Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1360

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 gru 2022, 12:52

Nom.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 07 gru 2022, 12:54

Bernabeu pisze:
07 gru 2022, 12:38
Fajnie było z tym Szpakiem na starcie, zasługi, emerytura, oddaje emocje, ale gość 8 lat po Maradonie, jakieś 5 dni po Adelwejrewaldzie i 2 dni po myleniu każdego Brazylijczyka, dalej dostaje kluczowe mecze, gdy taki Pełka idzie do zamrażarki (Brazylia-Chorwacja), a to pewnie nie koniec.
Strzelam, że teraz większość meczów do komentowania dostaną ludzie na stałe związani z TVP. Ich redakcja na pewno nie dałaby rady obskoczyć swoimi ludźmi całej fazy grupowej, dlatego ściągali innych komentatorów, ale nadal - raczej jako uzupełnienie swoich braków.
A Pełka to top polskich komentatorów od wielu lat.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8354

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2022, 13:04

No właśnie, Pełka doszedł tylko na czas mistrzostw, a teraz komentują ci, którzy są stałymi współpracownikami TVP, pewnie od początku było to ustalone, że komentuje do danego momentu i tyle.

Choć w sumie rok temu Boras doszedł krótko przed Euro i komentował praktycznie do końca (finał albo on, albo Laskowski, nie pamiętam).

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 gru 2022, 13:10

Ja tam w sumie jestem w stanie znieść Szpaka i te jego pomyłki. Gosc ogólnie fajnie komentuje i słucha się go dosyć przyjemnie a pomyłki w tym wieku są chyba nieuniknione, z reszta mam oczy i swoj rozum i sam potrafie rozkminić jaki zawodnik gdzie biegnie wiec informujący mnie o tym komentator nie jest raczej konieczny. Wciąż wole takiego Szpakowskiego który jednak potrafi naturalnie budować emocje niż Iwanskiego który rzuca ciekawostkami które nie są ciekawostkami i jara się sytuacjami które nawet nie były groźne.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2022, 13:12

Ja pamiętam Szpaka głównie z pierwszego meczu Brazylijczyków i mi tam się podobał. Na początku miałem wrażenie, że głos mu się trochę łamał, zaczął Thiago Sylwią, ale widać było, że facet autentycznie się cieszy tym komentowaniem, dużo jakichś żarcików, pełen luz.
Delpiero14 pisze:
07 gru 2022, 13:10
Iwanskiego który rzuca ciekawostkami które nie są ciekawostkami
mnie jeszcze zaczął wkurzać ten Laskowski. On ma te kwieciste wypowiedzi lub żarciki, które wyglądają na dobrze przygotowane. Ogólnie technicznie dobry, widać, że inteligentny gość, ale mam wrażenie, że tam właśnie czasem tej naturalności brakuje.

Btw ciekaw jestem, czy Szpaku faktycznie się myli, czy robi to celowo. Gmoch mi kiedyś powiedział, że wali te kwiatki, żeby ludzie się cieszyli, to może Szpaku też? :think:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 gru 2022, 13:14

emski pisze:
07 gru 2022, 12:54
Strzelam, że teraz większość meczów do komentowania dostaną ludzie na stałe związani z TVP. Ich redakcja na pewno nie dałaby rady obskoczyć swoimi ludźmi całej fazy grupowej, dlatego ściągali innych komentatorów, ale nadal - raczej jako uzupełnienie swoich braków.
Nie no, tak, to oczywiste, komentują najbardziej zasłużeni (Iwański, Szpakowski, Laskowski też już tam długo) + Borek (największe zasięgi + pewnie sobie wynegocjował taką możliwość).

Ale mam już przed oczami finał Argentyna-Francja, last dance Dareczka, na boisku Maradona i Kimbappe, ten pierwszy podnosi Puchar Świata, 10-minutowe pożegnanie i przypomnienie w głowie pomyłek z ostatnich 20 lat autorstwa Szpaka, które mam w pamięci.

Ci ciekawostkowicze (Laskowski, Iwański) są słabi właśnie dlatego, że muszą wypełniać czas antenowy takimi bzdetami.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2022, 13:18

Za to z ekspertów najbardziej lubię Podolinskiego, nie dość ze dużo wnosi merytorycznie, to ma do tego taki sposób, który nie męczy, dobrze sobie radzi z mikrofonem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 gru 2022, 13:23

piotrcies pisze:
07 gru 2022, 13:18
Za to z ekspertów najbardziej lubię Podolinskiego
a na drugim biegunie Żewłakow. Wczoraj rozkminial dlaczego Sarabia wszedł w 119 minucie spotkania za dobrze wyglądającego Williamsa, nie wiedząc zdaje się ze można wpuścić zawodnika na rzuty karne. Ciekawe czy w końcu do tego doszedł.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2022, 13:29

A to nawet nie słyszałem, bo w pracy oglądam wyciszone hehe

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 gru 2022, 13:36

Też to słyszałem, ale Laskowski (?) za chwilę mu to powiedział. Ja generalnie nawet nie zwracam uwagi kto komentuje, bardziej są mi potrzebni jak wydrą ryja przy jakiejś ważniejszej akcji żebym mógł spojrzeć w tv ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 gru 2022, 14:37

W miedzy czasie.

Eden Hazard oficjalnie konczy kariere w kadrze. Jak juz moglismy zauwazyc, nieoficjalnie skonczyl ja jakis czas temu. Niby kazdy wiedzial, ale z drugiej strony - synek w moim wieku, jeszcze moglby grac na poziomie, od transferu z Chelsea ogromny zjazd i rozmycie kariery.

Zapewne jeden z kilku w kadrze Belgii, ciekawe ilu pilkarzy jeszcze podziekuje, a jeszcze bardziej interesujace to czy znajda nastepcow bo jak tam wchodzi bez formy De Ketelaere czy Doku, ktory jest ciagle kontuzjowany to moze pojawic sie problem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 gru 2022, 14:50

Żeńska reprezentacja USA dostanie 6 mln dolarów za to, że męska reprezentacja awansowała do 1/8 finałów MŚ. Czy tylko ja tu czegoś nie rozumiem? 🤔

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 gru 2022, 14:59

Polska reprezentacja grała futbol defensywny w trzech pierwszych meczach, ok, przyniosło to skutek i awansowali, to trzeba im oddać, bo taki był cel, no, ale..... Z Francją nie mając nic do stracenia pokazali trochę ofensywnej piłki i nagle w Polsce co drugi zadowolony, a przypominam, że przegrali 3:1... Z takim metalem to my daleko nie zajedziemy....

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2022, 15:10

Kolego, grając defensywnie też by było w papę.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 gru 2022, 15:30

Rezus pisze:
07 gru 2022, 15:10
Kolego, grając defensywnie też by było w papę.
Wiadomo, ale ja nie o tym ;). Chodzi o to, że pokazali trochę żywszego futbolu i już zachwyt, a przecież wynik każdy widział...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”