Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1366

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 gru 2022, 0:16

Nie oglądałem meczu z Koreą, ale co do reszty to para Lovren-Gvardiol jest naprawdę dobra (no i ten drugi ma ekstra punkty za grę z piłką, chociaż dzisiaj prawie wrzucił samobója) - pomoc też jest dobra, Brozovic biega jak szalony (jak zwykle), Modric gra fajny turniej, ale tam nie ma gości, którzy w przodzie dają cokolwiek, to nawet jak Chorwacja ładnie poklepie, to na tym kończy się urok gdy piłka pójdzie formację wyżej. Wyjąć ten mecz z Kanadą i może dwa dobre występy uzbierało tych 5-6 zawodników dostających szanse w przodzie. Dlatego MVP tam jest Livakovic, reszta (Lovren, Gvardiol, Juranovic, Brozo, Modric) gra ot co fajne turnieje, ale i z tą obroną to tak kolorowo wcale nie było, bo pamiętamy ile okazji miał potężny Lukaku w grupie. Modric z Belgią i dzisiaj z Brazylią najlepiej, pewnie to ludzie najbardziej zapamiętają.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2296
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 gru 2022, 0:47

A mi się Brozovic najmniej podoba. Największym plusem jest całe te trio - Kovacic-Modric-Brozo. Niby nie robią nic wielkiego, klepią sobie w trójkątach, ale to sporo ułatwia grę aby była płynna. Inna kwestia jest to, ze transport piłki wyglada świetnie to gorzej już z ofensywna kreacja.
Perisic stara wyga, zawsze można na niego liczyć, ale Petkovic jest fatalny, Kramaric tylko biega po spalonych a Pasalic bez formy.

Gvardiol prawie wbił sobie samobója, ale na tym turnieju jest bardzo kompletny - zapewne zgarnie go poważny klub bo ma wszystko co trzeba - lewa noga, jest szybki, dobry 1 vs 1 i w dodatku z piłka czuje się dobrze także ma wszystko czego dziś wymaga piłka.
Borna Sosa tez solidny, kiedyś Bayern podobno go chciał także wydaje mi się, ze tez ma szanse na jakieś Leicestery.

Jeszcze apropo Chorwacji. Rozmawiamy o Belgii, ze stary skład, a tu tez powiedziałbym dość zaawansowanie.
Trio w/w już bardzo doświadczone, Livakovic wyjedzie ze swojej ligi bardzo późno, reszta powiedzmy w swoim prime ale mało kto w topowym klubie.
Jedynie Gvardiol - młody i faktycznie zadatek na all stara. Na ławce jest jeszcze ciekawy Sutalo, ale to chyba tyle z młodych.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 gru 2022, 1:31

Gvardiol ma potencjał na ścisły top i to pokazuje, bardzo fajny turniej, tak tylko piszę, że o ile takie Maroko naprawdę dobrze rygluje bramkę i Hiszpania (czy właśnie Chorwacja) została zneutralizowana, to Chorwaci mają jednak sporo szczęścia (i bezbłędnego bramkarza), że jeszcze nie przegrali tutaj meczu, bo bezbłędni to w defensywie na pewno nie są.

Ten Sutalo był świetny w Lidze Narodów, więc obronę to pewnie mają na lata (jest jeszcze ten Stanisic z Bayernu, Sosa też jest młody, a i Juranovic stary nie jest) - w przodzie rzeczywiście słabiej to wygląda, Kovacic i Brozovic parę lat jeszcze pograją, ale te cztery lata temu w przodzie był Mandzukic, Perisic, Rebic, na ławce Kramaric, który ładował stabilnie te kilkanaście bramek w Bundeslidze, nawet ten Kalinic szedł za dobre pieniądze do Milanu, a teraz biednie. Trochę tam śledzę tę reprezentację i chyba tylko ten Sucic z tej kadry jest jeszcze przedstawiany jako duży talent, ale na pozycji Brozovicia/Modricia przebić się dużo ciężej. Doktor pisał na Twitterze, że mają wielu utalentowanych nastolatków, to pewnie znowu za jakiś czas stworzą coś mocnego, po pokoleniu Sukera, Bobana itd. też mieli okres, gdzie nie zawsze łapali się na wielkie imprezy, a największą gwiazdą był Ivica Olic - i jednak zbudowali w miarę szybko kolejną topową reprezentację.

Ciekawe ile popracuje tam ten Dalić, bo to niesamowita historia, że awaryjnie objął kadrę, największe sukcesy to jakieś ligi arabskie, a tutaj ma na koncie finał MŚ, 1/8 Euro, półfinał MŚ i półfinał Ligi Narodów ze starzejącą się jednak kadrą. Kadry z dużo lepszą głębią i większym potencjałem mają problemy z podobną powtarzalnością, a Chorwacja w samym 2022 roku klepnęła Danię, Francję, wyeliminowała Belgię i Brazylię. Mental, mentalem, musi być dobrym taktykiem Dalić, bo niby na farcie te kolejne karne, ale jednak oni w fazie pucharowej remisowali w regulaminowym czasie z Anglią, Brazylią czy Hiszpanią, szczęściu trzeba dopomóc.

Chociaż tutaj IMHO do medalu zabraknie.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2822
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 gru 2022, 14:57

Nie rozumiem jak kobiety mogą z siebie takie sztuczne lale robić :think:

Wiadomo facetom się będą duże cycki podobać, duży tyłek też... Ale przecież ona ma wszystko sztuczne ... :?
Co za chora moda zapanowała ..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8798
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2022, 14:58

Ilka pisze: ↑
10 gru 2022, 14:57
...
Ach ta zawiść.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 gru 2022, 15:01

cloner pisze: ↑
10 gru 2022, 14:58
...
Ach ta zawiść.
No przecież wiadomo, że każda krytyka baby w stosunku do baby to zawiść i zazdrość. Akurat sztucznym dziewczynom nie zazdroszczę niczego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2022, 15:12

10 gru 2022, 15:01
każda krytyka baby w stosunku do baby to zawiść i zazdrość
To nie była krytyka baby w stosunku do baby. Bo dopisałaś od razu, że takie się muszą facetom obecnie podobać, włącznie z emoji. A to już daje pewien obraz twoich odczuć.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4450
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 gru 2022, 15:14

Została Miss Mundialu? Została.
Na uj drążyć :)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 gru 2022, 15:20

Wiadomo facetom się będą duże cycki podobać, duży tyłek też... Ale przecież ona ma wszystko sztuczne ...
Jesteś jak typowy facet - liczy się charakter, a bardzo sympatyczne wrażenie sprawia ta Pani, Ty widzisz tylko cycki.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 gru 2022, 15:28

W zasadzie jak się tylko wdzięczy na zdjęciach to widzę to co i Wy widzicie ;)
W sumie zainteresowania mam męskie to czemu mam się nie zachowywać jak typowy facet :lol2:
Niestety charakteru po zdjęciach nie potrafię określić ;)

@cloner no myślę, że w dużej części facetom jednak podobają się duże cycki :) A czy sztuczne czy nie to już mało istotne ;)
Eyesmon pisze: ↑
10 gru 2022, 15:14
Została Miss Mundialu? Została.
Na uj drążyć :)
Widziałam tam ładniejsze. Ale za mało się promowały ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 gru 2022, 15:30

10 gru 2022, 15:28
Widziałam tam ładniejsze. Ale za mało się promowały
To wklej ładniejsze.
Bo tylko krytykować potrafisz, zamiast chwalić piekne.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 gru 2022, 15:30

Widziałam tam ładniejsze. Ale za mało się promowały
a czy któraś miała chociaż w połowie tak wielkie bimbaly?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 gru 2022, 15:33

@cloner  no myślę, że w dużej części facetom jednak podobają się duże cycki A czy sztuczne czy nie to już mało istotne
Zawsze byłem sceptyczny, dopóki nie spotykałem się parę lat temu z kobietą, która musiała usunąć pierś i zrobiła sobie "sztuczne", z tym, że naturalnej wielkości. Minimalnie większe niż wcześniej miała, ale ogólnie pod względem wielkości idealne. Owszem, na początku bardzo dziwne, ale potem nie robiło mi to żadnej różnicy, a pewnie za 10-20 lat byłbym nawet szczęśliwy, że takie ma :P

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 gru 2022, 23:07

@DDK ja rozumiem sytuacje gdzie kobieta dla poczucia się kobietą musi zrobić sobie sztuczne piersi i nie mam nic przeciwko temu :) Nie rozumiem tylko zbyt dużego powiększania piersi po to tylko, by mieć je duże. Przecież to wygląda nienaturalnie i od razu widać że piersi są sztuczne. ;) No ale cóż ich wybór.
Mam koleżankę, która ma naturalne piersi, ale duże jak na swoją posturę. Z boku wygląda fajnie, bo nie są za wielkie ale ile słuchałam narzekania, że ciężko jej kupić bikini czy stanik. Bo tutaj jest szczupła tylko piersi duże. No i kręgosłup. Niestety nie dało rady żeby mi trochę oddała ;)

@cloner
Znalazłam tą Polkę o której mówiłam :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak dla mnie bardzo ładna dziewczyna :) Była pokazywana przed dwoma pierwszymi meczami Polski :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 gru 2022, 23:22

10 gru 2022, 23:07
Nie rozumiem tylko zbyt dużego powiększania piersi po to tylko, by mieć je duże. Przecież to wygląda nienaturalnie i od razu widać że piersi są sztuczne
Owszem, ale jedne robią cycki żeby były duże, inni brwi żeby były w sumie nie wiem jakie, inni wygładzają twarz, a jeszcze inni usuwają blizny, zmniejszają nos czy usuwają piegi. Każdemu się podoba co innego.

Ja wychodzę z założenia, że lepsze naturalne albo rroche podrasowane. Nie mam nic przeciwko lekkiemu powiększaniu piersi, makijażowi (byle nie mocnemu) czy jakimś małym operacjom. Sam sobie pewnie nigdy bym nie zrobił ale mam szczęście bo nie mam syfów na twarzy czy hakichs zniekształceń. Gdybym miał i stać by mnie byli to bym się zastanawiał.

Teraz jak mialem zabieg to kumpel poszedł do tej samej kliniki spytać o prostowanie nosa (3 razy złamany podczas pilki). Okazało się że oprócz korekcji powinien zrobić przegrodę i wycenili to na 19k, wiec się nie zdecydował. W sumie to jak patrzyłem na cennik to wyszło drożej niż powiększanie piersi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”