Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 22 gru 2005, 14:11
mariano italiano

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 22 gru 2005, 23:38
To dobra wiadaomość tym bardziej, że Fabiniak też zostaje. Ekstra więc jacyś Polacy będąonet.pl pisze:Dwaj podstawowi piłkarze szczecińskiej Pogoni Przemysław Kaźmierczak i Rafał Grzelak prawdopodobnie pozostaną w klubie. Ich prywatne negocjacje z Wisłą Kraków utkwiły w martwym punkcie.
"Ja z Wisłą uzgodniłem warunki przejścia obu graczy do Krakowa, ale jeśli oni się nie dogadają z nowym klubem, to wrócą do nas i w styczniu polecą na zgrupowanie do Brazylii" - powiedział właściciel Pogoni Antoni Ptak.
Tymczasem zawodnikom jak na razie bardzo daleko do uzgodnienia kontraktów z mistrzami Polski. Obaj przebywają w Łodzi.
"Bliżej mi w tej chwili do Pogoni niż do Wisły, mimo że z domu mam bliżej do Krakowa" - twierdzi Kaźmierczak. Swoich negocjacji w Wisłą nie chce komentować.
"Nie będę miał nic przeciwko temu, jeśli wiosną dalej będę grał w Szczecinie. W zespole złożonym w dużej mierze z Brazylijczyków byłoby to dla mnie spore doświadczenie" - dodał piłkarz.
Także Grzelak twierdzi, że pozostanie w Szczecinie jest zupełnie realne.
"Po spotkaniu, na którym negocjowałem warunki mojej umowy z Wisłą umówiliśmy się na kolejny kontakt. Ktoś z Wisły miał do mnie dzwonić dwa dni temu. Nikt nie zadzwonił. Nic się nie stało. Nawet na ten telefon specjalnie nie czekałem. Z tego, co wiem już mam wykupioną rezerwację na wylot 5 stycznia z Pogonią do Brazylii" - twierdzi pomocnik Portowców.
MARCINNN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 23 gru 2005, 18:59
marcin90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 23 gru 2005, 19:25
slawinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 11 sty 2006, 14:57
i wywiad z Ptakiempogon.v.pl pisze:Badania, siłownia, odnowa biologiczna i treningi - tak wygląda dzień piłkarzy Pogoni, którzy przebywają na zgrupowaniu w górskim ośrodku Oscar koło Sao Paulo w Brazylii.
Pogoń rozpoczęła przygotowania do rundy wiosennej. Na początek to duże pole do popisu dla Edsona Roberta Rosy da Silvy - nowego szkoleniowca od przygotowania fizycznego.
- W chwili obecnej piłkarze trenują bez piłek. Biegają, przechodzą badania - mówi Antoni Ptak, który osobiście pilnuje wszystkich spraw związanych z przygotowaniem zespołu.
Piłkarze wyciskają siódme poty na siłowni oraz korzystają z odnowy biologicznej. Za stronę medyczną odpowiedzialny jest specjalista odnowy Romildo Braccio. Przez weekend zostali poddani badaniom wydolnościowym w klinice Faculdade de Medicina w Sao Paulo. W badaniach - oprócz nowych zawodników - udział wzięli także Julcimar, Edi, Batata i Tavares.
Od minionego piątku zespół pozostaje pod opieką trójki szkoleniowców. Do Jose Serrao dołączyli Bohumil Panik oraz Andrzej Woźniak. Obaj zapoznali się z planem treningowym przygotowanym przez Brazylijczyka.
- Trener Woźniak zna język portugalski i jest łącznikiem pomiędzy Czechem Panikiem a Brazylijczykiem Serrao. Myślę, że jest nieźle. Codziennie dyskutujemy o tym jak zgrać zespół, żeby wygrywał mecze. - dodaje Ptak.
Jak podaje biuro prasowe Pogoni w niedziele menadżer klubu, Dawid Ptak zapoznał nowych zawodników ze specyfiką polskiej ekstraklasy. Brazylijczycy dowiedzieli się gdzie dokładnie będą grać i jak wygląda życie w Szczecinie. Oprócz tego, swoje relacje na temat portowego miasta zdali nowym kolegom rodacy, którzy już wcześniej grali w Pogoni.
Wczoraj do zespołu dołączyła szóstka Polaków i Słowak Peskovič. Wkrótce do Sao Paulo ma dolecieć Kameruńczyk Endene Elokan. Po jego przybyciu kadra liczyć będzie 22 zawodników. - Ale to jeszcze nie koniec, bo na testach przebywa jeszcze trzech piłkarzy. Z jednym z nich powinniśmy lada dzień podpisać kontrakt na grę w rundzie wiosennej. - kończy Ptak.
pogonszczecin.pl pisze:
Jakub Lisowski: Przygląda się Pan treningom nowej Pogoni?
Antoni Ptak, właściciel klubu: - Widziałem i widzę ich każdego dnia. Serce rośnie. Kadra jest cały czas w budowie. Doszło kilku następnych graczy i obecnie mamy 11 nowych Brazylijczyków w kadrze plus trzech, którzy grali już w Pogoni jesienią: to Julcimar, Edi i Luiz Tavares. Teraz na treningach przebywa trzech kolejnych Brazylijczyków, którzy są poddawani testom przydatności do zespołu. Jest spora szansa, że podpiszemy z nimi umowę. Z dwójką następnych rozmawiamy. Są to gracze z I ligi brazylijskiej, więc negocjacje nie są łatwe, ale mam nadzieję na powodzenie i dołączenie ich do Pogoni. 10 stycznia przylatują piłkarze z Polski. Jeszcze nie wiem, ilu ich będzie i nie wiem, czy z Grzelakiem i Kaźmierczakiem.
Dogadał się Pan z Wisłą co do transferów Rafała Grzelaka i Przemysława Kaźmierczaka. Oni nie osiągnęli porozumienia. Czy to dla Pana problem?
- Mały, większy dla nich, szczególnie dla Grzelaka. Tak grających piłkarzy jest w Brazylii dużo i już zatrudniliśmy podobnych. Rafał może przegrać rywalizację o miejsce w składzie i siedzieć na ławce. Nie wiem, czy będzie z tego zadowolony. Większe szanse na grę ma Kaźmierczak, ale to też jest pod znakiem zapytania. Chcemy podpisać umowę z Brazylijczykiem, który jest środkowym pomocnikiem, a przed rokiem grał w FC Sao Paulo. On miałby tworzyć parę środkowych pomocników z Cleissonem i taka para może być objawieniem w Polsce. Rywalizacja o miejsce w jedenastce będzie bardzo ciężka, dlatego Polacy mogą nie załapać się do gry. Mogą stracić, ale jak podejmą walkę - nie są bez szans. Taki Kaźmierczak ma olbrzymi potencjał, ale i ma minusy, m.in. brak dynamiki.
Czyli nie na rękę Panu ich gra w Pogoni?
- To nie ma większego znaczenia. Drużyna będzie tak mocna, że ich ewentualny brak nie będzie odczuwalny. Zostaną - dobrze, odejdą - też dobrze. Cała kadra musi być szeroka i zamknąć się w granicach 22-24 nazwisk, Brazylijczyków będzie od 16 do 18.
MARCINNN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 11 sty 2006, 17:11
stan_mic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 16 sty 2006, 23:31
MARCINNN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 20 sty 2006, 19:40
Ehhh, właściwie Polska powinna rozwijać chociaż w min. stopniu Polaków... ale co tam przynajmniej będzie ciekawsza rywalizacja typu Brazylijczycy vs PolacyW drugim meczu sparingowym rozegranym przez nowobudowany zespół Pogoni w ośrodku Oskar Inn (Brazylia), zespół trenera Jose Carlosa Sorrao pokonał grającą w Serie A3 drużynę Itapira 5:0.
Bramki dla Pogoni zdobyli: Wagner - dwie (20, 44), Matheus (38 ) oraz przebywający na testach Jo - dwie (65, 80).
Wyjściowy skład Pogoni: Neneca - Valdir, Matheus, Batata II, Mineiro, Grzelak, Cleisson, Fabio, Wagner, Anderson, Edi.
Podobnie jak w środowym, remisowym meczu z Independente de Limera (1:1), w drugiej części wystąpił całkowicie zmieniony skład drużyny. Mimo to nadal przewagę miał zespół trenera Sorrao.
W środę Pogoń rozegra kolejny mecz kontrolny podczas obozu w Brazylii. Tym razem z silniejszym rywalem, występującym w Serie A2 Gremio Barueri.
alex90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 31 sty 2006, 18:35
Co to są ,,kartowiska"?slawinho pisze:Zaden brazylijczyk w Polskiej lidze sobie nie poradzi.
Nawet Ronaldinho mógł by sie zatracić na polskich kartowiskach.
bragiel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 31 sty 2006, 20:41
Alkoholiko
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 lut 2006, 21:51
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 07 lut 2006, 22:05
Bez beki to sie smieszne juz robi moze teraz nazwe klubu trzeba zmienic np na Braziliano Szczecin albo Boca Pogon Szczecin albo jeszcze Flamenco Szczecin to jest smieszne cały skład wypchany brazylijczykami powinny byc ograniczenia bo wychodzi na to co wyszło w szczecinie....Tomusmc pisze:No porażka! Dzisiaj kolejny kontrakt podpisany z Ze Roberto (byście chcieli brazylijczyka z Bayernu co??). Ja mam bynajmniej tego dosyć i nie ważne co zrobi Pogoń w Ekstraklasie czy na arenie międzynarodowej mnie to obchodzić nie będzie. Jakby się dostali do Ligi Mistrzów to co z tego? to nie jest Polska drużyna tylko team z Polską nazwą. Już na początku pomysł mi się nie podobał, ale nie myślałem, że kupią aż tylu brazylijczyków
Powinni zmienić zasady i wprowadzić, że na boisku może przbywać z 3-ech piłkarzy spoza Unii i pan Ptak by miał problem, ale oczywiście to jest Polska liga i tak nie będzie (chyba, że już tak jest, a ja nic o tym nie wiem
). Niech Brazylijczycy sobie pooglądają u siebie te mecze bo w Polsce i tak tego nie puszczą chyba, że w Lidze Mistrzów zamiast najlepszych Europejskich klubów puszczą Pogoń Szczecin to rozpierdziele sobie TV. Tyle ode mnie...
jaget

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 10 lut 2006, 20:32
Możecie sobie wyśmiewać cały skład, Antoniego Ptaka i jego rodzinę oraz pół Brazylii ale nazwę Pogoń Szczecin to proszę zostawcie w spokoju.jaget pisze:moze teraz nazwe klubu trzeba zmienic np na Braziliano Szczecin albo Boca Pogon Szczecin albo jeszcze Flamenco Szczecin

MARCINNN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 lut 2006, 21:50
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 lut 2006, 12:42
Scyzoryk
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio