Gry... - Strona 533

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 gru 2022, 10:49

Hades to roquelike, czyli stosunkowo wysoki poziom trudności i jakby po każdej śmierci zaczynasz od początku, ale dzięki doświadczeniu które zdobywasz i przedmiotach które znajdujesz jest łatwiej i siła rzeczy robi się postępy. Styl walki to taki trochę hack and slash.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4410
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 gru 2022, 14:52

Obrodziło zwiastunami

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 gru 2022, 16:02

Ja sobie nadrobiłem show po nocnej służbie i chyba jedyne takie większe rozczarowanie, to, że nie zapowiedziano DLC do Elden Ring.

Wiele gier zapowiada się ekscytująco, ale niestety bardzo dużo z nich wychodzi na Playstation 5 gdzie tak jak konsole może bym kupił, tak wydatki na gry mnie dobijają. Ale trzeba przyznać, że Sony zgarnęło dla swojej konsoli masę świetnych eksów.

Oczywiście ja i tak najbardziej czekam na Diablo 4 i cieszy potwierdzenie daty premiery.

Jeśli chodzi o same wyniki GOTY to jakoś byłem spokojny, że zwycięży Elden Ring, ale zaskoczyła np. kategoria gry roku według graczy gdzie wygrał... Genshin Impact, to chyba pokazuje, że głosy azjatów powinny iść do osobnej kategorii.

Chyba najwięksi zwycięzcy tej gali jeśli chodzi o nagrody to Elden Ring, God of War Ragnarok i Stray

Też będzie chyba trzeba w końcu ograć Remnant From The Ashes skoro zapowiedziano dwójkę no i Lords of Fallen jakiego rozgrywkę przerwałem.
Hades 2 też cieszy aczkolwiek przy zapowiedzi wyglądało to jak Hades 1 z nowym skinem postaci... Hadesa ogrywało mi się przyjemnie, lubiłem sobie zrobić w ciągu dnia 2-3 rajdy i oby dwójka nie rozczarowała.

From Software też zapowiedziało Armor Core, ale meszki to nie moja bajka.

Swoją drogą Kojima zapowiadał, że pracuje nad grą jaka zrewolucjonuje nie tylko branżę gier ale też branżę filmową... No ale chyba nie chodziło o DS2 ;) W jedynkę też nie grałem, bo symulator kuriera mnie nie kręcił, warto w ogóle czy nuda?

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2606
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 09 gru 2022, 16:22

Kesz pisze:
09 gru 2022, 16:02
Swoją drogą Kojima zapowiadał, że pracuje nad grą jaka zrewolucjonuje nie tylko branżę gier ale też branżę filmową... No ale chyba nie chodziło o DS2 W jedynkę też nie grałem, bo symulator kuriera mnie nie kręcił, warto w ogóle czy nuda?
Death Stranding to taki rodzynek - najlepiej to ująć określeniem - gra specyficzna.
Do połowy nuda (może za wyjątkiem fanów gier jak No Man's Sky i tym podobnych survivalów).. ale nawet wtedy fabuła jest fajnie zakręcona i giera ma swój własny niepodrabialny klimat... tylko toczy się nieśpiesznie. (Trochę jak z Alien Isolation - choć to całkiem inna gra - gdy siedzisz sam wieczorem po ciemku ze słuchawkami... wtedy imersja x2.) Od połowy natomiast giera mocno nabiera tempa - fabularnie oraz rozgrywką.

Plusy: fabuła, klimat, grafika, optymalizacja (PC)
Minusy: dłużyzny (na początku), niski poziom trudności w drugiej części rozgrywki jak już wszystko masz ogarnięte (ponoć w Directors/Final Cut to trochę poprawili)

U mnie ocena 4/5

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1134
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 09 gru 2022, 16:53

jeszcze z rogalików, ciekawe DLC do Dead Cells :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 gru 2022, 17:13

Malo ciekawych rzeczy na Game Awards, ale fajnie ze Elden Ring zasluzenie dostal GotY. Widze, ze GoW dostal tez kilka wyroznien, po 25h grania dalej czekam na cos ciekawego, moze sie doczekam ;)

Widze tez, ze pod koniec robienia BG3 stwierdzili ze warto dorzucic cokolwiek co sie polaczy z poprzednimi czesciami, ostatnie sekundy trailera:

BG3 na pewno kupie, system walki powinien byc swietny (turowa walka + system D&D, brak zjebanego systemu physical / magical armor), muzyka tez wydaje sie bardzo fajna. Jedyny problem to sposob, w jaki Larian pisze fabule i dialogi postaci, jest w tym cos... nie wiem, przesmiesznego, ze nawet jak na ekranie dzieje sie cos powaznego, to gdzies czlowiek nie odbiera tego tak jak powinien. Postacie jakies takie lekko sztuczne, nie wiem, ale zagram na pewno.
Kesz pisze:
09 gru 2022, 16:02
Też będzie chyba trzeba w końcu ograć Remnant From The Ashes skoro zapowiedziano dwójkę no i Lords of Fallen jakiego rozgrywkę przerwałem.
Oba nie warto ;) Nioh 1 & 2 dwie klasy lepsze, nie boj sie trudnosci az tak, po prostu musisz grac troche inaczej niz w typowe Soulsy (np. warto blokowac o dziwo).

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2158

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 10 gru 2022, 17:20

cruel pisze:
10 gru 2022, 17:13
BG3 na pewno kupie, system walki powinien byc swietny (turowa walka + system D&D, brak zjebanego systemu physical / magical armor),
To z Tobą kiedyś dyskutowałem na ten temat? Wiem, ze napisałem na koniec długą rozprawkę na temat tego, ale ostatecznie nie wysłałem z jakiegoś powodu.

Cały czas to był absolutnie świetnie przemyślany system.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 gru 2022, 20:48

Jak tam, ciśniecie w wiedźmina wy sapkowskie świry?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 21:01

Skończyłem go w 2017 roku więc nie wiem czy ma sens granie w 5 letnią grę tylko dlatego, że ma poprawioną grafikę :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 gru 2022, 21:04

Tam jest jednak więcej niż poprawiona grafika. Dorzucili nawet nowego questa.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2079
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 gru 2022, 21:20

Korci, żeby odświeżyć trylogię, ale póki co nie bardzo mam ochotę na zaczynanie czegoś długiego. Dam im też czas na naprawę błędów, bo podobno wersja PC jest problematyczna.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 21:21

Delpiero14 pisze:
14 gru 2022, 21:04
Tam jest jednak więcej niż poprawiona grafika. Dorzucili nawet nowego questa.
Tak, wiem. W kopalni.
Ale ja mam PS4 więc u mnie i tak nie pójdzie ten upgrade

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 gru 2022, 21:26

Nowe tytuły w ps plus extra/premium:

WWE 2K22
Farcry 5
Farcry New Dawn
Farcry Primal
Mortal Shell
Judgment
Yakuza 6: The Song of Life
Yakuza: Like a Dragon
Shadow of Mordor
Shadow of War
The Pedestrian
Evil Genius 2
Adventure Time Pirates of the Enchiridion
Ben 10: Power Trip
Giantosaurus: The Game
Pillars of Eternity II: Deadfire
Worms W.M.D.
The Escapists 2
Classics Catalog:
Ridge Racer 2 - PSP
Heavenly Sword - PS3
Oddworld: Abe's Exodus - PS1
Pinball Heroes - PSP

Kusi Judgment, nie grałem a podobno dobra, z reszta podobnie jak Yakuza 6. No i Mortal Shell <3 nie tak dawno myślałem nad zakupem wiec idealnie się złożyło.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 gru 2022, 21:28

Jakby ktoś nie wiedział (ja nie wiedziałem ;) ) to PS Plus na PlayStation Store jest za 120 zł - najniższy pakiet lub 120 zł tańsze droższe pakiety. Do 20 grudnia można zakupić, ale nie u każdego działa podobno więc warto w tej sprawie pisać do obsługi klienta

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 21:35

Ja kupiłem na BF za 360 pakiet Premium ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”