28 meczów
22 gole
18 asyst
16 razy wybrany MOTM
Kosmos. Gość, który rok temu się skończył w PSG.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 gru 2022, 12:59
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 gru 2022, 13:02
Przejście do PSG mu pomogło moim zdaniem. Mimo wszystko poziom obrońców w Primera Division jest trochę wyższy niż w Ligue 1, więc kręcenie liczb przychodzi mu z większą łatwością. I dzięki mniejszej intensywności w L1 ma na pewno więcej sił, w takim wieku jest to istotne, dlatego w reprezentacji też tak pięknie gra w tym roku, co przecież nie było u niego normą
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 14 gru 2022, 13:06
brawo naliczyles 4. a dodaj sobie jeszcze 3 obcokrajowcow. oraz paru co gralo mecze inne niz na mundialach. i masz prawie pelny sklad. jakie kluby na swiecie mialy wtedy wiecej reprszentantow? milan? nawet real tylu nie miał.matt_ pisze: ↑14 gru 2022, 11:29Przeanalizowałem składy meczowe Włochów z MŚ 1986, Euro 1988 i MŚ 1990 i naliczyłem całych 4 zawodników Napoli. Ferrara, Bagni, Carnevale i De Napoli. Trochę mało jak na "prawie cały skład". No ale rzeczywiście tamto Napoli do bólu przeciętne nie było. Przeciętny to był np. Hellas Werona 1984-85.Bernabeu pisze: ↑14 gru 2022, 11:07Taa, już kiedyś to sprawdzałem, jak wygrywali Puchar UEFA to mieli gwiazdę brazylijskiej piłki (Careca) na ataku, ścisły światowy top, podstawowego gracza reprezentacji Brazylii (Alemao), parę podstawowych graczy reprezentacji Włoch i paru graczy z szerokiego składu kadry Włoch.Antoni Walendziak pisze: ↑14 gru 2022, 10:26powielane glupoty dla ubogich. Napoli w czasach Diego mialo prawie caly skklad z reprezentantow Wloch wowczas najlepszej nacji na swiecie. wiec tak masz racje, przecietne Napoli radze sie doksztalcic troche a potem zabierac glos.
Antoni Walendziak
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 14 gru 2022, 13:13
dokladnie o tym pisze. a pamietajmy ze okej, brazylijskie kluby byly silne, flamengo, ale wtedy w europie nie mogles sobie kupic 20 pilkarzy z calego swiata. a wlosi wtedy byli obok rfn no i francji najlepsi. to byli wtedy najlepsi pilkarze. wiec samo to ze grali w Neapolu pilkarze ktory przypadkowi nie byli moze juz duzo mowic. Napoli to nie byl jakis ogorek ze Diego sam pociagnal wozek z badziestwem.Bernabeu pisze: ↑14 gru 2022, 11:58Inne czasy, ale na MŚ 1990 mieli ogólnie sześciu zawodników (Milan - 8, Juventus - 6, Inter - 7), z czego kluczowych graczy Brazylii czy Argentyny, tak że w europejskich standardach na pewno to był topowy klub w tamtym okresie (tam było jeszcze 3-4 graczy, którzy grali w reprezentacji Włoch, ale nie było ich na MŚ). W 1987 jeszcze nie mieli zagranicznych gwiazd, to może wtedy Maradona zrobił jakiś mocny overachieving, ale nie ma co udawać, że ktoś pamięta przebieg sezonu 86/87 w Serie A, może Eyesmon, bo widzę, że żyje tym do dzisiaj, zwłaszcza jak trzeba porównać kogoś do Messiego.matt_ pisze: ↑14 gru 2022, 11:29Przeanalizowałem składy meczowe Włochów z MŚ 1986, Euro 1988 i MŚ 1990 i naliczyłem całych 4 zawodników Napoli. Ferrara, Bagni, Carnevale i De Napoli. Trochę mało jak na "prawie cały skład". No ale rzeczywiście tamto Napoli do bólu przeciętne nie było. Przeciętny to był np. Hellas Werona 1984-85.
Antoni Walendziak
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 gru 2022, 13:15
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 13:32
Antoni Walendziak pisze: ↑14 gru 2022, 13:06brawo naliczyles 4. a dodaj sobie jeszcze 3 obcokrajowcow. oraz paru co gralo mecze inne niz na mundialach. i masz prawie pelny sklad. jakie kluby na swiecie mialy wtedy wiecej reprszentantow? milan? nawet real tylu nie miał.matt_ pisze: ↑14 gru 2022, 11:29Przeanalizowałem składy meczowe Włochów z MŚ 1986, Euro 1988 i MŚ 1990 i naliczyłem całych 4 zawodników Napoli. Ferrara, Bagni, Carnevale i De Napoli. Trochę mało jak na "prawie cały skład". No ale rzeczywiście tamto Napoli do bólu przeciętne nie było. Przeciętny to był np. Hellas Werona 1984-85.Bernabeu pisze: ↑14 gru 2022, 11:07Taa, już kiedyś to sprawdzałem, jak wygrywali Puchar UEFA to mieli gwiazdę brazylijskiej piłki (Careca) na ataku, ścisły światowy top, podstawowego gracza reprezentacji Brazylii (Alemao), parę podstawowych graczy reprezentacji Włoch i paru graczy z szerokiego składu kadry Włoch.
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 14 gru 2022, 13:39
basson
WKB
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 14 gru 2022, 14:01
Wojtekb
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 14 gru 2022, 14:21
Spokojnie, bierz przykład ze mnie i z mojego mentalu. Ja jestem oazą spokoju jeśli chodzi o prowokacje i generalnie trzymanie ciśnienia. Jak jakaś jebana lilia na tafli spokojnego jeziora. Chill, forum to zabawa, nie ma co się spinać.
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 14 gru 2022, 14:28
Maradona z Barcelony nie tyle odszedł, co został wyjebany na taczkach. A że Napoli miało pieniądze, ambicje i grało w najsilniejszej lidze świata, to poszedł tam. Z resztą nie jako jedyny, bo Napoli w połowie lat 80-tych mocno się zbroiło właśnie po to, żeby od tego średniactwa się odbić i wrócić do czołówki.
Wojtekb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 14 gru 2022, 14:43
Bernabeu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio