Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 27 gru 2022, 19:06
Berele Lewartow
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 31 gru 2022, 0:00
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 31 gru 2022, 16:37
Mr.Chris
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 31 gru 2022, 17:29
Nigdy jakoś nie mogłem się przemóc do tego tytułu i po krótkim researchu na YT, to chyba też gra gdzie walka raczej polega po prostu na nawaleniu buffów i w miarę statycznej wymianie ciosów bez konieczności przemieszczania się, korzystania z otoczenia, czy wpływania na nie, czyli bardziej Baldur niż Expeditions (zwłaszcza Rome).
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 31 gru 2022, 17:31
Vol'jin
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 31 gru 2022, 18:03
Jak ograsz X-COM 2 to polecam Battletech - koniecznie z dodatkami (zwłaszcza Flashpoint) oraz z patch'em 1.91Mr.Chris pisze: ↑31 gru 2022, 16:37Ostatnio dzięki serii Expeditions polubiłem bardziej rozbudowane walki turowe. Z ostatnim dniem roku zakończyłem XCOM: Enemy Within, a za kilka dni zabieram się za XCOM 2 i w prawdzie jest trochę tytułów tego typu jako typowe strategie, ale brakuje mi w nich elementów RPG - eksploracji świata, zadań pobocznych, większego rozwoju postaci oraz ich interakcji, itp. Same walki prędzej niż później mi się znudzą.
Poleci ktoś tytuły podobne do serii Expeditions? Tylko nie mam tu na myśli gry z trybem walki w stylu Baldurs Gate, gdzie jest turówka na prostej mapie i zasadzie zniszcz przeciwników, ale takie z czasami nawet godzinnymi walkami, gdzie trzeba np. zdobyć miasto wykonując konkretne zadania jak podpalenie zasobów, zdobycie mostu, schwytanie konkretnego przeciwnika lub eskortę VIPa. Prawdopodobnie jedyny podobny tytuł z jakim miałem do czynienia to seria Wasteland, ale tutaj walki były jednak o 2-3 poziomy niższe niż w Expeditions czy XCOM.
7lechus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 31 gru 2022, 18:14
DING DING DING DING! HERE'S A WINNER!7lechus pisze: ↑31 gru 2022, 18:03Jak ograsz X-COM 2 to polecam Battletech - koniecznie z dodatkami (zwłaszcza Flashpoint) oraz z patch'em 1.91
Strategia turowa hard SF z rozbudowaną mechaniką, z elementami ekonomii (zarządzanie kompanią najemników) + RPG (rozwój postaci, eksploracja świata, zadania poboczne itp..). Battletech ma świetny klimat co jest zasługą aktorów podkładających głos, artystycznej szaty graficznej ilustrującej opowieść pomiędzy misjami oraz nastrojowej muzyki. Kampania dla jednego gracza jest naprawdę dobrze napisana i wciąga.
sounds like ... coś czego poszukuję
W prawdzie nie mam turbo maszyny, ale z i7-3770 i 16GB RAMu powinienem udźwignąć
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 sty 2023, 6:20
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 sty 2023, 6:27
Koleżanka zapytała mnie o to czy nie chcę na jej koncie Steam przejść kilka misji w Kings Bounty 2
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 sty 2023, 17:43
Kesz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 sty 2023, 20:44
Kesz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 05 sty 2023, 20:53
Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio