, 18:24

obecnego messiego na 20 metrach wyprzedzi pewnie 90% pilkarzy, wydolnosciowo tez jest pewnie jednym z najgorszych na turnieju. jakos tam sobie jeszcze radzi :P
??? Messi na 2 metrach (a tu robisz separację od obrońcy) to nadal top. Popatrz jak gra. 20 metrów to już szybkość. Messi z piłką przy nodze to nadal nie wolny zawodnik. Z tymi 20 metrami też w sumie bym się spierał. Co innego przebiegnięte km w całym meczu.
z wczorajszego meczu wycialem :P

fizycznie to jest poziom kts weszlo, pozostaje nadrabiac talentem, na szczescie tego wystarcza na krecenie sie w okolicach zlotej pilki i przeblyski na mundialu nawet bedac takim czlapakiem

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 gru 2022, 19:02

Messi szybkościowo to 3 liga ale pewnie jak będzie miał 70 lat to i tak będzie mu ciężej zabrać piłkę niz naszym Milikom vzy Frankowskim.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 19:11

Niesamowite to jest, że mimo naprawdę fajnego meczu w naszym wykonaniu ludzie starają się deprymować ten mecz. Ja rozumiem, że hejterzy będą hejterami i nawet jakbyśmy wygrali to znaleźliby wiele argumentów żeby się przyjebać. W porównaniu do meczu z Argentyną było niebo, a ziemia, ale nie pasuje taki mecz do ogółu co? Mogli zagrać [ch**], wtedy by było używanko, a tak trzeba napisane wcześniej teksty schować do szuflady. Dlatego właśnie często używam słowa "polaczki" bo ten naród jest wiecznie niezadowolony, do porzygu

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 gru 2022, 19:14

:roftl3:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 19:19

Delpiero14 pisze:
04 gru 2022, 19:14
:roftl3:
Wiedziałem, że ciebie przywołam pierwszego, ale tu się w ogóle nie dziwię. Jak ma się smutne życie to później odbija się wszystko na Juve czy reprezentacji Polski :blow: poużywaj sobie bo dzisiaj ja mogę się pośmiać z twoich wysrywów 8)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 gru 2022, 19:19

Zagraliśmy 3 fatalne mecze i 1 przyzwoity. + za awans do 1/8, ale jak wielokrotnie pisałem - to bardziej zasługa rywali + kalendarza niż naszego przygotowania.

Biorąc pod uwagę, że niedługo kolejna kampania i ta reprezentacja Michniewicza wygląda, jakby nie robiła żadnego postępu + widać, że atmosfera to tam nie jest wybitna, bo gracze ofensywni mniej lub bardziej narzekają, to ja tam optymistą nie jestem.

Tak patrząc ogólnie to projekt z Michniewiczem powinien się skończyć, zrobił swoje zadanie, ale tę reprezentację trzeba rozwijać, a jeśli dalej mamy tak wyglądać, to tej reprezentacji nie da się oglądać.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 gru 2022, 19:21

piotrcies pisze:
04 gru 2022, 19:19
Zagraliśmy 3 fatalne mecze i 1 przyzwoity.
ale czemu hejtujesz człowieku?

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 gru 2022, 19:23

Tomusmc pisze:
04 gru 2022, 19:11
Niesamowite to jest, że mimo naprawdę fajnego meczu w naszym wykonaniu ludzie starają się deprymować ten mecz.
Bo postrzeganie tego meczu jako ''naprawdę fajnego'' to konsekwencja naszej gry na tym turnieju, a nie tego, że ten mecz był obiektywnie "naprawdę fajny".

Fajna była pierwsza połowa, gdzie niby było 0-1, ale mieliśmy setkę + wyłączając nasze błędy w rozegraniu, pod względem rozgrywania/prowadzenia gry w sumie było bardzo wyrównanie. Tzn. Francja miała więcej z gry, ale to była konsekwencja głupich strat piłki, dlatego fajnie się to oglądało, każdy się z tym pewnie zgodzi.

W drugiej połowie goniąc wynik oddaliśmy do momentu doliczonego czasu ... jeden niecelny strzał na bramkę po stałym fragmencie. Francja się cofnęła, a my pierwszą sytuację stworzyliśmy sobie w doliczonym czasie gdy Upamecano zrobił De Ligta, a wszyscy czekali na ostatni gwizdek. O braku pressingu od 60 minuty, jakiegokolwiek przyspieszenia - nie wspominając. W zamian dostaliśmy dwa gongi - rutynowa porażka, ni mniej, ni więcej.

Mieliśmy w ostatnich latach wiele lepszych meczów z potentatami (Niemcy 4x za Nawałki, te remisy w Lidze Narodów z Włochami, Holandią czy Portugalią, Anglia za Sousy, Hiszpania za Sousy) - to była rutynowa porażka po ot co niezłym meczu z lepszym rywalem, ale podchodziliśmy z oczekiwaniami pt. niech nie będzie wpierdolu, więc niektórzy przereagowują w drugą stronę.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 19:25

piotrcies pisze:
04 gru 2022, 19:19
Zagraliśmy 3 fatalne mecze
Dlaczego Arabię wrzuca się na równi z Argentyną i Meksykiem? Nie był świetny, ale w porównaniu do dwóch pozostałych był co najmniej przyzwoity

Dzisiaj pokazali, że potrafią grać 2 piłkę i atakować, a nie stać we własnym polu karnym czy wysyłać lagi na Lewego. Graliśmy z aktualnymi mistrzami świata, pretendentem do zwycięstwa w tych mistrzostwach. W pierwszej połowie mało brakowało żeby prowadzić. Ale taki pajac jak Kacper nie zmieni zdania bo musi postawić na swoje, mimo, że jak się przypierdolił do meczu z Argentyną i nie wierzył, że można zagrać lepiej to jak mu udowodnili, że da się to pierdoli kocopoły i się upiera przy swoim, że to Francja grała na stojąco :lol2:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 19:27

Bernabeu pisze:
04 gru 2022, 19:23
postrzeganie tego meczu jako ''naprawdę fajnego'' to konsekwencja naszej gry na tym turnieju, a nie tego, że ten mecz był obiektywnie "naprawdę fajny".
Ja napisałem wcześniej, że zagraliśmy dobrze JAK NA NASZE MOŻLIWOŚCI. Wcześniej też pisałem, że tego meczu nie wygramy, ale pokażemy się z lepszej strony i miało być to porównanie do meczu z Argentyną. Wczoraj Australia zagrała zajebiście, a dzisiaj my przeciętnie. No [k****]

Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 04 gru 2022, 19:28

ten mecz wygral KM. w pojedynkę.
nie wiem czy jest wiecej niz kilku pilkarzy na swiecie ktorzy strzeliliby takie dwa gole w jednym bardzo waznym meczu. TAKI gole! Przeepiekne i bardzo trudne technicznie. Jakby mało KM zagral kapitalna asyste do Girounda. Krotko mowiac: żółwisko w pojedynke rozbil POL. Wystawic go dzis w bialo-czerwonej koszulce i to orly szłyby dalej. Ogolnie FRA zagrala bardzo sredni zeby nie powiedziec przecietny mecz - bezbarwna, slabiutka linia pomocy, bardzo niepewne boki obrony, nijaki Theo, niewiele lepszy po drugiej stronie Kounde. Wyroznial sie chyba tylko stoper z Bayernu o ciezkim nazwisku na U. No ale mieli potwora. Potwora ktory rozerwał nas na strzepy.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 gru 2022, 19:43

Tomus po co pouczasz innych jak własciwie codziennie nazywasz na tym forum jakiegos piłkarza albo klub parówami, jedziesz po każdym piłkarzu własciwie ktoremu cos nie wyjdzie w jakims istotnym momencie. Nagle jakis patriotyzm sie w tobie odzywa bo ktoś po Polakach jezdzi? Przeciez pochopnie oceniasz z kanapy chyba z 1000 piłkarzy na tym forum, mam ci cytaty wklejac jak jezdzisz po kims bo np skiksował?

W meczu z Meksykiem Zalewskiego lamusem nazywasz, Krychowiaka jebanym debilem, Michniewicza jebanym przegrywem. A o grze piszesz coś takiego: "Niech te polskie kurwie obejrzą sobie jak się gra w piłkę. Wystarczy dokładnie podać do napastnika, ale od tego trzeba mieć piłkarzy, a nie podróbki".

Nasi to kurwie i podróbki, ale jak ktoś inny skrytykuje to hejter XD
Naprawde nie lepiej powiedzieć jestem hipokrytą i przez emocje pierdole?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 19:56

Hersk pisze:
04 gru 2022, 19:43
Tomus po co pouczasz innych jak własciwie codziennie nazywasz na tym forum jakiegos piłkarza albo klub parówami, jedziesz po każdym piłkarzu własciwie ktoremu cos nie wyjdzie w jakims istotnym momencie. Nagle jakis patriotyzm sie w tobie odzywa bo ktoś po Polakach jezdzi? Przeciez pochopnie oceniasz z kanapy chyba z 1000 piłkarzy na tym forum, mam ci cytaty wklejac jak jezdzisz po kims bo np skiksował?

W meczu z Meksykiem Zalewskiego lamusem nazywasz, Krychowiaka jebanym debilem, Michniewicza jebanym przegrywem. A o grze piszesz coś takiego: "Niech te polskie kurwie obejrzą sobie jak się gra w piłkę. Wystarczy dokładnie podać do napastnika, ale od tego trzeba mieć piłkarzy, a nie podróbki".

Nasi to kurwie i podróbki, ale jak ktoś inny skrytykuje to hejter XD
Naprawde nie lepiej powiedzieć jestem hipokrytą i przez emocje pierdole?
Typie, oceniam najczęściej na gorąco i jeśli mi powiesz, że w tamtym momencie nie miałem racji jak to pisałem to ciebie też wyśmieję. Polska grała mega [ch**], oczy bolały, Krychowiak kopał się w czoło, Czesław to dupa nie trener i podjął masę złych decyzji, z Meksykiem i Argentyną zagraliśmy jak rasowe lamusy, ale biorąc wszystko na chłodno podsumowałem, że mimo tak słabej gry awansowaliśmy dalej z czego się cieszę. Dlaczego tego nie przytoczysz? Dlaczego wyciągasz tylko to jak jechałem po nich, a nie jak to, że wszystko brałem na klatę i nie wycofałem się nigdy ze swoich słów? Dzisiaj, mimo wcześniejszych niepowodzeń, byłem pewien, że jak nie mają nic do stracenia do zagrają lepszy mecz i powalczą. Było tak czy jesteś kolejnym, który powie, że Francji się nie chciało?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 04 gru 2022, 20:04

A to inni jedynie na chłodno oceniają? Inni na pewno nie są w emocjach. Ja np jadę po tej kadrze bo mi zależy, bo przykro się od 20 lat ogląda ciągle gówno jak tak bardzo chcesz żeby było inaczej.

Jak to dlaczego wyciągam tylko to? No bo nazywasz innych hejterami a sam obrażasz połowę piłkarzy na świecie jak im coś nie wyjdzie xD zero wyrozumiałości. No to trochę głupio wygląda jak nazywasz kogoś hejterem, a sam wysmiewasz masę rzeczy. Ja to nawet rozumiem, nie rozumiem czemu innym zabierasz prawo do krytyki tej kadry. Wszystkim się mecz z Francją musiał podobać? Po Juventusie też na forum jest pojazd nawet jak wygrają 2:0, a inny jakiś tam Carlo albo inny Massimo się cieszy bo po prostu wygrali i szukają pozytywów. Generalnie na tym turnieju przeciwko poważnemu rywalowi stworzyliśmy jedna okazję strzelecka i jak niskie wymagania musimy mieć żeby się z tego cieszyć.

Konkludując jak można nazywać kogos hejterem kiedy młodego Zalewskiego nazywa się lamusem bo się spalił na najważniejszy mecz w życiu? To prymitywne w [ch**] jest, więc wypada patrzeć najpierw na siebie. Ja się staram nie wyzywać piłkarzy jak leci, ale zdarza mi się inwiem że jestem hipokryta, nie kłócę się z tym bo emocje to emocje

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 gru 2022, 20:08

Hersk pisze:
04 gru 2022, 20:04
sam obrażasz połowę piłkarzy na świecie jak im coś nie wyjdzie
Że co [k****]? XD zapewne śmieje się na lajcie z takiego Lukaku jak sobie oglądam na bieżąco, ale nie pisze później przez parę dni jaki to on nie był [ch**]. Nie piszę też o słabym meczu Juve przez tydzień i nie porównuję go do Realu Madryt na każdym kroku. Ogarnij człowieku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”